Blodomloppet

Tid: 16:14:00
Datum: 2009-05-29
Kategori: Att leva med en synnedsättning

Ja, det var det vi sprang igår.
Eller sprang och sprang, vi var med i gång-gruppen, så vi gick väl mest, men lite sprang vi och det var en upplevelse =)
Vi kom precis fram till starten när det var 1 minut kvar till den skulle gå och startade således ganska långt bak, men till slut kom vi ganska långt fram ändå =)
Det var tack vare att Albin och jag tog oss förbi folk på trottoarer, gräskanter o.d. lite som vi ville. Jennifer var vår ledsagare, som vanligt, men ibland släppte hon och Albin, som knappt heller ser något alls, ledsagade mig, som inte ser något alls.
Ibland slog man folk på benen och var nära på att krocka med träd och lyktstolpar, men det gjorde det hela bara mer spännande.

Det var nog en syn för övriga deltagare också. Att se 2 blinda, en halvseende och en seende ta sig fram genom folkmassan på alla möjliga vis med käpparna framför sig, det är inte varje dag man får uppleva.
Antingen fick de bara mer fördomar om synskadade och tyckte att vi var blinda idioter som inte fattar någonting och som är helt dumma i huvudet, eller så blev de glada av att se att trots att man inte ser kan man ha så kul ändå.
Vid ett tillfälle var det några gubbar bakom oss som frågade hur vi orkade det där när vi inte såg och allt.

Albin gick fram som en ångvält och skulle till varje pris framåt i massan, men Klara och Jennifer häjdade honom en aning.
På slutet sprang vi dock hela upploppet och kryssade mellan folket som gick eller stod stilla =)
Tiden blev 54 minuter ungefär, så det var väl godkänt. Mitt rekord på 5km är 38 någonting, men det var för nästan 5 år sedan. Så jag vet inte hur snabbt/långsamt jag skulle springa nu.
En sak är klar och det är att det inte skulle vara lika snabbt som Micha i alla fall. Han är helt galen. Nu har han börjat springa 12km med 10kg viktväst på sig. Det längsta han har sprungit är 2 mil och han springer 1 mil på 55 minuter. Helt galen som sagt. Målet är Maraton om 2 år. Jag fattar inte hur han orkar!

När man var i mål fick man i alla fall en medalj, en illila T-shirt och en picknickkorg.
Vädret var ju dock inget vidare. Det regnade lite när vi startade och regnet tilltog under loppet. Då stördes man dock inte så mycket av det, men efter loppet, när man hade lugnat ner sig lite, märkte man att man var helt genomblöt. Så vi skyndade oss att äta upp picknickkorgens innehåll och sedan åkte vi hem.

Vi ska förmodligen hitta på något i sommar, Albin, Jennifer och jag, men vi ska även försöka få till något med Klara. Dessutom visste Albin en hall vi kunde hyra i sommar så att vi kan spela lite goalball också. Blir vi 4-5st så blir det bara 35kr/timme för oss var och det är ju riktigt billigt =)

Idag var det lite bättre väder och jag hade sovmorgon.
På matten var det bara att repetera inför nationella på tisdag och på utvecklingssammarbetet gjorde vi bara en gruppuppgift om Unisef. Så det var inte mycket skola där inte och nästa fredag är jag ledig! =)

Ford sitter vid dörren nästan hela tiden och bara vill gå ut. När jag kom hem förut klöste han lite i golvet, så snart kommer han väl börja klösa på möblerna om han inte får gå ut . Det får han ju inte heller, inte än på några dagar, lilla Ford.

Nu blir det kaffe och imorgon kommer Jocke =) Så det blir kanske inte allt för mycket uppdatering här på bloggen i helgen, men det får ni ha överseende med =)

Ska ni hitta på något kul i helgen?

Dagens låtar, för det är 2st,  blir Emma Gency med låten Be with you och faktiskt något otippat Judas Priest's gamla låt Jonny B Goode!