Kul flyktingspel =)

Tid: 15:26:53
Datum: 2009-05-15
Kategori: Allmänt

På utvecklingssamarbetet idag körde vi ett skitkul dataspel =)
Jag vet inte vad det hette, men man hittar det på http://www.motallaodds.org. Det finns säkert massa andra saker där också =)

Spelet börjar med att man är i ett polisförhör. Man får svara på massa frågor om sitt land. Svarar man fel blir man slagen och det kommer blod på pappren och väggarna och man hamnar i fängelse.
För att komma vidare måste man svara rätt på alla frågor. Då duger det, men man kallas åter till nytt förhör lite senare. Så man måste skynda sig att fly. Man får packa i det man vill ha med sig i en väska från ett rum och om man inte hinner klart innan tiden tar slut kommer militären och griper en.

När man har packat klart, jag tog med mig pass, mobil och varma kläder, flyr man ut genom fönstret.
Sedan ska man ta sig ut ur staden utan att bli gripen. 1:a gången blev jag och Spike uppätna av en hund, men 2:a gången lyckades vi fly genom ett hål i muren. Militären kommer dock efter och man får välja höger eller vänster i ett vägskäl. Militären kom från höger, så vi var smarta och tog vänster.
Man undkommer militären och får välja på vilket sätt man vill fly. Med flyg, båt, lastbil eller genom skogen. Vi valde lastbil. Tyvärr var vägarna brantare än lastbilschauffören trodde, så vi fick offra några passagerare som vi fick slänga av och det fick naturligtvis jag göra. Man fick välja mellan 6 vänner, 6 slektingar eller 6 grannar. Vi slängde av grannarna.
Därefter upptäcker min bästa vän att hans id-handlingar saknas. Man får välja mellan att låta honom åka med i alla fall eller att slänga av honom också. Vi lät honom följa med i alla fall, men då greps alla vid militärkontrollen. Så vi fick göra om det och då slängde vi av honom. Då kom vi förbi kontrollen.
När vi hoppade av lastbilen skadade dock min andra bästa vän foten. Jag fick välja mellan att ta honom på ryggen eller lämna kvar honom. Vi lämnade kvar honom också vilket var ett klokt beslut eftersom att man fick springa sista biten över gränsen.

När man kom in i det nya landet fick man gömma sig. Först valde jag en skog, men det var för kallt stod det eftersom att vi hade kastat av allt bagage från lastbilen också för att minska på vikten.
Så jag testade ett hyreshus istället, men där var det ett gäng som inte såg ut att gilla invandrare något vidare, så jag gick därifrån igen och gömde mig i kyrkan. Där fick jag gömma mig tills jag hade fått uppehållstillstånd.
Då började jag skolan. Först fick man svara på massa frågor om olika personer, om de var invandrare eller flyktingar. Jag hade bara 1 fel, men det dög inte, så vi fick göra om det några gånger innan vi lyckades pricka in alla.

I skolan sa läraren något till mig, men jag fattade inte. Man fick välja på att säga "tack" eller att presentera sig. Jag sa tack, men det var fel, så vi presenterade oss. Sedan var det en kille som sa att jag skulle sätta mig jämte honom. Jag fattade inte, men han pekade på stolen jämte sig, så det var inte så svårt ändå. Sedan kastade någon en lapp till mig som jag valde att stoppa i fickan och läsa senare, framför att läsa upp den högt, i och med att jag inte fattade vad som stod på den.

Senare sökte jag jobb. Jag hade skickat in dussintals med ansökningar, men inte fått något svar. Nu sökte jag till ett tivoli och där fick jag komma på intervju. Man fick välja vad man skulle ha på sig och så gick man dit.
Under intervjun fick man svara på lite frågor om sig själv och sedan fick man jobbet, om det var tillräckligt bra. Man fick antingen vara städare eller hjälpa till vid bergochdalbanan. Det senare ville jag, men det fick jag inte, så jag fick bli städare.

När min 1:a lön hade trillat in på kontot skulle jag shoppa. Jag skulle köpa en ny mobil. I gallerian fick man höra alla möjliga fördomar mot invandrare och flyktingar.
Till slut lyckades jag köpa en mobil, men vakterna stoppade mig och ville kolla i min väska. Där hittade de mobilen och kvittot och bad om ursäkt.

Till slut skulle jag flytta in i min nya lägenhet. Man fick hälsa på grannarna först och sedan kom man in i lägenheten och hade klaerat spelet =)

Det var riktigt kul samtidigt som man lärde sig massa nyttiga saker =)
Så har ni tid tycker jag absolut att ni ska gå in och testa det! =)
Kommentera i så fall här i inlägget och säg vad ni tyckte! =)

Nu ska jag snart på miniläger i Missmyra. Inte minläger, utan miniläger =P
Vi får se vad vi hittar på, men det blir säkert kul =)

Min bokredovisning på engelskan igår gick faktiskt bra =) Jag vet inte vad jag fick för betyg, men jag skulle gissa på G eller VG.

I tisdags hade vi också möte med Peo om Spikes tjänst nästa år. Niklas var också med och det hjälpte nog en hel del samtidigt som jag sa vad jag tyckte och vad jag behövde hjälp med. Så Peo såg faktiskt inga hinder för att han skulle få vara kvar nästa år också och det är ju bra i så fall =)
De ska bara skriva på papper och så.

Nästa vecka är det bara 3 dagar =) men jag har muntlig psykologiredovisning om Kognition + ett test i matten om likformighet och topptriangelsatsen.

Ska ni göra något i helgen?

Kommentarer
Postat av: Evelina

hehe jo jag fattar :p men jag tycker inte att man måste tillhöra någon religion. Asså du är kanske agnostiker då om du inte vet liksom. Men tycker inte att man MÅSTE tillhöra något

kram

2009-05-15 @ 17:26:28
URL: http://silverninas.blogg.se/
Postat av: Linda Häll

hamnade i finkan efter utfrågningen, tydligen fel svar

2009-05-15 @ 17:37:00
URL: http://misspainter.blogg.se/
Postat av: tess

Sakanr dig i bloggen... jag som nu mera har bild förklaring hi hi hi.... //Tess

2009-05-15 @ 21:05:45
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Ida

Fick jag dissen nu :O

Ja, om du undrar vad jag gör i helgen så jobbar jag natt. xD

2009-05-16 @ 21:57:58
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: Ida

Jaha, men isf svarade jag fast det inte blev skickat, för jag vet att jag svarade xD Så då blev det nog nå knas, för jag fick här och väntade på ditt svar :P

2009-05-17 @ 16:56:48
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: Linda Häll

nej ja provade ingen mer gång, var inget spel för mig, tror inte ja hade kommit längre än finkan iallafall

2009-05-17 @ 18:15:27
URL: http://misspainter.blogg.se/
Postat av: Linda Häll

memosa, kanske har du fått det på julbordet brukar finnas där med, annars måste du prova... sött och inte alls nyttigt, lägger sig som bomull kring hjärtat brukar man säga (ursh va gammal ja lät nu)

2009-05-17 @ 18:19:42
URL: http://misspainter.blogg.se/
Postat av: tess

Tjing... jo ja läste efter att ja skrivit... hoppas du haft de bra på ditt mini läger men ja har saknat dig ändå fast att jag faktistk inte har suttit knappt nått vid datorn.



Jag har lagt in bild beskrivning så du vet va ja lagt in bilder på.... tycker du oxå ska veta.



Bettskenan luktar väl inte om du BORSTAR den ha ha ha...



Tess

2009-05-17 @ 19:39:24
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Linda - Livet är rosa!

sv; Ibland vill jag bar vara liten igen...



HAhaha, jag såg det både igår och idag (a).



Awwww, tack :D. Kul när folk gillar det man skriver :D.

2009-05-17 @ 20:25:18
URL: http://peassyster.blogg.se/
Postat av: jojje

det där spelet verkade kul måste testa det någon gång.

sv : ja island var också bra:) mamma är i frankrike

2009-05-17 @ 21:29:44
Postat av: sandi

är det ett data spel eller??:S

2009-05-18 @ 09:14:40
URL: http://andyri.blogg.se/
Postat av: Moa

Jag råkade snubbla in på din sida av en ren slump och jag har läst några av dina blogginlägg - det märks att du gillar att skriva :D

2012-03-19 @ 00:58:18
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: