Vad har hänt?

Tid: 16:22:34
Datum: 2009-05-08
Kategori: Leksand

Ja, det är drygt en månad sedan kvalserien tog slut och inte ett ända inlägg om Leksand har det varit, men det är ju off-season nu, men nu är det ändå dags! En liten update på vad som har hänt i truppen osv.
Bara Leksand blir det dock inte, så häng inte med huvudena ni som inte gillar det, scrolla ner och läs längre ner i så fall! =) men vi börjar med Leksand.

Först och främst så har ju Challe lagt skridskorna på hyllan.

Sedan har Morten Green lämnat klubben för en rivalicerande klubb, Malmö. Ganska synd tycker jag faktiskt, för han har verkligen börjat prestera nu på senaste.

Tyvärr har också vår egen Eddie Läck lämnat klubben för, läs noga nu, Brynäs av alla klubbar! Man kan ju inte låta bli att deppa lite över det...
Dessutom får han nu slåss med Markström om förstaspaden, vilket inte blir det lättaste, men vi får väl önska honom all lycka ändå =)

Niemi går till Jokerit, en finsk klubb, så det blev inte många matcher i den blåvita tröjan för honom, tyvärr.

Även Jonasén och Bornhammar har lämnat klubben, men jag har dock inga destinationer på dem.

Ser man då istället på nytillkomna spelare så har man värvat den danske 18-årige junioren Andreas Martinsen.

Ett annat bra nytillskott är den finske målvakten Timo Leinonen som tidigare har spelat i Oskarshamn, men som nu har spelat de senaste säsongerna i danska Herning. Där hade han en räddningsprocent på över 94% det senaste slutspelet och var riktigt bra!
Han får strida med J20-målvakten Erik Hanses om förstaspaden nästa år.
Hur det blir med Mylly, om han stannar eller inte, vet jag inte. Det återstår att se, men 2 målvakter har man i alla fall.

Dessutom har J20-spelarna Jonas Knutsson och David Åslin fått A-lagskontrakt. Blir intressant och se vad de kan åstadkomma.

Ett kärt återseende har vi också. Det är det senaste nyförvärvet och gamla leksingen Kimmo Lotvonen som återvänder till Dalarna efter 3 säsonger i Timrå.
Där har vi en viktig kugge i nästa års lagbygge.

Vi kan också notera att Krigarkedjan med Hägglund, Enekvist och Ollas blir intakt de närmsta 2 säsongerna! Alla 3 har nämligen skrivit på för ytterligare 2 säsonger i LIF.

Tränarbyte har vi också att rapportera. Nya tränaren heter Leif Strömberg!
Lite konstigt av Södertälje tycker jag, att först sparka honom när det gick dåligt, sedan ta in honom igen när det gick ännu sämre med Brithén och sedan sparka honom igen efter att han hade lyckats hålla kvar klubben i Elitserien. Jag fattar inte riktigt hur de tänker där i den kringelska klubben.

I övrigt då, utöver hockeyn, så var det nationella i Engelska B idag, reading och listening.
De andra hade 1:30 på sig att göra reading, men när de var klara med det hade jag knappt hunnit hälften.
Så när de andra gjorde listening gick Spike och jag och satte oss i 316 för att det skulle bli lättare att koncentrera sig. Har man ett funktionshinder får man ju dispens med så mycket tid man behöver och det behövdes kan jag lova!
I aulan skulle det ju ha blivit värsta ljudvolymen när de andra lyssnade.

11:30 var jag klar med reading. 3,5 timmar tog det istället för 1,5 som det normalt sett skulle ha tagit, så jag fick alltså ca 130% mer tid än de andra =)
Å andra sidan så tror jag det gick ganska bra. Kändes så i alla fall, men som sagt, det ska man akta sig för att säga, för då går det oftast sämre. Det kändes i alla fall bättre än speaking som ju inte alls gick något vidare.

Listening hann jag dock inte göra, så det får jag göra på tisdag, men sedan är hela skiten över. Då är det bara nationella i matte B kvar + ett stort tyskaprov, ett stort psykologiprov och en muntlig psykologiredovisning. Sedan är allt klart! =)

På utvecklingssamarbetet idag berättade Niklas om en resa han och ca 20 lärare från hela Sverige gjorde 2005 till Nicaragua i Centralamerika.
Jag har ju snöat in lite på det där med utforskningsresor och upptäcktsresor. Det skulle vara kul att åka till något lite fattigare land någon gång och se hur det är där och inte bara åka till typ Tyskland, Italien, Frankrike osv. som man redan känner till hyfsat bra. Det skulle vara roligare att åka till något asiatiskt land e.d.
Tanzania har jag ju varit inne på tidigare, visserligen inget asiatiskt land, men ändå, och nu skulle Nicaragua ligga ganska bra till.

Niklas berättade att 42% av landets befolkning är under 15 år, så ca 50% är under 20.
Bara ca 2,6% eller 2,8% har dator, men däremot har i princip alla TV. Det är nästan som en statussymbol. Mycket spanska såpoperor visar de och där sitter hemmafruarna och kollar. Högt tempo är det i de flesta, har ingen skjutit någon eller något annat häftigt har hänt på 5 minuter, då är det långsamt och segt.
I rummet man kommer in i i de flesta hus finns en TV. I de rikaste husen har man soffa framför den, men annars har man plaststolar. T.o.m. de allra fattigaste har en TV. De var hemma hos några som hade en TV, men ingen el. De hade inte råd att betala elräkningen, men en TV hade de.
Det är också mycket vanligt att man klättrar upp och kopplar in sin egen elledning i de riktiga elledningarna för att slippa betala. Farligt så det skriker om det, men sant.


0,2% har ett WoW-account hade han tagit reda på också =P

Husen är ofta bygda av tegel. Är de inte det är det plåthus. Plåttak har man också ofta ute på baksidan där man oftast lagar all mat.
Högst upp, under taket, är det ca 1-2dm tomrum. Man har alltså inte bygt väggarna ända upp och det är för att få gratis ventilation, för det är ju ganska varmt där. I snitt 25 grader ungefär. Det gör ju att det inte växer så mycket och är ganska tort under torrperrioderna, men under regnperrioderna grönskar det ju en del, men trädgårdarna såg tydligen ut som fan, bokstavligt talat.

Hundar har man som husdjur, men de springer mer lösa än här i Sverige. Det är ju nästan bara Sverige som har hundar så som vi har. Överallt annars går de ju runt på ägarens mark och vaktar och så och så är även fallet i Nicaragua.
Höns är också mycket vanliga att man har som husdjur eftersom att de är tämligen lätta att föda upp och är bra föda.

Vad man jobbar med är lite olika, men det var någon de såg som försörjde sig på att plocka sjögurkor osv.
När de ska frakta jord från ett ställe till ett annat använder de en pinne som de öser jord över. När pinnen inte syns längre anses det tillräckligt för att frakta jorden till det andra stället. Självklart gör man det för hand med skottkärror.

Vulkaner finns det gott om och man kan bl.a. åka en speciell linbana över dem då man har någon slags sele kring midjan och håller ena handen uppe vid linan för att inte snurra runt och så åker man.

När man har fest kan de frakta dit hela kor som festmat. Niklas sa att när de gick förbi något ställe som skulle ha fest kom de med en hel slaktad ko. När de någon timme senare gick tillbaka samma väg hade de styckat upp hela kon till festen.

Ganska coolt land tycker jag och jag blev faktiskt ganska sugen på att åka dit =) någon som är på?

Kommentarer
Postat av: tess

Bryan Adams heaven.



Oj ja har så många... de är allt från kina tecken till tribaler. i nacken har ja en större drake, ett huvud på en varg, en lieman, jag har liljor på min höft....hrm de e några...



Du de e lite bättre med mig.... skönt. En sak har trillat av mina axlar. SKÖNT. //Tess

2009-05-08 @ 17:26:06
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anna

Lust att premunera på min blogg?

2009-05-08 @ 20:24:49
URL: http://annavikstrom.blogg.se/
Postat av: tess

Nej den finaste versionen av Heaven gör faktiskt Peter i Barbados... lovar att du håller med OM du får chansen att höra den.



Gud ja e nönj med alla mina på olika sätt men blommorna åp höften i hör å häpna färg e maffig.... ska göra en pinupa bredvid när ja får råd.



//Tess

2009-05-08 @ 21:48:53
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Michelle

tja! gillade inte det att man var tvungen att skicka in varan till dom ifall det var något fel på den (ifall man köpt den online). Gick man in i butiken och lämnade in den skulle det kosta 500 kronor. Så är det inte på Elgiganten. Förresten läser du min blogg? Det visste jag inte.

2009-05-08 @ 22:03:19
URL: http://michellebeit.blogg.se/
Postat av: jojje

jag håller med dig, det är intressant med såna där resor och se andras kulturer. nog för jag vill fara till frankrike och italien också, men ändå. men stackars kossan:( det är nackdelen med mig. jag skulle bara bli upprörd om djuren inte hade det lika bra som här. tanzania, hm, verkar vara så sjukt att dom dödar albinobarn och säljer deras kroppsdelar men så är det väl inte i hela landet får man hoppas. det kanske bara är några som är konstiga hehe. jag skulle vilja besöka alla länder i världen innan jag dör!

2009-05-08 @ 22:09:28
Postat av: Ida

Jo godis och kaffe är mums! Dock kan jag inte dricka alltför mycket kaffe pga då får jag ont i magen, :( Känslig mage du vet. xD

På natten, hum.. Man tvättar, städar, tillsyn... Sitter vid datan ja :P



Aha, okejsan. Nej jag vet inte vad goalball är :P Vad är det? :)

Själv spelade man fotboll i 10 år och innebandy i 6.. Men nu är man lat som gud vet vad. xD



Hur gick engelska nationella då? :) Har du la ett funktionshinder? Vadå, om man får fråga...?

2009-05-08 @ 22:44:53
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: Linda Häll

haha ja ja inte så bra på att stava, men du förstod iallafall va ja menade, ja jag har läst på kategori ögonen, jag är 36 snart 37.

2009-05-08 @ 23:46:46
URL: http://misspainter.blogg.se/
Postat av: Michelle

Ne vet, det tyckte jag inte lät så bra men hittar jag den inte nånannanstans får jag väl köpa därifrån ändå men den kostar trots allt 10.000 och då vill man ju ha bra service om de så att det händer något med varan eller om något är fel.



Vet och vet.. Vet ju att du och Nicole snackar ibland så jag har ju sett din blogg tidigare :) Ha det fint!

2009-05-08 @ 23:51:51
URL: http://michellebeit.blogg.se/
Postat av: Johan

Sv: Jag håller på Färjestad, har jag alltid gjort!

2009-05-09 @ 00:54:13
URL: http://ekaaa.blogg.se/
Postat av: Sandra Gee

Hehe på gymet menar du?

Det va "LIFE Radio" som den spelades på..



hehe tack så mycket!! =)



Kram

2009-05-09 @ 09:38:49
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: tess

Barbados på skiva e en sak, Barbados live är nått annat än DANSBAND... ja gilla rinte dansband men med grabbarna har så mycket annat följt genom åren.



Ja du hon påstår sig vara DOCENT i literatur hej å hå.... Jag är SMICKRAD att en så välutbildad tar sig tiden ;-D



Tattueringen kommer nog stanna på ca fyra tusen och det har vi inte råd med nu. HUGA nej.



Jag läser mycket kriminalromaner men egentligen läser jag väl allt andra rekomenderar. Ska genast ringa mitt bibliotek å fråga VAD som är kvalitetslitteratur eftersom hon inte vågade svara på de. Sedan läser jag mycket böcker i självutveckling och i psykologi.



Hoppas du får en bra lösrdag. //tess



2009-05-09 @ 11:13:45
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Ida

Haha ibörjan läste jag inte. (a) Men sen ju mer vi pratade blev jag ju lite intresserad endå :)



Men engelska b? Är det la svårt? En annan klarade PRECIS engelska a.. Men jag är då sämst på engelska och språk överhuvudtaget.



Goalball har jag då aldrig hört talas om. Men det lät riktigt spännande :) Hur många dagar i veckan sysslar du med det då? :) VAd gör du annars på fritiden? :)

2009-05-09 @ 13:42:24
URL: http://idaaahooe.blogg.se/
Postat av: jojje

sv: ja haha jag är helt insöad på hundar ;D det är det enda som kretsar runt min värld nu.

jo det skulle vara intressant att fara till nåt land och lära sig en massa där.

jag hann inte göra lyssningsnationella i engelskan så den ska jag göra nästa vecka. men reading har jag gjort och skrivuppgiften och den där man pratar.

2009-05-09 @ 14:31:00
Postat av: Sandra Gee

Ok KUL!!



Var det länge sedan eller? =)



Jag har jobbat hela helgen i studion.. jobbar nu med.. Men slutar kl 20.00 ikväll.. Då kommer en del vänner förbi, så ska vi festa lite =)



Själv då?



Kram

2009-05-09 @ 16:33:04
URL: http://sandragee.blogspot.com
Postat av: Ida

HAha, ja eller på två år.. hum. Jag läste ett år extra plus sommarskola.. :P



Jo du sa att du hade dina närmaste vänner så långt borta. Jag har 2 av mina närmaste här i uppsala och en i skåne...

Har du flickvän då? :)

2009-05-10 @ 19:05:23
URL: http://idaaahooe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: