Åter kungar över Dalarna!

Tid: 18:18:42
Datum: 2009-11-09
Kategori: Leksand

Sådär ja! Så ska det se ut!
Säsongens 2:a Daladerby började bra för de vita och blå. De trummade på bra de första minuterna, men så kom en kalldusch, Mora gjorde 1-0 i deras 1:a riktiga chans. Micke Simons var det som satte den pucken bakom en chanslös Timo Leinonen. Jag minns inte om 2-0:an kom först eller om Leksand kviterade först genom Jesper Ollas så klart, vem annars?
Ställningen efter en period var i alla fall 2-1 till Mora. Efter Leksands fina start tog Mora över tillställningen efter en utvisning efter ca 8 minuter.
I 2:a perioden hände det dock grejor. Efter ca 7:20 smällde Jesper Ollas in kviteringspucken bakom Lasse Johansson i Morakassen. En minut senare fick Grand-Pierre göra sitt 1:a mål i leksandströjan när han gjorde 2-3 efter en puckstuds på en skridsko. Ytterligare en minut senare var det Patrik Karlsson, som jag klagade på så sent som i senaste inlägget, som gjorde 2-4. Då tog Mora timeout. På 2 minuter hade Leksand vänt 2-1 till 2-4.

Timeouten hjälpte dock inte mycket, för 3 minuter senare slog samme Patrik Karlsson in 2-5. Sedan var det bara Leksand för hela slanten. Mora skapade absolut ingenting. Inte ens i powerplay. Det var en total dominans och i sista perioden var det Peter Nordström som satte slutresultatet 2-6.

En riktigt bra match och typiskt nog presterade just Patrik Karlsson och JLGP, som jag klagade på i senaste inlägget, 2 resp. 1 mål. Pelle Prestberg hade dessutom assist till 3 eller 4 av de 6 målen + att Peter Nordström fick göra mål. 6 mål på 21 skott är inte illa!
Så, alltså, en riktigt bra match! Fortsätt så mot AIK på onsdag och Malmö på fredag! Den senare matchen är förövrigt slutsåld, över 12 000 på läktarna på Malmö arena.

I övrigt så fortsätter Borås att gå bra. I lördags blev det vinst borta mot Sundsvall, som jag trodde, med 2-5.
Igår slog Troja Bofors med 4-1 och Örebro slog Björklöven i sudden med 4-3.
Det innebär inga större tabellförändringar mer än att Leksand seglar upp i topp på 33 poäng, 2 före Malmö, men med en match mer spelad. Borås är numera 4:a. Annars är det inga större förändringar.

I Division 1's grupp A vann Asplöven över Piteå i söndagens toppmöte, så dessa båda lag är numera på samma poäng.
 
I Grupp D slog Huddinge Järfälla borta med 0-6 igår, Botkyrka slog Trångsund med 0-4, Nyköping slog Mälar/Bredäng med 3-6 och Wings fick stryk igen med 2-1 borta mot Vallentuna, så Huddinge leder fortfarande tabellen, nu före Botkyrka och Wings på 3:e plats. Därefter är det Nynäshamn på 21, Nyköping, Visby, Väsby och Trångsund på 19 poäng och Nacka är 9:a med 18. Riktigt tätt där alltså.

Det är den hockey som har varit i helgen, förutom Karjala kupp, som inte blev någon vidare succé för svensk del. Först vinst mot Tjeckien med 4-3, men sedan förlust mot ryssarna i lördags och storstryk mot finnarna igår med hela 7-0! Så det glömmer vi snabbt och blickar framåt =)

Sista sportnotisen här är den att Djurgården fortsätter att spela i Allsvenskan nästa år efter seger hemma på Stadion med 3-0 mot Asyriska i den avgörande matchen igår. Så det räckte inte hela vägen för Asyriska den här gången.

I övrigt så var det en ganska lugn helg. Det var träning i lördags, men det tar vi i ett tannat inlägg. Sedan satt jag vid datorn större delen av dagen och följde hockey.
Vi såg på Nolltolerans i lördags kväll. Efter den tänkte jag att jag skulle lägga mig, men det gjorde jag inte. 1:40 lade jag mig och sov till 12:50 igår. Därefter läste jag svenskatexter till nationella proven större delen av dagen. Jag kom på det i lördags kväll, att jag skulle läsa dem tills idag, så det var bara att läsa hela dagen. Lite pannakotta hann vi dock göra åt pappa på fars dag, så det blev sent fika med pannakotta, kaffe och peppisar igårkväll =)

Idag var det vanlig skoldag. Vi diskuterade olika dilemman på människan socialt och kulturellt och så pratade vi om rinnande vatten och vågors exogena krafter på geografin. Svenskan hann vi inte vara med så mycket på, för vi skulle ju och rida på idrotten. Det var 1:a ghången jag över huvud taget satt på en häst. Jag undrar t.o.m. om det kan ha varit 1:a gången jag över huvud taget klappade en häst...
I alla fall så åkte vi dit och blev tilldelade varsin häst. Annica fick hjälpa mig borsa och kratsa hovar och allt det där. Det hade jag aldrig gjort förut, men det gick hyfsat bra i alla fall. Sedan skulle vi prova ut en hjälm. Mitt huvud är ju så litet, så det tog ett tag =P och därefter ledde vi hästarna till ridhuset. Vi fick skritta runt i hela huset efte rvarandra. Det var en lite speciell känsla måste jag säga. Sedan fick vi testa att svänga, stanna och börja gå igen. Vi fick även trava lite. En tjej gick och ledde min häst hela tiden och hon sa att jag hade talang för det där. När vi travade hittade jag rytmen direkt. Hon sa att för vissa tar det en hel termin att lära sig det där. Annica sa sen efteråt att jag var den som lätt satt bäst i sadeln och så, så det var ju kul =)
Som sagt, en upplevelse och jag måste faktiskt säga att det var ganska kul. Inte riktigt min grej kanske, men helt okej. Jag har ju provat på saker som är bra mycket tråkigare än det där =)
Nu är det jag som ska ha goalball för klassen på onsdag =)

Vi avslutar med 2 härliga klipp från Superstars!




Kommentarer
Postat av: Malin

Eftersom svaret på vad jag har för funktionshinder av olika anledningar inte kommit in på min blogg än kan jag svara att jag har Ryggmärgsbråck. Har haft det sedan jag föddes. Så vet du :) Vad är det för funktionshinder du har?

2009-11-09 @ 19:51:06
URL: http://bloggtjej.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Grattis till vinsten, vilken vändning där! :D



2009-11-09 @ 19:57:42
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: marie

nej, men vi brukar inte gå på subway men nu hade vi nytt sällskap och då fick vi foga oss :)



jag har läst ett program som var beteendevetenskap med datainriktning och sen har jag läst ekonomi och lite juridik. 5 år totalt :)



Kul med hästarna, de är fina men lite stora :)

2009-11-09 @ 21:12:36
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: marie

fast jag läste bara några enstaka kurser så det var på låg nivå :)



2009-11-09 @ 22:18:29
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: marie

jag har pluggat i Härnösand och sundsvall. hade ingen lust att flytta just då. var ju sambo på den tiden :)

2009-11-09 @ 22:29:39
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: jessie james

Nä personerna som jag skulle få tag på var sjuka mm.

Så det gick inte så bra. Men jag fick en hel del gjort å blev därefter så less på allt :P

hehe :)



Det var någon film om en seriemördare. Tydligen verklighetsbaserad. Men sjukt dålig tråkigt nog.



Mitt cykel lås var fruset ikväll när jag skulle till jobbet. Fick dock upp det efter att jag värmt den ett tag. Men när jag kom fram på jobbet 15min senare så hade den frusit igen?! Drygt :)

2009-11-10 @ 01:24:04
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Jaha okej då :)



Ja, det är det viktigaste :) Ja, tyvärr så klagar de flesta i min klass hela tiden, haha!



Ja, jag träffade henne på lördagen och sen kollade jag på cup på söndagen :)



Okej, låter som en bra helg :)

2009-11-10 @ 07:46:13
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: marie

Mittuniversitetet heter det.



har faktikst ingen aning om hur länge det höll sedan, vi var ju tillsammans i sju år.

2009-11-10 @ 13:06:53
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv. Förstår det, får hoppas för er! Och härliga klipp var det ;)

2009-11-10 @ 15:03:28
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jaa, glögg är verkligen gott! Vad jag gillar bäst för glögg? Öhm... "Vanlig" alkoholfri ;D Själv?



Jo det är bara bra med mig med =) Om man inte räknar med stressen när det gäller allt plugg då ;P

2009-11-10 @ 15:18:58
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Okej ;) Har ju själv inte druckit något med alkohol över huvud taget än så länge, ska väll försöka att dröja på alkoholen så länge som möjligt ;-) Klarar mig finfint utan så då är det ju som onödigt!



Jaha, åh vad härligt! Jaa vi har hur mycket som helst, i en stor pluggperiod just nu :/

2009-11-10 @ 16:17:27
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Nicolina

Hej Johan

Ja på höstlägret var det väll de vanliga.

David, Kristofer, Erik, Oscar Louise, Sandra C, Sofia, Lisa, Emelie P, Rolando Jag såklart och tja en massa fler =)) Synd att ni inte var där!



Jo men tack tack, men ni körde ju också bra!

Nä du, ni tar oss icke på Canon! Vi tar däremot er! =p



Tja det kan jag ju säga, dock fattar jag inte vad det betyder men det är säkert bra hehe. Nä inte så, du vet båda vi har ju mycket med skola, träningar både där vi tränar själva och där vi tränar andra, tävlingar och ja du vet ju hur mitt liv ser ut =) Men i slutet av januari ses vi, på german Open som är en synskadejudotävling i gissa var? =p Så blir ju kul.



Ha det så bra!

Många kramar

2009-11-10 @ 23:45:44
URL: http://pernheim.blogspot.com
Postat av: jessie james

Blev uppsagd från jobbet så det händer inte så mkt annat än massa storstädning ^^

Själv då?

2009-11-11 @ 12:46:40
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Okej haha, ja smaken är som baken =)



Precis, haha själv har man bara smakat av misstag än så länge. Trodde det var ett glas cola som stod på bordet, men nej, det var något helt annat. Det visade sig vara öl. Huvvaligen, gott var det inte, fick springa till köket och spotta ut det mesta ;P

2009-11-11 @ 17:56:07
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jennii

Dalarna Rocks!!!!!

2009-11-11 @ 20:17:35
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: jennii

Sv. Jo, jag är till viss del determinist..men inte helt...men helt säker kan man inte vara. Jag har länge undrat över vad vi har för mening i livet..har dock inte kommit på nåt bra svar...vet du? =0))

2009-11-11 @ 20:25:26
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Emmeli

Hehe jo alltid nice med nya skor:)

hehe okej:p



Ajdå:/...

2009-11-11 @ 22:37:43
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: Nicolina

SV

Hej Du!Tack!!! Det var snällt sagt =)

Tja antingen tar du typ EM guld + VM guld eller så ska du visa upp massa grejer för en jurry. Då är det olika tekniker samt en hel del kata. Rätt svårt hur man än gör.

Hur du än gör så är det graderingskomitén som slutligen bestämmer om du får ditt svarta eller inte... Och det fick jag =)

Så det är så det går till.



Jo men jag har det bra! har just vart och tränat och nu ska jag sova. Hoppas allt är bra med dig okcså!



Japp, 8 lag är det så det blir görskoj!

Och vi är i olika poler så vi kommer iaf inte mötas i grundomgången, men i finalen får vi hoppas hehe =p

Kramar!

2009-11-11 @ 23:18:36
URL: http://pernheim.blogspot.com
Postat av: Erica

Svar: Mm, hänger med. Dåligt att det inte fungerar. :/



Människan socialt och kulturellt har jag med haft.. :)

2009-11-12 @ 01:34:43
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: jojje

hej:) vad roligt att du testat rida nu och att dom sa att du var bra på det:)

2009-11-12 @ 10:06:04
Postat av: Matilda

Haha ja jag minns från lågstadiet att då även tjejerna skulle bjuda upp, men jag tyckte det var så jobbigt när man skulle välja ut någon, och att sen också ställa frågan! Ba, "hej, vill du dansa med mig? :]"

Hahah söt, prata om tv-spel under dansen ;D



Men under högstadiet + gymnasiet har jag faktiskt tyckt att det varit ganska kul, fast dans är ju inget jag gör på fritiden precis ;P



Slutade förresten matchen mellan ni å AIK 4-4? Såg att AIK tog igen rejält! :O

2009-11-12 @ 13:44:49
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jessie james

haha jo lite för mkt tid kanske :P

man går mest runt å segar. men jag har fått en hel del gjort ^^

2009-11-12 @ 16:48:18
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hehe okej, låter ju kul iallafall:)

2009-11-12 @ 18:21:52
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: jojje

sv: ja beställt väckning, de ringer på telefonen. det funkar jättebra att flyga själv, inga problem ju. det är någon som följer en hela tiden bara man ber om det. du måste börja fara på en massa usaktiviteter johan:)

2009-11-12 @ 18:45:27
Postat av: Emmeli

hehe okej:)

Nja pojkvännen i helgen, hjälpa en kompis att flytta imorgon, annars vet jag inte:)

2009-11-12 @ 22:29:31
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Har du håltimme varje fredag eller va? Jag har inget ind. val, denna veckan så det är därför jag hade så lång håla..



Jag det är nog rätt svårt att komma upp i 100..



Ja, men det är ju bra :)



Typ matteprov, engelskabok + debattartikel, psykologiuppsats och f:ek uppgifter, men nu är jag typ klar med det mesta, så det är skönt :)

2009-11-12 @ 22:50:36
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: tess

Ja det behövs lite kärlek men man måste inte ha hundra vänner för att må gott. Jag är glad för några få som verkligen finns där. Det har jag inte alltid haft så jag är så tacksam.



//tess

2009-11-13 @ 10:38:38
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Okej haha, lite skillnad! Men dom visar på vädret att det på söndag troligen kommer bli på plussidan här, kul om snön smälter å blir till en massa slask :<

Haha jaa, men samma här, även tjejerna skulle ju typ fråga, och det blev alltid sådär fnissigt när mans kulle fråga om att få dansa tryckare xD



Hmm... Jadu, vad pratade man om egentligen när man var så liten, och som då tjej? :o Haha



Okej, men vinst genom straffar var ju bättre än inget iaf, men dystert det ska kännas när man har ledat med så många mål.

Jag håller tummarna, ni kommer nog klå Malmö ;-)

2009-11-13 @ 14:50:10
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jo, lite skumt kändes det att sitta helt ensamma i hela biosalongen, men ändå otrooligt härligt. Man kunde sitta & prata om filmen under själva föreställningen utan att man störde någon =)



Härligt att man tycker & tror olika om saker & ting...tänk vad tråkigt det hade blivit annars!

2009-11-13 @ 18:09:35
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: jessie james

Helgen har varit som lugn. men ikväll blir det plåtning så den här dagen blir great ^^

2009-11-14 @ 13:44:08
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: amanda

Rida är faktiskt skönt (:

2009-11-14 @ 14:24:14
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: tess

Jag tycker jag mår lite bättre. Man höjde en medicin för mig och det känns som det gör mig nytta trots att jag är trött på alla piller. Jag mår lite jämnare om jag säger så.



//tess

2009-11-15 @ 11:53:50
URL: http://tess701.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: