Canon cup nästa!

Tid: 15:32:47
Datum: 2009-11-26
Kategori: Goalball

Nu var det ett tag sedan jag skrev om goalballen här.

Nu i helgen, redan imorgon faktiskt, åker vi ner till Göteborg för årets upplaga av Canon cup. Turneringen som vi lyckades vinna förra året. Det var då vår första turnering vi var med i och det inlägget kan ni läsa här om ni vill! .

I år blir det dock tuffare motstånd. Vad jag vet så är det 8 lag anmälda, till skillnad från förra årets 3. 1 lag från Polen, 1 från Kosovo, FSBU och vi är de 4 lag jag vet kommer vara med. Jag vet också att vi och FSBU inte kommer att spela i samma grupp, men mycket mer vet jag inte.

Imorgon klockan 15:00 åker vi från Linköping, eller rättare sagt, Albin, Jennifer, Ther, Clara och Alle åker från Linköping klockan 15:00.

Varför följer då Alle med undrar ni kanske då?
Jo, Pelle, som skulle ha kört oss är sjuk. Han hostar så att han knappt kan andas och låter inte alls bra, så han kan inte följa med. Då uppstod problemet att vi inte hade någon som kunde köra ner oss. Vi fick fråga runt lite och jag hörde med Emma och Alle, om de skulle göra något speciellt i helgen. Det skulle de inte, så Alle kunde köra ner oss. Han är den ända som har körkort. Så han och Pelle har snackat om det där, hoppas jag, så att allt kommer att lösa sig.

Sedan hämtar vi Emma och mig i Mjölby 15:30 imorgon.
Pelle skulle ringa ner och försöka fixa stugor eller rum, eller vad vi nu ska bo i, åt Emma och Alle så att de slipper betala något.

Det blir alltså jag, Albin, Jennifer, Ther, Clara, Emma och Alle som åker ner. Clara blir ensam ledare, men det ska nog gå bra. Hon har pratat med Pelle om vad en coach får och inte får göra. Coachmötet imorgon kväll får dock jag och kanske någon mer hänga med på eftersom att det är på engelska och Clara inte är så bra på det, men det ordnar sig nog.

Så nu får vi se om vi lyckas upprepa bedriften från förra året och vinna i år igen. Gör vi det är det grymt bra, men vi ska nog inte ha allt för höga förväntningar. Det är som sagt hårdare motstånd nu, men vi ska göra vad vi kan!

De senaste träningarna har gått hyfsat bra. Igår var det fys, som vanligt. Vi körde lite fys, men fokuserade mest på skott. Det var första gången jag testade snurrskott och det gick inte alls bra. Raka blev de tydligen i alla fall, men det känns inte alls bra och kör jag enhandsskott där flyger bollen 90 grader åt sidan, så där är det tvåhandsskott som gäller i så fall. Annars gick det hyfsat bra. De vanliga skotten blir ganska bra. Igår var det jag, Jennifer, Oskar och Jonas som var där. Jonas har riktigt bra skott måste jag säga. Han fick träna lite försvar, dock helt utan skydd, och det gick ganska bra.

I lördags var det också mycket fokus på skott och presission. Presissionen när jag står still är faktiskt ganska bra, men när man tar stegen samtidigt blir det inget vidare.
Jag tycker inte man utvecklas sådär jättemycket. Jag läste innlägg från november förra året igår och då skrev jag att vi hade börjat med enhandsskott. De blev sådär. Det blir de fortfarande, även om de nog blir något bättre än för 1 år sedan. Dock verkar det ändå som om det är försvaret vi har utvecklat mest. Förra året skrev jag att vissa skott fortfarande studsade över mig och så. Det gör nästan inga skott nu. Så försvaret har blivit bättre och skotten har väl blivit lite bättre.

Förra lördagen var det ju ingen träning, för då var det öppet hus, men veckan innan det var det träning. Vi har börjat skjuta lite med medicinbollar på träningarna och det är ganska bra. De är ju lite tyngre än goalballarna, så när man har skjutit med medicinbollarna ett tag väger goalballarna ingenting.

Då, den helgen,  gick träningen sådär. Jag var tvungen att avbryta en försvarsövning eftersom att jag fick känningar i ljumskarna. Det var inte bra, men det gick över ganska snabbt. Nu på senaste har jag inte kännt något av benhinnorna heller, så det är ju bra. Det ända jag är lite orolig för inför helgen är min arm. Vi tog ju vaccinet idag. Än så länge har det inte börjat kännas något speciellt, men det kommer väl. Hoppas bara inte jag blir så dålig att jag inte kan spela. Det vore ju katastrof!

Idag hade vi också historiaprov på källor och det och det var nog det första prov någonsin som jag inte pluggade något alls till. Vi har ju hållit på med det där sedan vi började i princip, så det gick nog ganska bra ändå =)

Igår var det studiedag, men jag vaknade redan 9:40 i alla fall. Jag tillbringade dagen till största del vid datorn och köpte julklappar på Coolstuff. De har en hel del fräna grejer måste jag säga, så gå gärna in och kolla! Snabb leverans är det också, grejerna kom redan idag =)

Nu ska jag i alla fall ta det lugnt ett tag innan jag åker iväg på matkursen ikväll =)

Vi avslutar med en grym låt jag hörde för några dagar sedan. Gostosa - Never say never!


Kommentarer
Postat av: tess

Nu önskar jag dig först all lycka när ni ska spela och att ljumskar benhinnor och armar håller sig som de ska och att du inte börjar känna av vaccinet. Såg att någon dött av det idag... ja herregud de förstorar upp allt. Det dör människor av ALLT varje dag... inte slutar vi åka bil tex för att det kan va farligt eller dricker alkohol eller röker... nej de e lite väl de där.



Du vet det finns många föräldrar som verkligen knyter sina barn till sig otroligt. en del kan ju aldrig bli självständiga det ska vi inte glömma men det behöver inte vara vi föräldrar som tar det ansvaret även när barnet vuxit upp. Även sånna med Autism knyts nära och man isolerar sig väldigt för att det kan vara ett helt företag när det blir en förändring i barnets tillvaro. Men jag tror att vår August är som han är idag för att vi har utsatt honom för nya saker... jag tror det är nyttigt. På ett bra sätt... man måste givetvis förbereda.



Ja ha ja här har vi en som gillar julklappar. Jo visst är det skoj med klappar... men det är en stor kostnad och det viktiga är ju att barnen får det så mysigt osm möjligt. Jag förknippar tyvärr julen med massa tjafs och måsten. var barn ska vara hit och dit och vem som får bjuda vem och ja näe... släkten håller jag mig ifrån. Ja helt ärligt har det blivit så. Jag vill vara hemma med mina egna barn och bara ha det lugnt. Tyvärr blir det inte riktigt så när man är skild. Tur att jag och mina barns pappa är lika så vi håller sams och rättar in oss så barnen får det bra.



Ha det gott och lycka till som sagt.



//Tess

2009-11-26 @ 17:10:21
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: marie

kul med ny cup, hoppas det går bra för er.



jag jobbar som handläggare på bolagsverket, en statlig myndighet. tror du har frågat men vem kan komma ihåg allt :)

2009-11-26 @ 19:15:39
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: jennii

Hoppas att ni vinner denna gång oxå! Jag ska definitivt hålla tummarna för er!!! Kramar!

2009-11-26 @ 19:22:17
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: anna

Hoppas det gåt bra på cupen :D



Svar: Det är när det är typ ett kors bak och inte så vanligt rakt typ :)



Ja, det är ju klart att det försvårar saken..

2009-11-26 @ 19:23:55
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: hannah

jasså? Lite tidigt att planera nu kanske. Ah, på nyår blir det träff med vänner osv, och 1.a januari ska jag faktiskt på bröllop ;D



Jo, det är lite klurigt med klapparna där, men. Brukar alltid lösa sej tycker jag. Önskat dej nått spec då?



Lycka till på turneringen med. Håller tummarna! Kram

2009-11-26 @ 21:24:12
URL: http://awomanswork.blogg.se/
Postat av: Anonym

Lycka till!!

2009-11-27 @ 00:50:57
URL: http://scyth.blogg.se/
Postat av: jessie james

ja det får man hoppas. men jag vet som sagt inte riktigt.

Ja svenska namn är juh hederligt å fint typ.

Men inget för mig :)

det blev skrivbordet i ek ^^

jätte fint å jag e hel nöjd! woho

hörnbord tycker inte jag om :P

hehe!



min lgh är på 65kvm ungefär. jag har tvättmaskin på toa. jag betalar ca 4800kr i månaden. en 2a :)

stor uteplats å bra läge!

2009-11-27 @ 08:56:17
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Emeliié

men blandar ihop divisionerna med allsvenskan :O



Skönt att LHC vann och Hv förlora :D kommer ifatt lite då =)

2009-11-27 @ 09:23:36
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: jessie james

Nä jag vet inte. passar inte min stil helt enkelt :)

Jag hyr av bostaden. Men jag hoppas väl på att hitta ett dröm hus någon gång :)

2009-11-27 @ 12:45:00
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh vad kul, lycka till hörni! ;)



sv. Haha ja så himla fult alltså, ingen är normal i den barnserien ;D



Jaa det känns super! Precis, målskytten har som börjat lossna. Är ju inget producerande lag, men med våran backuppsättning så funkar det toppen med så som det är nu ;) Alltså, om dom fortsätter med den här spelformen så skulle det kunna nå hur långt som helst! Och så som vi spelade i tisdags mot Luleå, hjälp alltså, jag tror fan i mig att inget lag skulle kunna klå oss en sån match ;P Önskar att dom spelar sådär fler matcher!

2009-11-27 @ 12:47:56
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Vi är ju så stor familj så det var väl gjort för konflikter... många syskon har jag och vi har många syskonbarn och allt ska passa ihop. Så vi firar ju jul hemma bara vi. enklast så.



Sedan jobbar vi ju en del jular med så det är lite trixande.



Hoppas du fortfarande inte känner mer än i armen efter sprutan och att spelet ska fungera bra i helgen. Tänker på dig.



//Tess

2009-11-27 @ 13:41:00
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja ordning och struktur behövs vid Autism... helt klart. Det är en stor del och att skapa förståelse. De tänker på ett helt annat sätt än vi.



Ja sådär kan man känna som om man har feber. Varmt inuti på något vis... arm värken e typisk. Hoppas det stannar vid detta och inte blir värre.



//Tess

2009-11-27 @ 14:12:06
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Tänkte först att du lagt ut Never say never med the fray, men sen så var det ju en annan. Haha för jag tänkte först wow, för du brukar inte lägga ut såna typer av låtar ;D



sv. Okej :/



Jaa, får hoppas det! När var det du tog sprutan? För mig har det iaf börjat lugna ner sig, känner inte mycket alls idag (förutom om jag ska sträcka armen rakt upp), och jag tog i förrgår. =)



Hmm, ja jag vet typ inget om Örebro så det är svårt att säga! Men ni kommer nog klara det ;) Måste tänka efter här nu, ligger Örebro på 10e plats eller något sånt i tabellen? :)

2009-11-27 @ 15:11:09
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Ja lycka till i helgen nu å ha det bra. //Tess

2009-11-27 @ 18:40:55
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emeliié

haha okeej , läste och fick det förklarat för mig idag på min praktik hur det låg till. men har ingen koll på vart andra lag ligger i vilken div eller så.

Mer än Leksand xD

Snart elitserien för dom juuuu !!



Jag ska vara chaufför åt pappa idag sen själv ut =)

kanske :D

du då ? =)

2009-11-27 @ 19:41:06
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: marie

nej, det är klart man har bra och dåliga dagar det är bara det att jag har varit sjuk och vill inte tillbaka dit igen. men det är tyvärr lättare sagt en gjort.

hoppas det går bra för er nu i helgen!

2009-11-27 @ 22:39:19
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Mm, skulle vara nice. Härligt att resa till nya platser. :)

- Varför inte Vista då?

- Okej, inte överdrivet intressant kanske. Men ändå helt okej om man jämför med en del andra kurser. Tror jag kan få minst VG i det med, så det blir nog bra. :)



Hoppas det går bra för er!

2009-11-28 @ 00:20:30
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Anonym

SVAR SVAR SVAR

Huddinge eftersom dom är värda bättre än division 1.

2009-11-28 @ 10:50:58
URL: http://scyth.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Ja, denna hösten har gått sjukt fort! Tack för tipset, har kollat lite snabbt nu och där fanns mycket roliga prylar som nog är perfekta som julklappar :)



Ja, jag håller tummarna!

2009-11-28 @ 13:13:26
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Malin

SV: Okej.. synskadad sen födseln eller? Strongt att klara av det. Skulle nog inte klara mig utan att se, men man blir väl van. Vissa klarar sig ju inte utan sina ben, men det gör ju jag. =)

2009-11-28 @ 20:09:11
URL: http://bloggtjej.blogg.se/
Postat av: Viktoriae.blogg.se - En blogg om självkänsla, tankar och tips!

Hej! Hoppas allt är bra denna söndag? Matkurs lät himla spännande.. skulle jag också behöva gå en ;)

Trevlig söndag! Kram

2009-11-29 @ 14:02:31
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Hannah

Jaha okej :) ah det löser sig alltid.

Förlåt om jag frågar , och hoppas det inte är för personligt, men du hade en ögonsjukdom var det va? Jag läste ett inlägg som du skrivit om det... Om det inte är för mycket begärt, skulle du kunna berätta mer om det? Hur påverkar det dej i vardagen?



Hoppas du haft en bra helg. Kram

2009-11-29 @ 16:27:19
URL: http://awomanswork.blogg.se/
Postat av: Jessie James

jag gillar trä men mest mörkt tror jag :P

här e det minusgrader nu men vi väntar på snö i massor hoppas jag!

2009-11-29 @ 17:09:44
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Matilda

Tusentack.

Jag försöker förmedla mina känslor så bra som möjligt i mina inlägg.



Kramar

2009-11-29 @ 22:50:53
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Miss Dramaqueen

Jag har inte så där koll på vad din sport innebär, men jag tycker att det är coolt att både tjejer och killar kan spela tillsammans (som jag fattat det;)..

2009-11-30 @ 21:16:43
URL: http://itisart.blogg.se/lisa

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: