Man kan ju bara hoppas...

Tid: 00:49:03
Datum: 2009-11-07
Kategori: Leksand

Man kan ju bara hoppas att Leksand inte går för fullt. Gör man det, då ser det inte bra ut. Inte alls bra.

Några matcher är spelade och matchen mot Troja hemma efter förlusten mot Mora började faktiskt riktigt bra. Åslin var nästan övertänd och hade gjort 2 mål efter mindre än 2 minuter. Leksand öppnade i ett rasande tempo och ledde med 3-0 efter 1:a perioden.
I 2:a blev det 4-0 och därefter slappnade man nog av lite, för i sista perioden kom Troja in lite i matchen och med bara 7 sekunder kvar lyckades de få in en redusering. Kunde inte Timo, för det var han som stod då, fått hålla sin nolla där? Tyvärr inte.

Nästa match var borta mot Sundsvall. Då var vi inne i det där vanliga igen. Lite halvtaskigt spel med massa felpass och slarv. Sundsvall tog ledningen och det var riktigt dåligt av leksandsförsvaret. Sundsvallsspelaren fick skjuta 3 gånger utan att någon fick undan pucken. Sedan kvitterade Leksand, men Sundsvall återtog ledningen genom nästan samma manöver igen. Sundsvallaren fick stå och skjuta och skjuta utan att någon tog bort honom. 1:a skottet räddade Eriksson, 2:a skottet gick utanför och 3:e skottet i mål. Helt otroligt. Sedan gjorde de också 3-1 genom ett riktigt snyggt powerplaymål.
3-1 var ställningen inför sista perioden. Då gjorde Leksand en fin upphämtning genom Hägga som satte 3-2 och Kellström som satte 3-3 med ca 5 minuter kvar.
Sudden blev det och där blev det straff för Sundsvall. Unge Henrik Tegel skulle lägga straffen och han satte den. Sundsvall vann. Leksand förlorade alltså på straff i sudden, något som MrMadhawk hånade dem för. Det skulle han inte ha gjort, för dagen efter fick Malmö stryk på exakt samma sätt i sudden hemma mot Oskarshamn.

Nästa match var returmötet mot Troja nere i Ljungby. Även där var det samma sak. Alldeles för dåligt spel. Troja öppnade klart bäst, men tack vare Jockeplocke stod det 1-1 efter 1:a perioden efter att Ollas smällt in ett skott när Troja hade pressat på och Troja sedan kviterat.
I 2:a var det Troja som tog ledningen med 2-1, vilket också stod sig perioden ut.
I sista smällde Leksand in 2-2, men mer än så blev det inte och matchen gick, även denna gång, till sudden. Den här gången kom dock inget avgörande där, utan matchen fick avgöras på straffar. Ingen av Leksands straffar var något vidare och Troja lyckades sätta en straff, vilket innebar att de vann med 3-2.

Senaste matchen var i onsdags. Då var det returmöte hemma mot Sundsvall. En mycket omdebaterad match efter Leksands agerande förra veckan när det uppdagades att de hade gått före i kön för svininfluensevaccinet. Leksands VD, Håkan Åhman, bad så mycket om ursäkt för OM Leksand hade gjort något fel. Det är klart de gjorde fel, men det går vi inte in närmre på här. Det har redan blivit tillräckligt uppblåst det där.
Inte nog med det så drabbades just Sundsvall av någon slags influensa lagom till matchen. De var bara 10 eller 14 spelare på sista träningen varav 1 back. Så de ville så klart skjuta på matchen, men det ville inte Leksand, trots att även de hade en del spelare borta. Både Ekman-Larsson och Jocke Eriksson är ju på landslagsuppdrag med juniorerna och Lassen är med danskarna. Bergenström är ju långtidsskadad efter axeloperationen, Lotvonen har sträckt sig, Ullman dras med yrsel av något slag och Eric Johansson hade någon mindre skavank.
Trots alla otillgängliga spelare ville man alltså spela matchen. Så Sundsvall fick åka ner i alla fall med massa juniorer inlånade. Många trodde på förhand att det skulle bli tvåsiffrigt, men precis som tidigare matcher började man inte alls bra. Eftersom att Jockeplocke var på, och är på, landslagsuppdrag fick Leinonen stå.
Leksand tog ledningen, men strax därefter kviterade Sundsvall.
Så höll det på tills perioden var slut. Då stod det 3-3. Ingen bra period alls. De ända som gjorde det hyfsat bra var Ollas och grabbarna. Norda bidrog inte till mycket. Det ända han gjorde var att lägga en indianare framför mål så att Sundsvall kunde kvittera. Rodin var det inte mycket som stämde för heller. Det var felpass på felpass på felpass. Inte alls bra. Prestberg tror jag också utgick efter någon smäll, eller om det var i Trojamatchen.
I 2:a gjorde Leksand i alla fall 4-3 och 5-3 i sista perioden, vilket också blev slutresultatet.

Vad ska man säga om det här då?
Visst, 3 poäng är alltid 3 poäng, men ska vi slå Mora imorgon i säsongens 2:a Daladerby måste vi rycka upp oss rejält, för det här håller inte.
Man kan ju som sagt bara hoppas, precis som Malmö hoppas att Söderberg inte går för fullt, att de tunga pjäserna här inte går för fullt, utan att de har mycket mer och ge.
Det är alltså fortfarande, efter 15 spelade matcher, bara 2 matcher jag tycker har varit riktigt bra och det är Malmö hemma och Växjö hemma. Resten har varit sådär och vissa rentav dåliga.
Av nyförvärven så tycker jag helt klart att Jockeplocke är det bästa. Ett riktigt kap. Kollar är också bra, men resten? Nja, det finns mycket kvar att ge, hoppas jag.
En sak jag dock inte begriper riktigt är varför man bröt med Enekvist förra veckan. Visserligen har han och Strömberg inte gått ihop från 1:a början och han har bara fått spela J20, men ändå. Han är ändå en krigare. Han kämpar i alla fall. Jag skulle hellre gjort mig av med någon som t.ex. Patrik Karlsson som bara missar och missar hela tiden, eller JLGP, som visserligen är back, men ändå. Han har inte presterat mycket under de här matcherna han har varit här. Det rycktades visserligen att han var en av planens bästa spelare i onsdags, men jag vet inte.

På tal om i onsdags så var det riktigt överaskande resultat. Främst så var det Oskarshamn som vann med hela 6-1 hemma och det var inte mot vilket motstånd som helst, det var mot AIK! Riktigt bra gjort av dem. Almtuna slog också Mora med 3-2. Mora som annars har haft en bra period efter segern mot Leksand. Borås fortsatte att göra det bra och slog Troja med 6-3 och Växjö vann över Örebro med 5-4. Växjö som i omgången innan slog Bofors, som vann ikväll, i kvällens ända match med 2-1, med hela 6-0! Det var inte illa!

Tabellen ser alltså ut som följer. Malmö leder på 31 poäng. De har bl.a. slagit Örebro med 4-7 borta. Växjö är faktiskt 2:a på 30 poäng, samma som Leksand, men med aningen bättre målskillnad. Växjö har dock en match mer spelad. Bofors är i vilket fall 4:a, 1 poäng bakom Växjö och Leksand. Mora är 5:a på 28 poäng. Sedan är det 2 poäng ner till Borås på 6:e plats och AIK faktiskt nere på 7:e plats. Utanför playoff hittar vi Almtuna, 2 poäng bakom Borås och AIK, med 24. Sedan är det ytterligare 3 poäng ner till Västerås som har 21. Örebro hakar fortfarande på hyfsat bra med sina 18 poäng. De har dessutom en match mindre spelad än Gurkorna, så det ser ändå hyfsat bra ut för Örebro. Sundsvall följer där bakom, 2 poäng bakom Örebro. Sedan har Oskarshamn lyckats ta sig över strecket och är 12:a med sina 15 poäng. Dock har de en match mer spelad och faktiskt 2 matcher mer spelade än Björklöven, som bara har spelat 14 matcher. De har 13 poäng och Troja är sist med 11.

Imorgon spelar Sundsvall mot Borås och Mora mot Leksand. Där tror jag på Boråsseger, men i Daladerbyt är det mer svårtippat. Det känns som om Mora har en liten fördel i och med hemmaplan och starkare form, men vi hoppas självklart på de vita och blå från nedre Siljan!
På söndag är det så dags för Troja mot Bofors och Örebro mot Löven. Där tror jag Bofors och Örebro vinner. Löven vet man dock aldrig med, men Örebro är bra hemma.
På måndag är det bara en match och då är det AIK mot Almtuna. Hade det varit förra säsongen hade jag sagt AIK på den matchen, men nu är jag inte alls lika säker. Almtuna kan nog ha en bra chans.
På tisdag är det ytterligare 2 matcher i form av Växjö mot Troja och Oskarshamn mot Löven. Det blir nog Växjöseger och Oskarshamnsseger där skulle jag gissa på.

I Elitserien är det alltjämt HV som leder, numera på 35 poäng, 3 före Färjestad som är 2:a. Sedan håller Skellefteå 3:e platsen, 1 poäng före LHC som nu har seglat upp till 4:e plats. Luleå är 5:a, 1 poäng bakom LHC. Sedan är det 3 poäng ner till Djurgården och Frölunda, som båda har 23. 2 poäng under strecket ligger Brynäs och 1 poäng efter Brynäs har vi SSK. På kvalplats ligger just nu, fortfarande, Timrå och Modo, båda på 14 poäng, 5 bakom SSK. Så läget ser väl inte sådär överdrivet ljust ut för dem i nuläget, men man vet aldrig, det kan svänga snabbt. Nu är det dock uppehåll, så i helgen är det inga matcher. Det är ju Karjala kupp nu. Sverige inledde bra med vinst med 4-3 mot Tjeckien igår. Imorgon är det ryssarna som står för motståndet.

Tittar vi till Divition 1's Grupp A för en gångs skull så ser vi faktiskt att Asplöven inte leder serien. Det gör Piteå, 3 poäng före Asplöven. 3:a är Kalix och 4:a är det forna Allsvenska laget, Boden, 2 poäng bakom Kalix och med en match mindre spelad.

I Grupp B så leder KB65 med 26 poäng, samma som 2an Hudiksvall.

Grupp C leds av Borlänge. De är hela 8 poäng före 2:an Enköping. Valbo, som är 3:a är i sin tur 3 pinnar bakom Enköping och Arboga, som även de var i Allsvenskan för några år sedan, ligger 1 poäng bakom Valbo. De slog Hedemora i senaste matchen med 2-5.

Grupp D, som vi har haft lite mer koll på under hösten, leds numera av Huddinge på 25 poäng, 2 före Wings som är 2:a, men med en match mer spelad. Botkyrka är 3:a och de har chansen att gå förbi Wings om de slår Trångsund på söndag. Går det dock riktigt illa så kan Trångsund passera Botkyrka och klättra 3 platser från 6:e till 3:e plats, men då måste man vinna med mer än 5 mål.
Nacka fortsätter att halka ner. Ikväll blev det stryk med 7-1 mot Visby. Man är nu nere på 8:e plats, 2 poäng före Nyköping, men det är jämt. Faktum är att det bara skiljer 6 poäng mellan 3:an och 9:an.

Grupp E leds av Skåre på 33 poäng. 3 före Skövde och 4 före Mariestad. Sedan är Vita hästen 4:a. Mjölby har lyckats avancera upp till 9:e plats, 1 poäng bakom Sunne och 3 bakom Kumla. Nästa match är mot Vita hästen borta. Det blir svårt, men på fredag är det viktig match mot Kumla hemma.

Till sist i Grupp F så har Tingsryd ryckt ifrån och är 9 poäng före Olofström som är 2:a. Sedan är Nybro ytterligare 6 poäng bakom Olofström och sedan följer Karlskrona på 24, Kristianstad på 23 och Pantern på 21.

Det får bli dagens hockey.
Lite fotboll flikar vi dock in med innan vi går vidare. AIK vann ju SM-guld förra helgen när man vände guldmatchen nere i Göteborg från 1-0 till 1-2. Hade IFK vunnit den matchen hade de tagit guldet. En ren guldmatch alltså.
Hammarby har åkt ur Allsvenskan liksom Örgryte. Djurgården lyckades greja kvalplatsen i sista omgången, men det ser ju inte så jätteljust ut för dem efter att ha förlorat 1:a kvalmatchen mot Asyriska.

I övrigt idag har det varit en ganska jobbig dag med ett stort filosofiprov imorse. Jag trodde inte det skulle vara så stort, men det var det. det tog 50 minuter att skriva in det och sedan lite över 1h att göra det, så jag struntade i historian.
Till mat var det pizza. Det var väl hyfsat gott och därefter satt Spike och jag och körde kort i kaffis. Han fick en dricka av mig och jag köpte kaffe.

På naturen pratade vi lite om försurning. Lite halvintressant sådär och sedan var det tyska som absolut inte var intressant. Usch vad jag hatar det. Speciellt sist på fredagar mellan 14:10-15:20. Det är ingen hitt. Dessutom tog batteriet i datorn slut eftetrsom

När jag kom hem kom dock det värsta. Nu kanske ni tror att jag fick ett dödsbesked eller något, men riktigt så farligt var det inte. Bara nästan =P
Jag var tvungen att uppgradera msn igen! Version 8.5 som jag fick av Oskar funkade inte längre. Det var samma sak som hände med 8.1:an. Det går inte att logga in för att de har upptäckt något säkerhetsproblem. Så det var inget annat att göra än att fixa den nyaste versionen som de säger ska vara mycket bättre, men det tycker då inte jag! Den funkar ju inte som den ska med min version av Jaws. Nu får man väl fixa en ny version av Jaws istället, men det känns ju lite fånigt att be syncentralen installera en nyare version av Jaws bara för att inte msn funkar med version 8.0. Jag får fråga Albin om han har någon exe-fil till Jaws 9 eller 10. Filip har ju fixat med det där. I så fall gäller det bara att lyckas installera det. Det har jag aldrig gjort förut...
Vi får väl se vad som händer. Tills vidare får jag väl ha den här nyaste version 9.0.
Hur har ni det? Har ni den nyaste versionen?
Till sist tänkte jag bjuda på en riktig gammal klassiker som jag hörde igår när jag lyssnade på DI.FM's Classic eurodance-kanal, Evelyn - Funny bunny boy!


Kommentarer
Postat av: tess

Jooo den nya versionen går väl den med även om den som var dög åt mig. Har inte knappat runt så mycket.Ja jag ser ju väldigt lite på teve faktiskt.... jag läser hellre.Ja vi får hoppas det snart blir bättre för jag orkar inte med all skit som bara blir hela tiden. vi behöver lugn och ro...//Tess

2009-11-07 @ 08:12:26
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: marie

ja, det blev ju lite diskussioner om den sista matchen mot Sundsvall :) men jag bryr mig inte om vilket. Bryr mig inte så mycket om sundsvall faktiskt. håller faktiskt mer på timrå för jag tycker bättre om elitserien.jag är nöjd med att rabih åkte ut i idol igår, gillade inte alls honom.ja, se till att skaffa en bra tjej precis som "min" johan gjort. han är en av mina bästa kompisar och vill inte förlora honom.2009-11-07 @ 15:07:58
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Viktoriae

JOHAN: Hej! Förlåt för mitt sena svar på din kommentar, har haft fullt upp med mitt liv så jag har knappt suttit vid datorn. Allt väl med dig? Du skrev något om att vi skulle skriva en bok det lät spännande, vad hade du tänkt dig då för något? HeheJag såg Ullareds programmet i måndags.. vad tyckte du om det? Jag tyckte det var roligt! Ska nog se det nu på måndag också. Jag gillar Ullared.. var där i förra helgenHv leder i tabellen? Vad skönt.. har dålig koll på det där just nu. Ha en trevlig helg! Kram2009-11-07 @ 15:18:20
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Jobbigt när msn ska krångla sådär :o

Typ härlig låt =)sv. Haha ja, dom andra två gångerna var då på skolan (dag nr 2 - rester) ;D Jasså? Nej jag är ingen som bryr mig så hårt (som många andra i åldern, känner sig feta efter att ha ätit godis osv...), eller tja om alla tre gångerna jag ätit pizza hade varit hemma så hade jag nog inte kunnat njuta fullt ut utan att tänka på att det inte är så fruktansvärt nyttigt ;POkej haha! Man kan nästan säga att det enda stället på stan som jag äter är subway, det är så himlans gott! Men däremot vet jag inte vad mitt rekord ligger på, men ungefär som ditt på donken ;)Det var lyxelekillen som åkte.. Justja, Rabih hette han =)Oj, att Sverige är så långt! Det tänker man inte på ;PHmm... Har ingen aning! Men när finland vann sådär mot Ryssland, svårt att veta somAha, då har jag lärt mig något nytt om systempåsar haha, men den såg riktigt liten ut, men det var väll för att den "formade sig" efter det han hade i xD

2009-11-07 @ 15:53:56
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: marie

jag skulle hålla på sundsvall om de var i samma serie, sundsvall är ju närmare än timrå. nu går det ju inge vidare alls för timrå och eftersom jag inte är nåt superhockeyfans så bryr jag mig inte så mycket. tycker dock om att se slutspelet men det lär väl kanske inte vara aktuellt iår.klart du hittar en tjej, man får inte ge upp. det har inte jag än iaf :)

2009-11-07 @ 16:30:57
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: marie

ja,det är sant timrå kanske rycker upp sig snart!många och många men jag har haft några rätt långa förhållanden och några som varat några månader. Men börjar känna att det är dags att träffa den rätta och fixa med familj och sånt.

2009-11-07 @ 16:42:38
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: MATILDA

8 grader var varmt!=)Okej, ja jag är väll varken eller, nog skulle jag lägga på mig om jag åt mer och stoppade i mig vad som helst, men jag är inte den som går upp/ner i vikt efter minsta förändring ;PHaha ja jag fattar inte att Sundsvall hör till Norrland, Norrlandsgränsen kan väll vara vid Övik iaf! Hm, känns konstigt, typ en bloggare från Gävle kallade sig för norrlänning, kändes helt fel :O Jag trodde faktiskt att gränsen gick liite högre upp iaf. Jag tänker egentligen inte ens mig själv helt som norrlänning, bor ju ändå en bit söderut från toppen av Sverige ;P HahaAa :/ Ja mot Finland ska vi vinna! ;)Shitt, så mycket pengar för det! :o

2009-11-07 @ 17:10:32
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: marie

då får vi hoppas att vi tar och hittar oss en varsin respekive snart då :)ja, de flesta av mina kompsar har ju familj sedan länge så jag ligger lite efter täten. Tur jag har ett gäng singelkompisar oxå :)

2009-11-07 @ 17:50:52
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: MATILDA

sv. Haha jaa, iofs, det ligger ju typ nära sundsvall x) Kanske en timma norr om sundsvall tror jag! Men om jag fick bestämma skulle nog gränsen vara söder om Umeå, alltså att Västerbotten är som gränsen ;-) HahaOj, jag har ingen aning faktiskt hur långt från toppen av Sverige som skell är!

Jasså? Chansen att man vet vem det är/känner igen är typ stor ;P Får man fråga vad han/hon heter? =)Jaha, haha ja 110 mil är en bit det!

2009-11-07 @ 18:09:51
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

Kul att det går bra för malmö, inte för att jag direkt följer hockey men ändå kul när det går bra för någon här nerifrån :)Svar: Ja, ellerhur ska man vara positiv :) Många är så jobbiga och klagar hela tiden, stör mig så mycket på sånt.Ja, det tycker faktiskt jag med, gillar det med rutiner :)Jaha okej då :)Igår blev det typ idol och så bara och idag har jag städat och så bara. Skulle egentligen vara med en kompis nu, men är så trött så jag får se om jag ska träffa henne imorgon, annars vet jag inte :) du då ?

2009-11-07 @ 18:51:55
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: matilda

Jo, jag går på gymnasiet men har läst 2 kurser på universitetet :)

2009-11-07 @ 19:20:44
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: matilda

Yes, skiljer mycket på våra träningsupplägg. Men så håller vi på med olika idrotter också :)

2009-11-07 @ 19:21:47
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Haha förstår det ;P

Umeå och Luleå är dom stora grann-städerna här, ligger 2 timmar söderut och 2 norrut ;)Okej =) Hmm... Alltså jag vet en Jojje, en kompis kompis, kan vara hon, hon har jag fått för mig är 91a ;P HeheAha! Får passa på å lyssna nu samtidigt som jag sitter vid datorn :D

2009-11-07 @ 20:04:27
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Matilda

jag söker alltid utmaning i vad jag gör, kurserna på universitetet är en utmaning!jag har läst biologi/kemi och matte/fysik på universitetet :)2009-11-07 @ 21:21:21
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: Matilda

Precis!En kombination av gymnasiet och Universitetet :)

Grymt kul!!Vad vill du bli i framtiden?

2009-11-08 @ 13:38:36
URL: http://elitecyclist.blogg.se/
Postat av: tess

Ja igår hade jag energi för hemmet och det känns ju väldigt bra nu när allt e klart. //Tess

2009-11-08 @ 17:49:26
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: marie

vad har du stökat med idag då? jag har mest gjort ingneting jag :) har iaf plockat undan allt sedan festen igår. det är bra :)

2009-11-08 @ 19:53:26
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, jo, jag vet att jag inte får köpa nåt, men nästa år kanske..när köpförbudet är upphävd =0))Nu i helgen har vi firat min mans födelsedag...annars var vi hos min bror med familj i Bålsta. Så det har varit en ganska så lugn helg.

Tyvärr så går helgerna så fort, speciellt när man är ledig..eller vad säger du?

Kramar!!

2009-11-08 @ 21:34:13
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: marie

ja, flytande godis kan man ju säga :) det blev lite sent med några i sällskapet skulle absolut på subway och käka en macka och det var hur lång kö som helst där så det tog extra lång tid. Sen var jag så trött att jag tog taxi hem, de andra gick men jag ville bara hem. nu är det dags att försöka sova och ladda inför nästa vecka. sov så gott!

2009-11-08 @ 22:30:17
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: marie

saknar inte att plugga till nationella proven kan jag säga :) nog för att jag gillade högskolan och kan sakna det men det är ändå annat än gymnasiet.

2009-11-08 @ 22:31:51
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: jessie james

Bara jobbet som håller på att muppa sig. Vill att jag ska jobba hos en brukare som jag "avsagt" mig ifrån. Men vi ser väl hur det blir.I helgen har det varit lite snö på backen. Men inte alls så mkt som man skulle önska...Men det är väl kanske på gång? Eller så regnar det bort imorgon :(helgen har varit ganska lugn bara :)

2009-11-08 @ 23:44:44
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Helgen har varit lugn och skön och underbar, kort sagt. Jag har mest gjort det jag känt för att göra. Själv då?

Favoritchokladen är marabou mjölkchoklad, schweizernöt och sommar. Den med luftbubblor är god också. :) Din då?Du skriver väldigt mycket om sport du, hehe.. ;p

Men vad var problemet med msn?

2009-11-09 @ 14:48:24
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Skickade du en kommentar för någon dag sen? Kan hända att jag råkat raderat, råkade göra det med några innan jag hunnit läsa :'SMen hur är det med dig så? ;)

2009-11-09 @ 16:43:52
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jojje

jag har bett syncentralen om en ny jaws, tian. det kändes inte dumt:) dom förstår att den måste uppgraderas ofta ju det är ju bra på alla sätt och vis.

2009-11-12 @ 10:11:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: