Skön seger!

Tid: 18:43:05
Datum: 2009-10-15
Kategori: Leksand

Ytterligare 2 matcher har spelats.
I fredags var det Björklöven som stod för motståndet. Leksand tog visserligen ledningen med 0-1, men så har jag för mig att Löven vände till 2-1, om jag inte minns helt fel. Leksand vände dock tillbaka och drog ifrån till 2-4. Lite onödigt så blev det spännande på slutet i alla fall då Björklöven fick in reduceringen till 3-4, men Leksand lyckades avgöra matchen i tom kasse och fastställa slutresultatet 3-5. Övertygande var inte heller detta, men likväl 3 poäng.

Resterande matcher kommer jag inte ihåg, men i tisdags var det dags igen. Den här gången i en riktig toppmatch mot Malmö. Malmö har ju ställt till det tidigare, men lika som Malmös målvakter har varit ett spöke för Leksand har nog Ejendals arena varit ett spöke för Malmö. Bortsett från segern med 0-3 där förra hösten har de inte haft det lätt där. 3 år i rad har Leksand satt käppar i hjulen för dem precis på mållinjen, inte minst i våras när man gjorde så att skåningarna missade Playoff.
5108 personer hade letat sig dit och det var tydligen riktigt bra med tanke på att älgjakten pågår där uppe. Den är ju helig i Dalarna, så det var trots allt en bra publiksiffra.

Leksand inledde också riktigt bra och gjorde 1-0 genom Johan Hägglund. Malmö hade inte mycket att säga till om i den 1:a perioden och värre skulle det bli för skåningarna. I 2:a perioden var Leksand nästan ännu bättre och vassare. Bara en storspelande Markus Svensson i Malmökassen stod ivägen. Som han spelade! Riktigt grymt! Jocke Eriksson var inte dålig han heller och lika given som Svensson är framför Hurme i Malmö, lika given tycker jag Jocke är framför Leinonen i Leksand just nu. Han är så trygg och säker i sina ageranden. Där har vi en riktigt bra målvakt!

Tyvärr lyckades vi inte få in några puckar bakom storspelande Svensson. Hade han inte spelat som han gjorde hade det mycket väl kunnat stått 5-1 eller 6-1 efter den perioden. Nu blev det bara 2-1, för efter att Malmö, något snöpligt, hade kviterat efter en masiv Leksandspress lyckades Pelle Prestberg trycka in pucken i spel 5 mot 3 i slutet av perioden. Ett mycket viktigt mål.

I sista perioden spelade man dock inte alls lika bra. Man safade för mycket hemåt tycker jag och försökte bara bevaka ledningen hela perioden. Malmö ryckte i och med detta upp sig och fick ett antal bra målchanser, men Jocke visade att han är en målvakt av klass och räddade samtliga målchanser innan Jesper Ollas kunde slå in pucken i öppen kasse mot slutet av matchen.

Leksand vann alltså med 3-1. Malmö förlorade. Förlorade gjorde också AIK som något överaskande föll borta mot Borås med 4-3. Borås ledde med 2-0, men så vände AIK till 2-3, men Borås vände mycket starkt tillbaka till 4-3 och snuvade AIK på 3 poäng.
Även Bofors åkte på däng när Mora vann i Karlskoga med 4-5. Växjö förlorade även de, hemma mot Sundsvall. De låg under med hela 1-5, men snyggade till det hela mot slutet. Matchen slutade 3-5.
Så alla lag under Leksand förlorade, vilket innebar att Leksand blev omgångens stora vinnare och man leder nu tabellen på 22 poäng, 4 före Bofors, som fortfarande håller sig uppe i toppen. Malmö är 3:a på samma poäng som Bofors men med en match mer spelad. AIK är 4:a, en poäng bakom Bofors och Malmö. Sedan är det riktigt jämnt. Växjö är 5:a med 16 poäng. Mora 6:a med 15, Västerås 7:a med 14, Borås är precis utanför playoff med 13 poäng och så har Almtuna, Sundsvall och Örebro har 12 poäng på platserna bakom. Så från 2:a till 11:e plats skiljer det bara 6 poäng. De 3 sista platserna innehas av Troja med 9 poäng, Oskarshamn med 7 poäng, samma som Björklöven som ligger sist. De har dessutom en match mer spelad, så något bör hända i Umeå snart.

Elitserien leds alltjämt av HV som bara har förlorat 2 matcher hittills. Det är bara Skellefteå, som ligger 3:a bakom Färjestad, och Brynäs, som ligger 4:a, som har mäktat med och slå Jönköpingslaget.
Djurgården har halkat ner till 6:e plats efter att ha varit uppe på 3:e plats ett tag, men LHC ligger fortfarande utanför slutspel. Man har bara en ända poäng ner till kvalserieplats, men å andra sidan har man bara en poäng upp till slutspelsplats, så det är riktigt jämnt även i Elitserien. Här skiljer det bara 10 poäng mellan 1:an och 12:an.
Ikväll möter Luleå Modo, Skellefteå Timrå, Djurgården Rögle, LHC Brynäs, HV SSK och Frölunda tar emot Färjestad.
SSK kommer nog ligga kvar på sin jumboplats efter kvällens omgång, för slå hV i Kinnarps arena, det gör man inte. Lyckas Modo slå hemmastarka Luleå och Timrå lyckas slå Skellefteå ligger LHC lite risigt till, för de får det svårt mot Brynäs. Dock tror jag både på en Luleåvinst och en Skellefteåvinst, så LHC kan nog vara lugna där.
Vi får väl se vad som händer i kvällens omgång.

I Divition 1 ligger Huddinge fortfarande 3:a bakom Wings och Nacka. Nyköping har gått upp till 9:e plats, 2 poäng bakom Visby och på samma poäng som Vallentuna, som ligger bakom, men med bra mycket bättre målskillnad. Dock slog man faktiskt just Huddinge med 3-1 igår.

I grupp E har Mariestad och Skåre ryckt lite med 22 resp. 21 poäng. Vita hästen är 3:a med 15. Mjölby har lyckats ta sig upp från jumboplatsen till en 6:e plats med 11 poäng, 3 bakom Munkfors som ligger framför. Både Mjölby och Vita hästen vann igår. Hästen med hela 12-2 mot Västervik, som ligger sist, och Mjölby med 1-6 borta mot Sunne.

I Grupp F har Tingsryd ryckt lite i toppen och är 5 poäng före Olofström som är 2:a. Nybro har gått upp på 3:e plats och Karlskrona är 4:a. Pantern har rasat lite och är nere på 6:e plats.

Tillbaks till Leksand. Igår värvade man ingen mindre än Andreas Johansson som har spelat bl.a. i Pittsburgh, Nashwille, Calgary etc. Ingen dålig pjäs man har värvat och det här tror jag faktiskt på. Han fick ju inte vara kvar i Salavat p.g.a. sin fotskada, men den är läkt nu och vi får hoppas han får vara skadefri nu. Blir han det kommer han vara en enorm tillgång för laget.
Som man satsar nu. Nu har man bl.a. Peter Nordström, Pelle Prestberg, Thomas Rodin, Kimmo Lotvonen, Eric Johansson, Timo Leinonen, Andreas Johansson

 och mannen med det lite fräna namnet, Jean-Luk Grand Pierre, som gjorde debut igår. Han är jag däremot lite skeptisk till, men vi får väl se vad han går för.

Apropå nyförvärv så har ni här 2 minst sagt häftiga klipp när ingen mindre än Eddie "the Eagle" kom till Leksand. Lyssna och njut! Lyssna på klacken!



Kommentarer
Postat av: marie

det är iaf liite bättre m program på kvällarna tycker jag.



allt är ju tyvärr inte roligt ;) haha men som sagt bra att få lära sig iaf.

2009-10-15 @ 19:22:21
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: marie

nej, helgerna tar ju alla rekord i dålig tv.



det blir en lugn helg ska försöka vara ute lite och se hur kroppen tycker om det. måste var pigg så jag kan vara tillbaka på jobbet på måndag. själv då?

2009-10-15 @ 19:41:59
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Jessica

sv; Ja du, det ser inte lovande ut just nu med 3-1 i arslet. Blir nog förlust idag.



Tyckte också det var skönt att slå LHC, speciellt med kaxige Norrena i målet. Tycker verkligen inte om han som spelare.



Jag läser information & pr

2009-10-15 @ 20:54:57
URL: http://jessica.blogg.se/
Postat av: marie

ja, visst är det lite kul :)



låter som en rolig helg! 20-års kalas ja det var inte igår ;)

2009-10-15 @ 21:48:26
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Johan

2009-10-15 @ 21:53:07
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/
Postat av: marie

man är inte äldra än man gör sig brukar jag säga :)



men om man ska vara nogräknad så är jag 35. haha, kan knappt se siffran och tro på att det stämmer.

2009-10-15 @ 21:57:38
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: marie

precis och nåt man lär sig med åren är att åldern bara är en siffra och inte så mycket att hänga upp sig på :)

2009-10-15 @ 22:11:07
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Jessica

sv:3-1 eller 4-2 är väl egentligen lika illa båda två fast 4-2 betyder ju att man iaf. gjorde 2 mål och det är ju ett litet plus om något =P



På information&PR läser man för att bli informatör, marknadsförare eller något dylikt. Det är väldigt mycket kommunikation och organisation och kultur just nu =P

2009-10-15 @ 22:16:21
URL: http://jessica.blogg.se/
Postat av: marie

nej, jag är från sundsvall :) inte så jättenära då :)

2009-10-15 @ 22:31:11
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: sarah

dom där videorna har jag sett några gånger, ganska maffigt. ser bra ut för leksingarna!



men gullet! jag såg på bilderna från i somras, vad mysigt vi hade det :D tihi ! kram!!!

2009-10-15 @ 22:35:00
URL: http://fjortisfinnen.blogg.se/
Postat av: Jessica

sv: haha, sant, sant men ska man ändå förlora så... :P



det går väl helt okje men högskolan är helt annat än gymnasiet...

jag vill nog bli marknadsförare eller event arrangör

2009-10-15 @ 23:04:00
URL: http://jessica.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hoppas du haft en bra dag idag:)

2009-10-15 @ 23:22:56
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: jessie james

hehe nä 2gånger ger nog inte speciellt mkt. tyvärr :/

får testa sen när jag vet att jag ska bo hemma hos mig mer. Då kanske man tar sig i kragen å orkar upp på gymmet :P



Nja att skicka tebax till hongkong känns inte riktigt som ett alternativ. Dock är ett nytt paket på väg till mig. Så vi ser väl när den kommer fram :P om den gör det haha!

Vad fick du i ditt paket då? :)



Nätdejta kanske inte heller är det bästa. Eller vad vet jag?! Har träffat några nätkompisar men det klickade inte direkt. Det blir som knasigt när man träffas å inte är "platt som på skärmen" haha :P



Jag slänger på radion oftast bara :)

Lugna favoriter är bra ^^

Eller rock klassiker :P

Men helst så lite reklam som möjligt. Men då vi saknar mkt ny bra musik på datorn så blir det tröligt å byta hela tiden :)

2009-10-16 @ 02:25:38
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: vispen

Det här var ett tråkigt inlägg haha:) Men roligt för de som gillar sport. Hur gör du för att lägga in youtubefilmer på bloggen? Alltså göra så att man ser knapparna och kan starta filmerna lätt. Hoppas du får en bra helg:)

2009-10-16 @ 11:47:10
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: tess

Nu fick jag ju skummläsa Johan. De e ju BARA sport...



Hoppas du haft en fin fredag...



2009-10-16 @ 14:28:27
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Härligt med klipp!

Och förresten, extra kul att ni slog björklöven där förra fredagen ; )

btw så har man nu efter igår gått upp på en andra plats. Int illa inte!



sv. Jasså? Jo han bytte till Timrå i somras :/ Känns trist, men livet går vidare.



Okej, det lät int kul det där... Deras supportrar verkar spåra...



Haha sant där. Blev inte så mycket till lektioner idag heller ;p Kommer vara först efter jul som allting är fixat och tillbaka till det vanliga... Men vi kommer iaf förhoppningsvis komma åt våra skåp nästa veckan, dom måste sanera (eller vad det heter?) allt som finns i varendaste litet skåp där i C-huset (den del av skolan där vi är) =S Jag hoppas då att jag får behålla dom flesta av mina grejer som jag har där i...

2009-10-16 @ 16:20:32
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: marie

ja, det har du sagt :) du tyckte ju att det var så vansinnigt nära ;) fast det är klart jämfört med skövde så är det ju det.

jaha, då har du fått helg då! jag oxå men som sagt blir inte samma sak när man inte jobbat.

2009-10-16 @ 17:31:06
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: marie

åh, lov nu blev jag lite avundsjuk måste jag erkänna!

2009-10-16 @ 18:05:09
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de va bra...



Jo snö kom de... va hur fint som helst men så kom ösregnet...



Ja hur har det gått för katten???? Tänkte på det igår....



//Tess

2009-10-16 @ 19:18:44
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: marie

utlands resa alltså :)

2009-10-16 @ 20:10:26
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Emmeli

hahah nej inte jag som filmar:)



hehe jo jag vet:) men har bara inte orkat lägga in det:)



blandad skogskatt och nått mer:P



heheh härligt att höra:)

Joda min dag har varit bra:)

2009-10-16 @ 22:04:06
URL: http://emmeliluu.blogg.se/
Postat av: marie

kommer säkert bli jättebra! vad har du gjort ikväll då?

2009-10-16 @ 22:32:53
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: Okej, kul att du tycker att det är intressant, blir enklare då :)



Okej, vår skola är nog inte med i något sånt, men tror vi har någon FN-dag nu i höst :)



okej!

2009-10-17 @ 10:46:03
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: MATILDA

sv. Ja haha , det är ju frågan ;)



Okej, har aldrig haft positiv bild av solna AIK's supportrar heller :S Men jag hoppas det finns vettigare och mognare än dom jag har läst kommentarer från...



Alltså det var en datasal som brann upp, men sen via luftkonditioneringen så spreds all giftig luft runt i C-huset. Varendaste liten möbel måste saneras, och sedan sparas/slängas :S Också blev golvet på övervåningen svart så det måste göras om. Övervåningen där ½ av vi BF-elever har sina skåp och personalen har alla sina saker. Dom vet tex inte hur dom ska göra när dom ska sätta betyg på våra kurser eftersom alla uppgifter om hur vi har jobbat, våra inlämningar osv, dom finns där uppe :P

2009-10-17 @ 11:00:42
URL: http://matildasodergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: