Vad håller ni på med!

Tid: 14:39:27
Datum: 2009-10-22
Kategori: Leksand

SÅ dåligt!
Fruktansvärt dåligt!

Igår var det dags för säsongens 1:a Daladerby, slaget om Siljan som man så fint uttryckte det förra säsongen.
Fullsatt, 7650 på läktarna, i Ejendals arena så klart, men sedan var det slut med det roliga.
Mora öppnade klart bäst, men Leksand åt sig in mer och mer i matchen ju längre perioden gick. 0-0 stod det efter 1:a.
I 2:a var det Mora som tog ledningen med 0-1. Det var också ställningen efter 2 perioder. Leksand stack upp ibland, men totalt sätt så var det helt rättvist.
I sista perioden gjorde Mora 0-2 efter mindre än en minut. Sedan var det ruskigt nära 0-3, men 0-2 stod sig, ända tills Leksand fick spela 5 mot 3. Då gjorde Mora 0-3! I spel 3 mot 5!
Sedan lyckades Leksand få in en reducering mot slutet varpå Mora satte 1-4 i öppen kasse.

3-2 mot AIK på Hovet är väl en sak. Vi hade problem med AIK hela förra säsongen och fortsätter ha det i år med.
Att förlora med uddamålet på bortaplan är ändå en sak, men 1-4 på hemmaplan mot Mora i ett Daladerby! Det förlorar man bara inte!
Det här var riktigt dåligt. Det måste bli mycket mycket bättre!
Nordström var inte ens med igår, Rodin produserar väl inte heller sådär överdrivet mycket, Prestberg missar alldeles för mycket, vi får väl hoppas det är en formsvacka, Grand Pierre kör Siklenkastilen och tacklar folk med en hand och Andreas Johansson, som gjorde debut igår, såg man inte mycket av.
De ända som gör det hyfsat bra är Jockeplocke och Kollar.

En sak kan jag i alla fall lova och det är att Troja kommer få sota för det här imorgon, var så säkra!
De fick förövrigt stryk igår igen, borta mot Bofors med 4-2. Därmed ligger Troja nu sist i och med att Björklöven faktiskt slog Örebro med hela 5-1. Bofors är ny 2:a i tabellen med 22 poäng, samma som Leksand, men med bättre målskillnad. Malmö är nya serieledare efter att man något turligt slog Oskarshamn med 2-3 igår. Oskarshamn kviterade med bara någon minut kvar, men strax efter gjorde Malmö ändå 2-3.
Almtuna fortsatte att slå topplag på hemmaplan. Igår var det AIK som åkte på däng med hela 5-1. Det var dock inte den största siffran igår, utan det var Växjö som slog Västerås med hela 7-2.

Skulle man få göra om sitt tips skulle jag definitivt flytta upp Bofors från jumboplatsen jag tippade dem på. Jag tror de kan vara med i allra högsta grad och slåss om en Playoff-plats. Däremot får nog Västerås det tuffare.
En sak är i alla fall klar och det är att serien är mycket jämnare i år än vad den var förra året. Ett exempel är AIK som slog Leksand med 3-2 för att sedan få stryk mot Almtuna med 5-1, ett lag som Leksand förlorade med 5-0 mot. Ändå ligger Almtuna bara på 8:e plats. Ett annat exempel är Växjö som Leksand slog med 4-0. Växjö förlorade sedan mot Sundsvall med 3-5 och vann nu med 7-2 mot Västerås.
Så det blir riktigt jämnt i år och inget lag kan ta något förgivet här.

Huddinge har avancerat upp till 2:a plats i Divition 1's Grupp D efter att ha slagit Nacka med 4-6 i senaste matchen. Wings HC leder fortfarande och Nacka har åkt ner till 4:e plats och Nyköping är 7:a.

Grupp E leds alltjämt av Skåre, trots vinst senast mot jumbon Västervik i sudden. Mariestad är 2:a. De slog Kumla med 5-1 i senaste omgången. Vita hästen är 3:a efter bortavinst med 3-4 över Tranås. Mjölby har tyvärr rasat ner till 9:e och näst sista plats efter en 11-4-förlust mot Skövde igår.

Grupp F leds fortfarande av Tingsryd med 31 poäng, 7 före Olofström på 2:a plats. Karlskrona är 3:a ytterligare 4 poäng bakom Olofström och Nybro är 4:a på 19 poäng. Därefter har Pantern 18 och Kristianstad 17 poäng, så där är det tätt.

I det här inlägget blir det dock inte bara hockey.
Jag har nämligen börjat fixa lite med min videokamera nu. Tyvärr är det touchscreen på den. För att lägga in filer på datorn måste man trycka på en grej på skärmen, vilket ju blir lite svårt. Dessutom är det en programvara, Everio Media Browser, till och den funkar inget vidare med Jaws. Menyerna läser den, men inte själva sidan. Så redigera film, exportera från programet, klippa och klistra osv. kan jag inte göra själv. Det måste någon annan göra, men jag ska se om jag kan hitta något alternativt program som funkar bättre...

En jättetråkig grej har också hänt. I tisdags sa Emma att det stod en polisbuss hos grannarna när hon kom hem. Vi visste inte varför, men igår hade mamma hört att en av deras döttrar hade hoppat framför tåget...
Hon blev 30 år. Fatta vad hemskt det måste vara, att förlora sin ena dotter på det sättet och tänk hur hon måste ha tänkt. Det är naturligtvis jättesvårt att sätta sig in i hur en sådan person tänker och resonerar, men bra kan man då inte må. Det är hemskt och tragiskt...

I övrigt hade vi 2 prov idag. Dels filosofi och dels muntligt i religion. Jag tror båda 2 gick hyfsat bra faktiskt.
Imorgon är det FN-dag följt av 2 lektioner innan det är lov och Jocke och jag åker till Tallin =)
Jag har funderat på saken och jag tror faktiskt jag tar med mig datorn dit, så då får ni exklusiva inlägg därifrån =)

Kommentarer
Postat av: marie

det kommer säkert nån bra tjej när tiden är inne.



oj, det var verkligen storstryk och på hemmaplan dessutom. inte bra!



Det är svårt att förstå hur man kan välja att ta sitt liv, men som sagt man kan inte sätta sin in i deras värld heller. Tycker bara att det är så synd om de som blir kvar och måste lida för det.

2009-10-22 @ 15:48:14
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: tess

Nej vi får inget bidrag för detta. Men jag kan ju söka fonder för att kunna köpa det.



Att man får symtom av ett vaccin är inget som är något konstigt. Då gör kroppen som den ska. Den bildar antikroppar för sjukdommen. Att få symtom är trist men det är lindrigt och övergående på några dagar istället för att man får den ordentliga influensan.



Jag tar den ju mest av hänsyn till andra. De som jag jobbar med. De är gamla och har dåligt imunförsvar. Så det är därför jag tar denna inte för att jag är rädd själv för att bli sjuk.



//tess

2009-10-22 @ 16:19:26
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Jo det finns alltid risker och för och nackdelar med allt. Men med vaccinet så kan man skydda dom som är i riskzonen. De jobbar jag med. Jag vill som sagt inte smitta med dom.



Nej man får ingen hjälp med ett sånt hjälpmedel. Varför vet jag inte men så är de i alla fall. detta är ju något jag kan ta upp som merkostnad när jag söker vårdbidrag.



//tess



//tess

2009-10-22 @ 18:06:05
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Nej vad tråkigt med den där tjejen som hoppade :( Har svårt att förstå hur en människa kan göra något sånt, men hon kan verkligen inte ha haft det bra...



sv. Nej vi har bara haft 2 lektioners (2h) egelska/vecka :P



Ja det är bara bra med mig idag=) En kort dag på skolan, och nu är det hockey som väntar! Hur är det själv?

2009-10-22 @ 18:36:29
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jag vet bara inte vart jag ska få tag i en sådan klänning...om jag inte syr den själv kanske =)



Trance & techno får mig att sväva på moln (känns det som iaf) & schlager får mig att bli sprallig & glad i hela kroppen. Jag äälskar musik!!!

2009-10-22 @ 20:51:49
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: marie

nej, men precis åka med kompisar och sola, bada och festa lite är ju en helt annan sak. säger inget heller om någon träffar någon på en resa men att åka med den inställningen och tycka att det är ok att ha minst en ny varje kväll det är inte okej.



hur har du haft det idag då?

2009-10-22 @ 21:13:27
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: tess

Ja det är en ballansgång helt klart. Jag har ändå valt att ta den.... men jag har inte mått bra och är inte okej än... men de ger sig väl.



Ja man tycker att man ska få hjälpmedel men det verkar grymt svårt... tyvärr. Men jag får ju ta upp det som en merkostnad när jag söker på f kassan....



//tess

2009-10-23 @ 09:03:12
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: VIKTORIAE.BLOGG.SE - Bloggen som handlar om självkänsla, tankar och tips!

Sv: God dag, när det gäller videoklippen så brukar jag först fundera ut vad jag ska säga. Sedan brukar det bli 2-3 klipp och det tredje brukar bli bäst, för då har jag pratat igenom det ett par gånger redan.. men ibland har jag en liten fusklapp. Vill att det ska se bra ut och inte att jag ska stå och humma över ingenting typ..hehe



När det gäller att lägga upp klipp där så använder jag mig av mobilen, lägger in minneskortet och laddar upp det på youtube. Hur smidigt som helst.. om det var det du menade? determinist vet jag inte vad det betyder och nu ska jag googla på det. Okej, om jag fattat detta rätt så undrar du om jag tror att saker är bestämda av ödet? Svår fråga det där, en del saker tror jag sker pågrund av vissa omständigheter men att säga att någon som förlorat sitt barn, har gjort det av någon anledning, typ ödet, känns inte alls som en bra sak.. Hänger du med?



Ush vad tragisk det som hände med tjejen =( fy sjutton!



Kram

2009-10-23 @ 11:34:33
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Erica

Sent svar: Okej, vad hittade du för tjuvlyssning om Jensen då?



Haha! Jag blev glad att hela inlägget inte handlade om hockey. ;)

Vad hemskt att hon hade hoppat framför tåget. :(

Hur mår din katt nu förresten?

2009-10-23 @ 14:19:25
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Hur gick det mot Troja förresten? Eller är det ikväll ni ska möta dom? ;)



Jaa precis, det är fegt men ändå modigt på något konstigt sätt... Åh. Hon gör det ju "inte" jobbigt för dom andra som hon lämnar efter sig...



Aha okej ;) Nu har vi gjort bort dom tre delarna i engelska nationella! Wiho!



Tack så mycket :D Jaa det var ju hur svettigt som helst! Jag bara skrek och skrek där i slutet, och jag märkte efteråt hur mycket mina händer skakade! Haha typ äckligt. Men grymt skönt. Jag är så glad att man hade Hadelöv i mål den här matchen, det var verkligen hans dag ;)

2009-10-23 @ 14:42:34
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Caroline

Du har så rätt så rätt :)

2009-10-23 @ 19:48:34
URL: http://zetterstedt.blogg.se/
Postat av: rebecka

Sv: Gran Canaria :D

2009-10-23 @ 20:11:07
URL: http://sjrebecka.blogg.se/
Postat av: rebecka

Sv: Ja, i Mjölby. Hur vet du? Vart bor du?:)

Aha okej, ska bli skönt :D

2009-10-23 @ 20:25:18
URL: http://sjrebecka.blogg.se/
Postat av: rebecka

Sv: Men haha, säg :D

2009-10-23 @ 20:44:41
URL: http://sjrebecka.blogg.se/
Postat av: matilda

Åh vad kul det där låter, är avens ;P



Okej, får önska er lycka till ;)



Taack, ha en bra kväll du med!

2009-10-23 @ 20:49:27
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: rebecka

Sv: Jaså? Asså jag bor mellan Skänninge och Mjölby, i Bjälbo :D Går i skolan i Skänninge. Hur gammal är du?:P

2009-10-23 @ 21:00:13
URL: http://sjrebecka.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Jotack, jag har haft en ganska så bra dag idag. Tyvärr så jobbar jag helgen..men det är bara till att gilla läget!

2009-10-23 @ 23:09:35
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Angelica Blick

sv; håller med dig totalt :) jag älskar lugna dagar då man bara får slappa, pilla i naveln och chilla sönder. Jo, Idol är visst skoj!

2009-10-24 @ 00:15:00
URL: http://angelicablick.se
Postat av: matilda

Jaha haha ;)



Har det inte kommit snö en enda gång hittills? :o



Grattis till segern !

2009-10-24 @ 10:12:51
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: amanda

Planer för lovet är träning, tävling och stockholm.

Dudå? :)

2009-10-24 @ 10:44:21
URL: http://amandusss.blogg.se/
Postat av: anna

Det är så hemskt när någon väljer att ta sitt liv. Men om jag ska vara ärlig så tycker jag att det är rätt dumt att hoppa framför ett tåg, tänk på den stackars lokföraren som kör och alla andra som kanske ser, nej usch!



Svar: Haha, jag är lite seg på att svara så ibland glömmer man vad som skrivits innan :p



Okej låter som en soft helg :) Har ni lov nu också eller? :)

2009-10-24 @ 11:07:41
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Viktoriae.blogg.se - Bloggen om självkänsla, tankar och tips!

Sv: Japp det är så jag gör. Jag har en sony ericsson C905 och den fungerar galant. Köpte den enbart flr att det var 8mp kamera också.. hehehe. Jag ville inte ha med min systemkamera överallt. Speciellt inte om man festar..



Vad händer en lördag som denna? =)

kram

2009-10-24 @ 12:40:41
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: rebecka

Sv: Jodå, jag har koll på de flesta. Vad heter hon?:)

Hm ja det är möjligt att jag gör. Jag vill allra helst gå estet sång, men kommer nog kanske gå på öppet hus i Mjölby iaf. Vill ju helst gå där..nära och bra..

Men tror vi ska dit med klassen iaf så :p

2009-10-24 @ 12:53:17
URL: http://sjrebecka.blogg.se/
Postat av: Caroline

SV: Ikväll ska jag vara barnvakt tillsammans med en kompis och imorn ska jag va med pojkvännen :)

Hur ser dina helgplaner ut? :)

2009-10-24 @ 13:29:39
URL: http://zetterstedt.blogg.se/
Postat av: Malin

Kul att proven kändes bra :)

2009-10-24 @ 15:22:51
URL: http://bloggtjej.blogg.se/
Postat av: Malin

Kul med Tallinn!



SV: Varför jag sitter i rullstol kommer jag svara på i ett inlägg snart, med lite info om funktionsnedsättningen och så. Så håll utkik. Skriver förmodligen om det innan måndag.



Kram

2009-10-24 @ 15:25:17
URL: http://bloggtjej.blogg.se/
Postat av: tess

Jag kan inte säga att jag mår bra men jag jobbar i alla fall och kämpar på...



Hoppas du har det gott. //tess

2009-10-24 @ 15:46:38
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jennii

Sv. Större delen av mitt liv har jag varit ganska så blyg av mig, men jag försöker att sätta blygheten åt sidan. Man måste våga lite här i livet =) Det är inte lika svårt att prata med folk som man kanske tror.



Riktigt tragiskt för mamman, men hemskt fegt av dottern. Jag hade en vän som tog livet av sig, även hon hoppade framför ett tåg. Man känner sig såå hjälplös! har en annan tjejkompis som mår jättedåligt & jag försöker att finnas där hos henne när helst hon behöver stöd..för jag vill verkligen inte att hon ska gå samma öde.



Hoppas att ni får en trevlig resa till tallin!! Ät buffé för mig oxå!!



Kramkram!

2009-10-24 @ 21:39:59
URL: http://mrsjennii.troop.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: