Vandring

Tid: 22:20:28
Datum: 2009-10-01
Kategori: Allmänt

Igår skulle vi då ut och vandra.
Som kompensation fick vi i alla fall sovmorgon till 10. Jag skulle då åka 9:40 här hemifrån, men taxin var ju så klart sen och kom inte förrän 9:55. Då skulle han åka och hämta 2 till innan vi kunde åka till Mjölby, så jag kom ca 25 minuter för sent.
Då fick Micha hjälpa mig, för Spike var på sjukhus. Han, Albin och Gustav körde ju basket innan idrotten i måndags. Spike är latexallergiker, så han fick några små utslag efter det. Han trodde inte det var så farligt, men det blev värre och de spred sig upp längs armarna och började blöda och så. Så han åkte in till Linköping i tisdags och där fick han stanna kvar tills igårkväll för observation. Alltså skulle han missa vandringen. Han ringde och pratade med mig om det i tisdags kväll. Han ringde från sin mobil, för hans namn visades i min telefon, men själv sa han att han ringde från sjukhusets telefon och att han hade fått betala 40 spänn för att få in en telefon till rummet där han låg. Skumt värre tycker jag. Vad tycker ni? Det låter väldigt konstigt.

Micha fick som sagt i alla fall hjälpa mig. Vi ställde väskorna i reseptionen och sedan var det bara att försöka hitta fakta om Kubas flyktingpolitik igen och precis som i måndags hittade jag absolut ingenting. Dock var det lite coolt att min blogg kom upp som träff 1 när man söker på "Kubas flyktingpolitik" =)

Lunch var det efter det följt av religion som vi fick gå ifrån lite tidigare för att byta om och så. Det gjorde vi och gick sedan, med kängor, packning och hela kittet, ner till Lundby där kanoterna låg.
Vi låg lite efter i tidsplanen, men iväg kom vi i alla fall. Jag fick paddla med Micha och Janne. Janne satt längst bak och styrde, Micha i mitten och jag längst fram. Vi paddlade i 4 etapper. Första gick bra. Lite kändes det i armarna, men ingen större fara. Andra etappen gick hyfsat. Nu var man ganska trött i armarna. Tredje etappen var värst. Fjärde etappen gick ganska bra. Då hade jag gått förbi jobbighetsstadiet och bara körde på i alla fall. Min teknik var nog inte den bästa, för oavsett vilken sida jag paddlade på kändes det mest i vänsterarmen. När jag paddlade på höger sida kändes det i vänster axel, eftersom att man trycker på med den armen då. När jag paddlade på vänster sida kändes det också mest i vänsterarmen. Jag antar att jag tryckte för lite med högerarmen och drog för mycket med vänsterarmen.

Fram kom vi till slut i alla fall. Då hade vi paddlat ca 1,3 mil och skulle då vandra 5-6km i skogen med väskor och allt. Först gick det bra, för då var det vanlig väg. Sedan vek vi av på något traktorspår. Det är ju inte världens lättaste underlag att gå på, men värre skulle det bli. Vi kom in på stigar i skogen där jag fick gå bakom Micha och hålla i ett snöre till hans väska. Albin gick bakom mig och höll i min väska och Gustav gick framför oss och varnade för stenar, rötter osv.
Vi hade mörkret att kämpa mot, men mörkret vann. Innan vi kom fram var det bäckmörkt, så ingen såg något alls. Sådan tur var hade de flesta pannlampor.

När vi var framme var det bara att göra upp eld och börja grilla eller laga mat. Då var man skapligt hungrig. Klockan var runt 8 och jag hade inte ätit sedan lunchen.
Jag orkade dock inte grilla mina korvar, så jag åt 4 råa korvar och drack lite kaffe och vatten.
Sedan hjälptes vi åt att sätta upp tält åt Micha och mig. Det var bara vi som skulle sova i tält. Resten sov under ett vindskydd, men min sovsäck klarade inte så kalla temperaturer, så det var bättre att sova i tält. Vi fick upp det och lade oss strax efter 10.

Hela natten somnade jag och vaknade. Ändå var jag inte så trött när jag vaknade 5:50 imorse. Då spöregnade det och var allmänt dåligt väder. Under natten hade jag inte frusit i alla fall. Jag sov med underställ, fliströja, vanlig tröja, jacka, halsduk och sovsäck. Det blev ganska lagom.
Jag fick skoskav igår när vi gick och det var dels därför jag frågade Janne om jag kunde få åka med honom tillbaka till skolan vid 7, för han var tvungen att åka tillbaka och fixa lite med en aktivitet han skulle ha för lärarna idag på studiedagen.
Den främsta anledningen till att jag frågade var dock för att jag varken hade det minsta lust eller vilja att gå ca 8km i ösregn, mitt ute i skogen, på smala stigar, med blöt vegitation och med skoskav. Inte en chans. Även om jag inte hade haft skoskav hade jag vägrat. Det är nog så jobbigt att gå i skogen sådär i vanliga fall när man inte ser och nu var det minst tio gånger värre. Dessutom var det ännu längre än vad vi gick igår och det var nog så jobbigt.

Jag är glad att jag fick åka med Janne, för att vandra i det där kan inte ha varit kul. Regnet verkligen öste ner. Det skulle ju vara 6 grader idag, men jag vet inte hur kallt det var. Mamma hade i alla fall satt igång värmepumpen när jag kom hem och vid 5 idag var det 7 grader, så mycket varmare än så kan det inte ha varit. Jag lider med dem som fick vandra hem i det där, men samtidigt ska de ha ett jättetack för att de ställde upp och hjälpte mig så bra som de gjorde! Det var nästan tur att inte Spike följde med, för han hade gnällt som f*n och då hade jag gnällt ännu mer än vad jag gjorde nu. Nu försökte jag att inte gnälla så mycket, för det påverkar ju ändå bara andra och gör dem mer pesimistiska.

Det var den vandringen det och ALDRIG mer säger jag bara! Det här var once in a life time. Jag har aldrig varit någon friluftsmänniska, men nu har jag i alla fall provat på hur det är, men det här är absolut inte min grej. Jag var i alla fall med vilket det inte var alla som var och min kämpainsats var det inget fel på.

Ford är nu på sjukhus igen. Kanske måste vi låta honom somna in...
Mamma och de ringde ju i tisdags, men då hade de inte tid. Vi skulle höra av oss igår igen om det inte blev bättre. Det blev det inte, så vi åkte in med honom. Läkaren trodde att det kunde vara en del av ett fågel/musben som satt fast i tarmen och skavde.
Jag vet inte vad de gjorde mer, men hade det inte blivit något bättre tills idag skulle vi höra av oss igen. Det hade det inte och då fick vi komma in direkt. De skulle operera honom och försöka få ut det genom att klämma på tarmen. Gick inte det kanske de var tvungna att låta honom somna, för skära upp själva tarmen och börja gojsa i var tydligen inte så bra. Dock var det just vad de hade gjort i alla fall berättade de senare när de ringde. Operationen hade gått bra. Det hade varit ca 15cm med skit som satt packat där längst bak i tarmen. Ändå har han kunnat pooa, men det måste ha gjort fruktansvärt ont, lilla Ford. Det känns ändå lite konstigt, för han har ju inte fått alls mycket mat nu sedan senast han hade förstoppning i våras och dessutom har han fått parafinolja två gånger i veckan, men ändå blir det såhär. Allt är p.g.a. att han blev påkörd första gången han var med i stugan. De sa att inget blev brutet då, men något hände uppenbarligen i alla fall.
Nu skulle han i alla fall vara kvar där tills imorgon. Blir han bättre kan vi hämta honom då, men blir det inte något bättre, då är det nog tyvärr så att jag måste låta min lilla kisse somna in...:'(
Vi får hoppas på det bästa! Håll tummarna för det här nu!

Imorgon är det nollningsfest =)

Kommentarer
Postat av: jessie james

en dobermann är inte jakt hund utan vakthund. och det sitter inte i storleken på hunden utan ifall hunden har underhudsfett eller inte. vilket tex schäffer har. Dobermann får tex inte användas i försvaret pga just att den fryser ihjäl om det blir minus grader.



vart är det du bor om du har 25mil till närmsta vän? Ja man överlever mkt om man har familjen nära :)

2009-10-02 @ 17:19:57
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Nej verkligen inte, imponerande där ;) Får se om det spelet dom hade i Skandinavium håller i sig!



Hm, okej, du har nog rätt där. Lite överdrev jag nog haha, men man kan nästan säga att man inte bryr sig alls om man jämför med när ens eget lag spelar ;P När man ser på andra är det mest bara kul att se hur det går, om man då inte hejar på något av lagen =)

2009-10-02 @ 18:27:10
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Älskar paddling! Fast jag är motsatsen till stark och vältränad så det känns verkligen då man gör det med idrotten ;) hahah...



sv. Aha, klart å betart kanske är norrländskt lr något haha,.. xD



Åh vad härligt!

Goalball..? :$ haha



Nämen så slarvigt av dom, gud vad besviken man ska bli!

2009-10-02 @ 19:33:55
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Aha, men vad trevligt!

Haha just ja, låter kanske lite konstigt för folk som bor söderut, själv tänker man inte på det ;P



Haha, kanske krångligt att förklara, men det låter som en bollsport ;) Lagsport eller?



Så surt, såna förluster känns inte roliga. Får hoppas att det är en match för er snart då så leksandssupportrar kan sluta tänka på förlusten. Själv har man den urdåliga Djurgården-matchen från i tisdags fortfarande i skallen, just för att det inte varit någon match sen efter det... Men ikväll, då är det ny match som ska vinnas ;)

2009-10-03 @ 07:21:14
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jennii

Alltid lika skönt me sovmorgon =) Själv gick jag upp vid 6 å ner till gymmet. D e såå mkt lättare att komma upp ur sängen när jag e ledig..konstigt d där! Kramar!

2009-10-03 @ 11:24:10
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: VIKTORIAE.BLOGG.SE - Bloggen om självkänsla där positivt tänkande står i fokus

Sv: God middag och tack så mycket för ditt grattis!



Hur går det med Ford?? Det är så ledsamt när de man älskar och bryr sig om skadas, djur som människor.



Kram

2009-10-03 @ 12:31:13
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: anna

Jag aldrig testat paddla, men vill :)



Svar: Precis, det är så lätt att förlora kontakter med vänner man inte träffar så ofta..



Okej, något exempel på något band då? :)



Ja, det som är kul gör man, men jobbiga saker drar man ut på :p



Jag har alltid haft dåliga engelska lärare och nu är vår engelska b lärare så himla oseriös och bryr sig inte om vad vi gör, men jag försöker ta det seriöst :) Engelska är ju ändå typ det viktigaste ämnet, det man har mest nytta av sen ju.



2009-10-03 @ 12:47:14
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: jessie james

gick det bra på nollningsfesten? eller är du bakis ^^

höhö!

katter gillar jag typ inte alls. eller jo när dom e kattungar :P men dom växer ju också upp...tyvärr haha :D

2009-10-03 @ 13:46:20
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: marie

verkar vart lite sådär med vandringen :)

hoppas det går bra för katten!



jag läste handel och kontor när jag gick gymnasiet för 100 år sedan :)

2009-10-03 @ 17:00:18
URL: http://mariejohansson74.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Nu finns det en del saker som är bra med det iallafall, den bästa heter Mariette. :D

Jag läser några kurser på Komvux.

Nje, skriver inte så mycket egentligen, oftast för att tiden brukar gå till andra saker. Men jag tycker ändå att det är kul och gör det ibland. :)



NEEEJ! Vad hemskt med katten.. :´(

2009-10-04 @ 01:03:42
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Tack så mkt, det hade jag också :D



Nej ja valde att gå runt i en AIK-huvtröja igår ; ) Går på 500 ungefär!



Hehe okej, får hoppas att det går bra då!

2009-10-04 @ 11:53:37
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha du kanske vill köpa en AIK-tröja? ;)

2009-10-04 @ 11:53:52
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jennii

Sv. Ja, jag vet att jag inte vart inne på ett tag..jag måste skämmas..men d gör jag inte. Har verkligen vart orkeslös den senaste tiden. Jag skyller d hela på vädret haha

2009-10-04 @ 19:42:18
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: MATILDA

Åh vad tråkigt, får hoppas att din Ford blir bättre nu!



sv. Hmm... Är du riktigt säker på det? Haha ;) Den tröjan är enkel, helsvart med stort gult AIK-märke med text i mitten där fram, också då med luva, men sen så är det sånt där mysigt tyg på insidan =)

Vad bra pris det var på den!

2009-10-05 @ 08:12:19
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: jessie james

nej tack till katter. not my cup of tea alls :P

hehe du får se när paketet kommer ;)

kanske inte allt för spännande för andra. men för mig! :D

2009-10-05 @ 09:55:23
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Jag går nog i kyrkan två gånger i månaden i genomsnitt. Fast det beror till stor del på att jag bor ute på landet nu och har ganska långt till kyrkan. Tidigare gick jag typ två gånger i veckan istället, innan jag flyttade alltså. Saknar att gå så ofta. Fast ska flytta sen igen, det här är bara tillfälligt, så det får gå. :) Ska flytta till Stockholm för att gå missionsbibelskola i två år och sen tänkte jag åka ut och jobba som missionär. Ska bli SÅ kul. Jag tror på hela Bibeln och på att Jesus är den enda vägen, och jag vill vara en del i att berätta om Honom för de som aldrig har hört.



Jag läser Religionskunskap B, Psykologi B, Historia B, Samhällskunskap C och Etik- och livsfrågor. Pluggar till ett slutbetyg, så jag valde några kurser som kändes intressanta bara. :)



Naw. Stackars liten. Men då kommer han ju att klara sig iallafall. ♥

2009-10-05 @ 14:29:16
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: jennii

Jag har inte läst böckerna, men jag kan tänka mig att böckerna e bättre. d brukar vara så iaf =)

2009-10-05 @ 16:29:42
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: jennii

Kaffe & kanelbulle is da shit! =0)) men nu har jag nog förätit mig lite på kanelbullar. Så jag bakade en morotskaka idag! mmm

Om nån skulle baka nåt till dig, vad skulle du helst av allt vilja ha?

2009-10-05 @ 16:35:13
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: MATILDA

Inte långt, har ingen aning i mil faktiskt men 2 timmars bilkörning iaf ;P Buss så får man väll räkna med 3 timmar =)



sv. Okej, lät snyggt också!



Förutom en massa tidningsutklipp från varje säsong, 2 planscher, halsduk, vantar, klistermärken, tandborste och sängkläder i AIK-tema, så har jag bla t-shirt från varje år sen det året vi gick upp i eliten ("Vi är tillbaka", "Bring 'em on", "Svarta hotet" m.fl.).

Också har jag ju då huvtröjan jag pratade om, +matchtröja =)

2009-10-05 @ 17:47:36
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Haha okej kanske inte SÅ kort, men SÅ långt är det inte heller ;P Kanske inte så roligt om det är en sträcka man ska åka regelbundet, men om det är väldigt sällan så tycker jag inte det är långt! ;) Haha det är staden som ligger närmast för oss (+Luleå som tar ungefär lika lång tid).



Ja justja! 2 muggar+flagga kommer jag på nu när du säger det haha. Egentligen, sjukt vad smågrejer man har i hockeytema ;D

...Det där med brödrost lät ballt!

2009-10-05 @ 18:52:28
URL: http://matildasodergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: