21 år 21 juni :)

Tid: 22:51:58
Datum: 2010-06-20
Kategori: Allmänt

Ja, imorgon, den 21:a juni, fyller jag då alltså 21 år. 21 den 21 juni, det händer aldrig mer och är värt att uppmärksamma lite extra.
Dock firades jag idag eftersom det är måndag imorgon och folk jobbar och har sig. Så mamma och jag fixade en "vanlig tårta" med vaniljkräm, sylt och grädde och jordgubbar på. Alltså inte min specialtårta i år.
Jag hjälpte även till med salladen och lite annat innan gästerna kom.

Jag fick ännu mer "flytta hemifrån-saker". En skål, en ugnsfast form, en stekspade, handdukar till badrummet, ett bäddsätt och 250kr kan läggas till min redan ganska stora samling flyttgrejer. Jag ska inte säga att jag har mycket grejer, men tillräckligt mycket för att jag inte ska veta var jag ska göra av allt. Lådan under sängen är överfull och någon mer stans att göra av grejerna har jag inte. Så jag vet inte riktigt var jag ska göra av allt. Det gäller även studentgrejerna...

Det var hursomhelst bra grejer, även om det bästa, eller rättare sagt, den bästa, inte kunde komma hit. Det kändes tomt måste jag erkänna, men förhoppningsvis kan vi träffas snart istället :)

Imorgon blir det frukost på sängen 8:15, innan mamma åker till jobbet. Det blir hon, Shep och mormor som firar mig då, för mormor ska sova här inatt eftersom hon ska skjutsa Shep till Öland och konfirmationslägret imorgon. Emma och pappa börjar jobba kl 7, så de får klara sig utan att fira mig.

På tal om klockan så har jag sovit dåligt flera nätter i rad nu. Jag har verkligen lyckats vända på dygnet. Natten till i fredags började jag läsa en riktigt, riktigt bra bok. En av de bästa jag har läst kan jag nog säga. Vi har ju hemligheter i den här familjen. En riktigt bra bok som jag verkligen tycker att ni ska läsa, för den får en verkligen att börja tänka och jag tänkte skriva ett inlägg som har med den att göra så småningom.

Den var så bra att jag inte slutade läsa förrän 5-tiden. Dock kunde jag inte somna i alla fall, så till slut somnade jag runt 6. Sedan skulle jag upp 11 för att gå till vårdcentralen med min fot.

Vad har jag då gjort med den?
Jo, det var ett brännsår från en judomatta från början, Ett sår jag fick för drygt 4 veckor sedan nu, på träningshelgen vi var på i Stockholm. När det höll på att läka gick det upp och det blev som ett hål i foten. Jag hade kompresser och plåster på i ca 2 veckor. Tvättade med Asolsprit varje dag, men det ville inte läka. Bättre blev det efter hand, men inte bra. Så förra veckan ringde vi vårdcentralen och jag fick komma dit i tisdags 1:a gången. Då försökte de få bort sårskorpan som satt över såret, men det gick inte. Så jag fick något slags förband som jag skulle ha tills i fredags, då jag som sagt skulle på återbesök. Det såg då bättre ut och jag fick ett nytt förband och ska tillbaka på tisdag igen. Såret är ungefär lika stort som en enkrona...

För att återgå till mina sömnsvårigheter. Natten till igår lade jag mig runt 2, men kunde inte somna för det. Istället låg jag och läste i drygt 2h, men kunde ändå inte somna förrän runt 6. Jag vaknade senare, 12:45, när Shep ringde på dörren när hon kom hem efter att ha varit i en kompis sommarstuga. Hela dagen igår låg jag i princip och läste och tänkte faktiskt lägga mig så tidigt som 21:45. Det fanns ändå inget att göra, för nätverket går fortfarande hur segt som helst. Det har det gjort sedan studenten. Vi får ringa till Telia och höra med dem, för det här går inte längre. Det går knappt att göra något alls och det är också därför jag har varit så dålig på att svara på kommentarer.

I alla fall lade jag mig till slut vid 23--tiden och messade med en speciell person i ca 2 timmar innan jag faktiskt somnade. Tyvärr vaknade jag 4 timmar senare och hade ont i ryggen. Det hjälpte inte vad jag än gjorde. Jag gjorde ryggövningar, tänjde och stretchade ryggen osv. Antagligen hade jag legat konstigt. Till slut somnade jag i alla fall och sov fram till 12:30. Detta trots att jag tänkte gå upp kl 11 och se på herrarnas 1:a match i Goalball-VM, som började idag. 1:a matchen missade jag som sagt, men 2:a matchen såg jag. Det blev vinst i båda 2. Först 4-3 mot Danmark och så 5-1 mot Spanien. Imorgon väntar Australien och Litauen. Australien tror jag vi slår, men Litauen blir svåra. De tog ju OS-silver senast i Peking efter en rejäl tavla i förlängningen mot Kina. En 4:e timeout. Man får bara ta 3 timeouter under en match. Kina fick alltså straff och gjorde mål och tog OS-guld.

Lite kuriosa där. I vilket fall så kan ni följa herrarna på goalball-herr.blogspot.com och se matcherna live på pressakey.net/wc2010. De sänder även andra matcher, inte bara Sveriges. Dock låter det lite kul när den engelske kommentatorn ska uttala de svenska namnen :) Lyssna så får ni se! :) Kolla bloggen så ser ni matchtider.

I övrigt detta sommarlov har det inte hänt något alls. Jag har suttit vid datorn så gott det har gått och läst en hel del. Varit i stugan 2 gånger redan och även varit i Mjölby med en tjej från kommunen och kollat passager och övergångar. De håller på att göra dem mer tillgängliga för personer med synskada och där kommer jag in i bilden. Jag skulle se hur tillgängliga de egentligen blev. Kommuntjejen blev faktiskt lite komfunderad, för hon märkte, liksom jag, att plattorna de har lagt för att markera inte hjälpte så bra. Det blev för lite kontrast. De skulle behövt vara ännu tydligare och bredare. Personer som ser lite har nog större nytta av dem, för de är tydligen vita, så de syns, men de känns inte så bra med käppen. Så vi får se vad som händer där.

Mycket mer har jag väl inte att tillägga. Vi avslutar med en gammal låt från förra året, men i en lite snabbare version, Italobrothers - Stamp on the ground (Breeze remix)


Kommentarer
Postat av: jennii

SV. Ja, det är verkligen så man ska leva...tyvärr tar man så mycket för givet tror jag.

Idag börjar min semestern & det känns så skönt. Sitter här & firar med en chokladbiskvi & ett gott glas australiensiskt vitt vin mmmm

2010-06-20 @ 23:21:50
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: Evelina

Grattis på födelsedagen :D Jag fyllde 18 den 18 september 2005 :p

2010-06-21 @ 06:27:37
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Anonym

$v haha så gulligt, fast tintin sög ju ***, haha, hatade det när jag var liten...:P men tur att ngn gillar de (A)

2010-06-21 @ 07:27:02
URL: http://ldts.blogg.se/
Postat av: Anonym

$v haha inte det minsta ? så sa jag med men sen när tiden närmade sig så blev det att man zappade över till fyran för att kolla lite :) hehe men hennes klänning gjorde mig besviken så inte mkt kul att kolla på

2010-06-21 @ 07:32:19
URL: http://ldts.blogg.se/
Postat av: tess

Men GRATTIS!!!! DÅ är vi JUni barn båda... vi har många fördelsedagar nu... Daniels mamma i fredags.... hrm mammas sambo fylde nog förra veckan den 17:de oxå... Syrran den 20:de... min andra den 24 å så jag den 26:te... tur jag itne är hemma då. Vi åker till Vimmerby på fredag... å men guuuud då passerar vi ju Skänninge... eller ja vi åker ju över Linköping... men ja har ju mamma å barn med men kanske man skulle stanna till å säga hej.



Det var en kurs i hur man viker olika kort....



Myrornas krig fortsätter.... urk.



//Tess

2010-06-21 @ 18:24:03
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

tänkte på det förut 21, 21 ;) Hihi



Du är bäst :D



kram <3

2010-06-21 @ 20:22:46
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: kavehlhcbloggarn

Grattis på födelsedagen!!



Måste berätta en kul sak..



Min syrra fyller nämligen också år den 21 juni precis som du men det slutar inte där.

Hon föddes nämligen den 21 juni klockan 21.21 på kvällen!

Där kan vi snacka om vältiming...

2010-06-22 @ 02:38:47
URL: http://alltidcluben.blogg.se/
Postat av: anna

Grattis då :D



Svar: Ja, jag tyckte somsagt den var sjukt dålig första gången, men nu gillar jag den :)



Okej ja, Göteborg är en härlig stad!



Okej, deckare brukar jag också läsa ibland, men annars tycker jag mest om självbiografier och typiska tjejböcker, haha!



Jaha okej, hoppas du kommer in på något kul :)

2010-06-22 @ 18:17:37
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Anonym

$v då måste jag juy veta vart du hellre skulle vilja åka ? blev nyfiken nu :P

2010-06-22 @ 18:24:15
URL: http://ldts.blogg.se/
Postat av: NATALIE

oh grattis i efterskott :D



svar: jag ska försöka bli bättre med uppdateringen :)



ja det var jätte hemskt att förlora våran hund.. jag förstår att det är jobbigt för dig också

2010-06-22 @ 19:22:31
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ojoj har missat, har varit lite inaktiv på bloggen, men grattis två dagar i efterskott! :D

Fråga: Huur känns det? Haha ;)



sv. Ja, också tummen ner för den dagen, lite negativt inlägg där i slutet. Haha ibland känner man sig nästan övergiven ;P



Ja jag håller med dig, hade vart kul å hitta på något, synd att det ska vara så långt!



Ja :S Men nu verkar ju värmen börja komma, 24 grader visade dom för imorn här! =) Kanske det är på G någon Ryssvärme igen?



Jo haha, om jag är i värme och inte har nära till något kyligare (räcker med 30 grader), så kan jag få panik! Jag gissar det är lite av samma obehag som någon som har cellskräck och som står bland en massa folk :S

2010-06-23 @ 11:58:36
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Alex

Svar: DU har ju minnena kvar, det är mer än ingenting. Kram! ¨<3

2010-06-23 @ 15:43:01
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Erica

Svar: - Nä, det var ju inte direkt lätt. Eller själva att någon bad var ju lätt om det är så man ser på det. :)



- Grattis i efterskott! :)

- Jobbigt att inte kunna sova… :\

2010-06-23 @ 17:35:18
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: tess

Ja den här saknaden är konstig och stor. Jag och M hör ihop så känns de och jag saknar honom massor. Vi pratade varje dag om allt. Jag kunde alltid gråta tillsammans med honom... han med mig. Jag vet ärligt inte varför han tar avstånd eller jo ja vet... han orkade inte längre... Jag fann Daniel...



Ja jag menar inte att jag måste ha någon att umgås med jämt men ibland önskar jag att jag hade de. Jag har vänner men många långt bort. Sedan så har ingen tid...ingen tar sig tid eller har för mycket och ja jag har inte så många vänner här hemma. Känner många men ja du vet... de är jobbigt ibland. De kommer liksom över en.



Simning är jättebra träning men jag har fel teknik så det blir så jobbigt. Sedan har jag lite problem med klorvatten och får svamp så det är bara någon gång jag kan simma annars är ju vatten gympa och sim bra. Daniels flockor simmar och är jätteduktiga. De ser så lätt ut när de simmar...



Vi träffades 89 Stefan och jag. Vi förlovade oss 90 efter ett halvår tillsammans. Sedan gick de tio år innan vi gifte oss. Så 16 år va vi tillsammans. Nu har Daniel och jag varit ett par i snart tre år och gifta två. Din tid kommer och du hinner... ler.



Men hur går de med A??? Ska ni ses? Vill hon oxå och känner som du? Synskadad? Nyfiken jag vet och du berättar de du vill... maila om de känns bättre eller skriv att jag inte ska godkänna kommentaren.



Vi kanske skulle ta vägen förbi Skänninge å hälsa på dig jag mamma å mina barn så du får lite besök...



Vi åker ju på fredag... maila mig ditt mobil nummer så får vi se... OM du vill så att säga... å de passar för oss med.



//Tess

2010-06-23 @ 17:41:19
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

$v haha ok, men det tar lång tid att göra en parodi ordentligt va ?

2010-06-23 @ 18:31:55
Postat av: Anonym

4v tintin kan suga häst***, HAHA ;O tkr det är sååå dåååligt, det är straff om barn ska behöva kolla på det :P haha

2010-06-23 @ 18:42:41
URL: http://ldts.blogg.se/
Postat av: Anonym

Oj, jag vet faktiskt inte, beror på vad man tycker är mycket mygg ;) Har som inget att jämföra med, har inte tänkt på det när ja vart på semester söderut :P Men sen beror det ju såklart på vars man bor, tex jag bor i stan men ändå i skog, så det är en hel del om man jämför med dom som bor i stan-stan, centrum =) Haha så myggmedel är alltså väldigt användbart på kvällen!



Ja :S Ibland önskar man Sverige var runt istället så man hade nära till så mycket mer, eller bara att Sverige var mindre.



Aha, riktig datanörd idag då ;) (..haha som jag många dagar)

2010-06-23 @ 18:45:13
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Att utvecklas och gå vidare. Att inte stanna kvar i sammma fotspår, trappa på samma ställe, hitta nya vägar och stigar i livet. Både över hinder och flygandes över molnen. Det är fantastiskt tycker jag.



Det som varit har varit. Visst kan man sakna det, men jag brukar inte sakna det som varit. Försöker istället ta vara på stunderna när dem väl är. Vara närvarande. Njuta av nuet så mycket det går, minnas och utvecklas. Ta vara på det man upplevt i livet och använda sig av det.



Ju mer man uppskattar livet deso lättare blir det att leva. Därför är det bra att försöka göra det så mycket det går.



Haha, tack Johan. Men du är minst lika bra! Kom ihåg det, värdefulla människa! Du är så otroligt fantastisk!



Kramar! <3

2010-06-23 @ 18:50:54
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: tess

De låter ju ändå hemskt bra på nå vis.... med A.... jag hoppas så för er skull att ni får ses...



Ja du inte en aning... mot kvällen skulle ja tro i så fall.... men om jag får ett mobilnummer kan ja höra av mig OM de kan bli av vill säga... August kan ju va uppsnurrad osv... så jag kan itne lova men de vore helt klart skoj.



//Tess

2010-06-23 @ 20:20:09
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Kanske för att du behövde få sova ut… ;)

2010-06-23 @ 20:37:17
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Annie

Hoppas du får en trevlig kväll!

ska du hittar på i midsommar? :)

& Grattis på födelsedagen! ;D

2010-06-23 @ 20:55:33
URL: http://anniepannii.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: du skriver i alla fall långa och bra texter! :)



hur länge ska hon vara på konfirmationsläger då?



haha jag tycker också om att sola fast jag vill då helst kunna bada också :)

2010-06-23 @ 20:57:27
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Anonym

Oj, ända ner till Italien! Det är en bit det ;) Haha kanske inte så konstigt då att det är sån pass skillnad mellan södra och norra Sverige!



2010-06-23 @ 22:37:28
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jag fick också en massa flytta-hemifrån-saker. Fast då jag fyllde 22 ;p Bra att få!

2010-06-24 @ 06:17:56
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Anonym

$v vi måste lägga ner denna tintin diskutionen... :P haha

jaha så du bara improviserar, det är fan inte illa du :D

2010-06-24 @ 08:11:13
URL: http://ldts.blogg.se/
Postat av: josefine

vad tycker du om MCFLURRYmarängswisch? :)

Tyck även till om gårdagens outfit!

2010-06-24 @ 17:58:41
URL: http://tthisisourlife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: