Svensk sommar

Tid: 21:54:18
Datum: 2010-06-29
Kategori: Allmänt

När det är sådant här väder, då är det inget som slår den svenska sommaren. +25 grader, strålande sol och inte ett moln så långt man kan se. Det är då man, för en gångs skull, är glad att man är arbetslös ;)

Hela den senaste veckan har varit kanonfin och den mesta av tiden har tillbringats ute på altanen med musik i öronen eller datorn i knät. Det senare har medfört en något ful solbränna där halva benet, den del där solen har kommit åt, är brun och resten vit.

Frukost ute på altanen har det också blivit. Både igår, i måndags och i söndags. I söndags då även mamma och pappa kom hem från England där de har varit över midsommar. De var där med Lars och Lotta. När de kom hem blev det frukost ute på altanen. Trots att det inte var så sent var det ändå varmt ute. Det var det även igår och i måndags, för även då var jag uppe tidigt och åt frukost. Observera dock att "tidigt" med mina mått kan röra sig runt 10-11-tiden. Jag har alltså mer eller mindre vänt tillbaka dygnet igen, i alla fall lite. Dock lägger jag mig fortfarande runt 2-2:30.

Midsommar ja. Den blev inte riktigt som vi hade tänkt. Istället satt jag ensam hemma vid datorn. Mamma och pappa var ju i England, Shep är på konfirmationsläger på Öland och Emma åkte till någon fest. Så jag satt hemma i min ensamhet, men jag är ju van, så det var ingen fara. Lite tråkigt och surt var det dock med tanke på hur det kunde och skulle ha varit...:(

I måndags kväll blev det hursomhelst en äkta sommarkväll. Jag, mamma och pappa åkte nämligen in till Vadstena, köpte glass och satte oss på en bänk precis vid Vätterns strand. Riktigt skönt var det och efteråt gick vi en liten promenad. tyvärr är stora delar av Vadstena belagda med kullersten, vilket inte är så bra att gå på när man inte ser. Käppen fastnar hela tiden.

När vi kom hem satte jag mig på bänken utanför ytterdörren. Jag satt där tills klockan var runt 22:30, men trots det kan det inte ha varit under 20 grader. Det var jätteskönt och man ville nästan inte gå in.

Även igårkväll blev det en äkta sommarkväll tillsammans med familjen. Jag, mamma, pappa och Emma åkte till Varamon. Det var 1:a gången jag var där i år. Varamon är Nordens längsta och finaste sandstrand och dit åker vi alltid när vi ska bada. Dock brukar det vara smockat med folk.

Trots att det var skönt i vattnet igår badade jag inte. Jag hade ingen lust och låg och solade istället.

Det är så en äkta sommardag ska vara. När man vaknar på morgonen packar man in grejorna i bilen och åker iväg. Framme i Varamon, när man har hittat en ledig plats, lägger man ut en filt och ställer upp solstolarna. Man sätter sig i en av dem, gräver ner fötterna i den fina sanden, blundar och lyssnar till strandens alla ljud. Man hör vågorna som slår mot strandkanten, barnen som leker och skriker, folk som pratar, båtar och vattenskotrar längre ut, musiken från alla kiosker och vinden i träden bakom. Solen steker uppe till vänster och efter ett tag blir det för varmt på stranden och då traskar man ut i vattnet för att svalka av sig. Det är väldigt långgrunt där, så man får gå en bra bit ut för att kunna doppa sig. Vattnet är klart och varmt. Tittar man in mot stranden ser man vatten i förgrunden. Så en lång strand så långt åt sidorna man kan se, full med folk, en gångväg över stranden och så lite sommarstugor och träd.

Framåt eftermiddagen tar man några medhavda mackor och går och köper glass i någon av kioskerna. Twister, eller Spirello, som den hette förr, är min favorit numera. Man äter upp glassen och fortsätter att sola.

När solen så har vandrat från vänster till höger och kvällen börjar ta sin början, packar man ihop sina saker och åker hemåt. På vägen stannar man i stan i Motala och köper en glass till. Solen står lågt, men trots kvällen är det fortfarande varmt och folket sitter ute på uteserveringarna och äter. Det luktar mat blandat med cigarettrök. Bilar, motorcyklar, folk på inlines och folk som promenerar passerar ens synfält.

Låter det inte idylliskt?
Ändå funderar jag på att lämna allt och flytta härifrån. Inte precis just nu kanske, men om något år eller så. Det är ännu starkare krafter än de hemkära krafterna som drar. Då förstår ni nog vad det handlar om. Kärleken. Att bo nära, eller ännu hellre, tillsammans med den man älskar är något alla vill. Ibland kräver det att man flyttar. Som synskadad är det naturligtvis ett ännu större steg att flytta än för en seende, men kärleken är enormt stark och vill man bara så går det. :)

Annars har vi blivit utsatta för en tjuv här hemma också. Det var tidigt i fredags morse, runt 5:30. Emma vaknade av att grannen stod och skrek utanför "Kicki för fan, det är en tjuv, en tjuv för fan Kicki!" När Emma tittade ut hade grannen beväpnat sig med en plaststol som han stod och viftade med. Tjuven i fråga hade varit inne på deras altan och tagit cigaretter. Sedan hade han sprungit över till våran tomt och försökt ta Sheps cykel, men den var det ingen luft i däcken på, så han sprang iväg tomhänt därifrån. Grannen ringde polisen och igår stod det en liten notis i tidningen om det.
Även fast han inte hann sno något från oss blir man ju lite sjärrad och chockad, för man vet ju aldrig. Tänk om han hade tagit sig in i huset. Det måste vara bland det värsta man kan vara med om, att vakna av att någon annan är inne i rummet... Usch, hemska tanke.

Vidare så har vårt nätverk varit svinsegt på senaste. I måndags fungerade det inte alls. Förra veckan när vi ringde till Telia sa de dock att de inte hade något problem någonstans. Så min kusin, som är väldigt bra på datorer, kom hit och försökte fixa det, men inte ens han lyckades med det. Så vi ringde Telia igen och då sa de att det var fel på ett kretskort och hade varit så i en dryg månad. Flera här i området hade haft samma problem. Varför de sa att de inte hade något problem förra veckan när vi ringde vet jag inte...
Nu är det åtgärdat i alla fall och det märks klar skillnad! :)

Nu kommer jag dock vara inaktiv här på bloggen några dagar till, för ikväll åker jag upp till Jocke. Imorgon åker vi nämligen på lyxkryssningen med Royal Caribien vi bokade redan förra sommaren. Den går till Tallin och st.Petersburg och vi är hemma igen på måndag. I st.Petersburg ska vi av och gå guidade turer, så slipper vi fixa visum själva. Vi kommer bo i en juniorsvit och den kan ni se här. Det lär bli en upplevelse och något utöver det vanliga. Det är inte varje dag man åker med en sådan båt! På ett sätt längtar dock både Jocke och jag tills vi är hemma igen. Låter kanske konstigt, men så är det. Att vara utan den man älskar i flera dagar är inte kul alls. Då kvittar det vad man gör. Självklart kan det vara kul ändå, det blir säkerligen kul, men kärleken har alltid en speciell plats, både i hjärta och hjärna. Man saknar och längtar efter varandra så enormt mycket. Nåja, det lär nog bli kul i alla fall! :)



Istället för att avsluta med en låt, som jag brukar göra, tänkte jag slå ett slag för Rädda barnen. Klicka på bilden här nedan så kommer ni till deras hemsida.

Landa Tryggt

Glöm förövrigt inte heller En vit dag för barn mot våld imorgon. Det är en global grej och det ända du behöver göra är att ha på dig något vitt för att visa ditt stöd för detta. Att alla barn har rätt till en trygg och säker uppväxt utan våld och annat. En så liten grej för så mycket.

Jag hoppas ni klarar er några dagar utan mig och inte sliter ut vänster pekfinger för mycket genom att trycka F5 och uppdatera bloggen varje sekund ;)


Kommentarer
Postat av: tess

Ja denna kärlek.... jag vet ju inget om er och jag förstår att ni väntar... och jag hoppas de ska kännas lika bra när ni väl träffas med. Det är ju så mycket som ska stämma men ni har ju haft lång tid att lära känna varann utan att ses oxå... spännande...

2010-06-30 @ 11:14:49
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha tack!

Vindjackan var för om det skulle börja regna, men som tur var så gjorde det ju inte det på natten, ja klarade mig i bara tröjan ;) Haha sen stickade vantar, gud så härligt! Det är bara mysigt när man ska sitta/ligga still flera timmar tycker jag, haha =) Något som jag däremot missade att ta med mig var mjukbrallor, jag hade bara shorts och jag får så lätt benverk när dom blir kalla :S



I Kiruna, det var ett tag sen, kanske 8 år tillbaka ungefär, så jag har inte så jätteklart minne från det. Nej jag har inte vart på ishotellet, själv då?:)9

2010-06-30 @ 14:53:46
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Underbart väder, inget att klaga över :D



Vad tråkigt att det blev sån midsommarafton:/ Får hoppas på bättre nästa år!



2010-06-30 @ 14:55:08
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Alex

Låter enormt vackert, sagolikt nästan.

Du skriver så fint, jättefint verkligen. Du borde kanske bli författare? (:



Midsommar var ju mindre rolig.



Underbart att du sprider informationen om Rädda Barnen. Vad glad jag blir! Verkligen och många med mig. TACK!



Du är grym och tack för att du finns <3

2010-06-30 @ 16:40:35
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Evelina

Svar: Ja, jag minns det för att jag kommer ihåg att det var den sista juni förra året ;p Och så bloggade jag om det. Haha. I am a little geek.



Ja, jag kan verkligen tänka mig att det är skönt att vara ledig (arbetslös) när det är så här underbart väder :D Inte kul att sitta inne på ett kontor när det är 30 + ute..

2010-06-30 @ 16:50:53
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: tess

Jo pizzabullar va inte så dumt för utflykten... ler.



Ja sommar å sol idag va jag ledig å de har varit dåligt väder... nu är de finare igen men blåser halvt storm... men ja har haft å göra innen men somnade innan har nämligen ahft en hemsk huvudvärk.



Den låten är otroligt fin... så underbar text...



Ja detta med namn är intressant. Men du vet JOhan ÄR ett gammalt namn,,, men har hängt med ganksa bra... men är nog lite ute hos de nyfödda idag. Mina egna barn kommer säkert döpa sina barn till Barbro och Bengt... ler. Men jag kan oxå gilla de nya namnen men inte alla en del är ju jättekonstiga och dumma men jag håller med Texas e helt okej.



Jag hade satt ett MVG för jag tycker det är välskrivet och som sagt du har med reflektionen... det fångade mig... ja de va bra.



Ja gud frågan är svår... Jesus har kanske funnits som en god människa och så har det blivit berättelser.... ja ja... jag håller med de bevis som verkligen är vetenskapliga ja de håller mer... men man måste ha något att tro på eller vissa måste så de får väl tro. Men jag anser att många med tro i världen är just de osm ställt till de mest på jorden...



Ja finns allt? Sånt där tänkte jag mycket på som barn.... å du som inte ser hur fungerar de... du har ju sett men nya saker.... sånt som händer. Det bygger ju du på de erfarenheter du har sedan tidigare. Hur ser dina bilder i huvudet ut??? Och den som aldrig sett... hur ser saker ut för den`???



Han som inte kan vare sig läsa eller skriva har troligen en förmåga att räkna ut saker med datum osv. Man måste inte alltid kunna läsa och skriva... de kan på något logoskt sätt lära sig de där. Men kan man inte läsa och skriva kan man ju inte telekatalogen utantill osv...



Men ja jag vet inte om jag har rätt men en förmåga har vi nog medfödd... en del har lätt för vissa saker och de där måste ju vara medfödd....



De måste ju ha lyssnat in de... de måste ju ta till sig informationen. Man kan ju inte kunna saker bara genom att... du måste läsa lyssna... typ.... men många har ju et fotografiskt seende...



Jag tror inte att du tänker på någon med Autism... utan att man är Savant.... som tex rainman... han är inte Autist... han är Savant och där har han en onormal hjärna som gör detta men sedan finns ett par tvillingar som oxå är just savanta och att de är normal hjärna om man tittar på röngen. Så jag tror inte hundra att man vet.... men de har en utvecklad förmåga att kunna vissa saker de fått till sig. Googla savant så kanske du hittar varför de kan detta utan att titta på de filosofiskt utan mer vetenskapligt. Sedan får vi väl ändå se att allt förstår vi inte men vi vill gärna hitta sätt att förstå men om detta är rätt eller inte de vet vi ju inte.



Jo men man kan ändå inte veta hundra när man inte har träffats eller tex levt tillsammans. Man ser inte alla bitar innan. Men jag hoppas och tror att det ska gå bra. Ni har en grund att stå på.... de är viktigt och kanske samma syn på vad man faller för... du har ju inte detta med utseende framför dig överhuvudtaget utan går ju helt på andra saker vilket är så fint tycker ja.... hon ska va glad som träffat dig.



Ja jag tror att vårt klimat inte har så mycket med miljö förstöring att göra utan att jorden rör sig från solen på olika vis. Vi vet att det varit grönt på grönland och att vi legat under is... jorden är en levande organism och det kommer ske förändringar hur vi än gör. Arter kommer dö ut nya kommer tillkomma efter den evulution som kommer...



//tess

2010-06-30 @ 17:36:26
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: S.

Mysigt med frukost på altanen.

2010-07-01 @ 10:03:12
URL: http://onepapercut.blogg.se/
Postat av: anna

Härligt med det fina vädret, livet känns rent allmänt mycket bättre då :)



Och läskigt med tjuvar :/ men tur att de inte tog något!



Svar: Ja, jag är borta i en månad! Det kommer bli underbart, men jag kommer sakna Sverige också, haha!



Okej :) Nu har jag en tendens att bara sova några timmar per natt i veckorna, men det är ju inte bra..



Haha, eclipse har premiär nu i dagarna?! Det står i varenda blogg, på varenda affisch i stan och typ alla pratar om det. Tråkigt, haha!

2010-07-01 @ 12:54:05
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Jag var i Indien sommaren 2006 på en missionsresa med UMU som anordnas missionsresor för ungdomar på somrarna. Det var min första missionsresa, och också första gången utanför Europa. Jag hade bara varit i Finland innan.

- Saknar du inte midsommarfirandet från då du var liten då? Vet du varför ni slutade med det!?

- Hehe, fast jag är ändå ganska säker på att allt inte är en dröm... ;)

- Pontus låg på mage med tassarna framföer sig. :)

- Japp, biblisk ekonomi. Bibeln tar upp många saker och ekonomi är en av dem. :)

- Vissa av dem hade inte varit ute förut, och de som hade varit det hade inte varit det på bra länge. Vi ville kastrera alla innan vi släppe ut dem så att det inte skulle bli fler kattungar.

- Fast grejen är ju att det enbart är kristna, oftast såna som är starkt troende och tar hela Bibeln på allvar, som talar i tungor. Jag har aldrig under mina 6,5 år som kristen hört om NÅGON som inte är kristen men som talar i tungor. Och det här var ändå bara ett av många exempel på hur man själv kan se att Bibeln stämmer. Eftersom jag skriver till dig som själv inte är troende nu så tänkte jag att ett väldigt konkret exempel skulle passa bra. Profetior i nutid är en annan sak. Människor som går fram och vill att någon ska be för dem kan ibland få höra profetior över sitt eget liv, eller bara att personen som ber vet saker. Vi hade t.ex. en gästpredikant i min församling en gång och hans fru var med och bad för mig. Hon hade aldrig träffat mig förut men då hon bad så visste hon saker om mig, att jag haft det jobbigt och så. :)



- Nu badade du ju den gången du skrev om nu, men då du badar, hur gör du då? Måste nån gå med dig i vattnen eller kan du bada själv om du vet hur just den stranden är och lite hur det ser ut där?

- Läskigt med tjuven..! :/

2010-07-01 @ 14:44:33
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: josefine

sv på kommentar; om jag säger såhär - midsommartrasslet handlade om kärlek..



Ja, jag älskar att läsa böcker, så fridfullt :)

jag gillar sådana med mycket spänning, och det kan handla om allt från vampyrer till kärlek. Bara boken är bra från början , annars tröttnar jag :)

2010-07-01 @ 17:04:43
URL: http://tthisisourlife.blogg.se/
Postat av: Amanda Rieem - EN MASJÄVEL

du får gärna klicka in på min blogg och säga vad du tycker! :D KRAM

2010-07-01 @ 23:05:49
URL: http://mandyego.blogg.se/
Postat av: Jennii

Sv. Vi kommer hem till Sverige igen på onsdag. Då är det endast en & en halv vecka kvar på semestern!

Nu är datumet satt för när vi får flytta in i vår lägenhet den 2 augusti.

Har vart på en bergstopp högre än vårt högsta berg i Sverige..2500 m var vi som högst & vi tog bilen =) Har en vän som ska klättra upp till toppen på Kebnekaise, men jag måste medge att vi tog en lättare färd...med bil!

Nej du min vän, nu ska jag ut i solen & steka lite mer!! Puss & kram!!

2010-07-03 @ 11:57:59
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: NATALIE

Svensk sommar gillas! :) Det låter härligt det du skriver! Och trevlig kryssning, eller resa, haha :) hoppas att ni får det jätteroligt! Ibland är det ju bra att sakna också, det kan ju bidra till att man uppskattar en sak ännu mer :) jag syftade på det du skrev om kärleken :)



svar: jag har just lagt upp ett inlägg om Gotland, en liten början bara! :)



och ja det där att jag skulle visa "en giraff som cyklar till badhuset" gick faktiskt ;) tro det eller ej men de gissade rätt! haha

2010-07-03 @ 17:16:30
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: tessss

Hoppas du har en bra resa... //Tess

2010-07-04 @ 13:12:50
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Matilda

Svensk sommar, jag älskar det. Salta havsstänk, sol, jordgubbar, solbrända ben och varm asfalt.

2010-07-04 @ 21:53:57
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: tessss

Både Daniel och jag har gillat Kallentofts böcker... så jag kan rekomendera dom helt klart. Men smaken är ju olika så du får väl prova...



Klart att det är skillnad om man har sett... man växer in i det på ett annat sätt som förälder om funktionshindret finns med från start. Jag har ju inte heller vetat om August från början. Så jag har inte gjort någon skillnad på honom eller de andra barnen. Andra som vet tidigare lever livet efter den med funktionshindret. För mig är det inte rätt alls. Jag vill att August ska leva så normalt som möjligt och om jag inte hade gjort som jag gjort tror jag att hans funktionshinder hade märkts mera... så jag kan förstå dina föräldrar... det är inte helt enkelt att ställa om men de gör ju så gott de kan och genom att de gjort som de har och du har varit seende så har du säkert blivit väldigt självständig. Det är positivt för de vill de flesta föräldrar att våra barn ska vara.



Datorn lämnade ja in igår... tyvärr räddar de inte hårddisken. Frågade... OM de är den. De får in så många och ja du vet SIBA... skillnad om jag lämnat den privat men nu är de en garantisak så ja har inte så mycket val. Så jag hoppas det inte är hårddisken för fotona är ju tyvärr inte sparade... som tur e har jag framkallat en del av dom men inte alla... minneskortet i kameran raderade ja tyvärr med... FAN liksom. Bara hålla tummar.



Visst kärleken har ingen ålder men som sagt över 50 år... man undrar hur båda tänker... han ser ut som en liten farbror... ja menar han har dessutom varit tillsammans med hennes mamma... å barnet då... nej fy... knepigt e de allt.



Hoppas nu resan varit bra de verka så på fejjan. Ha de gott nu.



//Tess

2010-07-06 @ 18:02:15
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tessss

Ja de e verkligen intressant hur hjärnan fungerar men saken är ju den att i rainmans fall hittade man ett fel på hjärnan och man trodde det var det som gjorde att han hade sina specialkunskaper. men sedan finns andra som är Savanter som inte har de utan en normal hjärna som du och jag så det går inte säga att de är så heller...



Jag tror att de besitter en slags förmåga och då kan de sin sak... det bara finns där, de har lärt sig de men kan inte annat som de borde kunna... de är märkligt. Men vi ska veta att idag kan man mera än de gamla filosoferna kan.



//tess

2010-07-06 @ 18:27:09
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det finns verkligen inget att klaga över när det är sånt här fint väder !:)



Nej vad hemskt med tjuven :O Väcker nog lite tankar i huvudet, fast man inte blivit bestulen något. Läskigt!



Haha det där med rulltrappan undrar jag också.. Klantigt! Haha vi var nog lite halverst trötta. Ingen av oss tänkte på det, och sen helt plötsligt så hoppade min kompis till jättehögt och nästan skrek. Jag förstod först inte vad som var felet och höll på att fortsätta gå ;) Haha



Hmm... Twilight-hysterin... Ja det är så svårt att beskriva! Man blir som... Så tagen, av då särskilt böckerna :O Det är galet. Som sagt, det är jättesvårt att riktigt beskriva!

2010-07-06 @ 22:08:24
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Okej, haha nej jag fick lite panik bara jag satt stilla i 30 grader, som sagt så föredrar jag lite svalare!



Jaha, åh jag önskar att jag slapp benverk. Jag får alldeles för ofta! Jag behöver inte ens ha ansträngt mina ben eller så. Har haft hela uppväxten :S



Van med att sitta hemma ensam? Det lät inge roligt!

2010-07-06 @ 22:30:59
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Evelina

Vad läskigt med en tjuv :/ Det finns folk till allt (tyvärr).

2010-07-07 @ 06:23:15
URL: http://evvvelina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: