Halva serien avverkad

Tid: 20:15:21
Datum: 2010-03-31
Kategori: Leksand

Gnagarna kom på besök till Ejendals arena i 4:e omgången av årets kvalserie och det var också de som öppnade bäst. Man fick några skott på mål innan David Åslin åkte ut för interference.
Dick Ternström sköt då i burgaveln och Jocke gjorde en räddning utan att veta om det + att domaren blåste för blockering fastän att pucken var fri framför Jocke.

Ett riktigt tryck från AIK alltså, men inget mål. Man fortsatte dock att trycka på efter att Leksand hade blivit fulltagliga.

Ollas stack dock plötsligt upp mitt i all AIK-press och hade ett gyllene läge att ge Leksand ledningen när han först sköt Holmgren, i AIK-kassen, på benskyddet och sedan missade nästan öppet mål.

AIK fortsatte dock att pressa på. Man hade flera riktigt bra lägen, medan Leksand knappt kom in i anfallszon. Gjorde man det var skotten alldeles för enkla och Holmgren kunde plocka dem hur säkert som helst.

En totalt AIK-dominans skulle man kunna sammanfatta den 1:a perioden med, men den 2:a började bättre för Leksand. Man kom ut som lite av ett nytt lag. OEL började med ett bra skott. Christian Sandberg åkte sedan ut för "puck out" och Leksand fick spela powerplay. En spelform som inte har funkat speciellt bra hittills under kvalet, men nu var det ganska bra. Kollar var nära på att nå en puck i slottet och Rodin sköt 2 skott, vilka tvingade Holmgren att blockera.

AIK klarade dock av det, men Leksand fortsatte att pressa på och AIK slog icing. Lassen försökte dra pucken mellan benen i nästan fritt läge, men missade. Istället gjorde Lawson i AIK 1-0. En riktig kalldusch efter Leksands fina press.

Passningarna satt inte där de skulle, på klubbladet alltså, och AIK kom tillbaka lite i perioden. Man fick 2 jättelägen, men Jocke styrde ut.

AIK åkte istället på en utvisning, Fredrik Carlsson, han som bråkade med JLGP i höstas om jag inte minns fel.
Leksands powerplay var dock återigen alldeles för slarvigt och petigt. Man fick inte till några bra lägen, men så plötsligt small det till och det var 1-1! Pelle Prestberg fick passen av Kollar på andra sidan mål och hade bara att lägga in den i öppen kasse!

Ollas var sedan nära på att styra in en lätt pass från Hägga och Patrik Carlsson försökte även han passa in pucken. Virta var jättenära på att ge Leksand ledningen, men istället var det Ollas som, genom lite tur, kunde valla in 2-1 till Leksand på Holmgrens rygg!

13 sekunder in i sista perioden åkte Virta ut för hög klubba. Jocke räddade, med lite tur, ett skott från AIK, men annars klarade man av boxplayet ganska bra och fick t.o.m. en kontring, men skottet tog i burgaveln.
Man fortsatte att pressa på bra efter avklarat boxplay, samtidigt som defensiven var riktigt bra.

Tyvärr åkte Prestberg ut 2+2 för klubba i ansiktet på en AIK:are. Han blödde och det var inget att diskutera.
AIK hade ett riktigt bra läge i inledningen av powerplayet, men därefter var Leksands defensiv felfri och man rensade gång på gång. AIK kom inte till några etablerade farligheter.

Leksand kom tillbaka efter boxplayet och fick några bra chanser innan Dick Ternström åkte ut, samtidigt som Sandberg åkte på misconduct. Klantigt gjort av AIK med bara knappa 5 minuter kvar att spela.
Pesonen var nära på att utöka Leksandsledningen, men pucken gick utanför.
Rodin ville inte vara sämre och var ännu närmre att sätta pucken bakom Holmgren, men han räddade med axeln.

AIK tog timeout och dryga minuten från slutet stack Holmgren. AIK pressade på rejält, men Jocke stod ivägen och ytterligare 3 poäng var inkasserade!

SSK hade det besvärligt med Almtuna på bortaplan, precis som Leksand hade. Almtuna ledde med 1-0, men SSK lyckades vända och vann med 1-3 i alla fall. Därmed hade man maximala 12 poäng före 2:an Rögle, som hade 7 poäng, efter dagens seger med 5-2 över Växjö. Leksand var återigen uppe på 3:e plats, 1 poäng från Elitserieplatsen!

I kvalet till Allsvenskan åkte Tingsryd på sin 1:a förlust. Det var hemma mot Sundsvall, som vann med 3-2. Oskarshamn lyckades besegra Enköping med 6-5 och Nybro slog Olofström med 7-3.

5:e matchen för serien spelades hemma mot Rögle. Läktarna i Ejendals arena var som ett vitt hav. Alla hade vita tröjor på sig.

Matchen började lite svängigt, båda lagen hade några chanser och det tacklades friskt. JLGP manglade en Röglespelare i planket och strax därefter slog Rögle 2 icingar, varpå man gjorde 0-1 från absolut ingen stans...

Prestberg trycktes sedan in i sargen, en solklar boarding, och det blev också utvisning. Mario Kempe åkte ut och även Simon Hjalmarsson åkte ut för en tripping.

Leksand fick alltså spela 5 mot 3 och det hann inte gå många sekunder innan Rodin dundrade iväg ett monsterskott som Hermansson tog hand om och slog in 1-1!

Det var nära mål direkt efteråt igen, men nu lyckades Nilstorp hålla pucken. Powerplayet var dock bra och man skapade många bra chanser.

Rögle var sedan nära på att återta ledningen, men Jocke var bra med även i den här matchen.
Lotvonen åkte ut för interference och i det här boxplayet, för 1:a gången i Kvalserien, släppte man in ett mål och det var alltså återigen Rögleledning med 1-2 och det var Porseland som gjorde det.

Ollas trycktes in i buren, men domaren var inte heller i denna match på Leksands sida och det blev ingen åtgärd för det.
Rögle fortsatte att trycka på efter målet och Jocke fick göra blockering efter blockering. Till slut kunde han inte stå emot och det var 1-3, något tursamt, när pucken studsade på Abids axel och in i mål.

Rögle började med en icing i 2:a perioden. Leksand öppnade bra och Prestberg var nära på att redusera, men pucken tog på en Röglespelare. Ollas var sedan nära på att stöta in pucken, men den ville inte in bakom Christoffer Nilstorp i Röglekassen.
Johansson sköt tätt utanför efter tek nere hos Nilstorp och Kollar kom fri i slottet, men en Rögleklubba hann precis fram och styrde bort skottet. Strumpan tog timeout.

Direkt efter timeouten slog Tony Virta in reduseringen fram till 2-3!
Precis efter, bara sekunder senare, replikerade Rögle och det var 2-4, dock väldigt tveksamt eftersom det var en klar interference strax innan. Mål blev det i alla fall och det var återigen 2 mål att hämta in för Leksand.

Det blev lite bråk, men inga utvisningar. Alsén och Hägga åkte dock ut strax därefter och det såg osäkert ut i Leksand. Det var Jocke som räddade kvar dem i matchen. Rögle visste precis hur de skulle spela. Ollas var trots det nära på att redusera, men Nilstorp blockerade.

Rögle hade det mesta och så klart åkte en Leksing ut mot slutet av perioden när en Röglespelare låg ner. Nu var boxplayet dock återigen bra och Rögle fick inte in något mål där.

Sista perioden började i boxplay, ett BP som man klarade av. Man fortsatte dock att slå ifrån sig efter det samma och kom inte till några större farligheter. Rodin slog en indianare som tvingade Jocke att blockera och strax därefter lämnade han en farlig retur, men han klarade up det.

Leksand slog bara ifrån sig och kom inte till några större farligheter. Patrik Carlsson var dock nästan fri, men sköt över. Till slut fick man i alla fall in reduseringen och det var Jussi Pesonen som gjorde det!
Problemet var bara att det var 3 minuter kvar att spela. Leksand öste på för en kvitering och Beaudoin i Rögle åkte ut och några sekunder senare åkte även Sjögren ut. Jocke lämnade kassen och det var spel 6 mot 3!
27 sekunder återstod och när det var 7 sekunder kvar prickade man ribban!

Det var det närmsta man kom och Rögle avgick med segern. Utan tvekan den värsta förlusten hittills och jag kan nästan slå vad om att det kommer vara något sådant här som avgör i slutet. Det kommer vara 1-2 poäng som fattas. Då var man ett ribbskott ifrån avancemang. Jävla skit.

Det är bara att ta nya tag och komma igen på fredag då det är returmöte. Poäng där är nästan ett måste i nuläget. SSK vann nämligen ikväll igen, hemma mot Växjö, med hela 7-4 och AIK slog Almtuna med 4-1. Det innebär att SSK leder serien med maximala 15 poäng efter 5 spelade omgångar. Rögle är, trots den dåliga starten, 2:a med 10 poäng. AIK klättrade, i och med kvällens seger över Almtuna, upp på 3:e plats med 7 poäng. Leksand och Almtuna har fortfarande 6 pinnar och Växjö 1.
Tar inte Leksand poäng i nästa match är det mycket troligt att det är 7 poäng upp till Elitserieplatsen. Så nu är det verkligen press på grabbarna, i år igen...

Ser man till statistiken är det dock jämnare. Där har SSK gjort flest mål, 19st, följt av AIK på 16, Rögle 15, Växjö 14 och Leksand 13.
När det gäller defensiven har man dock den bästa Allsvenska målvakten hittills i serien. SSK toppar även här med bara 10 insläppta mål. Rögle är 2:a med 11 och Leksand 3:a med 13. Växjö är lugnt sist där med 25 insläppta.

I och med det här resultatet krävs det nog minst en bortaseger för att det här ska gå. Den bör nog rimligen komma mot Växjö. Dessutom är det näst intill en nödvändighet att ta poäng på fredag nere i Ängelholm. Almtuna hemma och SSK hemma måste man nästan ta. SSK blir svårt, trots hemmaplan.
Den här förlusten känns oerhört tung. Man hade verkligen behövt vinna här...

I kvalet till Allsvenskan slog Oskarshamn Tingsryd hemma med 4-2, Nybro slog Enköping med 5-1 och Olofström slog något överraskande Sundsvall med 5-2.

Semifinalerna i SM-slutspelet är nu också klara och det blir HV som möter Skellefteå och Djurgården som möter LHC.
Skellefteå slog ut de regerande mästarna, Färjestad, efter en 7:e och avgörande match uppe i Skellefteå igår. Jag hade på känn hela tiden att de skulle klara det. Att LHC tog Frölunda var dock lite mer oväntat. Frölunda hade ju 3-1 i matcher, men LHC lyckades med det ofattbara att vinna 3 raka matcher och vända på steken, tyvärr.

I övrigt har veckan varit helt normal. Lite jobbigt att gå upp till skolan i måndags, men det fick gå.

Igår var det sovmorgon till 10:20, en lektion och så var jag hemma strax efter 12.

Idag var det sovmorgon till 10. Spike skulle ha tatuerat sig, men tatueraren var sjuk, så han fick komma nästa torsdag istället.
Dagen gick jättesegt och jag var ganska trött efter att ha fastnat vid datorn igår och inte lade mig förrän 1:15.

Prata med Ingemar, syon, hann jag också med idag. Vi pratade lite om kurser och så. Det lutar åt en filosofikurs i höst. Jag är ju så skoltrött, så egentligen vill jag inte plugga alls, men att bara sitta hemma blir nog inte kul efter några veckor. Så det är lika bra att ha något att göra, bara så man gör något, så kan man få lite pengar också ;)

Vi kollade på filosofi och psykologi. Den som lät bäst var en filosofikurs, kommer inte exakt ihåg vad den tog upp, men den är på distans och halvfart, 7,5 poäng. Därefter startar en beteendekurs i vår som jag kanske ska gå. Den är på 1 år och helfart, men vi får se. Jag vet ju inte ens om jag kommer in...

Vi avslutar med en låt, Re-con & Unknown - Surrender!


Kommentarer
Postat av: Erica

Svar: Jag vill ha vanliga tunna.. :)

Mm, det är såna! :)

Nä, Komvux är ju samma system som gymnasiet. Med poängen iallafall. :)

17 minuter i sträck alltså. Oj. Jag orkar knappt fem minuter, sen är jag helt slut..!



Vad ska han tatuera för nåt då? :)

2010-03-31 @ 22:33:35
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Vanliga våfflor tror jag :)

men ibland får man ta det som bjuds på :P

nej jag har bara en mobil, just nu iallafall.

jag köper mina skor på olika ställen. Men stadium å intersport har mkt bra skor :)

2010-04-01 @ 12:26:30
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

choklad, ditt då:)?

2010-04-01 @ 12:31:58
URL: http://persikaaan.blogg.se/
Postat av: tess

Ja nu är de inte mycket snö kvar... skönt faktiskt.



Ja du jag målade påskbrev året om när ja va liten å jäklar va vi sprang runt i kvarteren å vi fick mycket godis de vill ja lova. Idag kommer de inte många kärringar å gubbar å knackar på.



//Tess

2010-04-01 @ 15:49:08
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: jennii

Hej du! Nu har jag vart på Tv iaf..inget längre inslag, men du får se mig lite "in action" =0))

2010-04-01 @ 16:16:44
URL: http://mrsjennii.troop.se/
Postat av: tess

Ja jag tycker oxå att det borde få bra mycket mera uppmärksamhet... varför ska de va skillnad på OS och OS.... de e uselt rent av...



Hi hi den va ju bra... ler historien alltså.



Ja nej det är svårt men när de är psykiskt så behöver man nog hjälp om man ber om den...



//Tess

2010-04-01 @ 16:46:49
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Ja man måste ju våga och man måste ju verkligen lita på den som ledsagar... vore skoj att läsa om detta så det ser jag fram emot.



//tess

2010-04-01 @ 19:16:52
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: anna

Det låter bra att plugga på halvfart om man inte är så motiverad, bättre än att bara gå hemma och inte göra något alls som du skrev p



Svar: Vad härligt med tio grader : Här är det runt 10 nästan varje dag nu, så skönt :)



Oj, hoppas det är bätrre nu iaf!



Haha ja visst är vi, skåne är typ som ett litet miniland för sig själv verkar det som ibland, haha :)

2010-04-01 @ 20:13:13
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Vilken tröja ? :D

2010-04-01 @ 23:06:22
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Hm. Jag började första året 2004. Så ja, jag skulle ha gått ut 2007 egentligen. Men sen har jag hoppat av, gått om o.s.v. på grund av att jag inte orkade med skolan just då. Just det som jag skrev om i det inlägget hände nog 2006-2007 så det var ju några år sen iallafall.

- Jo, visst är det möjligt. Fast det kändes ändå som att jag hade sovit bra. Tror jag.

- Mja, både ja och nej. Jag är ju inte van vid att mina vänner har barn, så det är ganska ovant. Men samtidigt är jag väldigt glad för hennes skull så det känns roligt också. Sen känns det väldigt vuxet att ha vänner med barn, speciellt om vännen inte är äldre än vad man själv är.

- Datorn är drygt två år. Men alltså, om man har datorn på magen så blir ju magen varm tillslut. Hehe. :)

- Kul att du kommenterar så många inlägg förresten! =)

2010-04-02 @ 11:08:11
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Alex

Tycker du ska göra något som du tycker är kul. Något du mår bra utav. Du är så enormt fin. Vad som än händer så tror jag att det kommer gå jättebra för dig, underbara du.



Kramar <3

2010-04-02 @ 11:19:56
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com
Postat av: Anonym

Ska själv läsa filosofi nästa år, verkar faktiskt rätt så intressant!:)



Hejaheja, går nog bra mot rögle !



Haha verkligen, och särskilt vissa dagar då man drar till sig all otur :O

2010-04-02 @ 17:48:29
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: hon som tog korten är fotograf, men vi fotograferade ändå får skojskull :)



ja maila filmen om du vill! :)



glad påsk! :D

2010-04-02 @ 19:18:13
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: tess

Ja man tycker de kunde satsa mera på detta..... de e riktigt surt...



Ja jag tror inte många ungar går längre de ser man ju.... tror många åker bort osv med och barnen åker och är kärringar osv till mor och farföräldrar...



//Tess

2010-04-02 @ 21:43:18
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Sara

Man går rullbandstestet i 4,5km/h i 8 minuter, med en lutning på 8 grader. Utrusningen man har väger 24 kilo! Det känns vill jag lova. Men det känns skönt när det är avklarat ;)



Åhh trist när det spökar så där i armen.. Men skönt att det är över nu :D

Vad ska du göra för spännande under påsken?! :D



Joo jag kodar om i min layout också... typ storleken på texten och små piller som bara tar tid ;D

2010-04-02 @ 22:17:36
URL: http://saralindfors.blogg.se/
Postat av: tess

Ja när jag va barn du vet för hundra år sedan ja då gick alla... de va massa ungar... men sedan ja näe de har inte spelat nå roll om de har funnits barn där ja bott eller inte de har ändå inte gått... eller så har de kommit några. men mig kvittar de ärligt talat så sätt...



//tess

2010-04-02 @ 22:35:09
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emeliié

LHC tröjan ,, jag fattar inte är helt borta förlåt men har fått återfall av Leukemin och jag är helt lost :/

2010-04-03 @ 01:36:55
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: Så snällt :)



nej jag har faktiskt inga helgplaner, utan jag ska bara ta det lungt och träffa några kompisar :) Påsk är inte speciellt för mig, den enda traditionen jag hade förr under påsk var att klä ut mig, vilket jag och en kompis i och försig gjorde igår hahah x) vad ska du göra nu under påsken? :)

2010-04-03 @ 12:12:38
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: - Nä. Hon har ett hål i ögat som de ska fixa. Hm. Det där lät väldigt skumt. Men det var tydligen så det hette iallafall. Men hon har opererats för gråstarr förut.

- Hehe, det var ju den filmen jag såg! En andra chans, heter den! :)

- Kul att du blev inspirerad! :)

- Nja. Jag hoppade av 2008. Jag gick aldrig ut. Det är därför jag pluggar på Komvux nu. Efter den här terminen har jag pluggat där i ett och ett halvt år. Jag gjorde ingenting alls höstterminen 2008 eftersom jag hoppade av ganska plötsligt då. Jag klarade inte av att bo kvar med mamma och tänkte söka till ett distansgymnasium. Sen blev det krångel med det, och vid det laget då det var bestämt att jag skulle börja på Komvux så var det redan oktober och jag kunde inte få börja förrän i januari.

2010-04-03 @ 17:54:22
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: anna

svar: ja, hoppas att du kommer in då, söker ni med meritpoäng eller är det först nästa år? :)



okej, men det är ju bättre att vila om man är skadad!



va? det där om femte årstiden måste jag ha missat, haha! men det är säkert så ;)

2010-04-04 @ 21:40:59
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Emeliié

mörkblå och vit :P

2010-04-04 @ 21:46:10
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: