Hockeynytt

Tid: 01:08:13
Datum: 2010-05-04
Kategori: Leksand

Mycket har hänt på senaste efter avslutade säsonger.

För Leksands del kan man konstatera, som jag skrev redan i det sista kvalserieinlägget, att OEL lämnar klubben, men inte för Frölunda, som jag skrev då. Han drar direkt över till NHL och Phoenix. OEL som förövrigt debuterade i Tre kronor i LG Hockeygames, som spelades i helgen. Han var nära på att bli målskytt i sin 1:a match i den blågula tröjan, men det gick inte den gången. Istället nätade han i 2:a matchen, mot Ryssland. Sverige slutade trots det sist i turneringen efter matchsiffrorna 1-2 str mot Tjeckien, 2-4 mot Ryssland och 3-2 mot Finland.

Jocke Eriksson lämnar även han, tyvärr. Ett ruskigt tungt tapp för oss leksingar. Skellefteå blev den nya klubbadressen för Jocke.
Thomas Rodin slutar, som bekant och Markus Weinstock har dragit till Örebro. Dessutom tvingas Petter Ullman lägga av efter hjärnskakningen han fick i början av säsongen.
Markus Persson har inte heller erbjudits nytt kontrakt, vilket är väldigt synd. Där hade man en ung kille med chans att utvecklas. Också Patrik Carlsson har lämnat klubben. Nu för spel i SSK.

Än så länge har man värvat Stefan Erkgärds från Rögle. Han har dessutom skrivit på ett långt kontrakt, 2+1. Det känns väl lite sådär måste jag säga. Hoppas bara inte han blir en sådan back man bryter med efter något år och får betala lön åt ändå...
Eric Moe, från Timrå, har också han signat och så även Tommy Enström från Rögle, båda dessa för 2+1.

Man har även bytt tränare, som bekant. Strumpan utnytjade inte sitt 2:a år i klubben och istället kommer juniortränaren Niklas Eriksson återfinnas i båset bredvid Christer Olsson.

Det är inte bara OEL från Leksand som har varit i farten när det gäller landslag, även Viktor Rask och Joakim Nermark från Leksands J20-lag har dessutom varit med och plockat hem ett silver i U18-VM i Vitryssland. Det blev förlust i finalen mot USA.

En annan kul grej rörande Leksand är att man ska spela utomhusmatch nästa säsong mot Mora. Då lär med stor sannolikhet publikrekordet från matchen mot Brynäs 64 ryka all världens väg! 12 479 åskådare var det då.

Malmö har signat målvakten Markus Svensson, Robin Alvarez och Robin weihager för spel nästa säsong. Dessutom vänder Jesper Matsson från Färjestad hem igen och Patrik Nevalainen, som var nära redan i vintras, är nu klar. Fredrik Eriksson är också klar för en ny klubb. Det blev Tyskland och Nürnberg för honom nästa säsong.

Även Malmö har en kul grej på gång. Det blir match mot Columbus i höst. Från början skulle det vara ett blandat lag, ett Skånskt landslag, från både Malmö och Rögle, men Rögle har backat ur, trots att man inte hade några tankar på det i början. Trycket från fansen blev för stort. Inte bra för dem. Ett bevis för att fansen har väldigt stor påverkan innom en klubb.

Växjö har tappat Robert Rosén, som har gått till Luleå. Luleå som har snott åt sig en hel hög spelare utöver Rosén. Sebastian Meijer från Västerås, Simon Hjalmarsson och David Rautio från Oskarshamn. Dessutom har Jonas Rönnkvist, Almtunas tränare, skrivit på ett tränarjobb  för Luleå. Han drog med sig Elias Fälth från Uppsalaklubben. Almtuna som dessutom tappar både Johan Andersson som går till AIK, Julius Larsson, som går till Tingsryd, och Mikael Aaro som går till Borås. Dock har man signat upp Jonas Westerling från AIK. AIK, som i sin tur har värvat in Oskar Steen, som LHC skippade. Steen, som alltså gör Andersson sällskap hos Gnagarna.

Det stora är väl annars att Björklöven går i konkurs. Riktigt tråkigt för Umeålaget. Löven som var i Elitserien för 10 år sedan, men under 2000-talet har det gått neråt.

Rögle tappar Mattias Sjögren till Färjestad och troligen också Daniel Rahimi. Målvakten, Christopher Nilstorp, går även han till Färjestad. Istället tar man in Joel Gistedt, som vaktade kassen för Frölunda för några säsonger sedan. En värvning som jag tror blir bra för Rögle. Också Christoffer Persson från Växjö är klar.

Viktor Sjödin, från Bofors, har skrivit på 2 år för Oskarshamn. Oskarshamn som också har värvat Anton Mylläri.
Bofors har i sin tur plockat in Magnus Nygren, som tillhörde Färjestad förra säsongen, men som lånades ut till Mora, och Mikael Lidhammar från Luleå.

HV 71, som till slut vann SM-guldet, efter 6 matcher mot Djurgården, där 5st gick till förlängning, förlorar ett gäng spelare från guldlaget. HV vann 4 av dem 5 förlängningsmatcherna och tog alltså SM-guldet genom enbart segrar i sudden. Djurgårdens fans portades från Kinnarps arena i match 4 och 5. Efter att HV tog segern i sudden i match 5 hävdade Djurgården att HV:s fans skulle bli portade från match 6, vilket de också blev. Det var enbart hämnd för match 4 och 5. Enligt Djurgården skulle HV:s fans ha misskött sig i match 3, men något sådant hördes aldrig före det att match 5 var slut.
I vilket fall så gratulerar vi HV 71 till klubbens 4:e SM-guld. Man har faktiskt några spelare i laget som var med vid det 1:a guldet 1995, Johan Davidsson exempelvis.
Man tappar dock några spelare nu. Både Teemu Laine, som blev guldhjälte när han satte den avgörande pucken bakom Gustaf Wesslau, efter att en djurgårdare träffat stolpen och ribban i momentet före, och Andreas Engqvist rycktas över till NHL. David Petrasek går åt andra hållet och sticker över till KHL och Vitryssland.

Det andra finallaget, Djurgården, har däremot signat upp och förlängt med både Tjärnkvist och Josefsson. Niklas Danielsson har dock lämnat och gått till Modo, som bygger väldigt mycket nytt verkar det som. Man har dessutom ny tränare i form av Challe Berglund, som blir assisterad av Andreas Johansson, som var riktigt nära sportchefsjobbet i Leksand för inte så länge sedan.

Det är väl det som har hänt än så länge. Jag lär säkert återkomma med mer från Cilly season snart, kanske framåt midsommar e.d.
Idag hoppade jag i alla fall hopprep. Det var väldigt länge sedan, men trots det gick det riktigt bra och det blev nytt rekord. 1228 hopp blev det. Jag mätte pulsen vid 250, 500, 750 och 1228 hopp. Antingen stämmer inte det, eller så mäter Linda fel på onsdagarna. På onsdagarna har jag haft 132 som bäst efter en minut på tjockmattan. Nu hade jag 123 efter 250 hopp, 129 efter 500, 139 efter 750 och konstigt nog 128 efter 1228. Jag tror nog inte det stämde riktigt, men bra gick det i alla fall!

Religionsredovisningen om Peoples temple gick också bra idag. Efter den åkte jag, Albin och Spike och åt på Donken. Det var också länge sedan nu. Vi får se om vi hinner dit någon mer gång innan studenten, eller om det var sista gången idag...

Nu ska jag strax sova. Imorgon har jag bara en lektion, natur mellan 13-14. Sedan blir det träning. Vi ska läsa våra tyskaböcker på tyskan den här veckan, det är därför vi inte har någon tyska imorgon, men det går väl sådär för min del. Vi ska egentligen skriva skriftliga bokrecensioner den här veckan och framföra dem muntligt nästa vecka. Jag har inte ens börjat läsa min bok än... :)

Kommentarer
Postat av: Jessie James

det blir nog en Tonia säng från jysk :)

Men jag gillar inte nattduksborden så ja..vi får se vad det blir istället ^^



I helgen så jobbar jag dagspass = 8-19. så det blir nog lugnt. Ska dock snabbt in på en fest hos en kompis som ska flytta till huvudstaden :)

2010-05-05 @ 20:00:31
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: tess

Urk MC donalds är inte gott de ska vara MAX... ler.



Hoppas allt e bra med dig å att de sista i skolan rullar på... bara några veckor kvar nu å de går så snabbt.... har ni bal å sånt? ska du gå?



Ha de gott... //Tess

2010-05-05 @ 21:13:17
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Elina

Japp exakt där nere vid Ågesta friluftsgård :)

Jag bor ju typ där också, eller i Vidja om du vet. Längre in förbi golfbanan och stallet. Min pappa bor där men det känns lite off så jag är där sällan.



Å vad jag saknar skolan när jag ser sånt där, en lktion på hela dagen. I envy you!!

2010-05-06 @ 07:47:35
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: tess

Jag är näjd med alla mina tattueringar... jag har ca tjugo och skulle vilja gå ner och fortsätta...



Jag skulle inte ta vem som helst. Jag tittar på vad personen kan och va duktig personen är. INte vad det kostar eller kön även om man vill ha både ett bra pris och inte vänta för länge. Priserna ligger faktiskt ungeför lika... ungeför men talangen är ju inte de samma...Så jag går på de. Idag är det en tjej här i Kristinehamn som gör mina tattueringar.



Balen var jag på... vi gick ju klassen. Vi åt maten.. gick några varv sedan gick vi till ett annat dansställe för de va inte kul. LER. Där va de dock uppskattat när man kom i balklänning. Så de va kul att ha just klänning och fixa håret men själva balen??? Nja.



Igår hade jag en kanondag... va strålande väder jag var ledigoch fick en hel del gjort som kändes helt okej.



Ja han va tydligen lite sån som hade öfrdommar snarare... man var inte normal om man hade tattueringar osv... ler... å själv såg han väldigt töntig ut så han borde kanske ha tittat sig själv i spegeln med. Utseende för mig de e noll idag... de är insidan som räknas... men han blev täntig när han sa sådär....



Ja mina inlägg står ofta på noll med om inte jag går in och kommenterar ändå har jag mellan hundra och två hundra besökare varje dag... de e trist att inte fler kommenterar... de e skoj ju. Och jaaa jag kommenterar å läser inne hos dig... sedan skriver ju itne du inlägg varje dag så jag är inte alltid inne varje dag eftersom jag vet detta. Jag har dagar jag bara uppdaterar min egen blogg och inte läser några fler bloggar alls....



Ja de e gott med paj å vaniljsås... de e mumma de...



Nu ska jag ta cykeln med August och cykla till skolan... sedan hem och vidare och träna för egen del.



Hoppas du får en kanondag vännen.... //Tess

2010-05-06 @ 08:03:15
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Hallå sköna eftermiddag... görs? skola förstår jag. Sitter med lite magknip å tycker jag gjort mitt idag. Tränat ich vikt och strykt tvätt så ja nu väntar jag på maken bara.



//tess

2010-05-06 @ 13:37:36
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jessie James

Jo precis en slags avskeds fest typ ^^

dock jobbar jag ju så det blir väl inte världens röj..men vi ser väl :)

2010-05-06 @ 14:29:28
URL: http://jessiemodell.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Min pappa fyllde 47 ;p Hur så?



Ojoj, det är helt otroligt vad mycket du skriver :p Men det är kul.

2010-05-06 @ 21:24:41
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Matilda

Jag kommer med all säkerhet satsa på cyklingen, det känns mer än rätt.



Skulle vi bo nära varandra kan vi ta en fika!

2010-05-06 @ 22:19:49
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: tess

Ha nu en underbar helg och lycka till i SM...



//tess

2010-05-07 @ 07:42:46
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Madde

Goddagens Johan!:)



Längesen, förlåt ännu en gång. Såg du på den allra sista avsnittet på Andra avenin? Tänkte på dig, du bruka följa det har jag för mig. Synd att de va det sista, det hade börjat bli en vana att bara sätta sig ner och följa den serien.



detta va liten kort hälsning från mig. Ha de så bra!:)



Kram / Madde

2010-05-07 @ 10:07:07
URL: http://ohlssonmadde.blogg.se/
Postat av: anna

Så skönt att börja så sent :D haha!



Svar: Ja studentluvtröjan ser jag i princip varje dag, blir alltid så avundsjuk, vill också ta studenten, men nu vet jag mitt datum, den 10 juni 2011 är det äntligen min tur :)



Haha, lana och cs är enligt mig är bara rent bortkastad tid, man kan nte lära sig något med det..



Oj, vad många städer du varit i :O

2010-05-07 @ 19:32:22
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Evelina

Haha, njae.. Det finns väl intressantare saker att läsa om :p Tycker jag.

2010-05-08 @ 11:34:11
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: åh det låter härligt:) vårkänslor!



ja det är härligt med ljus inredning! jag tror att det kommer att kännas stor skillnad då vi har fått iordning :)



hoppas att du har haft en toppenbra vecka!

2010-05-08 @ 11:53:22
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha nej jag vågar ju inte sätta emot att det blir något bråk under elitseriepremiären! För stor risk.. ;P



Jaha, nja nej det där att byta däck och laga slangarna i hjulen var inte heller min grej förut, men blir man van så kan man tillslut göra det i sömnen. Haha ;)

2010-05-08 @ 13:52:25
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Är glad för att vi fick Jocke, han är suverän den killen =)

Ska bli spännande att få se hur det går och hur många matcher i målet han/Hade får!



sv. Okej, ja det skulle nog inte jag våga. Skulle ha skräck för att ramla igen ;P



Jaha, så himla konstigt det där, en stad eller inte beror på något kristet, om det finns någon kyrka eller inte! Haha, lustigt ;)

2010-05-08 @ 14:13:48
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Matilda

Bra fråga var jag bor! Jag bor både i Nacka och Örebro, efter studenten kommer jag bara bo i Nacka :) Om tiden finns i sommar så tar jag jättegärna en fika!



Stort lycka till på SM!

2010-05-08 @ 17:27:11
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Malin

svar; wuhu, sicken jättekommentar (det gillar vi dock, mycket att läsa igenom)



konstigt nog blir det ALLTID fint på sista april i uppsala, även om det är "fult" väder hemma i gävle eller om det har sagts att det ska regna osv. uppsala är magiskt helt enkelt :> (jag gillar den staden, starkt)

vart menar du med "här" när du skriver att det aldrig är fint väder på valborg där? (dvs; vars bor du?)



etik, drama och filosofi. hm, vad pluggar du för något NU? mina första tanke är "herregud vilka flummlinjer".. eh :$ pinsamt men sant. så nu kan jag ju inte låta bli att undra vad du är för filosofisk snubbe?

men det låter skitkul, faktiskt. dessutom sådär lagom soft efter alla dessa år i skola som man har bakom sig.



spelar du hockey själv eller är du bara ett fan ändå?



yes, en riktig svensk stuga kan man nog kalla det! en riktigt svennebanantillvaro är i princip vad jag lever. haha :' mamma, pappa, lillebrorsa, volvo (tyvärr inte längre hund men så var det förut).

och du, TACK för dina ord. tusen tack! det värmer ska du veta!



Ha det bäst hörredu!

2010-05-08 @ 17:33:01
URL: http://hallonte.blogg.se/
Postat av: Emeliié

Du som verkar ha koll, ska vi få någon Johan Andersson till oss ?



Sry sent svar men haft feber och skit ,, men tumören satt i ländryggen.. mellan kotorna i svanken typ.. =)

2010-05-09 @ 09:42:19
URL: http://emeliieruukeel.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Absolut! Jag vill det jääättemycket! :)



Oj, dags att börja läsa boken då... :p

2010-05-09 @ 14:30:57
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Alex

Svar: Fina du, det med din grannes syster och din gammla klasskompis har du aldrig sagt förut. =(



Egoistisk är det nog lätt att tro, men hur mycket hopp och tro på sig själv har man om man väljer bort sin största och första gåva? Inte så mycket. Därför är egoistiskt fel ord tycker jag i alla fall. Även om jag förstår vad du menar. Men det är tragiskt för det anhöriga, verkligen, som oftast har kämpat otroligt hårt för att få hjälp, eller inte ens vetat om något.



Jag finns alltid här för dig med, glöm inte det!



Kramar<3

2010-05-10 @ 11:25:06
URL: http://alexandrawittgren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: