Advent

Tid: 15:14:19
Datum: 2010-11-28
Kategori: Allmänt

Ja, så var det då återigen Advent. 1:a advent idag och julen närmar sig. Hela året har gått ruskigt fort och det har varit ett år som har innefattat hela spektrat, från helt obeskrivligt fantastiskt, till det värsta jag har varit med om.

Mycket skit har det varit med bl.a. en farmor som fick träfrack och kilade vidare, slutet med världens finaste kisse, nyligen en rejält stukad handled och just nu, någon slags depressionsliknande fas.

Å andra sidan har det varit det mest fantastiska år jag har varit med om. Skidresa, studenten, konsert med Whitney Houston, lyxkryssning med Royal Caribien, en kanonsommar, men framför allt, jag har träffat och lärt känna den vackraste och finaste tjejen i hela världen, hon jag älskar mer och mer för varje dag som går, hon jag aldrig kan få nog av, hon jag vet att jag vill dela hela mitt liv tillsammans med. Det är, hur fel det än låter, en orsak till mitt nuvarande mindre bra tillstånd om man säger så.

Kärlek är det absolut vackraste och finaste som finns. Det är helt otroligt så underbart, men under de stunder då ett förhållande har sina dippar av en eller annan orsak, då allt inte känns så bra och fint, då är det inte alls kul.

Jag ska inte säga att det är olycklig kärlek, absolut inte, men eftersom det är som det är just nu och jag vet mer än någonsin vad jag vill, mitt hjärta vet precis var det vill, och jag hoppas, tror och lever för att våra hjärtan ska leda oss dit vi vill, till en gemensam framtid, ett gemensamt liv, där vi kan vara precis så lyckliga som vi vill vara, så känns det jobbigt just nu.

Om hjärtats väg kanske inte når fram, när det ända i mitt liv jag är helt säker på kanske inte blir av, när allt, hela framtiden, är osäker och blank, då känner jag mig mer ensam än någonsin. Det slog mig, med en glasklarhet likt inget annat, helt plötsligt för ca 3 månader sedan, vad jag verkligen vill. Det är det ända jag vet att jag verkligen vill när det gäller framtiden, det är det jag lever och kämpar för. Dock handlar det inte bara om mig. När det gäller en gemensam framtid, att dela sitt liv tillsammans med någon annan, då måste båda 2 verkligen vara med på det, annars går det inte. Detta kommer nog i ett senare skede just nu, för just nu ska förhållandet bli bra i 1:a hand, vilket även det får ta den tid det tar, men likväl är det det ända jag är helt säker på när det gäller framtiden.

Att jag inte har några speciella vänner är inget nytt, det visste man sedan tidigare, men att jag ska vara såhär ensam, det är fruktansvärt. Jag har bara A, "min livs stora dröm", och Jocke. Båda 2 25-30 mil härifrån. När man mår såhär behöver man någon att prata med, närhet, kramar, ja, allt det som en människa behöver för att må bra. Det kan jag inte få här. Därför är jag ensam.

Familjen har jag så klart och den har alltid en speciell plats i mitt hjärta, men inte ens den får mig på bra humör just nu.
Igår hade vi en ganska trevlig familjedag med lussekattsbak, blanda ihop en pepparkaksdeg, julmusik, julfika 2 gånger, film, Mysteriet på Greveholm, på kvällen och framplockande av julsaker. Trots det kände jag mig inte alls glad. Mest bara ledsen.

Livet är förbannat jävla hårt och orättvist, ett helvete just nu. Den värsta tiden efter vad som hände har sakta gått över i någon slags mer långsiktig deppressionsliknande fas där inget är speciellt kul. Just nu lever jag för framtiden, för det jag hoppas, vill och tror på, för kärleken, för mitt hjärtas kamp mot all skit, för dig och mig, för det jag verkligen vet att jag vill, från det djupaste av mitt hjärta och ut i varje liten mm av kroppen. Det är det jag lever för just nu. Mycket mer finns inte att leva för i nuläget och jag kan bara säga som så att, hade jag inte haft träningen i vanliga fall, Jocke och A, då vet jag inte vad jag hade gjort. Denna helgen har visserligen varit trevlig och bra sett ur familjesynvinkeln, men hela tiden känns det som något fattas. Det viktigaste och mest dyrbara i en människas liv, som jag skrev ovan, någon att prata med, närhet och kärlek. Jag har min dröm, mitt hjärta, ja, mitt livs kärlek helt enkelt, men eftersom att saker och ting är som de är just nu så känns det ändå fruktansvärt tomt och ensamt, även om det faktiskt känns som att vi är på rätt väg. Det känns lite bättre än vad det gjorde när det blev såhär. Allt känns lite bättre än då, men långt ifrån så bra som det var och som jag vill och kämpar för att det ska bli. För är det något jag vet, då är det att jag älskar dig, mer än allt annat på hela jorden. <3

Vi avslutar med temat från tidernas bästa julkalender, utan tvekan, Mysteriet på Greveholm.


Kommentarer
Postat av: vispen

Hoppas att du mår bättre snart! Du förtjänar verkligen det, vem skulle inte vara lycklig med dig?:) Du skriver verkligen fint och jag blir också ledsen när jag läser att du är det.

Jag har tyvärr inte heller särskilt många vänner, självklart har jag vänner men nära vänner har jag inte så många av. Och många bor långt ifrån mig och därför har jag inte direkt någon att krama. Saknar kärleken i mitt liv, så otroligt mycket!

Skönt med första advent, jag ser verkligen fram emot julen.

Kram

2010-11-28 @ 15:40:14
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Jessica

Ibland när man ser tillbaka sådär på ett år så kan man verkligen inse att det är en himla bergochdalbana. Upp och ner helt kaosigt ju!



Svar:

Oj haha, men gud vad snällt! Tack igen :)

2010-11-28 @ 17:10:28
URL: http://litesocker.blogg.se/
Postat av: tess

Men just ja... låten trodde ja skulle bli som med andra att man sätter på den om man vill lyssna sedan trodde ja den skulle sluta. Ska ta bort den för jag vill inte förlora dig och förstår mer än väl att den stör.... inte bra alls om ja säger så. Bra att du sa till.



Ja du.... de är inte enkelt med livet. Å jag ösnkar jag kunde säga något som gör de enklare. Något om att se framåt och försöka leva på och se vad som händer men herregud de kan man ju inte just där och då. Vet inte i vilket läge ni är just nu.... om de är lika eller om de finns en ljusning. Jag hoppas de för din skull för du vill ju detta. Tufft och ja sådant är livet allt för ofta men rätt va de är vänder de och allt är toppen igen som tur är. Tycker de är trist att du mår såhär pch vet allt för väl hur de kan vara. Finns här ja hoppas du vet.



Ja du... trist att va ensam... vet allt om detta med även om de lättat lite för mig. Du är ju mer begränsad... tyvärr. Vet inte heller där hur mans kulle få de enklare. Hitta vänner närmare... så svårt är de. De va enklare att hitta kompisar som liten....



Nu ska ja försöka ta bort låten...

2010-11-28 @ 21:46:46
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: tess

Inlägget är borta... hoppas du kan läsa nu... tack för att du gjorde mig uppmärksam på detta.

2010-11-28 @ 21:52:07
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jessica

Åh vad mysigt! Vi fuskade dock med att köpa ett sånt pepparkakashus man bara sätter ihop haha (A)

2010-11-28 @ 21:54:41
URL: http://fnissefia.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Alla har sina upp och nedgångar, det är så livet är..



Du kan säga Jennie, MiMi, Jen... :) Tack Johan, snällt sagt :)



Haha, bara lite förbannad? ;) Han kan.. Men då är han ju en idiot också.



Tack, skönt att veta! :)



Kram

2010-11-28 @ 22:00:19
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Evelina

Ja, det här året har verkligen gått fort :/ Jag har inte heller så många vänner.. Men hellre några få och nära än många ytliga! :p

2010-11-29 @ 10:18:10
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

shit, redan första advent. eller igår då, men ändå. tiden går verkligen sjukt fort!



sv: hahaha, jag ska nog köra på plastblommor framöver :)

2010-11-29 @ 11:29:55
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: ÅSA



Åh mysteriet på greveholm ^^



Hmm jag vet inte exakt vart de spelat, men mycket möjligt att din syrra såg dom :) i sthlm var sista spelningen :)



Min helg har varit awesome! :) Själv då?



haha, ne sabaton är nog bättre :) även pm det är lite enformig musik :P

2010-11-29 @ 14:21:02
URL: http://enjaveltill.blogg.se/
Postat av: danten89

Det var bra skrivet kunde inte skrivit det bättre själv?

Klart det är insidan som räknas..



Oh Mysteriet på greveholm.. har du den på dvd?

Isåfall får du pallra dig hit så har vi ett maraton nån gång?

Haha.



Nej, men dem firar inte jul? Dem sover ju bort halva året?



Att inte ha många vänner vet jag hur det känns, men dem man har uppskattar man desto mer? :)



2010-11-29 @ 15:07:22
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Artan

Hej, hur mår du idag då? :)

Kram!

2010-11-29 @ 15:53:03
URL: http://artanart.blogg.se/
Postat av: ÅSA



Haha ja, men Drängarna är uppiggande musik :)



Jaaja, nu får du inte glömma Sunes Jul! :D Love it!



Hehe okej, Du får väll tycka fel då ;P

2010-11-29 @ 17:14:21
URL: http://enjaveltill.blogg.se/
Postat av: matilda

Åh, snart juul =)



Oj en riktig berg- och dalbana, men du verkar ha haft ett riktigt bra år i helhet!



Älskar mysteriet på greveholm!! Våran bästa julkalender - o'yes :D



sv. Haha så lite så, kul att ett inlägg kunde vara till nytta! ;)



Ja nu är dom före oss igen luleå.. Får försöka kämpa oss tillbaka igen på något sätt ;)



Psykosocialt arbete är nog lite mer pedagogiskt, mer i vardagen, medans psykologi nog är mer kring hur man ska handskas med dom som har problem, osv. Det är iaf hur jag känner efter att ha läst dom, men mycket beror ju iofs också på läraren =)



Jaha, usch för snöstorm! Att det snöar har jag inget emot, men den kalla vinden gör det inte så lockande att vara ute. Men om man är inne är det däremot bara positivt, gör det bara mysigare ;)

2010-11-29 @ 17:17:43
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Jessica

Hm älskar chai te! så allra helst chai te!

Tävlat i ungefär 6 år, och jag är 16 nu :)

Var med i en bilolycka för lite mer än 1 år sedan och opererades och så men har inte blivit bra, så gått på rehab sen 1 år tillbaka men det ställer till det för mig, tyvär :/

2010-11-29 @ 17:47:12
URL: http://fnissefia.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

ja det är verkligen den bästa julkalendern!



sv: ja, det är konstigt! fast det kan ju dels bero på att det är så mörkt ute hela tiden nu :o

2010-11-29 @ 18:01:23
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Sandra

Mysteriet på Greveholm är lugnt den bästa.



Svar: Att inse en sak, det finns inga genvägar till att må bra. Det är hårt jobb som gäller och det första jag gjorde var att bara bestämma mig för att kämpa och sen inse att det är något man måste göra varje dag tills det inte längre känns jobbigt. Som med allt annat. Att inte vara så hård mot sig själv och se sig själv som en människa, inte en robot. Och att tillåta sig att ha dåliga dagar.



Man gör det. Man måste resa sig och man måste bara vara bestämd.

Då tycker jag att du ska rensa hjärnan och verkligen fundera ut vad i ditt liv som betyder något. Vad det är som GER dig energi och som gör dig glad och ge allt för det. Och gör samma sak med allt som tar energin och glädjen i från dig, och rensa bort. En detox fast för hjärnan. Sen får man ta det första jävliga steget och bara kämpa kämpa kämpa tills mjölksyran kommer så att säga. Det finns inga genvägar till ett lyckligt liv, det är en process som tar tid och i början så är det skitjobbigt. När jag var deprimerad gick jag inte ens ur sängen men då måste man tvinga sig själv att gå upp, att äta och ta en promenad eller på något sätt komma ut liksom. När man gjort det ett tag blir det naturligt igen och då lägger man på mer "tyngd" i sina övningar. Och det suger men det är värt det. Och man måste hela tiden lära sig att berömma sig själv och vara snäll mot sig själv.

Kärleken är en berg-och dalbana minst sagt.



Det är ju så och vi kommer säkert ha våra dippar där vi ses mindre vi med. Min kille jobbar ju heltid + tränar varje dag, sen har han 2-3 matcher i veckan så jag får vara flexibel och det kan ibland kännas det med men som sagt, man gör vad man kan.



Jag hatar att sitta still, om jag är ledig kan jag inte bara sitta och titta. Jag måste hitta på något haha. Då är det tur att du har träningen då, så du får lite rörelse =)



Det måste det verkligen, annars blir det fel och då tror jag inte man orkar med det. Nej en del behöver tid och ar man blivit sårad innan är det otroligt svårt.



Kramar

2010-11-29 @ 18:24:11
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Nej Sune är också bra.



Ibland är allting en kamp, men sådana dagar är det bara att bestämma sig för att äga livet och inte låta livet äga en. Ingenting som är värt någonting i livet är lätt men allting som är värt någonting är värt att kämpa hårt för.



Man får nog hålla huvudet högt och försöka hitta någonting inom sig själv också. Man kan aldrig förlita sig på andra människor, hur mycket man än älskar dem. Tyvärr.



Det tror jag också :) Bara att hålla huvudet högt.



Ja man måste ge saker och ting tid och om man ser en framtid med någon så har man ju tiden framför sig.



Kramar

2010-11-29 @ 20:57:03
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Matilda

Men man missar ju så mycket av dagen om man sover då ;)

2010-11-29 @ 21:54:46
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: anna

Usch, så jobbigt att du känner så :( men det blir bättre, det lovar jag.



alla har med och motgångar och nu har du en motgång, men den klarar du dig igenom! Och du ska iaf vara glad att du har någon du gillar, alla har inte det, haha! ;)



Svar: Ja, just det! Tack för påminnelsen ;) lite pinsamt med mitt mvg i tyska, men jag skyller på att jag hade bråttom, haha!



Ja, men precis! Då fick du fram det du ville med det inlägget :)



Yes, det hoppas jag på! Annars är ju dessa tre åren bortkastad tid.



Ja, jag tycker också att det är kul att sitta vid datorn :) det är inte bara ett tidsfördriv, utan jag sitter hellre vid datorn än kollar på typ film eller tv. Datorn är mer min grej.



Okej, men hur kallt är det där uppe nu?Trafikolyckor har det varit här med, dock inte så himla allvarliga som tur är..

2010-11-29 @ 22:47:54
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Varför lilla Mjölby?



Jag flyttar för att få en omstart, få nya intryck och komma närmare Peter :)



Inga problem, som sagt, du får kalla mig vad du vill =)



Arg på hans beteende är jag, inte på hans handling.

Men han jävlas inte med mig ostraffat, så funkar inte jag



Kram

2010-11-29 @ 23:05:06
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Evelina

Mysteriet på Greveholm är ju verkligen nostalgi ;D

2010-11-30 @ 10:00:46
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: tess

Nej jag la ju in denna låt i ett inlägg och då var de som en typ av spelare som gick igång varje gång man öppnar och de va inte tanken utan att man skulle trycka igång den som en youtube... så nej jag tog bort den de spelar ingen roll alls. Jag vill inte ha musik som går igång sådär för de retar jag mig själv på men jag trodde den inte gjorde så. Jag var ju ovetande... ler. BRA att du säger till.



Ja de är tungt med kompisar och de är ju som du säger... ja har lärt känna många på nätet och som sagt de bor ju inte alls nära och så är de ju bara... inget som man kan påverka. Jag är oxå glad för dom jag har. Vissa ahr jag förlorat och får acceptera detta. Jag saknar Ingrid och Mathias i Helsingborg nå förfärligt. Mathias var min tvillingsjäl och jag tror vi har levt ihop innan men han valde bort mig. Jag tror känslorna blev för mycket och så träffade jag Daniel. Allt blev så fel.



Nå ja... kvalite är bättre men jag önskade du hade någon nära som kunde ta dig med ut lite.... men du har träningen som tur e... jag har ju i alla fall min man å barn de blir lite annat.



Men framtiden har säkert massa ljusa saker för dig du är ung.



2010-11-30 @ 11:49:02
URL: http://tess701.blogg.se701.blogg.se/
Postat av: Laks

Mysteriet på Greveholm! Klassiker! Den grymmaste julkalendern någonsin :D



SV: Vad som hände med den tidigare klassen? I högstadiet? Ja, ja va i ett tjejgäng på 8 pers.. Finns det något mer man behöver säga? X) nä, ja skämta bara. Jag tycker aldrig att jag har känt mig på samma nivå som andra i min ålder. Antingen för barnslig ibland, men oftast äldre. Och när jag började tänka annorlunda eftersom jag mådde ganska risigt så blev det liksom ännu mera skillnad mellan vår ålder.. Så jag passade helt enkelt inte ihop med dem längre. Jag fokuserade på viktiga saker, sånt som jag är intresserad av. Djurrätt, miljöförstöring osv.. dem fokuserade på smink, killar, kläder.. ja, du förstår.

2010-11-30 @ 15:13:49
URL: http://laks.webblogg.se/
Postat av: tess

Nej jag förstod att han läser Mattias lika för de rä ju samma namn liksom... ler. Jag skrev bara så nu så du oxå vet varför du inte såg skillnad på dom. de råkar faktiskt stava olika men jaaa... nåja. de är som de är.



Jag tar inte ut mig. Även om jag vissa dagar varit iväg varje dag så är de mer undantag än regel och jag vet att jag behöver detta. Jag är just nu tyvärr under isen igen och är så trött så jag inte orkar något. Har legat hela förmiddagen idag fast jag ahr tränat. Jättetrött och bara sover. Fattar inte varför. Helt slut. Sanerad på energi tyvärr och skiter fullkomligt i allt jag borde.



//tess

2010-12-02 @ 12:54:51
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Egentligen spelar det inte så stor roll vad det är för lag bloggen handlar om om det är bra skrivet :)



Är så less på Norrland och Skellefteå, vill bara spy på allt just nu



Kram

2010-12-02 @ 16:13:48
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: