Mindre än 4 dagar kvar!

Tid: 16:42:39
Datum: 2010-10-20
Kategori: Goalball

Sedan kommer älskling hit och stannar i flera dagar medan resten av familjen är i Rom. Jag valde att inte följa med dit, för att vara med dig är mycket, mycket bättre än att åka till Rom några dagar. Så det blir mys mys mys i flera dagar med hela huset för oss själva, kan det bli bättre? :) <3

Byter vi istället perspektiv och form, från futurum och framtiden, till perfekt och dåtiden, så ser vi att det har hänt en hel del sedan senast. Blogglusten har inte återkommit, men kanske ändå är på väg att vakna till liv en aning igen. Just idag har jag riktigt lust att skriva, men ännu mer lust att träna, så ikväll blir det fullt ös på gymmet tillsammans med laget. Bäckskolan har alltså räknat sina dagar när det gäller vår fysträning på onsdagar, för från och med idag tränar vi på Actic inne i Linköping. Lindas kille känner någon där som vi har förhandlat med och förhandlingarna har gått bra. Vi får träna där gratis, när vi vill. Vi kommer dit och säger vem vi är och att vi kommer från goalballsektionen, sedan är det bara att träna. Dock har Albin hört att deras utbud på fria vikter inte är det bästa. Hela vårt styrkeprogram bygger i princip på fria vikter, men vi får väl se. Kul ska det bli i alla fall!

Mera träning. I helgen var det återigen landslagsläger nere i Malmö. Det var Albins och mitt 2:a läger, men förutom oss så var Dzenan med för 1:a gången, kul! Trots sin ringa ålder är han grymt duktig och har bra chans att ta den där 6:e och sista platsen i landslagstruppen. Det är han, jag och Albin som just nu slåss om den. Fatmir, Stefan, Micke, Magnus och Pjotr är givna. Givna ska man föresten aldrig säga. Vi hade nämligen individuella samtal i helgen med Jörgen och Florim. De värderar inställning och vilja långt före klass. Skulle t.ex. Stefan visa att han inte är motiverad för att göra det som krävs för att hålla sig på landslagsnivå, då har han inget där att göra, trots att han är så bra som han är. Både Jörgen och Florim har blivit positivt överraskade av både mig och Albin än så länge sa de.

Under helgen blev det mest matchspel. Vi åkte ner i fredags kväll, precis som förra gången, bodde på Ibis igen och gick upp lika tidigt på lördagen, kl. 7. Därefter blev det frukost och så iväg till hallen för att värma upp mellan 9-9:30. Sedan var det matchspel i ca 2h. För egen del tycker jag det började lite knackigt, men det gick bättre och bättre.

Lunchen åt vi på Mobilia den här gången också och efter densamma väntade ännu mer matchsspel. Där tycker jag det gick riktigt bra för egen del. Jag fick 2 stenhårda skott rakt på högerhanden, men annars var det ingen fara.

Vi avslutade med att spela 2 matcher på 2x7 minuter, istället för 2x15, som vi hade kört innan. Där fick jag nästan spela hela sista matchen och det gick riktigt bra tyckte jag. Innan dess hade jag, Albin och Dzenan fått turas om att spela lite, ungefär lika mycket, men nu fick jag spela ganska mycket och Albin fick sitta på bänken. Eftersom att vi var 8 spelare med på lägret så fick 2 agera avbytare hela tiden och just där var det Albin.

Efter matchsspelet var det bara att duscha och vila lite innan vi skulle äta. Då sjönk blodsockret rejält och sockersuget blev ruskigt starkt, så det blev en negerboll och en Cola. Till middag blev det sedan Thaimat den här gången också.

Senare på kvällen hade vi som sagt individuella snack. När jag inte var inne och pratade låg jag i princip och sov i en soffa. Jag var jättetrött, ett bra tecken på att jag hade gjort vad jag skulle under dagen.

Väl tillbaka på hotellet tvärsomnade jag i princip och fick sova 30 minuter längre än dagen innan. Sedan var det upp igen, käka frukost, checka ut och åka bort till Baltiska hallen, där vi skulle ha lite fysgenomgång med Kennet igen. Vi berättade lite hur det hade gått med träningen, fick ställa frågor om vi hade några och så körde vi igenom ett styrkepass, Styrka 1 tog vi. Det gick bra. Både Niklas, Jörgen och Kennet tyckte min balans hade blivit bättre sedan senast och det håller jag med om. Den är fortfarande inte så bra, men mycket bättre än senast. Jag provade faktiskt t.o.m. att ha vikter på enbens marklyft. Innan har jag bara kört med 2 hantlar, men Niklas sa att det kunde bli lite lättare om man hade lite vikt istället för bara ett kvastskaft eller hantlar, som jag körde med först, enbart för att förbättra och fokusera på balansen. Det blev faktiskt lättare. Inga tyngre vikter, 10kg tror jag det var, men det gick i vilket fall lättare. Även enbens knäböj gick bra, liksom vadplattan och baksida lår på Flowinmattan. Enarms bänkpress körde jag 8kg på gymmet, men det såg för lätt ut tyckte Niklas, så jag gick upp till 12.

Efter styrketräningen var det lunch och så avslutades det hela med matchspel igen. Då tyckte både Florim och Kennet att det såg mycket bättre ut än under lördagen. Det var mer go i alla, mer attack och action. För egen del tycker jag dock inte alls det gick bra då. Jag fick ont i vänsterarmen och släppte några skott jag borde ha tagit. För att väga upp det gjorde jag faktiskt mål. Jag tror det var Magnus jag gjorde det på. Han är inte jättemycket bättre än Albin och mig, även om det skiljer en del, men ändå, mål är mål och det var kul att få göra ett mål i alla fall!

Innan vi åkte hem visade Florim mig hur jag skulle försvara. Min försvarsteknik är inte bra. Den har för hög tyngdpunkt. Den måste ner lägre ner mot golvet, men igår på träningen hos Terie provade jag den och det kändes inte alls bra. Albin kör med en annan teknik där han sitter på ena knäet och ut med andra benet, det ben man trycker ifrån med när man slänger sig med huvudet före. Jag provade det med, men det kändes lika konstigt det också. Skillnaden mot vad Florim visade mig var den att istället för, som Albin, sitta på ena knäet, sitter man på ena foten, om jag förstod rätt. Jag ska maila och fråga om det. Kanske är det en vanesak, men igår kändes det inte alls bra.

På tal om träning så missade jag förra veckans tisdagsträning hos Terie. Jag var nämligen i Mjölby och höll en föreläsning om kommunikationssvårigheter som synskadad. Inte bara jag, men jag deltog i en dag där folk som håller på att utbilda sig innom omvårdnad, div. lärare, elever etc. deltog i. De fick lyssna på 2 längre föreläsningar på 45 minuter var och så på mig, en tjej med svår dysleksi och en mamma med en dotter som var autistisk i ca 15 minuter var. Jag hade inte förberett mig nämnvärt, hade bara tänkt lite svagt på vad jag skulle prata om, men det gick riktigt bra och folk ställde massa frågor efteråt och tyckte det var jätteintressant. Programledaren, eller vad man ska säga, fick t.o.m. avbryta till slut för att det inte skulle dra över allt för mycket på tiden, så jag fick svara ganska kort på de sista frågorna. Riktigt kul var det hur som helst och programledaren där tyckte det var ovärderligt att få höra allting ur ett sådant perspektiv som jag kan ge. Jag ställer gärna upp och föreläser någon mer gång, för det där är bara kul tycker jag och 200 pers är ju liksom ingenting. För min del kunde det lika gärna varit 500, för jag hade ju inte märkt någon skillnad ändå. :)

En lite tråkigare grej var att jag missade seminariet vi hade om boken Spela roll, den som jag hade tragglat med så mycket, den som var inläst med talsyntes. Det hela berodde på en kommunikationsmiss. Jag hade inte hört att vi hade pratat om det lektionen innan, men det hade vi tydligen gjort. Vi hade sagt att Norrköpingsgruppen skulle vara i en seminariegrupp och Linköpingsgruppen i en. Detta hade jag totalt missat. Jag tog förgivet att vi skulle samlas på universitetet och därefter dela upp oss, men så var det ju inte. Jag kom dit och så var det ingen där. Ingen mötte upp mig, så till slut fick jag åka hem igen. Det kändes lite surt med tanke på hur mycket tid och kraft jag hade lagt ner på den där jävla boken som nog var den sämsta jag har läst. Nu läser jag Nonverbal behavior and interpersonal relationship. Den är också inläst med talsyntes, men faktiskt mycket bättre och lättare att förstå än den andra boken. Tyvärr så har vi seminarium om den nästa torsdag. Det är i princip kört att hinna läsa ut boken tills dess. Eftersom att älskling kommer hit på söndag så har jag bara 4 dagar på mig, inkl. idag och boken är ca 320 sidor. Jag har läst 100 nu. Jag får väl läsa så långt jag hinner så får vi väl se hur det går.

Annars har det faktiskt inte hänt så mycket mer. Dagarna ser ganska likadana ut, det är träning, dator, äta, prata i telefon med världens finaste och plugga lite, tyvärr mindre än vad jag borde göra, men det får gå ändå.

Vi skulle ha avslutat med 2 låtar, men av någon anledning muckar Youtube jyst nu. Det är någon Flash som är i vägen, så Jaws vill inte skriva i sökfältet. Det var inte så för 10 minuter sedan, men nu är det så, så vi får strunta i det. Sorry, men ni får vänta med det tills nästa inlägg...

Kommentarer
Postat av: vispen

Hej! Vad roligt att du bloggar igen:) Kul att du läser min blogg ibland också!

Bra att träningen går bra, för mig går det ju inte jättebra just nu, kom ju fyra senast och det var inte så roligt menmen, jag är ju i alla fall en av de tolv bästa i Europa så det får man väl försöka vara lite glad över:)

Föreläsningen låter intressant, vad pratade du om? alltså lite mer exakt menar jag. Kul att folk ville ställa frågor. Jag hade dock märkt skillnad på 200 och 500 personer fastän jag inte ser något, jag tycker att man känner ungefär hur mycket människor det är ibland.

Ha så roligt med flickvännen nästa vecka:)

2010-10-20 @ 19:02:13
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Karolin

Det värsta med att vara sjuk är att missa träningen. Jag tränar iförsig inte, dans för min del men det saknas...



Jag blir jätteglad av dina ord, det är värme jagvill förmedla så när du beskriver det så känns det som att iallafall man lyckats med någon:)...



Det här med bloggpauser är bra tror jag för man behöver avstå ibland för att få mer perspektiv på saker och ting:)...



Ja men det är precis så, ibland känns det som att man glömmer varandra bara för att allt handlar om sex... Det blir ganska tråkigt tror jag i längden om man ser det så.



:)

2010-10-20 @ 19:12:57
URL: http://bubblaren.blogg.se/
Postat av: Malin;

wei, attans vad fint att alexandra kommer till dig!

(dock tycker jag själv att du är lite småtokig som väljer bort värmen, men det är pga en väldigt fin sak)! om italien är en 10 på skalan, så slår ju ändå det ju väljer det hur enkelt som helst, eller hur?



förresten du, vart är det ni bor någonstans egentligen? jag har för mig att du har berättat det, men minnet är ju som det är (när det finns så otroligt mycket annat som bokstavligen ska pressas in i huvudet).



förresten så säger man inte negerboll, fy på dig!



svar; åhåjaja, dina kommentarer är verkligen gigantiska hörredu. därav det otroligt sega svaret, jag lär ju tänka så förbaskat mycket (och tänka är ju ack så jobbigt, höhö).



och du, visst sjutton har du ett val. du skulle kunna låsa in dig och stanna inomhus dagarna ända, du skulle kunna göra det. det kanske vore lite enklare men nog sjutton så tråkigt. men det är ju trots allt ett val du väljer att göra när du beger dig ut, och det är sjuhelsikes starkt val.

men jag kan tänka mig att det kommer sig helt naturligt, för exakt hur realistiskt vore det för en människa att aldrig vistas utomhus? det skulle inte fungera, inte alls.



möblemangen jag fick med mig hem för en mindre evighet sedan (åtminstone känns det som det, de installerade sig ganska så perfekt i mitt rum) var en liten byrå och en pall (som jag mest bara slänger en massa kläder på).

och ögat var det ja; det försvinner för att komma tillbaks då och då ungefär. och det känns lite som om det är bihålorna det är fel på, samt att det fortsätter bakom ögot och liksom ligger och trycker. dock är det nog ingen fara utan det är mest bara irriterande, och lite jobbigt ibland.



var rädd om dig, kram!

2010-10-20 @ 19:57:00
URL: http://hallonte.blogg.se/
Postat av: Matilda

Ibland är det svårt att höra av sig när man har tappat orden.

2010-10-20 @ 22:58:51
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: matilda

Jaha! Huvva... :(

Tur då för foppa att han förstod att något var fel, han hade haft det i några dagar innan han märkte att synen höll på att försvinna helt :S



Ja jag har hittat gruppen på facebook, är med i den nu! Haha



Blir en utmaning för er mot malmö då! När var det ni skulle spela mot dom? Ikväll? :)



Okej, ja men skriv det du känner för. Långa men färre inlägg kanske är mer din grej ;)

2010-10-21 @ 18:38:14
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: anna

kul att träningen går bra och hoppas du får en plts i landslaget :)



svar: nycklarna var faktiskt i min dataväska, men jag hittade de först på kvällen, men ändå så irriterande, haha!



Mobilen fanns det ingen försäkring på då den var så gammal och jag har kontantkort, men jag har haft den i över två och den var inte ens ny när jag fick den så jag hade ändå planerat att köpa en ny så det gjorde inte så mycket! :)



Precis!



Jag tycker också göteborgska är en fin dialekt :) men jag tycker att göteborg verkar vara så avslappnat och trevligt på ett sätt, inte som andra städer som helsingborg typ..

2010-10-21 @ 18:53:38
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: anna

Svar: oj, allt kom inte med!



men ja, tryggheten är viktig för mig! tror inte jag hade kunnat åka utan att ha dem där faktiskt, inte ensam iaf..

2010-10-21 @ 19:57:48
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: NATALIE

ha det så kul! :-) hur träffades ni då ni bor så långt ifrån varandra? :)



svar: haha OM jag har funderat på att flyttat till södra Sverige :) det går nog inte en dag utan att jag säger att jag vill det.



så bra att kursen fortfarande känns helt okej :)



samhällsprovet gick ganska bra och idag hade vi det sista provet (förhoppningsvis) innan novemberlovet och det känns väldigt skönt! :) vi har haft uppgifter hela tiden nu under en tid.



och ja jobbet går fortfarande bra :) i helgen var vi och bowlade :)



2010-10-21 @ 20:13:49
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: så sant så :) stressar man upp sig blir det bara ännu svårare att fokusera och få ut något bra :P men det är svårt att tänka så då man är mitt uppe i det :)

2010-10-21 @ 20:15:35
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej vad kul att du vill vara med! Min mejl är [email protected] så det är bara att mejla på :)

2010-10-22 @ 07:36:13
URL: http://omkarlek.blogg.se/
Postat av: Emlan

Mysigt att ni får ha huset för er själva :)

Vart du inte ganska trött efter så mycket träning? :)



Jo självklart, och jag menade inte att jag ansåg mig vara bättre än dem i gruppen. Det är bara att några av dem bara sitter. Kommer inte med förslag utan bara sitter. Säger inte ett ljud. Om man då själv inte drar igång det så förblir det tyst. Inte kul! Men det får gå det med.

2010-10-22 @ 19:28:23
URL: http://emlanherself.blogg.se/
Postat av: tess

Va kul att A kommer... du får hälsa så mycket å sedan ägna allt id till varann. Härligt.



Ja vinden ska inredas med förvaringsutrymmen två sovrum samt ett allrum är de tänkt.



Första december är de då man måste ha vinterdäck men de måste man ju nu med eftersom de är vinterväglag nu. Jag har slitna sommardäck så ja lär ta de varligt hemåt sedan efter jobbet.



Renoveringen är klart i de stora...

2010-10-24 @ 10:38:48
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

vad roligt! fyra dagar, inte länge kvar :)



sv: jo körkortet går sakta men säkert framåt. försöker göra ut teoriboken, men det är så mycket! :)



jo jag blev mycket nöjd med piercingen :D

2010-10-24 @ 17:42:00
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Anna

Ja du får lyssna på massvis utav blödig musik och läsa fina kärleks texter så kanske du får in känslan! Haha men åh vad kul, vem kan denna person vara?

2010-10-25 @ 16:48:54
URL: http://omkarlek.blogg.se/
Postat av: matilda

Vad mysigt med flickvännen!

Sen kul att du har blogglusten idag iaf ;)



sv. Nej det kändes inget vidare, usch... Men, nu har jag som slutat tänka på lulematchen. Ny match i morgon!



Åh vad jobbigt, såna förluster är inte särskilt roliga... Då är det tur att man har ny match tätt inpå!



Rutan klarade sig, inga sprickor eller så, nog för att jag nästan trodde fönstret skulle gå sönder! ;P



Haha ja 2-tiden var riktigt länge för att vara på skolan!

Vad gullig man var då, haha ;D

2010-10-25 @ 18:33:26
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tess

Ja jag ska berätta hur de fortgår bara de kommer så långt. Jag vågar nästan inte tro de ännu... än är inte allt hundra.



Ja första dec om de inte är vinterväglag innan vill säga.



Jaha... har hon fått åka hem? Hoppas det inte hänt något. Å kul att hon i så fall kommer igen. MYS.



Ja jag kommer kämpa å bråka... hela tiden.



2010-10-25 @ 21:05:56
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

åh, jag älskar thaimat! :)



sv: jo det är sant. bra med lite pauser då och då.



har kvar kanske de två,tre sista kapitlerna. så inte så mycket kvar! men man måste ju få allt och fastna också :)

2010-10-25 @ 22:15:26
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: anna

hoppas ni har det bra nu då :)



svar: nej, naturkunskap är så långt ifrån matte, matte är logiskt och det är bara att lära sig att förstå logiken så är det enkelt :) naturkunskap är dock tråkigt och ologiskt, tycker jag iaf, haha!



ja, det var sjukt billigt :) elektronikprylar kan man verkligen hitta till bra priser numera.



okej, men när får du reda på om du är antagen eller inte?:)



okej, det var lite längre än min, får hoppas på att min nya mobil håller lika länge :)



Ja, det är den bilden jag har av göteborg. Helsingborg är mer tufft, man glädjs inte av andras framgångar utan istället är det avundsjuka och skitsnack hela tiden. Lite tråkigt tycker jag..

2010-10-26 @ 11:42:59
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: matilda

sv. Jo skolan heter Luleås tekniska universitet, riktigt stort haha! Men det finns även pedagogiska utbildningar, vilket jag är mer intresserad av :)



Kan tänka mig att man är som lyckligast då!



Håller tummarna för blogglusten ;) (Y)



Okej, heeja mot troja!

För oss blev det vinst ikväll borta mot linköping, känns riktigt härligt :D särskilt när våran bortatrend inte vart den bästa hittills den här säsongen!

2010-10-26 @ 22:06:39
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Matilda

Det som sög lite lagom var väl att när det gällde som mest höll det inte hela vägen.

2010-10-26 @ 22:58:38
URL: http://matildamodigh.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: