Försmak på sommaren

Tid: 14:50:13
Datum: 2011-04-20
Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har det varit otroligt fint och vackert väder. I princip som sommar, vilket är väldigt ovanligt för årstiden.

I måndags borde jag ha pluggat, men det fina vädret satte käppar i hjulen för det och istället tillbringade jag dagen ute på altanen. Solen stekte och jag mådde bättre än jag har gjort på mycket, mycket länge. Det är otroligt vad lite sol och värme kan göra.

Senare på kvällen kom dock den där riktigt intensiva, skärande saknaden över mig igen. Den där känslan av ensamhet och saknad, som får ångesten att växa i bröstet och gör det tyngre att andas. Den där känslan som var mitt dagliga tillstånd tidigare i vinter, men som jag nu mer och mer lyckas begrava innom mig, men som då och då tar sig upp till ytan igen.

Jag vet inte vad det var som fick mig att börja tänka, men där satt jag i vilket fall, framför datorn, tänkte på allt fint och underbart som varit, på hur det kunde bli såhär, på det otroligt vackra och fina fjolåret, som mer och mer framstår som ett kapitel av ren och äkta kärlek i mitt liv, ett kapitel som nu är slut. Ändå hoppas jag så klart någon stans, långt där inne, att det ska bli bra en vacker dag, att kapitelet i själva verket inte var ett kapitel, utan att detta som är nu fortsatt istället är ett mörkt och dystert kapitel i denna obeskrivligt vackra kärlekssaga. En kärlekssaga där du och jag stod, tätt tillsammans, hand i hand, i början av evighetens långa gata, för mindre än 1 år sedan. Du och jag, så lyckliga, så obeskrivligt lyckliga, som bara 2 förälskade personer kan vara. Allt var så underbart fint och vackert, våren blomstrade, min student närmade sig och min kropp och mitt hjärta längtade något enormt efter den famn jag föralltid vill vara i, de armar jag alltid vill ska hålla om mig, de läppar jag alltid vill kyssa, den doft jag alltid vill ha nära mig. Allt kändes så tryggt och säkert och jag kunde verkligen se en framtid tillsammans med dig, på ett sätt jag aldrig tidigare gjort. En framtid med hus, barn och många, många lyckliga stunder tillsammans.

Denna känsla av ren och äkta kärlek, så fin, så fin, att inget någonsin kan beskriva den. Något utöver det där "vanliga" man känner vid en förälskelse, den där känslan som säger att man kan dela hela livet tillsammans, känslan som får 2 personer att fläta samman fingrarna, se varandra djupt i ögonen och med ett leende på läpparna lova varandra evig kärlek. Den känslan finns kvar innom mig. För ingenting har förändrats, ingenting. Jag känner precis samma känslor som då, jag älskar den tjejen precis lika mycket som då, för 1 år sedan, när vårt galna messande under våren var i full gång, som då, för 6 månader sedan, då vi senast träffades. Känslorna har kanske begravts lite i något slags självbevarelsesyfte, men de finns där, precis lika starka och äkta som de alltid har varit.

Jag mår bättre nu än vad jag gjorde i vintras, det ska jag inte förneka, men allt är relativt. Jämför man med hur jag mådde för 1 år sedan mår jag fortfarande dåligt. Saknaden är enorm. Den tillsammans med rädslan att förlora dig helt ur mitt liv är nog det värsta. Jag vill aldrig förlora dig, vad som än händer, aldrig. Alla är vi unika på vårt sätt, men du är mer än unik. Jag har aldrig träffat någon ens i närheten av dig och jag vill föralltid ha dig i mitt liv, även om det bara blir som vänner. Mitt hjärta är just nu inte helt, en stor bit av det saknas, för den tillhör dig. Kanske kan det bli helt en dag, men att förlora dig helt, det vore hemskt och jag hoppas av hela mitt hjärta att vi alltid kommer stå varandra nära. För trots allt har vi ett band mellan oss. Ett band av tillit och förtroende. Känslor kan tyvärr förändras, men ett förtroende försvinner inte bara sådär utan vidare. Det finns kvar, det är jag säker på, men både du och jag har haft/har tunga och jobbiga perioder nu. Så småningom, när saker och ting har hamnat på rätt köl igen, då kommer vi hitta tillbaka till varandra, som vänner eller mer än så. Det är jag säker på. Ändå finns den där rädslan där. Rädslan av att förlora en så fin och underbar människa ur sitt liv.

Allt detta snurrade runt i mitt huvud medan jag satt där framför datorn och lyssnade på alldeles för glad musik för min sinnesstämning, gammal Classic euro från 90-talet.

Så småningom blev det hursomhelst lite bättre och jag kunde t.o.m. läsa igenom det Erik hade skrivit om vårt seminarium i torsdags, samt skriva egna anteckningar till detsamma, vilket jag egentligen skulle ha gjort innan själva seminariet. Så trots allt får jag ändå anse mig nöjd med min insats.

Igår blåste det lite mer kyliga vindar, men det var fortsatt kanonvarmt ute. Shorts och T-shirt var det som gällde när jag ställde mig vid spisen för att laga mat. Stuvade mackaroner och falukorv, en av de få maträtter jag faktiskt kan laga.

Maten lagades till de otroligt falska tonerna i min song, då jag sjöng med i gamla klassiker på mobilen, och avnjöts sedan ute på altanen, precis som Emmas grillade kyckling under måndagen.

Efter maten stod rengöring av altanen på schemat. Emma och Shep försökte få ihop högtryckstvätten, men det gick sådär minst sagt, så de fick nöja sig med trädgårdsslangen. Jag själv fixade en hink med rengöringsmedel och torkade av alla stolar och bord ute på gräsmattan, mitt i eftermiddagens värmande sol.

Jag hann precis klart innan det var dags att åka in till Linköping för att träna lite. Styrka 5 stod på programmet och det blev ett riktigt bra pass. Dock hann vi inte hela, då min taxi skulle gå 18:25 och Albin och Louise kom lite sent redan från början.
När vi hade fixat i ordning oss visade det sig att taxin hade åkt. När vi gick från omklädningsrummet hade ingen ringt, men väl ute på gatan hade någon ringt, taxichauffören. Han måste ha åkt precis. Surt, med tanke på att nästa linje inte skulle gå förrän 20:25, så jag hängde med Albin och Louise till Tornby istället.

På bussen satt några ganska högljudda fjortisar längre bak och gick av på samma hållplats som vi. De hamnade en bit framför oss, men vi gick ifatt dem och då utspelades följande dialog:
Fjortis 1 (syftande på våra käppar): Vad gör de?
Fjortis 2: Shh!
Fjortis 1 (fattar grejen med käpparna och säger, som att det går upp ett ljus): Ahaa!

Ibland undrar man ju... :)

Tittande efter ett matställe och ett slutligt Maxmål på Max blev det innan vi gick till Maxi för att vänta på taxin. Tidigare under dagen hade det som sagt varit skönt, men nu var det lite kallt med shorts, T-shirt och badtofflor, kl 20:10 på kvällen.

Jag funderar fortsatt på det där med att slänga upp mitt och Mattias åk som vi filmade i Idre på Youtube, vad tycker ni? Vill ni se mig åka skidor? :)

Vi avslutar med en riktig klassiker, Mike Oldfield - Moonlight shadow, en låt jag i princip kan utantill. Även lite Classic euro från 95 med låten Amazing, med gruppen Cop.




Kommentarer
Postat av: Linnea :>

så härligt med varmt väder! :)



sv: fakeladdaren kostade 199:- tror jag det var :)

2011-04-20 @ 16:03:30
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Emelie den bästa (y)

Sv; Nej jag har inte det än :(

Mitt påsklov börjar på fredag ( denna vecka ).



Det är lite olika , men brukar nog lyssna på pop ballader och sen pop musik. Sen kan det även bli hip hop med pop i. Asså det är lit olika , en om jag hör en bra låt så lyssnar jag ju liksom på den :)

själv då?

2011-04-20 @ 19:15:31
URL: http://onlyyemeliiiee.blogg.se/
Postat av: Therese

HAHA, älskade "fjortis" dialogen ;)



Sv; Ja det är så skönt när man hittar rea prylar! :)

2011-04-20 @ 19:22:26
URL: http://ponymupp.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Sv; Jo det har hon kanske! Men jag menar det..ut å lämna kaninerna på landet? Nej tack mamma! Den 1:a juni flyttar vi :) KRAM!

2011-04-20 @ 19:31:30
URL: http://ponymupp.blogg.se/
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

Vädret har verkligen varit skönt, och man märker ju hur mycket det påverkar hur man mår!



Saknad är så jobbigt.. Antagligen bland den svåraste känslan? Och när man väl börjat tänka på hur saker var innan, så fastnar man ju så lätt i det där tankemönstret..



Jag tror det är bra att du tillåter dig själv att sakna och inte må bra, för att du en dag ska kunna gå vidare helt och hållet och kunna le åt fina minnen istället för att få ångest och bli ledsen.



Du kan, det vet jag.

2011-04-20 @ 19:45:42
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: Yasmine

Jasså? :P Jag var morgon trött, men sen bara vände det och jag blev morgon pigg :) och extremt mycket :P hehe.



Då när jag väl läser så är det Twilight, eller Harry Potter nått i den stilen eller som boken Hunden. :) Äventyr ska de vara annars fastnar jag aldrig.



Ja, men visst är det :D Jag tycker det är skit coolt med människo hjärnan hur den fungerar osv :)

2011-04-20 @ 20:57:28
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/
Postat av: danten89

Ja vi har sol på baksidan? Vadådå?=)



Jag tycker påsken och julen är dem två viktigaste högtiderna.

Gillar högtider för då får folk samlas.

Familjer och släktingar.

Prata och umgås.

Tycker det är jättebra.

Vi behöver tid, komma ifrån vardagen och de dagliga bestyren?

Slippa tänka på jobb, arbetssök, skola osv.

Dessutom så älskar jag godis och det får man äta massa under påsken och ägg ;)



Tror att juni och juli kommer att regna bort eftersom vi redan har haft sommarvärme :/



Jadu, Norrköping vann med 2-0 mot Halmstad och i Basketen vann Dolphins borta mot Luleå så att nu är vi i Basket final :D

Bra sportkväll för Norrköping? ;)

2011-04-20 @ 23:18:51
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: sandra R

Okej. Att livet inte är kul alla dagar kan jag ju lugnt hålla med om. Sedan vill jag poängtera det där med kärleken, det verkar jättejättefint!!!! Men, evig kärlek tror jag inte på, och nån gång måste man nog fatta det som du förhoppningsvis har gjort...

Ha det bra och lycka till!



Sandra

2011-04-21 @ 00:52:22
URL: http://colaknarkaren.blogg.se/
Postat av: Emelie den bästa (y)

Sv; Va coolt :)

kommer ni mycket till västervik då?



Ja det trodde jag med först egentligen , men nej det hade vi tydligen inte. Fast vi som har nästa vecka har ju längre påsklov än dom som hade denna vecka ;)

2011-04-21 @ 06:56:35
URL: http://onlyyemeliiiee.blogg.se/
Postat av: Evelina

Du skriver så fint och kärleksfullt om er relation :) Haha, jadu.. Fjortisar..

2011-04-21 @ 09:02:25
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: tess

Ja nu är de allt en försmak på sommaren och visst är de nu romantiken ska blomstra... ler. MEN vi får inte glömma att vi måste gå vidare. Se framåt om vi ska överleva....



Ja du... altan måste ja med börja plocka rätt på. De har vi itne hunnit. Å så åkte jag å köpte färg till mäbler att måla när jag inte har tid. Men vi får se hur helgen blir. Ja har tänkt så mycket som vanligt. Inte så mycket att fira Påsk men att hinna PÅTA i trädgården och vidare fortsätta tömma vinden. känns som ett evighetsgöra tyvärr.



Ja korkar... sådana man sätter i en flaska. E du med?



Ja nej ledsagare kanske ja inte KAN vara... vet ju inte hur man gör men de vore enormt skoj att faktiskt få göra något sådant. GUD så häfftigt. Är ju uppvuxen i skidbacken men som sagt inte åkt på många år. Våre häfftigt att få vara med å se hur de gör de som ledsagar i alla fall.



Ja det finns helt klart en ärftlighet även om vissa påstår att de itne är så. Men man ser ju ofta fler i en familj så ja det tror jag på. nu påstår man ju att man hittat något i hjärnan så om några år ska man ju kunna bota... men de där tror ja inte på. Kommer inte ihåg detaljerna men va inte så länge sedan de stod om de.



Jo de är kanske bra att ja kommer iväg... men de ger ju inget... ja orkar inget å har helt enkelt inte alls den motor jag så väl skulle behöva.



Glad Påsk på dig nu i vilket fall som helst, nu blir de jobb i två dagar.

2011-04-21 @ 10:44:56
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Therese

Sv; Tack så mycket :) HAHA, jo absolut ;) KRAM och trevlig torsdag!

2011-04-21 @ 14:53:27
URL: http://ponymupp.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Sv; hehe, nej men jag åker ju dit varje dag och ger de mat o så ;)

2011-04-21 @ 15:04:34
URL: http://ponymupp.blogg.se/
Postat av: NATALIE

skönt att kunna sitta ute i solen och bara njuta! :) och jag förstår vad du menar med den där skärande saknaden..



svar: hoppas att du gillar boken om du läser! :)

2011-04-21 @ 15:31:49
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: haha det låter ju lockande ju! Hm jag kanske kommer till Linköping då ;)

2011-04-21 @ 15:33:30
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

under påskhelgen har de ju lovat superväder över större delar av sverige :)



sv: jo, det är sant!

2011-04-21 @ 16:38:36
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

tänker på dig! Hoppas din torsdag varit fin!



Kram & godnatt!

2011-04-21 @ 22:46:38
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: Sandra

Ja nu börjar det känas som sommar igen.



SVAR: Nej jag har inga planer på det men sommar, sol och ett glas vin i handen gör en sugen på en cigg då och då.



Ja men jag tycker det är synd att det ska vara helt folktomt på stan på kvällarna. Trist! Varför kan inte vi svenskar leva lite? Övriga europa är bättre på det.



Japp det blev picknick även om det ble riktigt kallt framåt kvällen.



JHaha det anse är så. Jag är inte nån storätare.



Nej det är inga konstigheter alls längre att träffas via internet. Jo försiktig ska man vara men jag tror nog att de flesta har bra koll på vad man ska och inte ska göra numera.

2011-04-22 @ 17:50:25
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: anna

Så jobbigt med saknad..



meeen härligt väder :) Hoppas det håller i sig!



Svar: En longboard är som en skateboard fast längre och tanken är väl att man bara ska åka på den, inte göra tricks och sånt :)



Okej, när ska du vara klar med fältstudien då? :)



Haha, men det blir lätt så att man tappar fokus på plugget de första dagarna det är så varmt som det varit nu :) Får ta tag i det nu i påskhelgen, mitt bland all påskmat :)



Jag vet inte vart jag hade velat resa, men jag vill åka till många ställen. Så om jag hade haft obegränsat med pengar hade jag nog åkt runt på en resa genom alla, exakt alla, länder i europa i typ ett år! Bara åka runt och uppleva massor, det hade varit något :) du då? vart hade du velat åka? :)



2011-04-22 @ 22:06:37
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

Glad påsk på dig vännen!

2011-04-23 @ 12:20:21
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: vispen

Håller med om att det är skönt att det har varit så varmt ute, imorgon åker jag dessutom till Milano och där hoppas jag att det är varmt.

Jobbigt att du fortfarande mår dåligt. Jag känner precis likadant som du men till en annan person. Det är fruktansvärt jobbigt, för oss är det nog framförallt avståndet som är ett problem för vi bor i olika länder. Men jag kan absolut se en framtid med honom och kanske kan det bli vi en dag, det vet man ju aldrig, även om sannorlikheten nog tyvärr inte är särskilt stor. Men hoppas kan man ju alltid för jag har aldrig någonsin känt som jag gör för någon annan. Även jag är rädd för att förlora den jag älskar men vi är vänner för tillfället och även om det kanske aldrig kan bli mer hoppas jag att vi alltid kommer kunna vara vänner och älska varandra.

Hoppas det bästa för dig och A, kram!

2011-04-26 @ 16:21:44
URL: http://vispen91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: