Veckan som gått

Tid: 21:08:49
Datum: 2011-04-18
Kategori: Goalball

En vecka med mycket att göra har passerat. Det har varit letande efter lägenhet, val av kurser till hösten, kurslitteratur som skulle läsas och så klart också träning.

Det började dock med mycket fint väder under måndagen, vilket jag också skrev i det senaste inlägget.
Det var nästan som försommarvärme. Riktigt varmt och härligt och jag tillbringade större delen av dagen ute på altanen med att läsa kurslitteraturen, som vi skulle ha seminarium om senare under veckan. Jag lyssnade till alla somriga ljud, fåglarna som kvittrade, fläkten på huset som susade, folket som pratade längre bort på gatan, cyklarna som cyklade förbi, barnen som lekte och bilarna som startade. Riktigt härligt och varmt för årstiden.

Någon träning blev det dock inte. Tyvärr har jag hamnat i en lite knivig situation nu igen när Martin inte har tid längre. Han har fått sommarjobb nere på anstalten, håller på att utbilda sig till polis, så han har inte tid med jobbet som ledsagare åt mig längre. Han tjänar inget på det, tappar mer än han tjänar, vilket är väldigt synd. För att hitta någon man trivs och kommer så bra överens med som Martin och jag ändå har gjort, det är inte lätt. Därför får jag nu i vilket fall träna med Albin tillsvidare. Han kör styrka på tisdag förmiddag och torsdagar. Torsdagar är inga problem, men tisdagarna funkar inte. I sådant fall måste jag åka jättetidigt hemifrån, åka hem igen efter träningen, vända och åka tillbaka för eftermiddagens skotträning. Albin åker nämligen till skolan efter styrkepasset där.
Så nu blir det bara ett styrkepass och möjligen två intervallpass, onsdag och måndag/fredag.

Under tisdagen blev det i alla fall skotträning. En skotträning som gick riktigt bra. 60 skott blev det och det blev hela 36-24 till de bra, utifrån min egen känsla och bedömning alltså. För Albin gick det dock sämre, men alla träningar kan inte gå bra.

Väl hemma drog jag i mig två rejäla portioner kyckling, ris och sås. Riktigt gott, särskillt som jag var svinhungrig efter träningen.

Under onsdagen rotade jag fram spikmattan, som jag hade letat efter även under torsdagen, men inte hittat. Inte konstigt med tanke på att den inte alls låg där den brukar. Så är det när man inte ser. Ligger inte saker och ting där de ska, då blir det svårt att hitta dem. Jag höll säkert på 20 minuter och leta efter den där spikmattan under tisdagen.

Nu hittade jag den i alla fall och låg där en stund, kände spikarna tränga genom huden och skrapa blodiga märken på ryggen, allt medan jag läste kurslitteratur. Ja, lite överdrivet kanske, inget blod och inga hål i huden. Varm och uppmjukad blir man dock. Jag var skeptisk till det där med spikmatta innan jag provade, men det är faktiskt skönt.

Kursboken var fruktansvärt dålig. Inledning till etiken heter den och var, tråkigt nog, inläst med talsyntes.

Efter att ha legat på spikmattan ett tag bestämde jag mig för att göra ostsås, igen. Denna gången blev den dock bra och min första sås jag lyckas med utan att den skär sig var ett faktum!

Efter den upplevelsen var det dags för ett intervallpass. 6x2min blev det, igen, precis som veckan innan, nu eftersom att Albin kände sig lite seg. Jag körde även denna veckan lite hårdare än vanligt, startade på 15km/h, istället för 14,5km/h, som jag brukar starta på.

Hyfsat bra gick det i alla fall och under torsdagen var det dags för ännu ett styrkepass. Denna gången Styrka 4. Det innehåller följande:
Uppåtstöt fram/bak, då man står på ett ben och har en skivstång i axelhöjd, framför resp. bakom huvudet, och stöter upp den på raka armar, där jag höjde lite, från 22,5 till 25kg.
Nedre magen, statisk, där man helt enkelt ligger på en bänk och lyfter benen rakt upp och ner igen. Någon kan hålla emot lite lätt över benen, om man vill ha lite tyngre.
Enarms hantelryck, där man står på ett ben, går ner med hanteln till diagonalt knä jämt mot den hand man håller hanteln i och rycker upp hanteln över huvudet. 12,5kg blev det där, en ökning med ca 2,5kg.
Knästående sidvridning, då man står med ena knät och ena handen på en bänk. Andra benet, eller foten, placeras ganska långt bak och en hantel i den andra handen, nere på golvet. Så rycker man upp hanteln, ungefär till det läge där övriga kroppen befinner sig, samtidigt som man vrider lite på kroppen, så att hanteln hamnar ungefär vid nedre delen av revbenen. Detta tränar såväl axlar och bröst som hela bålen och här gick jag upp från 17,5 till 20kg.

Ett bra pass, men efteråt följde Albin och Louise mig till skolan, där vi skulle ha litteratursceminarium innefattande tre kursböcker, Spela roll, som vi läste i höstas, Inledning till etiken och Kulturgramatik. Den sistnämda var faktiskt ganska bra, men de övriga två är bland de sämsta böcker jag har läst, båda dessutom inlästa med talsyntes.

Tyvärr var vi bara sex elever där, trots att seminariet var examinerande. Det var dessutom bara två av oss som hade läst böckerna, jag och en kille till. De andra fyra hade bara läst Spela roll. Innan seminariet skulle man även ha reflekterat och ställt upp en frågeställning till varje bok som man ville diskutera. Det hade inte jag hunnit, men jag hade i alla fall läst böckerna. Så jag och den andra killen fick ha ett sceminarium, bara han och jag, för han kunde inte om två veckor, då de andra skulle köra sitt. Folket tyckte att det troligen skulle bli bättre då, eftersom man då skulle vara mer och bättre förberedd. Det blir då deras andra chans på detta seminarium. Man brukar ju ha tre chanser på ett examinationstillfälle, så det sista är senare i höst. Klarar man inte det, då får man inte godkänt i kursen, eftersom det är examinerande.

Jättebra blev det inte, men vi lyckades i alla fall få till någon sånär diskussion, även om det kändes lite surt att bara vara två. Nu är det i alla fall gjort och jag ska bara komplettera hans skriftliga uppgifter lite innan vi skickar in det skriftliga, tillsammans.

Fältstudien går det dock sämre med. Jag vet i alla fall vad jag ska försöka skriva om, hur man kommunikativt taggar och får igång ett elitlag/klubblag i goalball. Till det ska jag göra en intervju med några tränare, läsa någon bok och blanda in egna erfarenheter. Det lär i alla fall bli bättre och roligare än den där skiten vi gjorde i Historia B, som jag inte lyckades göra, men där jag ändå fick G i kursen, vilket jag var mer än nöjd med, för den och Matte B är de klart värsta och tråkigaste kurserna jag har läst.

Mamma hämtade mig på universitetet, eftersom att vi bara höll på till 7. 19:25 går ingen färdtjänstlinje, så hade hon inte hämtat mig hade jag fått vänta till 20:25 innan jag kunde åka hem.

Väl hemma var det bara att packa och slutligen välja kurser inför hösten. Naturligtvis, som alltid när man som minst behöver det, skulle dock datorn hålla på och bråka med mig, vilket ledde till att jag inte blev klar med mina val förrän strax efter 1. Då hade jag i alla fall kommit fram till ett val. Ett val som innebär att jag har sökt Dramakommunikation 2, 30HP, fortsättningen på kursen jag läser nu, i första hand, en grundläggande datasäkerhetskurs på 5HP som andraval, en liten astronomikurs om stjärnor, planeter och annat på 4,5HP som trea, Handikappvetenskap som fyra och en distanskurs om huliganism, kroppsidial och idrottens kulturella status som femma. Den sistnämnda tillhör Växjö universitet.

Så vi får se vad det blir. Allt beror på hur det blir med lägenhet till hösten. Jag såg ljust på det hela till en början, hittade flera fina lägenheter, bl.a. en på 53 kvm med en hyra på bara 3800kr/mån. På den skulle jag få ett bostadsbidrag på 1000kr, vilket skulle ge ca 4700kr totalt under en månad. I sådant fall skulle jag dock kunna gå upp lite i studier, upp till ca 80%, vilket skulle ge några hundralappar mer i månaden, eftersom studiebidraget skulle höjas, men bostadsbidraget sänkas. Det skulle fortfarande bli knapert, men lever man riktigt fattigt så skulle det gå.

En annan lägenhet var på 29 kvm med en hyra på 2600kr/mån. Det roliga är dock att det inte skulle bli så mycket dyrare med den större lägenheten jämt mot den mindre, för här skulle jag bara få 500kr i bostadsbidrag. Alltså få in ca 4200kr/mån. Jag skulle även här kunna gå upp till ca 80% studier, vilket då skulle ge ca 4900kr/mån. Det skulle fortfarande bli väldigt knapert på ekonomifronten, men det skulle trots allt inte bli så mycket billigare med den mindre.

Så långt såg det ljust ut, men så kom jag att tänka på poängsystemet. På Stångåstaden får man en poäng varje dag. Jag är nu uppe i 42 poäng. På den större lägenheten var det 33st som hade anmält visat intresse. För att vara bland de 5 första skulle man ha minst 1200 poäng. På den mindre vet jag inte riktigt, men solklart är i vilket fall att jag registrerade mig alldeles, alldeles för sent. Egentligen borde man ha registrerat sig redan när man fyllde 18, men då, på den tiden, var det ju Mjölby som gällde för mig och så sent som för knappt 1 år sedan var jag helt inställd på att flytta ner till Göteborg nu i sommar. Så det är först nu Linköping har blivit aktuellt. Slutsatsen blir alltså att det är svinsvårt att veta innan hur det kommer bli och var man vill bo i framtiden. Kanske förändras det igen, ingen vet.

Får jag ingen lägenhet är det hursomhelst kört med mer än 50% studier, som jag har nu. Det funkar inte med mer än så när jag bor här där jag gör och då träningen tar ca 5,5h varje dag, inkl. resor med färdtjänstlinjen, ett beslut jag nu har överklagat till Kammarrätten. Jag anser mig nämligen beviljad dispannser från färdtjänstens linjer, något jag har haft tidigare, men som nu har avslagits. Tycker dock inte kommunens argument för varför håller, men mer om det i ett senare inlägg.

Nu i helgen var det återigen dags för Jocke och mig att åka på kryssning. Denna gången i princip gratis efter en mindre insident tidigare i vinter, som vi begärde kompensation för och som vi också fick. Så en kryssning med MS Baltic queen till Tallinn i A-premium-hytt och frukost + middag inkluderat i priset var det som väntade.

Jennifer hjälpte mig återigen till bussen i fredags och resan upp förflöt utan några missöden. Dåligt var dock att chauffören bara ropade ut Nyköping, inte Norrköping eller Stockholm. Jag visste dock ändå när jag var framme, så det var inga problem.
Hem till Jocke för lite hemlagad pizza blev det innahn vi begav oss ner mot hamnen, gick ombord och installerade oss i hytten.

Under kvällen blev det lite TV-tittande, kortspelande och middag i Grilhouse, där det blev oxfilé med klyftpotatis, som dock var sådär, en Cola och en efterrätt bestående av vaniljglass och romdoppade varma bananer. Allt som allt, 37kr var. :)

Under lördagen traskade vi omkring lite i Tallinn, som vanligt, men gick till Gamla stan, för en gångs skull nu när det inte var isigt, och kollade på en särskild skinnjacka vi har hittat där.

I övrigt blev det vårt vanliga standardkafé och spritbutiken. Jag köpte dock ingenting denna gången, bara en Paasoa till Albin och Louise.

Hemvägen bjöd i princip på samma sak, men Jocke hade turen med sig när han spelade pokermaskin och fick ut drygt 300kr, i mynt, något han senare köpte sprit för i taxfreen. Vi var sist ut därifrån innan de stängde och även först in när de öppnade när vi lämnade Tallinn.

Samma mat blev det dock inte. Nu blev det hederlig Grilhouseburger, två Cola var och efterrättsbufé, totalt 0kr var. Hamburgertallriken är nämligen betydligt billigare än oxfilén. Så, totalt tre Cola var, två efterätter och två rejäla huvudrätter för totalt 37kr var. Det är inte dumt!

Vi avslutar med lite 90-talsmusik. Classic euro med Tiggy, Tatjana och K.L.J, med låtarna Abracadabra, Calender girl och Fly away with you. Enjoy!






Kommentarer
Postat av: Therese

Sv; Ja gud verkligen :-)

2011-04-18 @ 21:58:02
URL: http://ponymupp.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svårt det där med att hitta lägenhet, jag letar själv nu.



Svar: Ja idag var vädret jättefint.



Jag önskar er lycka till i jakten på platsen.



Absolut det är jätteviktigt. Ja vi är ju alla människor på insidan.



Det är verkligen jättevarmt nu. Så skönt!



Jag är jättekräsen.

Jag är inte för mycket för mat alls egentligen.

2011-04-18 @ 22:44:46
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Jo vi åt efterrätt mitt i natten. Den behövdes. Var en tung natt!



Minnen är roligt :) Man behöver tänka tillbaka ibland.

2011-04-18 @ 22:48:14
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Vi bestämde oss för att ses där bara eftersom båda gillar fotboll och jag hade semester då så jag var hemma. Bodde inte här på den tiden. Vi pratade via bloggen innan dess.

2011-04-18 @ 22:50:07
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Oj det var längesedan sist. Det går snabbt

2011-04-18 @ 22:50:39
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Emily

Sv: Ja så gott! :D Min favvo är revbensspjäll tror jag, med en fruktsallad och vitlökspotatissallad :D



Det innebär att man pendlar mellan djup depression och mani, perioderna kan variera lite men efter varje depression kommer en manisk episod och efter det en depression och så fortsätter det så. Ganska påfrestande, och obehandlat kan det leda till hjärtsjukdomar, psykoser, självmord etc. Så jag har haft tur! (:



Jamen eller hur! Jag vill bara jobba så jag tycker det är perfekt (:

2011-04-18 @ 23:05:28
URL: http://syntheticdarkness.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Ja, men precis :)

Jag är tyvärr ingen människa som läser böcker, men dom böckerna som jag har läst så förstår jag att böckerna alltid är bättre :)

För man får ju använda sin fantasi då :)



det gör jag :)

2011-04-19 @ 07:01:37
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Då ska jag hålla tummarna :)



Fuskigt! Jag vill också åka på kryssning :p Och gratis är ju inte fel.. Vad var det för incident som hände förut?

2011-04-19 @ 09:51:20
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Emily

Sv: Hihi jaa vi älskar sånt :D Båda två är sånna som sitter bänkad framför nyheterna varje kväll, köper vetenskaps/ historia tidningar istället för skvallerridningar xD Haha.



Ja, egentligen vet jag inte hur det började, jag har alltid haft det så. Ända sen jag kan minnas har jag varit deprimerad eller manisk, även som barn, så jag har jättemycket minnesluckor också så jag vet inte riktigt hur det började eller så. Men när jag var runt tio utvecklade jag grova ätstörningar också, som antagligen var till följd av en depression så när jag var 14 fick jag akuthjälp hos BUP och när jag var 16 fick jag diagnosen och fick börja med en medicin som jag fortfarande har och som funkar hur bra som hellst! (:

2011-04-19 @ 12:06:43
URL: http://syntheticdarkness.blogg.se/
Postat av: tess

Ja de va skoj att FBK vann... de va spännande å skoj.



Ja men gör de... OM ja kan bli med skulle de va skitskoj. Verkligen. Så de ska ja faktiskt tänka på.... inte omöjligt att ja kan få till en sån resa med dig OM du vill vill säga.



Människor med autism har i regel mer utvecklade sinnen. Känner smak å hör å ser saker på ett helt annat sätt. va detta beror på vet man inte. Känseln är väl utvecklad också. Kan göra ont att klippa naglar eller duscha för att man känner varje droppe/stråle som kommer. Man irreteras av höga plötsliga ljud eller surr som vi tycker är bakgrundsljud. Vidare så kan kläder göra ont på kroppen.



Ja de där minns nog jag... små bokstäver... lilla s och lilla b... vilket tokigt uttryck helt klart.



Spikmattan ska nog ja med ta fram å så har ja slarvat med träningen. idag ahr ja dock varit ute å grävt i trädgården och bråkat med björnbärsbuskarnas taggar så de får bli min träning de. August har skadat tån så vi ska till doktorn här snart.



Ja ålder å tid är intressant...



//tess

2011-04-19 @ 12:17:15
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: danten89

Nej det är ju slush som slush.

Bara att dessa hette snow slush.

Och att det var igår som jag kom på att det var ju snö och inte is som man åt..

För det är ju snökonsistens på det =)



Jo, men dem brukar stanna i 45 minuter.. så man hinner ju fika eller så och allt det där.



Ska du ut och lapa någon sol idag då? =)



Hänger du med något i fotbollsallsvenskan i år då? :)

2011-04-19 @ 12:29:01
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: vispen

Du verkar ha haft fullt upp förra veckan, det hade jag också faktiskt. Jag tycker om när det händer saker så det gjorde i och för sig inte så mycket, tycker dock att det är skönt med påsklov nu så att jag ätnligen har tid att vila lite från allt pluggande.

Oj, vad lång tid det måste ta för dig att åka till och från träningen om det tar över fem timmar att åka och träna. Det gör det i och för sig nästan för mig också ibland nu när jag tänker efter. Hjälp vad mycket tid vi lägger ner på träning.

Vad var det som häne i vintras då? Bra att ni fick bo bättre och äta nästan gratis i helgen i alla fall :)

Hoppas du kommer in på något av dina val, det tror jag att du gör eftersom du valde fem kurser.

Lägenhet måste jag börja kolla på nästa år. När jag har gått ut gymnasiet vill jag flytta, hoppas att det där med ekonomin löser sig på något sätt för jag känner verkligen inte för att bo kvar hemma allt för länge till.

Ha en fortsatt bra vecka och en glad påsk! Kram

2011-04-19 @ 15:15:41
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Emelie den bästa (y)

Sv; Jag förstår det , för det var en grym upplevelse :)

Haha okey , ja jag är frölundare :D

2011-04-19 @ 16:55:57
URL: http://onlyyemeliiiee.blogg.se/
Postat av: Therese

Sv; Ja verkligen :)

2011-04-19 @ 19:51:41
URL: http://ponymupp.blogg.se/
Postat av: anna

skönt att ha seminariet avklarat :)



och jobbigt att inte veta hur det blir i höst..men det blir säkert bra hursomhelst :)



svar: ja, men ellerhur :)



det blev inget plugg alls den dagen :( åkte istället in till malmö och glassade i solen, haha!



Ja, det klarar ni säkert!



Ja, solsemester är nog bästa semestern, riktigt avkopplande.



Jodå, jobbet går bra :) har jobbat i ungefär en månad nu och trivs änsålänge riktigt bra!



Hoppas du får svar snart då :)

2011-04-20 @ 10:00:52
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Evelina

Synd det där med Martin.. Hoppas att du hittar någon du tycker är trygg och bra och som du litar på :)

2011-04-20 @ 10:21:36
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

Hej vännen!



Tack för dina fina kommentarer! Jag ska iväg nu så hinner inte läsa ditt inlägg :/ Ska göra det så fort jag kommer hem :)



Ville bara önska dig en toppendag! :) Kram <3

2011-04-20 @ 10:27:19
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: Sandra

Svar: Vi får väl se. här är det grått nu men hoppas det tar sig för vi ska ju picknicka haha.



Jo det är inte lätt det där med lägenhetsletande, jag letar som en tok men det är svårt.



Jag äter men som sagt är jag väldigt kräsen. Jag älskar dock att laga mat men det ska vara kryddigt och gärna kött haha.



Nostalgi och minnen är underbart :) Det ska man hålla fast vid.



Det tycker jag börjar bli mer och mer okej dock att träffas över internet, det är trots allt en ny värld vi lever i.



Det förstår jag att den är, hoppas det löser sig.

2011-04-20 @ 13:04:24
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: danten89

Nej igår tisdag var det ju skönaste dagen?? :D

Jag satt ute på baksidan i bara shorts och frös inte ett dugg. Fantastisk dag :)



Jag håller med dig.

Inte det godaste.

Men saftigt gott :)



Jo det tror jag nog du skulle klara av ;)



Jo man märker att det fortfarande är april, genom kylan på kvällen =)



Hur ska du fira påsk då?



Norrköping har vunnit 2 av sina 3 spelade matcher och ikväll väntar en enkel match emot Halmstad hemma ;)

2011-04-20 @ 13:49:04
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Fick du min kommentar=)?

2011-04-20 @ 13:49:56
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: tess

Du kan ta med mig i resväskan,,, ler. Eller som ledsagare. ja tar inte med någon familj i alla fall OM de finns möjligheter att följa med. Men du får väl kolla när de är aktuellt så får vi se om möjligheten ens finns.



Ja undrade många gånger när August va liten varför saker va som de var. Ja tyckte mycket var extremt jobbigt. Men jag förstod inte då varför. Idag kan ja se tillbaka och förstå massa olika saker som idag är helt självklara... Så visst är de så att man som förälder inte alls förstår varför ett barn har ett visst beteeende. Man kan nog påstå att många undrar vad de gör för fel, varför barnet inte lär sig uppföra sig. Idag skulle visst en av August kusiner få sin diagnos. Många runt oss i den närmaste kretsen får diagnoser nu. Så man ser ju ärftligheten helt klart.



De är rejäl träning för mig att gräva i trädgården. Kan inte säga att ja påtar hi hi... de e rejält mycket att göra om ja säger så.



Idag va de kyligare ute. Ja är ledig och off men grejjar med en del pyssel. Ska se om ja ska sätta mig lite ute sen. Va supertrött igår efter att ha varit ute. Har försökt träna idag men de gick sådär. Va dock iväg. Å imorgon får ja göra ett nytt försök innan de blir jobb i två dagar.



Har du några planer i påsk?

2011-04-20 @ 13:51:59
URL: http://tess701.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: