Studierna igång igen

Tid: 17:19:23
Datum: 2011-08-29
Kategori: Allmänt

Yes, i torsdags drog höstens studier igång igen. Detta året blir det Handikappvetenskap på 30 Hp halvfart, alltså över två terminer, och en liten minikurs i datasäkerhet på 5 Hp. Egentligen skulle jag ju ha läst steg 2 i Dramakommunikation, men den kursen blev inställd p.g.a. för få anmälda. Så det blev dessa båda istället. Dock måste jag säga att jag faktiskt saknar det där klasslivet litegrann. Datasäkerheten är nämligen helt på distans och handikappvetenskapen så gott som helt på distans. Det är tre träffar/termin ungefär, där den första var i torsdags. Så det blir inte mycket sammanhållning på det sätt det var när man gick i "en vanlig klass".

Det verkar hursomhelst ganska bra. Första intrycket i torsdags var dock att det verkade betydligt mer strikt och inrutat än dramakommunikationen förra året, där det var väldigt svävande och fritt, inga egentliga mallar för vad som skulle göras och inte göras. Nu kommer det bli så att själva kursen är indelad i 5 delkurser, med ca 3 övningar i varje, + en examination. Vid de campusträffar som blir, nästa den 13 oktober, opponerar man på varandras examination och avslutar föregående kurs på förmiddagen och startar upp nästa delkurs på eftermiddagen. Så man kan säga att campusträffarna blir som gränser mellan de olika delkurserna.

Emellan campusträffarna kommer vi jobba en del individuellt, men också en hel del i grupp, på distans. Distansbaserat grupparbete har jag noll erfarenhet av, så vi får se hur det går. Allt kommer hursomhelst ske via It's learning, som är en plattform som de flesta universitet använder sig av, även vissa gymnasium. Där kan man ladda upp dokument, chatta, maila, diskutera, skicka in saker osv osv. Nu i början blir det ganska basic, det handlar mest om att lära sig It's learning, lägga upp en profil osv. men det blir nog bra. Det känns bra, så hoppas på det.

Alt detta gick vi igenom i torsdags, + att vi uppdaterade LiU-korten och fixade användar-id för dem som inte hade det. Jag hade ju ett LiU-kort sedan förra året, men jag vet faktiskt inte varför vi inte knöt en mailadress till det då. Det gjorde vi hursomhelst nu, med hjälp av Peter, som är min ledsagare i klassen i år, precis som Miranda var förra året.

Apropå Miranda och dramakommunikationen, så är medelåldern betydligt högre här jämfört med där. På dramakommunikationen var jag inte yngst, men det var många i min egen ålder. Det är det inte här. Jag är ganska klart yngst, men alla de andra verkar trevliga och bra, så det är nog ingen fara. Tog mig dock lite tid och reflekterade över min nuvarande situation i helgen som var och kom fram till att jag nästan inte har några vänner i min egen ålder alls. Det är Albin, Jennifer och Louise, + Jocke. Det är de ända egentliga riktiga vännerna jag har. Min bekantskapskrets är inte stor, men som jag sagt många gånger, bättre med få nära vänner än många ytliga! Ibland känner man dock att det inte skulle vara fel med lite fler vänner och kontakter...

Helgen har annars varit bra. I lördags, när det var så otroligt varmt, hade LHIF sin sommarfest, som jag egentligen inte var speciellt pepp att gå på, men som Jennifer och Albin tyckte att jag skulle komma på, så då gjorde jag det. Fika, tipspromenad och Bol, hur det nu stavas, ni vet, det där som liknar Boccia, fast med silverfärgade stenklot, blev resultatet av dagen. Inte sådär superkul, men det var helt okej.

Kvällen tillbringades hos Albin, ute på deras balkong hela kvällen, med dricka, musik och fint sällskap i form av Jennifer, Albin och Jakob. Inte helt fel! Varmt var det också, liksom det var i fredags, när jag satte mig ute på altanen och digitaliserade band, med en filt omkring mig, fram till 23-tiden på kvällen. Härligt!

Igår blev det firande av morbror, mat och fika i mängder, varefter vi tittade lite på Hasse när han och hans Hjulsbro spelade hemma mot Mjölby Södra. 0-0 i halvtid, men så gjorde Södra 3 snabba mål i inledningen av andra halvlek. Vet dock inte vad matchen slutade, för vi åkte därifrån då.

Helgens tragik måste ändå vara den unge crossföraren som dog efter en allvarlig olycka igår, blott 15 år gammal. Tragiskt...

Betydligt mer humorrikt var då det jag läste på Sydsvenskan tidigare idag. Saxat direkt därifrån:

"Två män i 60-årsåldern hamnade i vilt slagsmål efter en enkel fråga om tid. Den ene mannen ringde på hos den andre och frågade vad klockan var. Mannen som öppnade sin dörr är döv och kunde inte svara.  Han förstod däremot av den berusade gästens gestikulerande att det var tidsangivelse som önskades.

- Han höll fram sin klocka, säger kommissarie Mikael Holmström.

Tystnaden uppfattades som provocerande av besökaren som visade sig vara blind. Han såg inte klockan som visades fram.

– Den blinde slog till den döve. Han tog ett tag om nacken och drog ner honom på golvet. Båda föll till marken.

Den döve mannen slog sig till slut fri från den blinde och låste in sig i lägenheten.

Enligt polisanmälan inträffade misshandeln under tisdagskvällen och polisanmäldes senare av en personlig assistent.

Inga vittnen finns till det inträffade och polisen vet inte heller om de båda männen är bekanta sedan tidigare. De bor i samma kvarter.
– De borde känna till varandras problem, säger Mikael Holmström."

Idag har annars varit en relativt produktiv dag. Jag har läst igenom en guide för It's learning, svarat på mail, kollat lägenheter och anmält mig till ett miniläger i Missmyra om några veckor. Musiken har också dunkat på topp, som relativt ofta när jag är ensam hemma, med bl.a. denna nedanstående låt, Sy & Unknown med låten Walking on air. Lite UK hardcore, faktiskt en riktigt bra låt måste jag säga!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Ja nu är skolorna igång igen och sommaren är officellt över. Men det har sin charm det med :)



SVAR: Det var en mycket bra kväll. Ett gäng man alltid har kul med. Dansa Spice Girls och äta kycklingtallrik med tesked. Skratta så magen gör ont.



Malmö och Umeå är de som tampas i toppen av damallsvenskan. Och jag ser hellre LdB som segrare där.



Nja jag vet inte faktiskt, jag gillar många av de äldre filmerna. Skönheten och Odjuret tycker jag är fin dock och Bambi. Micke & Molle. Så många bra. Jag är dock inte jättemycket för de med prinsessor haha.



Nej sen är det bara att in och köra på nytt igen, lämna det bakom sig!

2011-08-29 @ 20:14:56
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Ja precis, de var det ;)!

2011-08-29 @ 20:37:24
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Ja haha jag är skitstolt. De andra hade liksom fått korrigera (räta upp) och hålla på. :)

Men jag har haft riktigt bra lärare också, så det har varit avgörande. Har ju övningskört med svärfar en del.



Nä, haha det tror inte jag heller att den gör. Men det är den enda teorin som vi har haft. :))



Men jag är ganska duktig :) Så det skulle mycket väl kunna hända. Jag har inte blivit spetsad av något föremål ännu men jag har ramlat på en hel del :D

2011-08-29 @ 20:42:22
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: jimlindeborg - du vet att du vill kolla

Sv; nää precis ;)



det är alltid svårt att säga nått, har sagt "iår går vi upp" i 6 år i rad snart, men känner på mig att i år är det verkligen dags! självdå?

2011-08-30 @ 00:32:34
URL: http://jimlindeborg.blogg.se/
Postat av: vispen

Hoppas att it's learning fungerar bättre än portalen min skola använder. Jag kan varken läsa mitt schema, kolla omdömen eller hämta filer från den hemsidan.

Jag läste om lägret i missmyra, hoppas att du får trevligt där!

Tycker nästan att det låter som att artikeln du läste om den döve och den blinde skulle kunna vara ett skämt.

2011-08-30 @ 01:37:17
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: sandra

Jag längtar verkligen inte tillbaka till skolan, skönt och jobba faktiskt :)



sv: nej de gick inte alls bra, var mindre glad igår kan jag säga..



ja jag sov sjukt gott, somnade direkt när jag la huvudet på kudden haha och sov till när väckarklockan ringde :)

2011-08-30 @ 06:34:04
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: Evelina

Usch, det lät som jättemånga uppgifter på varje delkurs ;( Jag är så glad att jag har pluggat klart som jag känner just nu :p I framtiden kanske jag sätter mig bakom skolbänken igen. Hoppas att kursen är rolig och att det går bra för dig! :)

2011-08-30 @ 18:36:57
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: danten89

För mig är inte ordet dän östgötskt :)

Jag pratar ju inte riktig östgöstka när jag liksom snackar :P..

Men förstår att det är många som inte förstår det ;)

Dock ingen som frågat..? :)



Går det bra med hemsidan då?

Tränar du lugnt? :)



Nej denna veckan är det inte mycket som sker.. men jag försöker att njuta och utnyttja tiden som det går för det :P

2011-08-31 @ 13:58:58
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Viktkamp

Lycka till med studierna =)

2011-08-31 @ 16:12:12
URL: http://viktkamp.webblogg.se/
Postat av: danten89

Okey :)

Vad är coca då?^^



Du får gärna länka mig den, när den är klar? :)



Menade mest att man ska träna för att det är kul och inte skada sig eller så..



Som sagt, sökte två jobb igår, var på jobbintervju förra veckan och sökte fem jobb då.

Idag har jag inte haft tid till jobbsök, städade hela undervåningen idag och efter det var jag slut i huvudet.. :)

2011-08-31 @ 16:50:25
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Det är väl dugligt? :P

2011-08-31 @ 16:50:39
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: jimlindeborg - du vet att du vill kolla

Sv; jaa tycker att det var riktigt synd att Galbraith fick jag också, för han var en säker målvakt. Men tycker av att Hanses gjorde stabila insatser under förra säsongen. Så nu när han får fullt förtroende så kanske han blir ännu bättre. Sen som du säger, bara hoppas på att Prestberg och grabbarna framåt får fart på skridskorna så kan vi gå långt!

2011-08-31 @ 16:56:23
URL: http://jimlindeborg.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Kan vara så. Nej inte youtube, videofy. På tal om youtube la jag upp en låt för nån dag sedan, ett tips för dig som gillar musik! http://www.youtube.com/watch?v=X-bzW9oEpSs



Nja jag tycker ändå hösten är rätt soft, på sitt sätt!



Toy Story är också en favorit. Riktigt kul film!

2011-08-31 @ 17:29:40
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Ja ibland ialla fall :p hehe

2011-08-31 @ 18:25:56
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: ja vad är det du pluggar? :)



Ja det är skönt med en egen inkomst ^^ slippa leva fattigt haha!

2011-08-31 @ 18:29:05
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: Evelina

Mm, det där med 15-åringen är hemskt.. Alltid tråkigt att läsa om att så unga människor dör.. Stackars föräldrar! :(

2011-08-31 @ 19:10:01
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: juliaericson

men jag pallar inte liksom börja sent och sluta sent, jag börjar hellre tidigt och slutar tidigt :)



japp, jag läste igenom hela inlägget.



Han var nyligen med om en sak och alla säger att han skäms över det för att han gillar mig jätte mycket. Vi pratar varenda kväll nu i flera timmar, så känns bra. Ska umgås med honom i helgen så ser verkligen fram emot det.



Förstår precis, håller tummarna för dig i livet <3<3<3

2011-08-31 @ 22:33:03
URL: http://radiosignal.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Hahhaha :) Har pressbyrån funnits så länge? blinkblink

Nä vänta nu, du är väll i min ålder ungfär? hehe



Jag snusar Rapé white, men har inte gjort det så länge. Det är mest för att jag ska kunna hålla mig borta från ciggen. Sen när mitt liv inte är så himla stressigt (mentalt) så kommer jag nog kunna sluta.



Heheh, ja just spetsningen slipper jag mer än gärna. Så hoppas på att jag inte blir spetsad.

2011-09-01 @ 03:10:57
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: danten89

Om och när man får finnar, så gäller det att ta hand om det direkt.. vilket inte jag gjorde som liten.. så haft återkommande hudproblem sen dess, men nu på senare år, har jag ju blivit klokare och börjat använda mildare och bättre hudprodukter =)

Hade du bara i ansiktet?



Haha trodde det var coca cola, men visste inte =)



Hehe jo.. men alltid kul att ha lite historik? Så man kan gå tillbaka och läsa? ;)



Men det låter bra det hörredu :D

2011-09-01 @ 17:49:57
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: jimlindeborg - du vet att du vill kolla

Sv; haha, vi skulle kolla om vi kunde lyfta en bil åt sidan, det kunde vi! Sen så släppte dom andra, och jag var inte med, sen låg det ett par skidor med stålkant på taket som träffa mitt ögonbryn när bilen tippa tillbaka ;)



jag har inte haft så jätte bra koll under försäsongen tyvärr, men jäklar vad jag laddar! ;)

2011-09-01 @ 23:43:11
URL: http://jimlindeborg.blogg.se/
Postat av: Sadia

låter som intressanta kurser :)



sv: tack! jag pluggar till civilingenjör!

2011-09-04 @ 19:27:07
URL: http://sadia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: