Stabil insats i Stockholm

Tid: 23:39:08
Datum: 2011-02-02
Kategori: Goalball

Under tisdagen var det återigen dags för en omgång av Stockholmsserien, den serie Hammarby, IFAS, Brukarhuset och vi spelar en gång i månaden. Således var det även årets första serie och den inleddes mot Brukarhuset.

Vi hade pratat om hur vi skulle spela innan matchen, försöka med lite sekvenser, exempelvis pressa några skott på 4:or och sedan dra något skott på 5:an. Då har deras vänsterback, alltså vid deras vänsterstolpe, höger från vårt håll, flyttat in en bit i banan då vi har legat och pressat på 4:or. Han lämnar då sin stolpe helt ren. Åtminstone är det så det är tänkt att det ska fungera, men vi lyckades inte riktigt. Trots det var det jag som gjorde både matchens 1:a och 2:a mål, först ett rakt skott på deras högerstolpe, en 1:a, och så en diagonalare på deras vänsterstolpe, en 5:a.

Tyvärr lyckades vi inte hålla i, utan de kunde vända till 3-2 i halvlek, för att sedan dryga ut i andra halvlek och till slut vinna med 6-3 eller 7-3. Faktiskt har jag inte exakt koll på resultatet, jag som annars brukar ha sådan koll på just den biten. ;)

Efter matchen såg vi på när Jennifer och Louise spelade sin första match med Hammarby, mot IFAS. Jennifer spelade center och Louise vänsterback.
Jennifer vet vi ju vad hon går för, men Louise, som inte har spelat speciellt mycket, gjorde det grymt bra och gjorde några kanonräddningar enligt Pelle. Dock blev det förlust för dem med 12-4 eller något i den stilen.

Sedan var det dags för vår match mot dem, alltså mot Hammarby.
Första halvleken där var väl egentligen den ända som var mindre bra under kvällen. Kanske underskattade vi dem undermedvetet, eftersom både Jennifer och Louise spelade där, som vi ju vet hur de spelar, eftersom de är med i vårt lag i vanliga fall, men ska spela med just Hammarby i Malmö nästa helg, för att de ville ha ett rent damlag dit.

Vi spelade alldeles för mycket som individualister i första halvlek, vi spelade inte som ett lag och hade ingen tydlig plan över vad vi skulle göra. Hammarby ledde också med 3-2 i paus och t.o.m. Pelle sa att den halvleken inte var något att komma ihåg. Den kunde vi glömma och istället helt fokusera på andra halvlek, där vi spelade mycket, mycket bättre.

Försvaret var felfritt, vi släppte inte ett ända skott på hela halvleken, och jag såg till att vi kunde vända matchen och vinna med 6-3. Jag gjorde 3 eller rentav alla 4 mål, jag minns inte helt. Något mål gick in på Louise så klart, men hon var ändå fortsatt mycket bra och räddade faktiskt det mesta. Mer meriterande var det däremot att jag nätade på Sofia, som spelar i landslaget.

Efter en supermatch laddade vi så om för kvällens sista match, nu mot IFAS, som hade ett väldigt starkt lag kvällen till ära. Både Jossan, som också spelar i landslaget, och Hajdar var på plats, så det skulle bli en betydligt hårdare match än mot Hammarby.

Jonas, som var med oss upp, spelade litegrann i början av matchen. Det var första gången han höll i en goalball på ca 3 månader efter hans obehagliga händelse i november. Därefter har han haft träningsförbud i ca 2 månader, men nu var han återigen med och vi sa att han skulle få spela så mycket han orkade och han gjorde det faktiskt bra. Riktigt bra med tanke på förutsättningarna.

Jag byttes in där efter några minuter och spelade resterande del av matchen. Jonas bytte dock in en gång till, när Jakob mådde lite illa mot slutet.

Mot slutet ja. Där hade vi 4-2 och det återstod 10 sekunder, ungefär. Sekretariatet hade inte stenkoll på tiden de heller. IFAS gjorde ett byte och Hajdar kom in. Han sköt ett skott, som styrdes på mina ben, bakom Albin, som var center, och in i mål. Det var 1 av 2 mål jag släppte på hela kvällen. Det andra var mot Brukarhuset, där jag släppte min stolpe lite för mycket.

4-3 var det i alla fall, vi hade bollen och mindre än 10 sekunder återstod. Vad händer då? Jo, Albin gör "long ball" för första gången i sitt liv, d.v.s. att bollen studsar innan vår kastzon är slut och slår inte i marken innan deras kastzon. Den går alltså över de 2 neutrala zonerna utan att nudda golvet. Kolla på klippet nedan så förstår ni kanske bättre.
Dömd straff för IFAS i vilket fall. Hajdar lade även den om jag inte misstar mig och gjorde mål, 4-4. Det var det sista som hände i matchen och vi tappade alltså 4-2 till 4-4 på de sista 10 sekunderna. Riktigt surt, men totalt sätt tycker jag ändå vi gör en kanonmatch. Hela kvällen, utom första halvlek mot Hammarby, blir godkänd och det känns bra inför Malmö nästa helg, där jag än så länge vet att vi ska möta ett lag som heter Hammerfall, ett annat som heter Goalball UK2 och IFAS Power, som de heter under turneringar. De har även IFAS Ladies på damsidan och IFAS Dynamites på herrsidan. Power spelar i breddklassen, precis som vi.

Innan vi åkte hemåt pratade vi lite med Jörgen och Florim, som var på visit i huvudstaden för att träna med Niklas, Magnus, Piotr och Micke efter det mindre lyckade resultatet i Finland förra helgen.

Utöver gårdagen så tycker jag träningen flyter på hyfsat bra. Tyvärr blev det ingen styrka i måndags eftersom Martin hade en uppsats han var tvungen att fixa med denna veckan. Då fick jag ta en alternativ lösning och hoppa hopprep istället. Lite konditionsträning är aldrig fel. Kallt var det dock, svinkallt.
Nytt rekord blev det hursomhelst, 1603 hopp och faktum är att det inte är så jobbigt som det låter. Det blir jobbigt till en viss gräns, sedan kör man bara på, precis som jag gjorde när vi paddlade 1,5 mil med idrott B förra hösten. Det blir jobbigt i början, men efter ett tag kör man bara på.

Nu ikväll blev det ännu ett konditionspass, 6x2min fick det bli med tanke på gårdagens matchspel. Det kändes helt okej, men jag kände att benen inte riktigt hängde med. dessutom kände jag faktiskt lite i benhinnorna, precis som förra veckan, trots löparskor. Inte bra. Jag funderar på hur man bäst ska stärka fotlederna, för mina är väldigt smala. Det kan bero på det. Så jag ska höra med Fredrik, landslagets egen naprapat som jag ännu aldrig har träffat, om han har några idéer om hur och vad man ska göra.

Vi avslutar med Sveriges match mot Finland i Pajulahti games förra helgen, den match som Finland till slut vann med 16-

8. Orkar ni titta på hela får ni gärna göra det, men matchen börjar efter ca 4 minuter av klippet. Dessförinnan är det spelarpresentation. Sverige spelade med följande uppställning:
1, Fatmir Seremeti
2, Magnus Rendahl
3, Stefan Gahne
4, Niklas Hultkvist
5, Albin Correia
9, Piotr Lawniczak.


Kommentarer
Postat av: Sandra

Låter som ni haft det väldigt roligt! :)



Svar: Det tycker jag nog att jag har blivit, lite blasé. Nu är liksom Elitserien inte sååå bra längre haha.



Jag kan gå på den men det är så jäkla obehagligt, jag hatar sovande fötter.



Nej det är det verklige inte och det har varit helt underbart kan jag lova. Nu blir det fest på lördag och avtackning efter detta mästerskap, för mig ser det dock ut att bli fortsatt jobb. Vilket är fantastiskt roligt :)

2011-02-03 @ 00:32:49
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Jessica

Ja men verkligen! :D kram!

2011-02-03 @ 10:11:42
URL: http://fnissefia.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Jag vet inte riktigt hur mycket eller hur länge jag kommer jobba. Kanske ibland inte mer än 8h/månad :/



Det lät som många hopp ändå :D

2011-02-03 @ 10:23:42
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: danten89

Jag vill ha så mycket mandelmassa som möjligt :D

Dudå?



Så kanske det är men jag kan lyssna på allt från schlager till hårdrock till pop till punk.

Spelar ingen roll.

Musik är musik.



Ja vilken utveckling ;)



Händer till helgen? :P

2011-02-03 @ 11:34:48
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: tess

Allt andra gjorde va kanon, allt jag gjorde som va exakt samma tryckte hon ner. Helt sjukt.



Ja bildtexter behövs ju om man har läsare som du. Så de känns naturligt för mig.



Nervös för skolan nu å nu är de magsjuka på jobbet så ligger ja väl sjuk innan ja kommer iväg. URK.



//tess

2011-02-03 @ 11:39:22
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

sv: ja, folk säger ju att det är större hopp mellan a och b, än b och c. så nog kommer det gå bra allt :)

2011-02-03 @ 17:19:43
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Matilda

ibland önskar jag att jag kunde få veta vad som händer i framtiden. eller i varje fall få veta när jag dör. för även om jag inte alls är särskilt rädd för att dö så är jag rädd för att missa allt det roliga. allt det jag vill att livet ska innehålla, mitt liv. så om jag fick veta när jag skulle dö så skulle jag maximera och kanske, kanske sluta bry mig om allt onödigt. och leva ännu lite mer.

2011-02-03 @ 19:39:59
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Anonym

http://liinaaslund.blogg.se/ kommentera och skriv vad du tycker är du snäller :)

2011-02-03 @ 20:40:49
Postat av: tess

God morgon fredag.

2011-02-04 @ 09:54:03
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Emlan

Hejsan! Ursäkta sent svar, tog en liten pause från bloggen. Är så mycket ibland så man får sålla bort vissa saker för att hinna med andra.

Hur är allt med dig?

Kram

2011-02-04 @ 16:31:09
URL: http://emlanherself.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Det har hänt en hel del på sju år :) Men det är otroligt fint, mycket nybyggt och nya ställen.



Absolut, det är därför man tränar. Det är precis vad Niko sa när de gick till VM-semi. Det är sånt man tränar på hela livet för att spela de där matcherna. Kan inte annat än hålla med.



Jag brukar göra det i alla fall, jag är för rastlös och lättirriterad. Så jag står på den ändå. Men å andra sidan stod jag på min fot också efter jag hade brutit min tå. Så jag har ju inte alla indianer i min kanot.

2011-02-04 @ 19:17:25
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: tess

Ja hon har något emot mig. Å hon e väldigt ja va ska man säga? Martyr aktig.... hon offrar sig så... men först låter de så jobbigt å hemskt men sedan är hon ju glad att hon gör de. Svårt att förklara hon e grymt udda.



Ja förklarar så gärna....



Nu ska vi se Macahan som vi börjat se om.... å försöka att inte tänka på den där magsjuke å komman. Ska även hälsa på min fotograf kompis i Lidköping när ja åker ner.... kanske ska ta dig på hemvägen?



//tess

2011-02-04 @ 19:58:31
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: danten89

Ja men eller hur.

Sen är det sjukt att inte de sittande politkerna bryr sig.

Dem vill bara sänka skatter.

Hade vi bytt block vid valet, så hade såna frågor kommit upp på dagordningen!



Härligt med helg nu iallafall, att tänka på annat? ;)



Ja mig spelar det ingen roll om det är bitar i mandelmassan eller ej.. jag älskar allt med mandelmassa och marsipan och mandel som nöt är god. :)



Vad menar du med elektronisk?

Jag är inte riktigt med här :P

2011-02-04 @ 20:08:26
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Självklart förstår jag vad du menar :)



Hoppas att han den där Fredrik vet vad du ska göra för fotlederna! :)

2011-02-04 @ 20:16:02
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: danten89

Jag har alltid varit intresserad av Melodifestivalen =)

Komme rnog aldrig kunna släppa den.

Ett fantastiskt program och vilken produktion dem får till. :)



Nej technomusik är inte musik för mig.

Det är bara dunka dunka.

Eurodance musik som Kate Ryan och September älskar jag däremot! =)



Planer för den här helgen då Johan=)?

2011-02-04 @ 23:23:43
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Matilda

Glömma är svårt. Men jag önskar och ber på mina bara knän att jag kan glömma. För jag vill. Och det man vill kan man ju. Med tiden.

2011-02-04 @ 23:26:02
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: danten89

Hehe men eller hur.

Du har din hockey, jag min melodifestival. ;)



Jasså vad ska ni hitta på för bus hos honom då?



Jag ska grilla ute för första gången i år imorn :)

Mumsigt va?



Sen är det ju dags för det där jag tjatar om! ;)

2011-02-05 @ 00:12:41
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Det var författaren Björn Ranelid.

Äntligen ;)



Jag vet att dem har förstärkt, läste det i tidningen :D

Han har redan gjort mål till och med :)

Hästen kommer att gå lååångt i år! (;



Jaså en hon?

Trodde det var en man.. haha, du skrev det som att det var en han.. haha :P

Är väl lite trött.



Jamen grillat är gott, så varför inte? ;)

2011-02-05 @ 00:44:39
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar; Jag älskar frusna vindruvor. Smaken är detsamma i pricip och det är perfekt för mig nu när jag har så ont i halsen.



Det är ju absolut så, det är det man kämpar för.



Jag föll och bröt ena tån. Fick en knuff när vi sprang, en olycka. Det var många, många år sedan dock.

2011-02-05 @ 00:47:55
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

fin blogg, vad ska du göra i helgen?

2011-02-05 @ 00:52:46
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: danten89

Haha så dem ser också på det=)?



Jag tror som sagt att dem går långt i år :)



Det är väl jättebra med ett mixat lag ju?

Tycker jag iallafall. :)



Tänk dig en grillad bit kött, med pomme och grönsallad till och en liten pöl av bearneasesås vid sidan om? ;)

2011-02-05 @ 00:59:17
URL: http://animalcity.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: