Smögen

Tid: 10:13:18
Datum: 2011-07-15
Kategori: Allmänt

Yes, då var jag återigen hemma, efter över 1,5 veckors frånvaro, men egentligen bara för att vända. Nu i helgen är det nämligen landslagsläger, så senare idag bär det av upp till huvudstaden. Dessförinnan ska vi dock redogöra för de senaste dagarna.

I lördags, näst sista dagen i Kungsbacka, vankades det hemmagjorda Subwaymackor tillsammans med Magnus. Ja, vi åt inte Magnus då, men han deltog i projektet. Vi handlade först det som behövdes på ICA och svängde sedan ihop det hela hemma hos Magnus och åt under god aptit. En hel sådan där stor, lång, baguett drog jag i mig, men efter det var jag skapligt mätt kan jag säga.

Söndagen blev en ganska händelselös dag, vi hade egentligen tänkt att åka och bada, men vädret var växlande och ingen av oss hade någon vidare lust att bada, så det blev en väldigt lugn hemmadag, mestadels framför datorn, men även med lite kortspelande och filmtittande.

I måndags var det så dags att träffa familjen för första gången på över en vecka och för första gången denna månaden. Apropå det så kom Shep och jag fram till att vi bara kommer träffas 5 dagar totalt den här månaden, sista dagen idag. Fram till den 11:e var jag borta, idag åker jag till Stockholm, på söndag åker Shep ner till Småland för att sommarjobba i 3 veckor och när hon kommer hem har Jocke och jag åkt på kryssningen. så nästa gång jag träffar henne blir 6:e augusti.

Innan jag träffar emma har det dock gått ännu längre tid, då är det troligen september. i måndags fick vi dock träffa henne igen, på Treans bar och bistro, eller vad det heter, där hon jobbar i Smögen. Det var dock inte där vi åt första kvällen, utan det blev på Harrys, där det blev entrecote, klyftpotatis och bea. Alla åt kött eller fisk, utom pappa, som var lite avvikande och åt pizza.

Efter maten, som avnjöts ute i kvällssolen, blev det en liten promenad innan vi åkte hem till stugan vi hade hyrt och spelade kort. Stuga och stuga föresten, det var uppepå ett garage hos en familj. De hade byggt som en liten stuga där uppe med spis, TV, rinnande vatten och badrum en halvtrappa ner. Trappen ner dit var dock livsfarlig, stegen var jättesmala, så man fick passa sig så man inte ramlade när man gick ner.

En hyfsat tidig sänggång blev det i alla fall, innan det på tisdagen bar av till en strand inte långt från stugan. Strand och strand var det kanske inte, inte jämförbart med Varamon, men en liten strand var det. Vi lade oss dock på klipporna lite högre upp, för det blåste ganska mycket där vid havet. Låg man ner var det dock ingen fara och solen brände på rejält. Det var sådant där farligt väder, när det inte känns som solen tar så mycket, men det gör den, något både Shep och jag fick erfara den hårda vägen. Senare på kvällen, efter att ha legat där på klipporna i säkert 6h, läst, lyssnat på musik och pratat, visade det sig att både hon och jag hade bränt sönder oss totalt. Senare på kvällen brann det som eld i skinnet och man kunde inte vända på sig när man skulle sova, för då gjorde det helvetiskt ont, som om glödande kol pyste över hela kroppen. Kanske inte riktigt, men satans ont gjorde det hursomhelst och jag såg ut som en pinne där jag låg i sängen sa Shep. Emma röstade mer för ett lik, men ni fattar grejen.

Innan dess blev det dock riktigt, riktigt god mat på Emmas restaurang. Tidigare under dagen hade vi ätit baguetter med Smögenröra, som jag, faktiskt, tyckte var god. Jag har aldrig gillat räkor och skaldjur innan, men saker och ting förändras och nu var det ganska gott. På kvällen fortsatte jag att överraska och beställde fisk och skaldjurspasta, vitt vin och ett glas vatten. Jag hade ingen aning om det var gott eller inte, var minst sagt ute på tunn is, men det var riktigt, riktigt gott.

Emma åt Flankstek, som normalt sätt är det ända de inte får äta av där, eftersom det är så dyrt, så nu passade hon på, mamma och pappa åt helstekt Rödspetta och Shep gav sig på fisksoppan, som skulle vara riktigt god enligt Emma. Det var den också, tyckte Shep. Hon nöjde sig dock inte där, utan högg in på kladdkakan till efterrätt, något som skulle vara ännu godare, enligt Emma. Jag fick smaka en bit och den var verkligen grymt god! Jag själv nöjde mig dock med en kaffe.

En riktigt fin kväll i solnedgången och därefter följde det ovan nämnda mindre fina helvetet med smärre brännskador, som även höll i sig under onsdagen. Mina ben var illröda, Emma tyckte inte jag borde vara ute alls och det gick knappt att vara ute heller. Det brände som eld, så fort solens strålar träffade huden. Trots det begav vi oss till en "Glassbar", som dock inte var mycket för världen. Kokosglassen jag åt var visserligen god, men det var bland de minsta kulor jag har sett. Inga överfulla skopor där inte.

Vi hann även med att gå upp på några klippor och "titta" på utsikten. Inte sådär jättekul för min del, men fint var det tydligen hursomhelst.

På kvällen blev det grillat kött, potatissallad och bea hemma i stugan. Jag tyckte vi skulle ha vin, eftersom det trots allt var semester och för att det var sista kvällen med Emma på ett bra tag, men mamma tyckte inte det behövdes, för "vi drack ju vin igår". Mammas alkoholpolicy är ganska strikt. Visserligen är jag över 20, men vad kan jag göra? Jag kan ju inte bege mig av ensam till Systemet. Då skulle jag aldrig återvända och lappar på stan skulle fortfarande i oktober efterlysa en försvunnen, synskadad man. Så vinet fick vi helt enkelt skippa, men gott var det i alla fall och efter maten blev det mer kortspelande och kvalitetstid med familjen.

Solbrännan, eller rättare sagt, brännskadorna, hade nu gått ner litegrann, men jag kunde fortfarande inte ligga på mage. Det är fortfarande inte bra, det kliar som satan och näsan/kinderna kan mest liknas vid torrt ormskinn just nu. Kalla, svalkande duschar, After sun och grejer hjälper litegrann, men inte helt. Huden är fortfarande röd och kommer troligtvis ramla av. Hudcancer tänker man på, men det hoppas jag verkligen inte jag får...

Ett litet stopp i Ullared blev det igår på vägen hem, eller ja, "vägen hem" är väl kanske fel ord, det blev en rejäl omväg, men det var hursomhelst ingen angenäm vistelse. Det kliade som om jag hade loppor och jag ville mest bara ut, åka hem och slänga mig i en kall dusch. Trots mitt mindre positiva tillstånd hittade jag dock en hel del grejer. En T-shirt för 70kr, en vit skjorta för samma peng, benskydd för ynka 30kr, 6 grogglas, som även kan användas som vanliga glas, för 40kr, en 1,5l kastrull för ca 70kr, några lite finare efterrättsskålar för 20kr och 2 Axe-sprayer, Africa och Dark temptation. Kollade även på gjutjärnspanna och skinnjacka, men hittade inget större fynd där. Skinnjacka kollade jag bara på lite sporadiskt sådär, men en gjutjärnspanna behövs, eftersom jag i princip bara steker i sådana, men de kostar ju en del. Det får bli till att hoppas på att man får en sådan i vinter istället...

I övrigt kan man ju undra var världen är på väg? Tycker det har hänt väldigt mycket hemskheter nu på senaste. Först han i Hesselby, som oprovocerat högg ner en 18-åring på fotbollsplanen och där ambulansmännen inte fick gå ur ambulansen när de var framme, eftersom att polisen inte var där och hade säkrat platsen. Sedan pappan som högg ihjäl sin son med en kökskniv, efter att först ha låst ut mormodern från lägenheten, då hon anade vad som höll på att hända. Slutligen en tragedi även här i vår lilla stad. Förra veckan körde 2 killar, den ene min äldsta kusins vän, den andre en bror till min bästa kompis i lågstadiet, alkoholpåverkade. De skulle testa den enes nya Audi. Det var på en 50-väg, några hundra meter härifrån, som övergår i en 30-väg utanför en skola, min gamla låg/mellanstadieskola. De pressade upp bilen i 150-200km/(h. Föraren tappade kontrollen och bilen for rakt igenom en häck, precis emellan en lyktstolpe och ett elskåp, över hela tomten, genom häcken på andra sidan, vidare in på nästa tomt och rakt in i ett hus. Väggen flyttade sig flera decimeter och husägaren trodde först att husbilen ute på tomten hade exploderat. Bilen blev bara skrot och min kusins vän omkom. Den andre vårdas på sjukhus, men kommer klara sig. Tragiskt är bara förnamnet och dagen efter låg hundratals blommor vid platsen.

låten som får avsluta det här inlägget är Hooverphonic med låten The night before. En låt som påminner mig om mitt hjärta, eftersom det var hon som hade lagt upp den på FB för ett tag sedan, och kommer troligen alltid att förknippas med henne, precis som flera andra låtar, främst sådana som var inne förra våren, sommaren och hösten, men även vissa fina ballader, t.ex. Sång till friheten, When you say nothing at all och Magnus Ugglas 1:a gången. Den här låten är hursomhelst riktigt bra och melodin sätter sig direkt. Lyssna!


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Tack för din fråga, svarar på den när jag kommer hem från Åsele eller när tid finnes :)



Åh, minns den tiden.. Man kände sig sämst när man förlorade med Löven, haha

2011-07-15 @ 13:23:42
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Sandra

Låter som du lever livet minsann!



SVAR: Ja tre år och alla val och beslut man gör, det gör verkligen en stor skillnad i ens liv. Det finns så mycket som förändras.



Vad roligt med ett nytt landslagsläger, det är inte helt fel :)



Nej det finns ju inget som gör det. Det är en underbar känsla att vara kär.

Att stressa fram någonting är ingen idé, det får ta sin egen tid.

Nej 40 minuter just nu så det är inte så farligt ändå men det blir ju det med någon som jobbar så mycket som han gör, dock är han här hela veckan.

2011-07-15 @ 15:33:17
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Yasmine

Ja, det är en kille som jag känner :)

Okej, det var ju synd, jag gillar mycket house :P hehe.



Ja, den låten var helt ok :)

2011-07-15 @ 17:03:39
URL: http://ladyyasmine.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Liseberg är kul ja :) Men tyvärr verkar det som att det blir Stockholm/Gröna lund istället för mig och Johan.. Det är tydligen Gothia Cup den helgen vi tänkte åka till Göteborg.. Och då brukar det vara jättemycket ungar på Liseberg = köer ;/



Smögen är mysigt ;D Sist jag var där var nog 1999 :p

2011-07-15 @ 17:07:13
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: danten89

Filmernas avslut var fenomenalt, jag är stum och tårögd.

Så bra det var...



Har du brännskadat dig? :(



Jo med mig är det bra, ska snart ätas god middag :D



Nej visst tiden förändras, men liksom barn ska vara ute och leka, det är bra för dem=)?

2011-07-15 @ 18:44:02
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: borisjelic

Hejj :D Har en dagens blogg tävling på bloggen och skulle vara awesome om du var med på den :D!

2011-07-15 @ 19:10:12
URL: http://boriiisjeliiic.blogg.se/
Postat av: Louise - foto

Sv: Ingen fara. Känner igen mig i vad du skriver, livet verkar alltid ha en plan B.



Min depression beror inte på kärleken direkt. Visserligen är jag olyckligt kär i en fantastisk man som älskar mig tillbaka som vän. Det gör ont att veta att han tillbringar helgen med någon som antagligen kommer bli mycket mer än bara "en vän", dock kommer jag alltid stanna på det stadiumet. Men det känns inte olidligt, jag vet ju att han stannar i mitt liv som den goda vän han är. Utan honom hade jag inte stått här idag heller för den delen.

Jag har tappat orken för allting. Allting slår tillbaka med hård kraft och jag orkar inte orka kämpa längre, för det har jag gjort alldele för länge. Om någon vecka ska jag till en psykolog dock, för första gången på ett par år. Jag stod i en bokhandel och bläddrade i en bok, där ena offret i deckaren blev våldtagen, och fick flashbacks från min egen. Hemskt.

Jag bara babblar på jag, ursäkta att det blev långt.

2011-07-15 @ 23:20:01
URL: http://wizy.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Tack så jättemycket Johan, det värmer att höra! :)



Stunderna med vännerna är de bästa! Om det är riktigt bra stunder också, då minns man dem länge :] Som du säger.. Vänner ÄR värdefulla!



Haha, kanske dags att ta sig ett bad då? ;)



Det är bara göra det! Har ju oftast bra länkar och har inget emot att dela med mig av dem :D



Allt bra annars? :)

2011-07-16 @ 00:49:14
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: jessica

sv' haha det är supergott! :D

okeeej :)

2011-07-16 @ 01:09:41
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se/
Postat av: matilda

Ajaj för brännan. Farligt när det blåser sådär och man inte riktigt känner av det!



Oj så efter jag känner mig när det gäller nyheterna, har inte hört talas om något av dom hemska fallen. Men usch, hoppas det inte kommer fram något mer!



sv. Nej det är ju inte det, när man inte vet hur man ska göra så blir det inte roligt, frustrerande. Det är ju också så dyrt att ta hjälp av utbildade och lämna in datorn! :O



Okej, ja oxfilérulle är i alla fall grymt gott. Det hör också till festivaler och liknande när man äter ute tycker jag! ;) (Nog för att vi även gör det hemma, men det blir inte riktigt samma sak.)



Jag var på Liseberg under förr-förra årets bilresa :) Vi var nere längs östkusten, ner mot Malmö i slutändan.



Okej haha, ja det är en helt annan grej att vakna av sig själv. Det är så typiskt, för då är det oftast helt i onödan haha.



Ja jag såg igår en förfrågan på FB dyka upp, men det tog en stund innan jag förstod att det var du! Har inte vetat om ditt efternamn tidigare, eller sett dig på bild heller för den delen :D



Jo det är väldigt lärorikt känner jag, att få besöka flera olika arbetsplatser och hitta både fördelar och sånt som kan förbättras på platserna. Allting är så olika från förskola till förskola! ::)

2011-07-16 @ 15:06:23
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: sandra

ullared är verkligen ingen hitt att åka till. Visst man fundar bra och billiga saker men jag får panik av allt folk.



sv: vi ska till en liten by utanför kreta :)

2011-07-16 @ 18:20:17
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥

Hej!



Du får detta meddelande eftersom att du har kommenterat hos mig. Tänkte bara berätta att jag åker bort i morgon och kommer att vara borta i en vecka. Men jag har skrivit två stycken tidsinställda inlägg varje dag, ett av de är dagens fråga, vore jättekul om du ville in och svara på den varje dag.



Lättaste vore om du la till mig på bloglovin (http://www.bloglovin.com/sv/blog/10160/ajax/sv/follow/10160//), gillar min blogg på facebook (http://www.facebook.com/pages/angelicabloggse/178478105536128) eller bara kommer ihåg det i huvudet. Vore superkul att se alla era svar när jag kommer hem.



Har även tänk att länka de som har svarat på alla mina dagens frågor-inlägg denna vecka. Så om du vill bli länkad, svara på alla inlägg veckan som kommer, det sista blir nästa söndag. då skickar du en kommentar att du svarat på alla.



Ha det bäst, KRAM http://angelica.blogg.se

2011-07-16 @ 19:57:10
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: EKO Lisa

Sån där död är så himla tragisk! Jag vet inte vad jag ska säga...varför köra bil när man har druckit alkohol? Och hur kan man ha ihjäl sin egen son? Hur kan man ha ihjäl någon överhuvudtaget? Det är helt sjukt!

2011-07-16 @ 20:34:05
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Okej, ja visst är det fint där. :D Aha okej, skojigt!

Ja, okej kul. Vad är det landslagsläger i ? :)



Tack desamma ! (;

2011-07-17 @ 15:42:04
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: anna

Det låter som en trevlig vistele :) kul när det händer en massa! Och ullared vill jag till, har aldrig varit där..



dock segt att bränna sig :/ men det går ju över...



Svar: Ja, "save the world" är absolut min studentlåt. Men jag har en del låtar som är kopplade jäkligt starkt till olika minnen. Det känns lite som att man är tillbaka där och då när man hör vissa låtar..



Jaa, jag fick jättefina studentpresenter! Är f fortfarande glad och tacksam för det, haha! :)



Ja, hoppas du hinner med träningen nu, men det gör du säkert! :)



Ja, maggio är allt bra hon!



Jag hälsade på mina släktingar, gick till massa affärer, åkte runt lite i stan och kollade runt och sånt bara. Väldigt lugna veckor i Berlin :)



Ja, jag får hoppas att det blir bra med ledsagaren nu..



Precis! Studenten får toppbetyg! :)



Hoppas att allt är bra annars, har haft en liten paus och därför inte svarat tidigare..:)

2011-07-17 @ 18:46:12
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Gillar sånt, om det inte blir för dräggigt.

Har hellre slitna jeans, huvtröja, gårdagens smink, en öl i handen och sitter på en solstol på en marknad/ camping än att vara ute på dansgolv..



Man blir nästan tårögd, haha! :)

2011-07-17 @ 20:56:42
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Tess

Aldrig varit i Smögen...



Härligt att ni haft de bra.



Möss va inget ja trodde att jag ville ha. Men en tjej som haft August på dagis föder upp. de är såupertrevliga å så fina. Å ja jagä r redan förälskad i de små liven. Lätta att sköta om är de ju med.

2011-07-18 @ 11:21:06
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

du har då fullt upp :)



sv: jaså! nä, kalmar är inte så mycket. och det har regnat och varit dåligt väder nästan varje dag, så har inte kunnat göra så mycket här.



vi träffades inte i turkiet, utan innan. han följde med oss dit. men vi hade inte träffats så mycket innan. :)

2011-07-18 @ 12:21:14
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Karolin

En god vän sa till mig att "Det är när de goda reagerar som först ondskan kan övervinnas" och jag tror att det är precis så och att vi goda måst börja säga ifrån mer. Vi med mer vett bakom pannan;). Saknat dig Johan och dina fina ord. Hoppas allt är bra och att Smögen behandlade dig väl. Kram Karolin

2011-07-18 @ 12:29:24
URL: http://bubblaren.blogg.se/
Postat av: vispen

Kul att läsa vad du har för dig, hoppas att du lärde dig många nya saker på träningslägret i helgen!

Jag har aldrig blivit solbränd, ska nog vara glad för det, det verkar inte direkt vara någon rolig och skön upplevelse.

Vilken god mat du har ätit, jag älskar skaldjur!

Jag har aldrig varit i Ullared, vill åka dit någon gång. Har hört att de tjänar jättemycket pengar varje år men att de ändå kan ha låga priser. Borde verkligen åka dit och kolla vad som finns. Jag behöver hitta saker som är bra att ha när man flyttar, främst saker till köket.

Det är verkligen hemskt att det händer så mycket hemska saker i Sverige just nu. Vi får hoppas att vi slipper se mer sådant på ett tag nu.

Kram

2011-07-18 @ 23:34:08
URL: http://vispen91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: