Sommarens landslagsläger

Tid: 15:27:53
Datum: 2011-07-19
Kategori: Goalball

Efter vistelsen i Smögen förra veckan var det i princip bara att åka hem, packa om väskorna och åka iväg igen. I helgen var det nämligen dags för landslagsläger igen. Egentligen var det sagt att varken jag, Albin eller Dzenan skulle vara med på lägren fram till EM i oktober. Man skulle istället fokusera helt, till 100%, på den trupp som var tänkt för EM, samspela dem på ett optimalt sätt, låta dem få den optimala träningen inför EM, något varken jag, Albin eller Dzenan kan bidra till i dagsläget. Nu föll det dock inte bättre ut än att Niklas skadade axeln i samband med SM i våras. Det i kombination med en rad andra faktorer gör att han i dagsläget inte är aktuell för EM. Därför fick jag förfrågan att hoppa in och självklart tackade jag ja.

Så under fredagen bar det av upp till huvudstaden, där Fatmir och Jörgen avnjöt en sen middag, jag hade redan ätit innan jag åkte, innan det var dags att sova.

Morgonen efter var det upp vid 7 i vanlig ordning, äta frukost, nu bestående av fil med egenkomponerad müsli, en frukttallrik, några köttbullar, två grövre mackor med ost, skinka, tomat, gurka och paprika, juice och kaffe.

Platsen var Beckis, där vi helgen till ära höll till och där jag inte har varit sedan synskadeidrottslägret förra året i maj. Det var i samband med att livet inte kunde bli bättre och jag var världens lyckligaste människa. Nu var jag återigen där, men sådan tur var hann jag inte tänka så mycket på det under helgen och det kändes inte så jobbigt.

Uppvärmningen kändes enormt seg och de sedvanliga sju minuters joggning kändes fruktansvärt långa. Visserligen sprang jag med Magnus, som nog höll ett lite högre tempo än vad jag och Albin brukar ha, men den största anledningen var troligen att jag inte hade tränat ordentligt på 3-4 veckor p.g.a. sjukdom och resa.

Vi var bara 5 spelare under förmiddagen, då Piotr inte deltog till 100%. Därför körde vi ett försvarande lag på ena sidan och jag och den 5:e spelaren på andra sidan. Spelet kändes dock fortsatt väldigt segt, reaktionstiden var långsam och rörelserna därefter.

Jag var inte alls nöjd med förmiddagens spel, men efter lite mat var det som att se skillnad på natt och dag under eftermiddagen. Uppvärmningen kändes fortsatt lite seg, men spelet stämnde riktigt bra. Vi spelade 2 riktiga tävlingsmatcher, Stockholm vs Malmö, där jag fick utgöra tredjelänken i Malmö, tillsammans med Fatmir och Stefan.

Vi gjorde en bra första match, men förlorade ändå, tror det var med 8-6 eller något i den stilen. Jag fick dock in ett mål, en s.k. tvåetta, d.v.s. jag gick in någon meter från min stolpe och sköt en perfekt placerad etta, precis vid stolproten. Riktigt bra precision på det skottet! Det är också ett kvitto på att jag sakta men säkert börjar röra mig mer i mitt spel och inte blir riktigt lika statisk och lättläst som tidigare.

Andra matchen gjorde vi ännu bättre och vann och det var därmed kviterat i matcher, vilket innebar att vi skulle spela en tredje och avgörande match under söndagen.

Innan dess skulle vi dock hinna med att grilla kycklingspett, som avnjöts utomhus.

Senare under kvällen var jag så trött att jag lade mig strax innan 21:00 och somnade strax därefter.

Söndagens frukost var i princip identisk med lördagens och efter densamma bar det av mot hallen igen, där vi började med att spela en kortare uppvärmningsmatch på 2x7min och sedan drog vi igång den tredje och avgörande matchen mellan Stockholm och Malmö.

Det var vi som tog ledningen och ledde med 4-2, strax innan halvtid, då jag tappade fokus för några sekunder och fick den ända egentliga dippen under matchen och släppte 2 billiga fyror, fram till 4-4.

I andra halvlek öppnade Stockholm bra och drog ifrån till 8-4 ganska snabbt. Vid tog timeout och efter det började vi äta oss ikapp. Jag gjorde visserligen inget mål i den matchen, den biten skötte Fatmir och Stefan, men jag var i allra högsta grad delaktig i vändningen, i och med mitt fina försvarsspel där på vänsterkanten. Strax före slutet kviterade vi också och fick till en förlängning, där vi också avgjorde fram till 9-8. Riktigt starkt av oss att hämta upp 4 måls underläge där!

En totalt sätt mycket bra helg med 3 mål, 2 i sista matchen under lördagen, den vi vann, och mycket stabilt försvarsspel, som jag fick mycket beröm för, både av Piotr, Jörgen och andra. Det kanske hade att göra lite med att vi numera har flyttat ner till det nya s.k. zonförsvaret, det Fatmir introducerade för oss under lägret i juni och som jag även tror att vårt klubblag kan ha stor nytta av. Detta var första gången jag provade på det, det kändes lite ovant i början, svårt att hitta rätt i positionerna osv. men man kom in i det förvånande snabbt.

Efter avslutat läger, där även vår nye idrottspsykolog i landslaget, den forne silvermedaljören på kanotgrenen K4 1000m, Tommy Karls, deltog, var det återigen bara hem och packa om väskorna, för att under gårdagen bege sig hit till stugan. Här stannar vi troligen hela denna veckan. När det begav sig var Tommy, tillsammans med Per-Inge Bengtsson, Lars-Erik Moberg och Thomas Ohlsson, 4 tiondelar från guldet i LA 1984, så det är en minst sagt meriterad och kunnig psykolog vi har knutit till oss.

Igår hanns inte så supermycket med här i stugan, men en fin kväll tillsammans med Mats, Liselotte, Hasse och Elin blev det i alla fall, med film som jag inte orkade se klart, låg och halvsov i soffan större delen av filmen, Grapetonic och lite godis.

Idag var det till en början en riktigt, riktigt fin dag. Sol och blå himmel, med små vita moln som seglade förbi. Ja, det vet ju inte jag, men gissar att det var så. Jag tog ut datorn och satte mig ute i det fina vädret. Nu kan jag äntligen vistas ute i solen igen, men skinnet ramlar fortfarande från kroppen och jag ska inte exponera den för mycket i solen. Det svider eller gör i alla fall inte ont längre, men jag kan säga att det kändes att ta emot skotten med bröstet/magen i helgen.

Nu satt jag hursomhelst ute i solen, med datorn i knät, solen skinande från en blå himmel, träd bakom mig och en fin vy ut över sjön framför mig.

Därefter var det dags för förmiddagsfika nere på bryggan, varefter körsbärsplockandet tog vid. Det finns hur mycket körsbär som helst. Vi har plockat ca 14 liter, till saft, soppa, att frysa in och annat, och ännu finns det mycket kvar. Träden fullkomligt dignar av mörkröda, söta bär. Det är sommar det! Att stå intill vägen, i solen, och plocka liter efter liter med bär och själv äta hunndratals och spotta kärnor på den varma asfalten. Kort sagt, det är fint här!

Vi avslutar inlägget med 2 sommarlåtar från grabbarna i Mellony, Nu är sommarn här och Det är sommar igen. Lite småroliga de där, läs bara dessa textrader ur låtarna:

"Upp och hoppa, upp och hoppa,
kasta fetaost på allihopa."

"Sommar sommar sommar och sol,
ingen tycker jag är cool,
ingen djävel ser på mig,
alla tror fan att jag är gay.

Sommar sommar vill va cool,
vill ha brudar i min pool,
snälla någon se på mig,
jag lovar jag är inte gay."

 Lyssna på låtarna så får ni höra! :)




Kommentarer
Postat av: borisjelic

nej jag dricker inte kaffe XD

2011-07-19 @ 18:56:48
URL: http://boriiisjeliiic.blogg.se/
Postat av: danten89

Jaså?

Men då får du skynda dig?=)

Det lär ju ta slut snabbt på ONOFF..



Ja Telias bredband fungerar ypperligt ;D

Sitter ju på det i stugan nu =)



Läget med dig annars? :)

Njuter av sommaren för fullt?

2011-07-19 @ 20:15:13
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: hehe okej :)

jag brukar knappt äta frukost faktiskt Xd brukar ha svårt att äta på morgonen

2011-07-19 @ 21:03:06
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: Sandra

ALltid skrämmande att se hur snabbt man tappar kondition typ av bara sjukdom. Det försvinner ju direkt!



SVAR: Jag älskar ju att gå ut med mina vänner, vi har alltid så fantastiskt roligt när vi dansar. Det är lycka för mig.

Gitarren på bryggan var dock riktigt vass. Han är så duktig och fin den där T. Det var riktigt fint och en sån där kväll där man LÄTT skulle kunna gå och bli helkär.

When you say nothing at all är jättefin, det var ett magiskt tillfälle. Sånt man ser i filmer typ! Jaha.. en del låtar har man bara minnen till helt enkelt.



Vad skönt att vara i Smögen. Det är fint.



Man inser det oftast inte när man gör valen, för en del av de val som förändrar hela ens liv vet man inte ens om att de är så stora när man väl gör dem. De verkar små men är så stora, de största.



Absolut, alla tar sin tid. Jag är nog oftast den som har lite för snabbt med allting i mitt liv.

40 minuter är vad det är, det är överkomligt i alla fall. Det är så.. han jobbar över halva Sverige och jobbar mest kvällar/nätter medan jag jobbar dagtid så det är lite svårt, vi har insett att vi inte är lediga samtidigt direkt men men.. vi får väl se, det är så nytt så allting får falla på plats efter allt som tiden går.

2011-07-20 @ 00:23:37
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: vispen

Vad roligt att du får följa med på EM, grattis! Det visar ju verkligen att du har utvecklats och bra att du lyckades göra mål och att du verkar ha blivit bättre på försvar också :)

Vilken god frukost de verkade ha på Beckis.

Jag älskar körsbär, har tyvärr ingenstans där jag kan plocka det och har inte ätit några i år, får väl gå och kolla om jag hittar det i någon affär någon dag.

Oj, vilka roliga låtar du har hittat, hur fick du reda på att de fanns? :)

Kram

2011-07-20 @ 02:12:31
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: jessica

sv' jaaa verkligen! :D ja det är 4an ;)

2011-07-20 @ 11:03:30
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se/
Postat av: matilda

Vad kul att få åka med på EM, det låter riktigt, riktigt bra!

Det är nästan galet så snabbt man kan tappa sin kondition, man märker av det så tydligt.



Det låter som riktigt fint där :) Och körsbär - det är så mumsigt gott! Jag är den som äter upp i princip alla körsbär från våra buskar. Haha jag är lite farlig på det där för min mage brukar inte må så bra alltid, så mycket som jag ibland råkar trycka i mig :$



sv. Ja precis, haha nästan så jag får ta och leva som om jag vore hemlös ;)



Oj, ja det förstår jag. Jag kan tänka mig att det kändes att ta emot skott!



Ja jag känner mig väldigt efter, jag har ju aldrig ens på TV-apparaten nu längre och läser inte heller något annat än lokala nyheterna i tidningen (Norran). Fy skämmes på mig! Haha



Okej, ja det är riktigt praktiskt :) Man ska ju ha bekanta inom alla yrkeskategorier och utnyttja dom, moaha



Jaha, inte en enda festival? :O

För mig brukar det bli 3 festivaler/sommar. Det är som lagom för min smak, någon mer behövs inte :)



Jo precis, vi har vart på västkusten några gånger :) Hmm.. jag blandar ihop olika bilsemestrar som vi varit på, så jag minns inte riktigt vad vi gjorde just då. Men vi var iaf i Göteborgs centrum en sväng och shoppade också i samma veva som Liseberg, men vi är mest på såna semestrar för naturen och en hel del bad =)



Ja bilden av dig stämmer faktiskt rätt bra! När jag förstod att det var du som addat mig och var med på bilden så blev jag först "förvånad" (hittar inte riktigt rätt ord, haha), men egentligen så stämde det rätt bra överens med bilden jag haft av dig utifrån det du beskrivit. Det är bara så lustig känsla när man helt omedvetet har ritat upp en egen bild av hur den andre ser ut :D Det är som när man har läst en bok och sedan ser man karaktärerna på film. Det stämmer då ganska sällan överens med bilden man haft!

2011-07-20 @ 16:06:42
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Ja det är gött det! ;)

Okej, vad härligt det låter. :)



Aha okej, låter spännande. Vad gör man när man tränar det då? :) hehe..

2011-07-20 @ 18:37:21
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: EKO Lisa

Riktigt coolt med EM! Stort grattis:) Går det att följa på något sätt sen när det väl bär av? Eller är det som med viss damidrott och handikapp idrott "inte tillräckligt intressant" för medierna?

2011-07-20 @ 23:10:37
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: sandra

Säger väl grattis som föregående talare.;)

2011-07-21 @ 03:23:55
URL: http://colaknarkaren.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Det där med tålamod är inte min starka sida nu för tiden! Brukar inte ha sådär kort stubin heller men.. Det löste sig tillslut - jag klarade av det jag ville klara av :D



Hahah, jo, generna brukar komma fram i sånahär lägen.. Men man behöver faktiskt inte bada! ;)



Allt är bara bra med mig, det flyter på i en väldig fart! Men social som jag är så har jag inget emot att det händer mycket :D

2011-07-21 @ 14:33:28
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Mm, Johan och jag är inte tillsammans längre :(



Du har verkligen fullt upp! Härligt med lite sommarlåtar.

2011-07-21 @ 17:13:09
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: juliaericson

Nu är jag tillbaks från Öland igen så nu är jag i fullgång med bloggandet igen :D



Jag blir alltid lika glad av dina kommentarer! Tack så hemskt mycket för allt du skriver, det värmer verkligen!



Asså jag har ju inte förlorat honom, men de är ju bara det att jag inte vet vart jag har honom liksom. Killar är så svåra att läsa ibland, precis som ni kanske tycker vi tjejer är "konstiga" ibland..



Det är bra med foten, haha.



Tack Johan, verkligen tack! Du är en jätte fin och omtänksam människa med. Hoppas du har det bra. Tusentals kramar

2011-07-22 @ 14:49:52
URL: http://radiosignal.blogg.se/
Postat av: linnea

kul med läger! :)



sv: jo tydligen! hela juni har vi haft tur med vädret vart vi än varit.. men nu blev det visst regn i över en vecka.. men det är sånt som händer :)

2011-07-22 @ 14:50:12
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: danten89

Jag gillar sån där grillkorv, med mild smak av chorizo =D

Hatar tjockkorv, gillar bara vanlig grillkorv och då finns den där Denniskorven som dem smaksatt med chorizo.

Vad gillar du då för korv?



Är datorn billig, så kvittar det väl?

Jag skulle garanterat köpa en dator där nu, om jag behövde en.

Kan ju alltid vända dig till företaget bakom datorn? :)

Det fixar sig alltid.



Nej inga krångel alls :)



Jo det är jättebra, med dig då?



Är det skönt att leva stuglivet då? ;)

2011-07-22 @ 15:04:50
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: jo frukosten är oerhörd viktig, min mamma brukar tjata på mig hela tiden att jag inte ska slarva med den..

2011-07-22 @ 18:38:45
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: borisjelic

nej det är inte gott :(

2011-07-22 @ 21:01:36
URL: http://boriiisjeliiic.blogg.se/
Postat av: jessica

sv' jomen ´jag har det ganska nice också ;)

jaaa jag älskar den :D

2011-07-22 @ 22:41:36
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Trästock är lite mer städat än Hultsfred och Peace and love iallafall. och mysigare. :)



Jaså inte? Mitt läsarantal brukar öka ;)



Haha, nej. SAIK FTW! <3



2011-07-23 @ 00:34:30
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: EKO Lisa

Svar: men även om det inte är klart är det rätt häftigt tycker jag att du står så snart på tur:)

2011-07-23 @ 11:01:45
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: NATALIE

svar: Nu har det gått ett bra tag, igen! (fy skäms på mig)



haha hm jag tror att vi pratade om att jag skulle göra pannacotta, eller? X)



haha så gulligt det lät med den där "legovärlden" du spelade in! tänk vilken fantasi man kunde ha som barn :) jag och min kompis var nog runt 10 och upp till kanske 13 då vi spelade in låtar med vårt "band" x) dock verkar inte kassettbandet fungera längre :/



det låter som att du har det härligt i stugan! sällskapsspel borde man spela oftare! :) nu på jobbet blir det ju endel men med familjen tänkte jag :) förra året var nog mitt första dopp också så sent som ditt haha! men i år däremot är jag typ stolt att det blev redan första dagen på sommarlovet!



Ha det bra nu! och jag lovar att det inte ska dröja lika länge innan jag skriver igen :)

2011-07-23 @ 12:51:59
URL: http://naataali.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: