Mitt rum då vs nu

Tid: 18:57:18
Datum: 2011-06-12
Kategori: Allmänt

Som jag skrev för några inlägg sedan skulle jag göra en liten jämförelse av mitt rum då vs nu. Med "då" avses i detta fallet ca 9 år tillbaka i tiden, när jag började spela in alla de band jag nu håller på att digitalisera.

På den tiden hade jag dörren fylld av klistermärken av div. olika slag. Tapeterna var vita, med blå, gröna och röda sträck. Golvet var rött/orange, med en trasmatta borta vid skrivbordet.

Ser man rummet uppifrån är dörren i nedre högra hörnet. Direkt till vänster är en garderob. På andra sidan garderoben, inne i hörnet, hade jag då ett litet vitt bord, där jag tidigare hade haft en playmobil-borg, men där nu min nya, stora, 26-tums TV stod. Där satt jag i min sacosäck och spelade Playstation, Grand Turismo 2 för det mesta.

På högra långsidan vid dörren stod min Ivar-bokhylla från Ikea, som jag hade haft ända sedan jag var riktigt liten. De nedersta hyllorna i den var dock nu bortplockade, till förmån för min blå byrå, med en röd låda längst ner, en grön i mitten och två lite mindre lådor högst upp, en gul och en röd. I lådan längst ner hade jag massa spel, i mittenlådan kläder och i de två översta gubbar.

Längre in i rummet, längs samma vägg, stod min Magnylink/CCTV, ett hjälpmedel för synsvaga, som jag faktiskt var på den tiden. Man lägger boken/pappret, eller vad det nu är man vill kolla på, på en rullbar skiva med en kamera över. Kameran filmar och så visas boken/pappret på en vanlig, på den tiden, tjockskärm. Det finns många olika reglage, kontrast, ljus, zoom osv. beroende på hur avancerad aparaten är. I skolan hade jag en mer avancerad och lite nyare apparat, som också hade en filmkamera framåt, så att jag kunde filma och zoma in tavlan och se vad läraren skrev.

Denna CCTV använde jag hursomhelst mestadels när jag gjorde mina läxor.

Längst in i rummet, fortfarande vid samma vägg, stod mitt bruna skrivbord, där jag hade allt lego. På skrivbordet hade jag, förutom legot två mindre hyllor, där jag hade ännu mer lego, böcker och band, + min CD-spelare. Över skrivbordet hängde min anslagstavla och vid skrivbordet stod min skrivbordsstol, klädd i ett tyg med olika verktyg på.

Vid andra kortsidan, mitt emot dörren, är ett fönster och till vänster om detta, mitt emot skrivbordet, stod sängen. Under sängen hade jag en låda, fylld med bilar, som jag brukade leka race med. Serien sträckte sig över ett helt år och bilarna stod alltid i den ordning som den aktuella tabellen visade.

Nedanför sängen stod en bänk som man kunde vinkla upp. Detta var också ett hjälpmedel för synsvaga och underlättade när man läste med glasögon, så att man slapp sitta så böjd över bordet. Istället vinklade man upp bordet, så att man själv satt någorlunda rakt. Det gick även att justera höjden på bänken/bordet. Intill den hade jag en vanlig pinnstol och så är vi borta i hörnet vid TV:n.

Idag har radikala förändringar gjorts i rummet. Man kan milt sagt säga att det inte alls ser ut som då.

Dörren är så klart på samma plats, men klistermärkena är i stort sätt borta. Bara några Leksandsmärken sitter kvar. Tapeten är numera ljusblå, golvet i ljust trä och mattan är borta.

Garderoben är också den på samma plats, direkt till vänster innanför dörren. På den hänger en Leksandmatchtröja på en galje.

Där det vita bordet med TV:n stod förut är nu istället min dataplats. Ett databord i ganska ljust trä, som jag troligen ska göra mig av med så småningom. Det har plats för en stationär enhet under och har även en hylla undertill, som hindrar en från att åka in speciellt långt med stolen. Tidigare hade jag en stationär, bokstavligt talat, skitdålig dator, från Scyncentralen, men den försvann efter högstadiet, 2006. Eller ja, den stod kvar läsåret 06/07 också, men då var jag ju inte hemma mer än på helgerna, för då gick jag på en skola i Stockholm. Sommaren 07 försvann i alla fall den skitdåliga datorn och ersattes av vår gamla familjedator, en svart Dell från 2002, som jag även hade haft i Stockholm. Den stod kvar tills för bara några månader sedan. Då plockade jag bort den och gjorde i ordning min nuvarande dataplats. Laptop, två hårddiskar, en scanner och div. kablar och annat ligger där.

Där bokhyllan tidigare stod står nu först en av mina två golvhögtalare, B&W dm309. På den högra högtalaren, den vid dörren, ligger studentmössan och en modell av båten, Vision of the seas, som Jocke och jag åkte med förra året och även ska åka med senare i sommar.

Bokhyllan har ersatts av en TV-bänk, som även innehåller ett vitrinskåp till höger. Det agerar barskåp och modellbilsvisning. Tre glashyllor finns i skåpet, vilka är fyllda med modeller i skala 1:18. Längst ner i skåpet är det fullt med dricka av olika slag.

I mitten av TV-bänken står också TV:n. Under densamma är en hylla där en gammal box och VHS-spelare står. Precis intill TV:n, till vänster, står mina trådlösa lurar. TV:n är densamma som den jag hade för 9 år sedan, men den funkar inte längre. Ny TV får dock bli ett senare projekt, för jag kollar nästan aldrig på TV, och gör jag det så kollar jag på familjens TV.

TV:n agerar också kepsställ åt fyra av mina kepsar. Över TV:n är två hyllor, bredvid varandra. Till vänster står lite parfym och porslinsfigurer och till höger har vi förstärkaren, Yamaha RX-V459, och DVD:n, Yamaha S557, om jag inte minns helt fel.

Längst till vänster i TV-hyllan är ett CD-ställ. Det skulle befinna sig ungefär i början av skrivbordet om man jämför med "då".

Därefter står basen på golvet, en B&W ASW610, som ger ett rejält tryck i musiken och gör att motsatta väggen vibrerar härligt när man lyssnar på musik. Den följs av min nuvarande byrå, en ganska hög, ljus sak i trä, där allt från min kapsylsamling till kläder, godis och gamla album finns. Ovanpå byrån är en salig blandning av tutan och champagneflaskan från studenten, en jätteful fruktskål jag har gjort, med gipsfrukter i, en modell av flygplanet vi flög till Kanariöarna med för drygt 7 år sedan, ytterligare en keps och lite annat.

Längst intill väggen, vid fönstret, står den andra högtalaren, med en blomkruka på om sommaren, en hopvikt Sverigeflagga och en termos jag och Jocke fick på båten förra året, en termos man fick om man hade dryckespaketet, vilket innebar att man fick fylla på hur mycket dricka man ville under hela resan, fyra dygn.

Sängen står på samma plats och lådan är kvar. Nu är den dock överfull med flytta hemifrån-saker.

Där benken tidigare stod står nu istället en fåtölj, som dock är fylld med allt möjligt, allt från tröjor till min chinsstång, som jag dock har satt upp igen, och min dataväska och en tredje hårddisk, som jag inte längre använder.

Där har ni en bild av mitt rum då vs nu. Vad tycks? Det låter nästan som jag har det lite stökigt när jag själv läser det här, men det har jag verkligen inte. Åtminstone tycker inte jag det.

Apropå 9 år sedan så går vi över till snus under läppen, träskor, hängselbyxor och keps med rak skärm och avslutar med en låt jag tyckte var bra då, Mora Nisse med låten Volvo 142, haha! Mer bonnigt än så får man leta efter! :)
Vi kör även en riktig gammal klassiker, som också var då, för 9 år sedan, Hallo aus Berlin! Ni som har läst tyska, minns ni detta? Såg ni ens det? Här har vi temat och en sång från Rolli und Rita, där alla i gänget säger hejdå på slutet och där Daniel ramlar i poolen, något jag minns att vi pratade en hel del om då när vi såg det i skolan, i 6:an-7:an. Det ser inte alls äkta ut.






Kommentarer
Postat av: danten89

Brukar lägga mig 1-2 när det är fest.. men brorsans kompisar kom och dem fick vi inte iväg typ.. så jobbiga och fulla och dryga. Jag höll ordning på musiken, var dj och såg till att det inte var för högt :P

Kunde inte gå och lägga mig.. undra vad som kan ha hänt då? :P



Som sagt finns inga vanliga tårtor, utan det jag gjorde var gräddtårta isåfall :)



Vad är det hon blir sur på då? :(



Ja men mera storslagna böcker som en fantasy eller äventyrs bok? :P



Vart handlar du dina teknik prylar?

Jag har aldrig haft problem med Media Markt och deras priser är så billiga.. sån tur att dem öppnade i Norrköping =)

Love them..



2011-06-12 @ 23:44:54
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: danten89

Brukar lägga mig 1-2 när det är fest.. men brorsans kompisar kom och dem fick vi inte iväg typ.. så jobbiga och fulla och dryga. Jag höll ordning på musiken, var dj och såg till att det inte var för högt :P

Kunde inte gå och lägga mig.. undra vad som kan ha hänt då? :P



Som sagt finns inga vanliga tårtor, utan det jag gjorde var gräddtårta isåfall :)



Vad är det hon blir sur på då? :(



Ja men mera storslagna böcker som en fantasy eller äventyrs bok? :P



Vart handlar du dina teknik prylar?

Jag har aldrig haft problem med Media Markt och deras priser är så billiga.. sån tur att dem öppnade i Norrköping =)

Love them..



2011-06-12 @ 23:45:01
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Hahha, bli inte generad. Ta åt dig!



Men jag är ju uppmärksam. Har ju värsta sjukliga hockeyabstinensen för tillfället så jag läser varenda liten rad jag kan hitta om hockey - varje dag! Förstår inte hur jag kunde missa de statusarna, hahah..



Det var lite drygt fyra år sedan han dog.. I en hjärtinfarkt. Du kan läsa mer om det här om du vill?



http://emmaanystrom.blogg.se/2011/march/alskade-pappa.html#comment



Tycker absolut att de som dricker för att det är gott - att de gör rätt! Om man dricker för att bli full då spelar det ingen roll om det är tusen öl eller en kvarting du tar in utan då är det endast för att inte minnas. Det är få i min ålder som dricker av den anledningen som du gör!

2011-06-13 @ 00:16:19
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Det är grymt, älskar den känslan! :)



Jaha, är du synskadad? Det visste jag inte :).

2011-06-13 @ 00:50:50
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Elina

Haha Volvo 142, det kan vara en av världshistoriens sämsta låtar!! :D



Jag mår bara bra, längtar galet mycket efter semestern men det är några veckor kvar, 29 börjar den... Annars är det helt underbart med sommar, allt blir så mycket enklare och roligare då!



Hur mår du? Har du några sommarplaner? Ska du flytta hemifrån? :)



Kram!

2011-06-13 @ 09:21:12
URL: http://tankarisweetvalley.blogg.se/
Postat av: Sandra

Det är tur man ändrar sig och byter inredning haha. Precis som allt annat går det i vågar under livets gång.



SVAR: Nej såna vänner är ovanliga men å andra sidan har jag verlligen ett gäng helt fantastiska vänner! De är de bästa jag har och jag skulle göra allt för dem och vice versa.



Ja det är ju så, det bara rinner i väg när man väl hittat det där och man hittar allt det gemensamma som man har mellan sig.



Det tror jag säkerligen.



Jo det är en bro över vägen men det är ju också en av de vanligaste vägskyltarna och den bör man kunna men inte Lucas inte haha.



Jag gjorde ingenting speciellt, jag gick hos en psykolog då och hade bränt ut mig så jag fick vänta ett år med att gå gymnasiet. Började med tre lektioner i veckan sen körde jag på :)

2011-06-13 @ 12:22:24
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Nu gör ju du mig generad, hahah :) Tack så jättemycket!



Okej, jag tar åt mig. Gör det du också! ;)



Mindre än hundra dagar? Jag kommer aldrig överleva det.. Efter att ha varit i arenan mellan 3-5 dagar i veckan då är det både psykiskt och fysiskt jobbigt att inte kunna vara där ;D



Där lyckades du förklara det in i minsta detalj! Det är precis sådär jag uppfattar det.



SVAR 2: Tack! Det är jobbigt ibland men sorgen begravs med tiden, man tänker inte på det lika ofta..



Ta hand om dig - och dem du älskar!

2011-06-13 @ 13:36:57
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: danten89

Det var ju ändå brorsans fest.. så vad ska man säga?

Kan ju inte vara tråkmånsar?=)



Ja du får kalla det vad det vill ;)



Hehe stackars syrran, kan inte vara lätt då.. vem har hon fått det dåliga humöret på morgonen av då?^^



Ja men en riktigt bra fantasybok innehåller ju allt!

Spänning, onaturligt, kärlek, passion och allt =)



Media Markt har ju en helt egen avdelning med bara HIFI och stereos.

Grymma.. datorer är dem med riktigt duktiga på och bra priser :D

2011-06-13 @ 14:05:07
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Då varken jag eller Simon är redo för något förhållande just nu så är vi på kk-stadiet, även fast det känns som att han vill något mer.

I fredags träffade jag honom på krogen och myste lite, sen höll han en arm om mina axlar och jag en hand runt hans midja hela kvällen, även fast alla såg.

Han hånglade upp mig inför hela krogen OCH framför hans syster. Han presenterade mig för sina vänner och ville att jag skulle bli vän med hans syster.

Dessutom smiskade han mig på krogen.

Samma sak i lördags, då bjöd t.o.m. hans polare mig på en drink.

Sånt gör man inte om man inte är jävligt intresserad, eller hur?



Jag är fortfarande ledsen över Peter, men vill inte ha något med honom att göra- han sårar mig bara. Dock kommer han alltid att ha en plats i mitt hjärta, det var han som tog min oskuld. Den personen glömmer man aldrig.



Jaha, ska jag hälsa? :)

2011-06-13 @ 15:18:27
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Evelina

Svar: Jodå, det gick bra att blåsa istället ;) Men det var ju så konstigt att jag skulle vakna hes just den dagen..



Det där lät som ett rum för någon med manligt kön :p Haha!

2011-06-13 @ 16:03:15
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Hehe okej. Ja så är det ju. :)



Typ 223 tror jag du då? ;)

Ja absolut. ;)

Jo det funkade fast man kunde bara om man hade ett konto på youtube.. ;o

2011-06-13 @ 16:15:14
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: amanda

haha jaa min tid kommer ju också :P



haha ja den är ju så himlans rolig!: D

2011-06-13 @ 17:16:00
URL: http://smur.blogg.se/
Postat av: danten89

Såklart att det är päronens hus, men man fyller 20 år en gång, det var ingen som otrevlig eller så, dem var bara fulla och tjatiga typ :P

Tur att jag var DJ och höll koll på musiken, så att ingen granne kom in och klagade på den. :)



Jaha hehe jag har alltid varit en kvälls och en morgonmänniska, så klarar mig på 5-6 h sömn varje natt =)

Lagom ju?^^



Självbiografier är bra, om dem inte är överdrivna? ;)



Media Markt har iallafall personal anställd för varje avdelning, har fått bra service alla gånger och en massa flera som jag känner med.

Så det är min åsikt :)

2011-06-13 @ 17:40:54
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Sandra

Svar: Pizza är en last jag har, oftast när det varit en utekväll då är kroppen sugen på det. Har lärt mig att det är pga den vill återställa sig efter ett stort intag av tomma kolhydrater!



Nej absolut inte men vårt kompisgäng är väldigt tight.



Jag tror det är något jag har lärt mig mycket av och hur som helst hade jag inte fixat gymnasiet första året på ett bra sätt, nu kunde jag gå in för fullt när jag väl började. Nej, det var inget tvång utan ett val när det helt enkelt inte gick längre och jag behövde ta mig igenom. Jag är otroligt säker i mig själv, jag litar på mig själv och jag tror jag lärt mig av allt det tunga. Att alltid kämpa och ta vara på chanser men också att jag vet att jag klarar allt jag tar mig för, vad jag vill. Jag tvivlar inte och jag tycker det är synd att så pass många människor tvivlar på sig själva för det sätter otroliga begränsningar på en person när de tappar tron på sin egen kapacitet, jag vet många vänner som berättar att "jag skulle vilja göra detta men det är så svårt att fixa det". Jag tycker inte man ska tänka så utan har man en dröm ska man ge järnet för då ångrar du aldrig dig. Du kanske inte lyckas fullt ut men du har försökt, du har gett det en chans. Jag skulle vilja ge hela världen lite egoboosting liksom, så folk vågar drömma och leva utan att tänka på hinder. Hinder kan man ta sig över. Sen tror jag att jag fått det tankesättet också från jobbet vi hade nämligen ett motto där som låter: "det finns aldrig några problem, bara lösningar". Så tar vi hand om kunder. Allting går att fixa.. i alla fall 95% av fallen. Man måste bara våga försöka finna nya lösningar när plan A inte fungerar.

2011-06-13 @ 19:50:22
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: NATALIE

svar: Till varmrätt var det något kött och potatisgratäng och till efterrätt var det chokladsås och bär men jag fick mjölkfri glass och bär :) Maträtterna hade jätte "lyxiga" namn jag inte minns haha :P

Nä det kändes inte som någon balmusik om man säger så x) jag tror dock att det hade blivit mer dans om man hade gått dit med en kille :)



haha ja ibland hade det varit bra om dygnet varit lite längre! att man kunde jobba natt men samtidigt vara vaken på dagen ;)



hehe ja vettig brukar man säga ;)



Här hade vi också strålande sol och varmt hela studentveckan! nu däremot har det blivit tvärkallt :S från +30 till +12 :S Jag hade en bild på mig där jag ser väldigt kaxig ut med en glasstrut i handen och glass runt hela munnen haha :)

2011-06-13 @ 21:08:00
URL: http://naataali.blogg.se/
Postat av: sandra

SV: Hahaha, nej men alltså hon hade bara gått ut 8:an. Skaffade 3 barn så hann aldrig. Men men lite skumt..



Ja, alltså nej, jag är bara så sjukt förbannad på skolan så jag inte orkar bråka med dom mer, tex, lärarna skulle hålla koll på mig 24/7 och då bokstavligt "vad ska Sandra göra nu" "gå på toa om du vill veta" Så överdrivet var det..

Diskriminerad har jag inte blivit en gång av den där skolan..



Det var mycket vad du skulle göra i sommar. På torsdag ska jag ner till Berlin med uss, Joachim Gig är det din kompis? träffat han en gång men ingen aning om det är han som ska med ner till Berlin. Efter Berlin ska jag nog åka ner till Halmstad till min Faster, föräldrarna ska utomlands och vill inte bo själva..Sen ska jag på us forum i Malmö..



Ev, åka upp till Stockholm och träffa några kompisar. Inget mer planerat än så..



Ha det bra så länge.

2011-06-13 @ 22:38:50
URL: http://colaknarkaren.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Hahah, det går bättre med tiden.. Ju mer du syr - ju bättre blir du ;) Har alltid älskat att sy och då är det roligt att utvecklas!



Tack detsamma! Nu tar vi båda åt oss :)



Ja, nog överlever jag.. Men det lär bli med nöd och näppe! Stackare, det kan inte vara lätt att inte få se sitt lag live? :( Jag skulle ALDRIG klara av det..



Håller med dig precis! Men det är många som inte förstår det utan tror att man ska sörja lika länge, som tycker att man ältar allt om och om igen. Alla är unika och sörjer på sitt sätt!

2011-06-14 @ 01:03:17
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥ TÄVLINGAR PÅGÅR!!

Tycker du borde lägga in lite fler bilder på ditt liv i bloggen :D hiih

2011-06-14 @ 11:14:13
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: vispen

Vad roligt att få läsa en beskrivning av ditt rum! Jag kanske ska skriva ett blogginlägg om mitt rum någon dag. Många skulle nog se mitt rum som stökigt men jag själv tycker inte att det är det. Jag vet var det mesta finns och ibland kan jag faktiskt tycka om att det är lite stökigt, så länge det är jag själv som har stökat ner för då håller jag ändå koll på det mesta av mina saker.

Kul att du la in en tysk låt, jag åker till Berlin på torsdag :)

2011-06-14 @ 14:43:57
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Lady Gaga som är så bra :) När ska du flytta hemifrån och ha mer än ett rum då? :)

2011-06-14 @ 17:04:05
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Den, Skilda Världar, Nya tider, Tre Kronor och Rederiet var grymma! :D



Jo, det hoppas jag =). Om han bara kan släppa sin macho-attiyd och erkänna att han gillar mig.



Hon visste först inte vem du var, men hon blev glad :)

2011-06-14 @ 17:06:26
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: danten89

Haha? Jag skrev ju en fråga till dem som diggade låten varför dem gör det? Vad det är som dem gillar med låten? INget fel i det, en blogg är för mig en plats att få uttrycka vad man tycker och tänker, inte att sitta tyst och tiga som en liten hundvalp!

Det kan man göra nån annanstans. :D



Han löser kuben på lite över en minut, med förbundna ögon.. :)

Helt omöjligt! :*



Nej vi bor i vanligt kedjehus, och hyr dessutom, därför jag ville vara bestämmande över musiken, då jag inte dricker så mycket.. visst klagade en del, men musiken var ju hög nog.. :*



Sova kan jag göra när jag behöver, men oftast 5-6 h per natt =)



Nej för att Media Markt är bättre än bäst! ;)

2011-06-14 @ 17:08:25
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Nej, typ... ingenting finns. Eller jo, gossip girl eller Gilmore girls, haha ;)



Haha, jag känner mig väldigt gammal :P



Ja, visste inte vad du hette och Andersson är vanligt så satsade på det, haha ;)

2011-06-16 @ 21:51:33
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: Jennifer

Nej, ska lätt tillbaka. riktigt fint land! :)



Haha, snaps funkar ibland, men inte den... Blä!



Vitt vin var det som fick följa med hem :)



Haha, friskt vågat är hälftet vunnet :D

2011-06-16 @ 23:23:17
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: