Systers student!

Tid: 23:46:24
Datum: 2011-06-10
Kategori: Allmänt

Då har då även syster gått igenom det där känslosamma och underbara tillfälle i livet som förkunnar att studierna är avklarade och friheten/arbetslösheten, beroende på hur man ser det, väntar, något jag själv gick igenom förra året, nämligen studenten.

Jag vaknade strax efter 6 av att Emma gormade om något nere i hallen, strax innan hon skulle åka, med pappa när han åkte till jobbet. Jag har inte exakt koll på deras dagsschema, men antar att det var champagnefrukost som först väntade. Dock sa några av Emmas lärare senare, när de hade sprungit ut, att det hade varit väldigt lugnt och att lärarna hade varit med under större delen av morgonen och dagen. Därmed tycker jag det var tur att jag gick ut förra året, för champagnefrukost måste man ju ha! Egentligen hade inte vi heller fått ha det, men vi hade det ändå.

Jag låg och läste en stund, innan vi packade in oss i bilen för att åka till Mjölby och kolla på kortegen från kyrkan och tillbaks till Dacke. Vädret var tyvärr lite otursamt, det har varit kanonväder, strålande sol och tropisk fuktighet i över en vecka, men idag var det betydligt svalare. 15 grader och mulet var det, men det regnade i vilket fall inte.

Kortegen var väldigt kort. På någon minut hade alla passerat. Förra året, när vi gick, var den jättelång, men Kungshögaeleverna måste nu ha svängt av tidigare, för de var inte med i den här kortegen, på det ställe där vi stod. Några kort blev det i alla fall och mamma filmade det hela.

När vi stod där dök minnena och flashbacksen från förra året upp i huvudet på mig, hur vi gick där, på väg tillbaka till skolan, i strålande solsken, efter att ha varit i kyrkan. Jag minns känslan, hur underbart det kändes, något som skulle bli ännu mer påtagligt senare under dagen.

Detta nämligen efter utspringet, när de skulle upp på vagnarna och åka iväg. Utspringet, som dock inte var förrän 13:00. Innan dess hann vi därför ta lite kaffe och kaka innan de började springa ut.

På Dacke är det lite annorlunda jämt mot Kungshöga. Här ropas man ut, klassvis, på en slags balkong, varefter alla elever ropas upp, en efter en, och så får man gå nerför en trapp, ner till alla väntande släktingar. På Kungshöga springer man ut klassvis, under sång och skrik, springer upp på kullen, där man sjunger några ramsor/sånger för full hals, innan man splittras och letar upp sitt plakat, något som Spike och jag trots allt missade förra året. Spike såg inte plakatet, så pappa fick komma fram till oss istället, alltjämt under strålande sol. Nej, vi kunde inte ha haft bättre väder förra året.

Några regndroppar föll dock nu, paraplyen åkte upp, men åkte strax ner igen, när det slutade regna.

Emmas klass sprang ut nästan sist och när Emma ropades upp utbröt ett enormt jubel bland oss i släkten, varefter Emma tog sig fram till oss, kramades om, fick blommor runt halsen och fotograferades intensivt.

Därefter var det så dags för flakåkning och det var här mina ordentliga flashbacks infann sig. Jag hade skaplig lust att åka flak igen, där jag stod bredvid alla flak med sjungande, visslande och tutande studenter, kan jag säga. Oj, oj, oj. Det var nästan det roligaste under hela studentdagen, som jag minns det, att åka runt i stan där på flaket, sjungande och visslande för fulla muggar. Vilka minnen!

Medan vi väntade på att de skulle åka klart gick vi andra och handlade lite, innan vi återvände till skolan, där vi, med perfekt timing, mötte upp Emma och åkte hem, där maten och presenterna väntade. Jag hade beställt ett jättefint och unikt kort av ingen mindre än Tess, som scrappar och tillverkar alla kort helt själv. Jättefint och som sagt unikt!

Mamma hade varit uppe ända sedan kl 6 och fixat och donat med maten. Det var både rökt och ickerökt fläskfilé, kyckling, både fransk och vanlig potatissallad, tre olika sorters melon, fysalis, vindruvor, ananas, oliver m.m.

Det blev två portioner mat, två glas dricka och två folköl, inget vidare, innan det lite senare var dags för fika. Tre sorters tårtor och kaffe. Kladdkaka, någon tårta med chokladmousse och italienska maränger och en jättegod citronaktig glasstårta som var jätteläskande. Gott värre, men efter det var man skapligt mätt.

Jag själv hade avslutning i torsdags. Det var visserligen examination för två veckor sedan, men igår var det utvärdering och så skulle vi gå och äta efteråt. Innan utvärderingen hade jag och Albin dock varit på gymmet och kört ett riktigt mördarpass. Det var grymt jobbigt, kände mig helt slut efter drygt halva, men till slut var hela passet avklarat och en utvärdering där vi diskuterade kursupplägg, innehåll, teori, praktik osv. väntade, + att vi också skulle framställa, i grupper, tre fotografier med bestående intryck från hösten resp. våren.

Från hösten valde jag, Manda och Karin att visa gemenskap, då vi stod och höll om varandra, galenskap, där Manda låg på golvet, jag stod med armarna rakt upp och gjorde någon konstig min och Karin vet jag inte vad hon gjorde, och slutligen förvirring, då vi stod med ryggarna mot varandra och kliade oss i huvudet.

Det sistnämnda syftade till slutet av terminen, då det rådde ganska stor förvirring när vi inte helt klart visste vad som gällde. Vi skulle leda varandra i drama, men det hela var ganska svävande och till råga på allt var ledningstillfället lärarlöst.

Galenskapen syftade lite till hur det var i gruppen. Det var lite galet sådär, särskillt under Imres improvisationslektioner. Oj vad kul vi hade!

Gemenskapen syftade även den till gruppen. Jag ska inte säga att vi svetsades samman, för vi hade ju bara lektionstillfällen en gång i veckan, men alla tyckte verkligen det var kul. Det var nya grejer varje vecka och alla var glada och upplevde stimulans.

Vårens bilder föreställde först en bild där vi alla tre satt på varsin stol och låtsades skriva på ett tangentbord, en bild där två av oss stod och vinkade och den tredje var på väg bort och slutligen en bild där alla stod och kollade på klockan och hade mobilen i andra handen.

Den sistnämnda bilden syftade till den urusla kommunikation gruppmedlemarna emellan under grupparbetet vi hade om myter och sagor, då vi skulle sätta ihop en pjäs. Det var inte alls bra och det rådde visst tvivel om huruvida slutresultatet skulle bli bra eller inte, men det blev faktiskt riktigt bra, trots allt.

Bilden med två som vinkade åt den tredje syftade till alla de som har hoppat av kursen under våren. Från början var vi ca 20 elever. Nu på slutet var vi 7. Illa. Riktigt illa.

Den sista bilden, med datorerna, syftade så klart till den individuella, ganska tråkiga, fältstudien vi har gjort nu på slutet och som troligen har varit en bidragande faktor till att många har hoppat av. Många hade ju nämligen denna kursen som en bisyssla vid sidan av sitt ordinarie jobb/program och då hade man inte tid att lägga ner just den tid och energi som krävdes för den här fältstudien. Dessutom var det inte alls så mycket teori under hösten, även om vi skulle läsa en hel del litteratur, men inte heller det var så strikt och kontrollerat. Det hela kontrollerades i stort sätt av tentan i januari, där portfolion vi hade skrivit hela hösten, fick användas som underlag. I den skulle både reflektioner från lektioner och litteratur finnas med. Efter detta följde arbetet om myter och drama och därefter bara 7,5HP individuell fältstudie. Det avskräckte nog ganska många.

Efter det hela gick vi i alla fall och åt på Gingis, där Rasmus hade bokat bord åt oss. Maten var god, Vietnamesiskt, inget jag brukar äta direkt, men helt okej och därefter skiljdes vi åt och fan vet om vi ses någon mer gång. Det får tiden utvisa, för inte heller här har jag fått några riktiga vänner, även om jag har trivts jättebra i gruppen. Tror det kan ha att göra med att vi bara har haft lektionstillfällen en gång i veckan och inte ens det nu på slutet. Man kommer inte varandra sådär överdrivet nära då, men jag överlever.

Dagens låt blir Crystal lake - Party doesn't stop, med en melodi som sätter sig på hjärnan.


Kommentarer
Postat av: Linnea :>

kul med studenten :) nästa år är det min tur :)



sv: jaa, hela veckan har varit otroligt varm. och de tre senaste dagarna har det varit närmare trettio grader i skuggan (!!!) och man svettas bara man är ute.. fast dom har lovat lite svalare kommande vecka, men då är ju jag utomlands i värmen ändå så, haha :)

2011-06-11 @ 19:23:02
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: danten89

Härligt att läsa om din systers student =)



Här har det regnat lite idag, men det är jättevarmt, både inne och ute..



Jo men jag tycker detsamma.. jag kan kolla igenom H&M nätutbud och sedan gå till affären och handla.. och hittar samma kläder där. Dessutom så slipper man ju frakten? ;)

Beställer bara om det är något som jag verkligen vill ha :)



Lugnt denna kväll?=)

2011-06-11 @ 19:51:58
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

Vad duktig du är på att skriva, blev helt fängslad av din text!

2011-06-11 @ 21:06:17
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: För mig är det precis motsatt.. Har inte följt NHL tidigare men i år har det blivit mycket av den hockeyn. Ser på datorn eftersom jag inte heller får in Viasat! Det känns surt att inte kunna se hockeyn på en vanlig TV.



Jo, de ledde ju med 2-0 sen blev det helt plötsligt 2-2 efter två dyngförluster och inatt tog ju Vancouver över igen och har matchboll inför tisdag! :D



SVAR2: Nej, det är inget fel att vara ensam hemma en lördagkväll men ikväll kändes det bara fel. Har aldrig varit den som vill ut och ränna men ikväll kände jag mig bara sällskapssjuk, hahah..



Det har ju sina för- och nackdelar men när du är såpass duktig på att skriva som du är.. Då följer man bara med i texten tills den tar slut! :D



Klart jag kommer fortsätta läsa din blogg!



Hahah, såg det inte förrän du påpekade det, tiden! Det var ju lite kul ;)

2011-06-11 @ 22:30:42
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: danten89

Jag förstår det =)

Likadant när jag var på kompisens student, det var minnen som kom tillbaka.



Hehe så trött alltså?

Hur kommer det sig?



Jag har faktiskt köpt någon elektronik produkt på nätet och det gick smärtfritt.. men en viss risk är det =)

Köper mycket musik på nätet, då bara CDWOW.se finns på nätet.. :)



Vi har dock hjaft över 20 grader här idag, men det har ju regnat och ikväll kommer det åska.. :(

2011-06-11 @ 22:44:24
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Nej, jag kör på någon gratissida som laggar sönder - men det funkar ;) Nu på slutet har sidan börjat krångla, men om man är snabb så hinner man få igång sändningen innan!



Festande i allmänhet är inte riktigt min grej. Nu är ju jag för ung för krogen men det stoppar inte mina vänner från att dricka. Sitter då hellre hemma och tittar på en film med vännerna än är ute och super.. Är stolt nykterist!



Ja, det kan ju bli lite tyngre att läsa sådana texter men nu när det är känslor - verkligheten - inblandad, då funkar det alldeles prima att läsa!



Hahah, det är väl klart att du tycker att jag ska fortsätta läsa? ;) Hoppas på kan hitta något intressant på min dundertråkiga blogg också! ;D

2011-06-11 @ 22:59:04
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: matilda

Kul att läsa om din systers student, hon verkade ha fått en riktigt bra studentdag hon med !



Tack så jättemycket, det blev verkligen ett otroligt dygn :D Ojoj så jag önskar att man kunde återuppleva dagen/kvällen/natten en gång till här i livet!!

Och ja, njuter det gör jag verkligen, trots att det är väldigt blandade känslor. Som jag nyss skrev i ett inlägg så vinner trots allt allt det positiva med hästlängder! Allt känns underbart. Jag är så otroligt nöjd med mina tre gymnasieår, och för att inte tala om studentperioden som nu har varit!



Jag har aldrig varit på ett bröllop, men det låter riktigt fint utifrån allt man har fått höra och läst.



Jaha, rent rivalitet nästan? Varför då, hur kan det vara så? Om dom ligger rätt nära varandra (gör dom det?) så brukar det ju ofta vara tydliga samarbeten mellan skolorna =)



Okej, jomen jag kan tänka mig det :S Vad ligger bidraget på? Jag ska inte klaga när det gäller jobb, för på så sätt så har jag ju inget hinder! :)

2011-06-11 @ 23:26:42
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: matilda

Haha, du som redan verkar resa så mycket! ;)



Ja jag tror att jag ska ha skrivit det vid något tidigare tillfälle, men vi är i alla fall fyra tjejkompisar som åker - jag, anna, jennifer och amanda :))

2011-06-11 @ 23:28:37
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Dagen var kalas, vilket jag fick sota för dagen efter ;)



S3SKS står för Samhälls 3 och SKS är samhälls, kultur och språk. Inriktningarna i min klass.



Jaha, hur känner du henne?

2011-06-12 @ 03:41:49
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: tess

Hejd är raringen... ja detta med Studenten är ju ett minne för livet. Har många minnen från tiden runt den... å de är ju så mycket runt som är skoj.



Kul att kortet blev uppskattat och jag är glad för din länk till mig... TACK.



Ha de gott nu för nu drar jag iväg vet du å ja bloggen uppdateras hela tiden trots detta... tidsinstälda inlägg kommer fortlöpande... ler. Inga stora avancerade saker men de blir lite musik å boktips...

2011-06-12 @ 09:08:19
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Sandra

Vad roligt att fira systerns student, man längtar själv tillbaka när man ser alla glada :)



Och go låt, party party!



SVAR: Alex pappa är gullig, han tyckte jag kunde hänga fast vid honom hela dagen och kvällen. Eller ja för alltid som han sa.

Nej det var motorvägsskylten, han tyckte det såg ut som en bro som gick över vägen.



Absolut ett minne för livet.

Oj, jag gick ut för tre år sedan. Jag gick inte gymnasiet förrän ett år efter högstadiet nämligen.



Ja man får ta det lugnt när man tränar upp sig igen så man inte stressar kroppen.

2011-06-12 @ 13:23:10
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: danten89

Bråkar du och ena syrran mycket? =P

Isåfall om vad?



Här hade vi åskoväder hela kvällen typ.. men det avtog..

Blev fest in på småtimmarna.. hujajaja =P



Jag brukar beställa ändå.. orkar inte åka in till en butik.. tex netonnet finns ju inte här i Norrköping :/



Vad läser du nu?:)

2011-06-12 @ 13:45:25
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jessica - En flicka som är stark

ååh jag skulle vilja ta studenten igen :D

2011-06-12 @ 15:48:02
URL: http://jessi91.spotlife.se
Postat av: Linnea :>

den däär låten passar bra till hela den här studentveckan plus helgen.. det har varit partyn/fester heeela tiden här i stan tycker jag!



sv: jo verkligen! :)

tack tack!

2011-06-12 @ 15:58:38
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: Evelina

Grattis till henne :) Jag kan inte fatta att det är fem år sedan jag tog studenten :p

2011-06-12 @ 16:55:53
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: matilda

Ja verkligen! Ojoj som många har utvecklats under gymnasieåren. Jämför man första med sista året så är det sån otrolig skillnad :-)



Vad bra det lät!

Som säkert för henne också, så blev det en dag som aldrig kommer att glömmas. Som du säger, så är det verkligen ett minne för livet!! :)

Ah okej, ja man kan se olika på det. Det där att man bara kan uppleva den dagen en gång i sitt liv, det har egentligen faktiskt sin charm!



Jaha, synd att det är så mellan skolorna. Det kan inte vara vanligt med sån rivalitet mellan skolor? Haha, det var bra jämförelse där med Harry Potter, får en bild framför mig ;D Var det då kanske Gryffindor du valde eller? Haha



Okej, ja jag kan tänka mig att det känns tunt med den summan? Jag själv är van med 1 050kr/månaden, men då är ju jag dessutom yngre och har ju helt andra förutsättningar :)



Ja jag hoppas det och att det blir bra väder! =)

Jo det stämmer, Jennifer Lövström! Jag är så imponerad över att du har så bra koll, jag själv skulle aldrig kunna komma ihåg ett namn sådär :D

2011-06-12 @ 16:59:00
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Jag läser också mycket så det kanske är dags att läsa de där böckerna. Mamma har tipsat om dem tidigare men jag har aldrig tagit mig för att läsa dem :) Tack för tipset!



Allting måste få ta sin tid! Har läst igenom inlägget som du tyckte att jag skulle läsa och blev lika betagen denna gång. Att du kan skriva så utsmyckat, så inlevelsefullt - jag är imponerad! Det löser sig ska du se :)



Ja, hoppas att du lyckas få igång sändningen! Om du bläddrar ner fort som tusan just innan matchstart, trycker på texten där det står typ Boston Bruins blabla eller vad det nu står och sedan trycker på en länk - då borde det gå bra! Allt det innan annonsen kommer upp ;)



Skämtar du med mig? Visar de matcherna på TV10? Jag har ju den kanalen men har aldrig vetat att de visar något där :O



Ja, har man dåliga minnen av alkohol eller dåliga upplevelser - då finner man inte riktigt gnistan att börja dricka.. Haha, tycker det var lite lågt att försöka få din syster att dricka ;) Men det är bra att hon står på sig!



Kanske det är sant men det värmer ändå att höra. Du ska tänka på det du också! :)

2011-06-12 @ 21:03:48
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Jo, noveller ska vara detaljerade och du VET hur du ska använda de detaljerna!



Meh, jag gillar ju Viasat Hockey på facebook men inte visste jag det ändå :O ;)



Det är bara att fråga! Min pappa hade lite alkoholproblem när han levde och sen är det även andra släktingar som dras med det nu.. Det tar liksom bort glamouren i att dricka, även om det kan vara trevligt att bara dricka med vännerna? Har faktiskt kommit fram till att JAG kan ha kul utan alkohol :)



Sen håller jag med dig i det du skrev, det är bättre att smaka hemma med familjen runtom sig än ute på fest och inte veta vad man gör tillslut! Har klarat av att hålla för grupptrycket men jag vet att det är många som inte gör det.

2011-06-12 @ 21:46:53
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: danten89

Definiera ordet vanliga.

Finns inga vanliga tårtor.

Jag vet för att jah har ju pluggat livsmedel med inriktning bageri och konditori. =)

Alla bakverk och tårtor osv är speciella i sitt slag.



Haha hur ser era morgonar ut hemma egentligen? ;)



Jag tog bara Netonnet.se.

Men handlar mest på Media Markt, världens bästa elektronik butik.

Dem har allt!=)



Nej jag läser helst inte romaner :)

Vill ha spänning och mera större böcker när jag läser ;)



2011-06-12 @ 22:20:44
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Ja, det skulle väl vara att jag helt random vaknade upp på studentdagen och var superhes! Jag kunde inte sjunga på dagen utan fick blåsa visselpipa istället! Haha ;p

2011-06-12 @ 22:31:02
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: amanda

jag vill också ta studenten :D

2011-06-12 @ 23:45:06
URL: http://smur.blogg.se/
Postat av: matilda

Ja det var det verkligen hihi:)

Synd att hon inte hade lika tur med vädret, men som du säger, man ska ju inte klaga så länge det kunnat vara väre!

Om jag ska vara neg så var det alldeles för HETT för min smak (om man vill nå det optimala) - men det säger jag inte(...) Haha xD



Jaha, ja vilka skillnader man kan hitta från område till område när det gäller studenten! Ganska kul faktiskt, inget som är så självklart =)



Ja det kan nog stämma, tror vi pratade om det där någon gång då du tog studenten! Haha, tacktack för snälla kommentaren om våran visa ;D



Precis. Studenten är en period som man verkligen får ta tillvara på. Underbar tid här i livet!



Okej, ja vad bra att det inte är så farligt =)

Haha, som sagt så stordiggar jag HP-liknelsen! ;)



Okej, ja vill man flytta hemifrån så blir det tunt att leva på den summan. Synd att det ska vara så svårt att hitta passande lägenheter till bra pris idag. Men jag hoppas att du hittar någon! :)



Åh, jag är grymt avundsjuk på särskilt ditt namn-minne ;D du ska veta vad jag önskade att jag också hade det! Haha

2011-06-13 @ 08:34:00
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: vispen

Kul att läsa att din systers student verkade bli lyckad, hoppas att hon var nöjd med dagen.

Umgås du med några som du gick i samma klass som på gymnasiet? Jag vet inte om jag kommer göra det i framtiden, kanske. Jag vet i alla fall att du umgås med Jocke som du träffade på Ågesta, bra att du har fått en riktigt bra vän därifrån.

Vad roligt att du åt vienamesisk mat för några dagar sen, vad åt du?

Kram

2011-06-14 @ 14:58:24
URL: http://vispen91.blogg.se/
Postat av: amanda

haha nä fast känner typ frisören ändå :p



haha ja de e ju tur! ;D

2011-06-15 @ 00:35:43
URL: http://smur.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: