The summer is back!

Tid: 00:22:12
Datum: 2011-06-28
Kategori: Goalball

Yeah, but first, let's rewind the tape and see what's happened. Jag undrar förövrigt om inte det där är min vanligaste mening i bloggen, "le'ts rewind the tape and see what's happened"? Sådär jättemånga gånger har jag inte använt den, men å andra sidan är den exakt likadan alla de gånger jag har använt den. Det finns nog inte många meningar som är exakt likadana, förutom uttryck och liknande. Alltså kan man säga att det där kan vara ett av mina vanligaste uttryck i bloggen, dock inte helt garanterat.

Goalball-campen vi hade förra veckan blev det inte mycket med för min del. Förkylningen satte käppar i hjulen för det, men jag åkte i alla fall dit, tog med mig träningsgrejer och Ipad, men kände, när jag kom fram, att jag nog inte skulle träna. Ipaden kunde jag inte heller använda, för där och då var jag fortfarande helt grön på den, så jag lyckades inte ens låsa upp plattan när jag försökte, strax innan vi började.

Trots att jag satt bredvid hela dagen tyckte jag det gav en hel del. Fatmir gick igenom både försvar och försvarsteknik, olika typer av försvar, introducerade oss bl.a. i det nya s.k. zonförsvaret, där alla tre spelarna sitter ungefär i höjd med backlinjerna, istället för framme vid tremeterslinjen, som i framflyttat försvar, som egentligen heter något annat, men som jag har tappat namnet på, som vi vanligtvis brukar köra. Det var Sverige först i världen med i början av 2000-talet, men nu har man alltså börjat med zonförsvar. Den främsta anledningen är att det blir lättare att plocka ner studsskott, eftersom man ligger någon meter längre bak än annars. Reaktionstiden blir även lite längre. Det låter kanske inte så mycket med ca en meter, men den där metern kan göra ganska mycket. Så det ska bli spännande att prova det sen senare i höst.

Vi gick även igenom anfallsspel, skotteknik, olika typer av skott, vinklar, öppna upp luckor osv. Mycket värdefullt och tänkvärt för oss, som tidigare mest bara har skjutit lite hursomhelst, även om vi ibland har försökt öppna upp t.ex. en fyra. Det har inte gått så bra, för precisionen finns inte där. Dock är det ändock något vi bör tänka på och försöka använda oss av, för chanserna att det blir mål ökar markant, även om skottet kanske inte hamnar exakt där det ska.

Efter träningen följde jag, Albin och Louise med Jakob och åt på det där pastastället vid Stora torget, som jag alltid glömmer namnet på, men som är grymt gott och dessutom billigt. Denna gången blev det pasta och köttfärssås, men jag måste faktiskt nästan säga att ris och köttfärsås var godare, som jag åt senast vi var där, för att pastan då var slut.

Jakob åkte med sitt tåg och jag sov över hos Albin och Louise. Alla tre var skapligt trötta efter en heldag med träning, så efter några avsnitt av Tintin somnade vi.

Förkylningen hade inte blivit bättre under torsdagen, så det blev ännu en dag vid sidan av planen, tråkigt nog. Jag som aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, brukar bli sjuk på sommaren.

Denna dag blev det först teori kring allt det vi hade gått igenom under onsdagen, sedan lite passningsspel, träning på att snabbt springa fram och hämta bollen om den studsar fram, lunch och matchsspel, innan taxin kom och jag åkte hem.

I fredags var det, för er som har missat det, midsommarafton. Förr om åren brukade vi fira med familjen, tillsammans med några av mamma och pappas vänner och deras familjer, men de senaste, numera nästan 10 åren, har vi inte gjort mycket speciellt. I år var ju Emma så klart i Smögen, Shep var på Öland med konfagruppen från förra året, mamma och pappa var hos några vänner och jag var ensam hemma, med datorn och Ipaden som ända sällskap. Ipaden, som jag faktiskt lärde mig temligen snabbt. Redan i torsdags kväll lyckades jag gå in på Youtube, läsa ett blogginlägg och kolla lite i App-store. Under fredagen kollade jag mailen, rensade inkorgen, skrev mail, laddade ner några appar och började utforska kartan. Man lär sig alltså oerhört fort, men utan introduktionen i tisdags hade det tagit betydligt längre tid att lära sig det hela. Det är ju ett helt annat system, finns egentligen inga likheter alls med Nokias Symbiansystem, som jag använder och har använt i mobila sammanhang. Man lär sig dock väldigt snabbt, förutsatt att man är någorlunda teknisk och skärpt då. En längre resumé av tiden med surfplattan kommer troligen när den är återlämnad i slutet av juli.

En snaps, en whisky och två Amarula, eller hur det nu stavas, blev det i alla fall i fredags, det var ju trots allt midsommar. Till det blev det så klart också kaffe och jordgubbar här hemma i min ensamhet.

Under lördagen bar det av till Mjölby för att hämta Jocke, som, för en gångs skull, åkte dit istället för Linköping, som det vanligtvis brukar vara.

Kvällen bestod så av en hel del snack, så klart, när man inte har träffats på över en månad, senast var kryssningen över Valborg, en himla massa fiaspelande, fyra glas vin och en Lennart och en hel del musiklyssnande från DI.FM's Classic eurokanal, som jag hittade en app för.

Vi somnade inte förrän framåt tre, vilket i och för sig inte var så farligt med tanke på att jag hade somnat runt fem natten innan, men trots det sov vi till 14:40 i söndags.

Skönt att sova länge, men så länge är nästan i överkant, t.o.m. för mig.
Resten av dagen bestod av ännu mer fiaspelande och snack, film i form av Jägarna, kortspelande och hamburgare. Och ja, denna gången lyckades vi steka dem utan att brandlarmet gick igång, något vi lyckades med för sisådär 1,5 år sedan, när jag stekte hamburgare för första gången och inte tänkte på att jag hade en gjutjärnspanna, på högsta värmen och utan fläkt igång. Då gick det som det gick...

Igår var sommaren återigen tillbaka och det var riktigt skönt ute. Därför blev det ännu mer fiaspelande, men nu ute på altanen. Riktigt skönt!

Jag hann även med att åka in till Mjölby för att träffa ännu en ny potentiell ledsagare, Elias, innan vi åkte in till stan, alltså linköping, för att lämna Jocke, varefter mamma och jag åkte och handlade. Senare på kvällen satt jag även ute på altanen och det var en riktigt skön kväll. Framåt 23-tiden var det fortfarande skönt ute, det luktade blommor efter att grannen hade vattnat sina och jag satt med datorn i knät. Gött!

Idag blev det äntligen träning igen, första gången jag höll i en goalball och sköt ett ordentligt skott på ca en månad. Det kändes inget vidare att dra på sig alla skydd och grejer när det är såhär varmt ute. Riktigt skönt har det varit hela dagen och jag satt så klart ute på altanen och schtekte en stund innan jag åkte till träningen.

Den började riktigt bra, kändes som att jag fick riktigt flow i rörelserna och fick med hela kroppen hyfsat bra, inte bara armen, men sedan gick det sämre och försvarstekniken behöver inte bara slipas på, den behöver nog en rejäl hyvling också.

Nu blir det att packa det som ska packas, för imorgon åker jag, Albin och Louise neråt i landet, närmare bestämt till Göteborg/Kungsbacka, där vi kommer att vara ända fram till 11 juli, då jag åker direkt till Smögen och Emma, där vi i familjen kommer vara ytterligare några dagar. Datorn åker dock självklart med, så helt dött kommer det inte att vara här, även om jag kanske blir lite seg att svara på kommentarer.

Jag måste också bara lite kort ge dagens ris till Windows live, som jag inte vet vad de har lyckats göra. Hotmail ser jättekonstigt ut numera och det är svårt för en Jawsanvändare att ens göra något så simpelt som att skicka ett mail. Igår skulle jag maila in mina uppgifter till surfplattestudien, men icke. Först gick det inte att skriva något i fälten. D.v.s. det gick att skriva, de var inte skrivskyddade, gråa, men ändå var det som att någonting låg över, för det blev inget när jag skrev. Slutligen gick det i alla fall, men då gick det inte att skicka. Formuläret tömdes och jag trodde att det var skickat, men icke. Det låg i utkast och den vanliga dialogrutan som brukar komma upp när man trycker på "skicka" kom inte upp.

Slutligen, efter säkert 20 minuters trassel fick jag äntligen iväg mitt mail, men inte nog med detta. När man ska ta bort meddelanden måste man ta bort de två gånger. Det kvittar egentligen vad man ska göra, när man går in i inkorgen måste man trycka på något, vad som helst, för att det ska gå att göra något. Den första tryckningen där genomförs, men det händer inget. Det kvittar vad man trycker på.
Så ska man t.ex. läsa ett mail får man logga in, trycka på något och sedan trycka på mailet. Då går det även att ta bort dem, bara man har tryckt på något innan. Det är jättekonstigt och rörigt. Känns som att de har börjat titta mer på designen än tidigare. Jag funderar på att byta till Gmail, för det sägs att det ska vara lättare än Hotmail...

Vi avslutar med en låt jag hörde på Playdio igår, lite Hard dance, Craig Powell - She Said (HardLanger Remix)!


Kommentarer
Postat av: danten89

Veckan har börjat bra :)

Helt okey start.



Ja det är tråkigt, men jag kan ju inte styra över chefen, men han måste ju ha sett och märkt att jag vill ha jobbet nu.. så hoppas han hör av sig.. annars blir jag ledsen, dem verkade ju så intresserad av mig :/



Jag vet inte riktigt vad det är för problem du haft med hotmail, läste ju ovan, men det är på din surfplatta det strulat? :(

2011-06-28 @ 21:28:27
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Njea, risgrynsgröt och mannagrynsgröt är himmelskt gott, men havregrynsgröt.... Huvva!



Jo, precis... Dina bloggar stod ju där så då visste jag direkt att det var du :)

2011-06-28 @ 21:54:35
URL: http://abrokenheartedprincess.wordpress.com
Postat av: tess

Ja varför åkte ja inte idag? Solen sken.. vi började plocka hemma... å ja satte mig med en bok.. ler.



Ja menar ju att ingen kan säga vilken tid man ska sörja. det finns inget rätt eller fel. Det är ju ingen som säger att hon släppt å gått vidare heller men just att hon kände kanske att hon ville våga eller att hon faktiskt är redo... men att ingen annan behöver säga att OJ de där va väl inte klokt... vi är ju så olika.



Nej ja säger inte att man inte menar detta när man säger detta... att alltid finnas. Men jag har stött på detta såå många gånger. Å så klipps kontakten av utan att man vet varför.... å om man ifrågasätter så är de alltid konstiga ursäkter... jag har känt mig rejält utnyttjad flera gånger. Ja du vet då är de ju inte bara den andre som ska höra av sig... nej givetvis inte men om de varit ja de sista gångerna varför just jag nu? Att jag många gånger känt att jag dugit sålänge man haft problem å velat gråta ut på en axel men så fort man gått vidare på något vis ja då behövs inte jag. KillkompisaR som inte stannar kvar när de träffar en tjej som om man inte får ha kompisar med det motsatta könet är hemskt. Livrädd att detta ska hända med Mattias. Men nej ja vet ingen vet vad som händer å man vet inte hur de blir å jag anklagar ingen men jag har i alla fall blitt besviken många gånger.



Idag kom som sagt värmen verkligen igen.. jag har stekt i solen... sååå gott. Jag brukar inte njuta så av solen som jag gör nu orkar sitta i solen å de är så gott. Ljummet ute ikväll... å så härligt besök å så sällskap av min snickare de gillas.

2011-06-28 @ 22:13:24
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: EKO Lisa

Visst är det så att du har synfel? Och att det är det som gör att du har någotsystem via surfplattan?



Hoppas förresten att det är ett tecken att du som aldrig blir sjuk på sommaren blev det just i år. Jag blir ALLTID sjuk, och skulle vara lycklig om det gick en hel månad utan detta... Inte för att ha skadeglädje gentemot dig eller något, bara att jag är glad för att vi delar upp det lite;) Krya på dig!

2011-06-28 @ 23:57:56
URL: http://itisart.blogg.se/lisa
Postat av: Anonym

Vad är Goalball-campen? :o)



Sv: Aha. :(

2011-06-29 @ 06:55:19
Postat av: Louise

Det var jag som skickade iväg den anonyma kommentaren nyss!

2011-06-29 @ 06:55:39
URL: http://wizy.blogg.se/
Postat av: Evelina

Det lät som en hyfsad midsommarafton i alla fall :p Min kändes bara som en helt vanlig dag..

2011-06-29 @ 07:16:07
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: juliaericson

haha, ne mätta vart vi och glass med varma hallon satte ju 10poängarn den kvällen!



Det ska jag! och tack för din omtanke! <3 värmer :)

Va inte så farligt, har haft stöd om foten nu hela gårdagen så det är ganska lugnt :) så den är inte bruten eller stukad iaf. Är bara öm, :)



asså visst gillar jag we<3it, men jag är inte så beroende som alla andra bloggare är. säkert 75% av alla bloggare lägger upp grejer därifrån.



Jovisst är det väl halvt okej, halvt inte. Men jag har ju sagt till henne när det blir för mycket. :)

2011-06-29 @ 07:22:59
URL: http://radiosignal.blogg.se/
Postat av: ♥ pinkpiercing.se [foto/redigering]

svar: japp! :)



nepp! kolla min video om mitt sommarjobb!!!

2011-06-29 @ 09:08:05
URL: http://pinkpiercing.se
Postat av: Elin

nee jag tycker det låter så himla fult på en katt, jag vill ha en riktigt namn :( som sotis, svartis eller nå annat gulligt ^^



sv; nejdul har varit ledig sen i söndags nu så har varit ute i underbara soolen sen måndags :))

2011-06-29 @ 10:16:18
URL: http://eliinboman.blogg.se/
Postat av: JULIA [ photo ]

Ja det har du verkligen rätt i, det är så himla skönt!

Sola och bada !;)

2011-06-29 @ 10:19:25
URL: http://photojulia.webblogg.se/
Postat av: danten89

Jaha.. tradigt, hoppas det fixar sig snart =)



Njuter du något av det fina vädret vi har då?

Eller sitter du mest i skuggan och svalkar?



Jag fick reda på vad som hänt, så vi får boka in en ny intervju.

2011-06-29 @ 10:56:17
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Balida - Musikblogg

sv: Tack så hemskt mycket! :D

2011-06-29 @ 12:02:55
URL: http://balida.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

SVAR: Just den där länken fick jag tips om men annars är det google som gäller :D



Hahah, 99 procent att alla tjejer hade ju såna skor förra året, typ ;)



Hur är det med dig nu för tiden då? :)

2011-06-29 @ 12:22:36
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE ♥ TÄVLINGAR PÅGÅR!!

Du skriver alltid så himla mycket, jag förstår inte hur du orkar? :) hihi



SVAR: Pengar är inte allt, verkligen inte. Men dock är det ju så att man måste jobba, tjäna pengar, för att kunna göra roliga saker. Eller för att spara och göra roliga saker sen. Men dock har jag aldrig tyckt att de "rika" är mer värda osv. Spelar ingen roll hur mycket pengar man är - det är personligheten som avgör :)

2011-06-29 @ 14:20:26
URL: http://angelica.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: nej vädret är det inget fel på, helt underbart men man vet inte vad man ska ha på sig för man svettas ju i allt :O

2011-06-29 @ 20:52:36
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: Linnea :>

haha, den meningen har jag aldrig sagt någongång, eller ens hört någon säga (förutom då du skriver den). :)

2011-06-29 @ 21:41:58
URL: http://neafoshoo.blogg.se/
Postat av: anna

akönt att ha klarat av den första träningen på så lång tid iad! :)



windows live har krånglat till det rejält tycker jag med, mycket bättre förr ;)



Svar: Jag älskar hela hennes nya skiva, så himla klockren på många ställen..



Ja, det hade vi kunnat ju! Det blev en rätt spontan Berlinresa för min del, men ack så kul det var :)



Ja, men det blir säkert bra när du får en fast ledsagare. Det är ju jobbigt att man måste byta och så ju..



Ja studenten var bäst, jag har ju verkligen längtat till den dagen i en evighet och haft höga förväntningar, men det blev så jäkla mycket bättre än jag trodde det kunde bli! :D



Ja men det blir det säkert, läste att det går bra med iPaden också, kul :)

2011-06-30 @ 00:31:26
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ja äntligen sommar igen. Mys!



SVAR: Tyskland är nära, det tar inta många timmar dit alls.



Whisky stavas med ey när den är amerikansk eller irländsk t.ex.



Nej absolut inte och det är väl härligt att känna kärlek? :) Det finns inga svar eller något facit man får bara gå på magkänslan. Det är inte lätt alla gånger men det är värt det och jag är väldigt lycklig för tillfället :)



Det är väldigt viktigt för småtjejer med deras uppträdanden, man la ner mycket tid på att göra det bra :)

2011-06-30 @ 01:27:41
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: juliaericson

vart har du tagit vägen? :( hör inget från dig längre.

2011-07-01 @ 11:57:59
URL: http://radiosignal.blogg.se/
Postat av: matilda

Jag håller med där om Windows live.. det måste dom kunna förbättra!



sv. Okej, ja inlines är riktigt härligt! Antingen spela (fast det var som yngre) eller fara ut på utflykt med å bara åka =)



Ja det skulle det säkert! Du är lite mer nattmänniska du va? ;)



Haha, det var så lite! Hoppas den tummen var till nån nytta ;) Haha



SV: Inget man säger positivt kan egentligen vara för upprepande :D



Okej, jomen du är inte ensam. Jag är faktiskt mycket mer sällan inne på msn nu än vad jag var tidigare. FB som har tagit över!



Oh, inte dålig idé. Var ju bara pengarna då för resan hit upp. Tyvärr har jag gjort mig av med mina resepengar efter Bulgarien! x) Men nu sparas det också för en ny resa i augusti/september (förhoppningsvis!).



Ja så sant! Det är krångligt det där... Snacka om filosofiskt tänkande!

Haha precis ;-)



Hoppas du får en bra helg !

2011-07-01 @ 21:24:55
URL: http://matildasodergren.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

Hah det stämmer de! ;)



Förlåt för sent svar. Har varit på landet och inte haft tillgång till internet. Men nu är jag tillbaks. Kram!

2011-07-03 @ 20:34:48
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: Emma [hockey & foto]

Det där om att aldrig vara sjuk på sommaren stämmer då inte på mig.. Själv blir jag sjuk direkt en sting av värme infinner sig! Alltid förkyld på sommaren :]



Aldrig kul när saker krånglar heller..

2011-07-07 @ 11:01:12
URL: http://emmaanystrom.blogg.se/
Postat av: Elin

Grym design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Skitsnyggt i alla fall!

2011-07-12 @ 14:44:43
URL: http://djurförsäkring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: