Oroande...

Tid: 17:50:21
Datum: 2011-09-22
Kategori: Allmänt

Blogglusten har inte infunnit sig igen, man kan säga att den är out of function för tillfället. Det var samma sak förra året vid den här tidpunkten, september/oktober förra året var riktigt dåliga bloggmånader, så kanske finns ett mönster där? Kanske är det höstens mörker och kyla som undermedvetet påverkar blogglusten?

I vilket fall så är mitt minne lite oroande. Mitt minne, som förr har varit mer än bra, särskilt när det gäller siffror och resultat, men nu på senaste har jag börjat glömma div. saker. Mamma säger också att jag glömmer väldigt mycket numera, typ att hänga upp tvätten, plocka ur tvättmaskinen, att det finns mat i kylskåpet, att jag ska dammsuga osv. men priset går nog ändå till måndagens bedrift. Jag åt, som vanligt innan träningen, pasta och köttbullar. Sedan packade jag väskan, för det började bli lite stressigt. Jag hann dock klart och gick ut för att vänta på taxin, pratade en stund med Albin, innan jag kom på att "just det, jag har ju inte beställt någon taxi"!

Visst att man kan glömma lite saker sådär, men att glömma att man inte har bestält taxi, det känns lite sådär. Kanske skulle jag göra en eeg-undersökning? Så drastiska metoder kanske man inte behöver ta till, men hursomhelst känns det lite oroande att jag plötsligt har börjat glömma så mycket. Det låter kanske mer drastiskt än vad det är, för så illa är det egentligen inte, men jämför man med tidigare så glömmer jag mer nu än vad jag gjorde då.

En annan sak som är oroande är var Sverige är på väg? För några veckor sedan gick det att läsa om Jill, 22, i tidningen, som ringde SOS för att hon hade svårt att andas. Mottagaren av samtalet vägrade ge henne en ambulans. Jill försökte förtvivlat få människan att förstå, men icke. Senare hittades Jill död av sin familj. Orsaken visade sig vara två läkemedel, som i kombination kunde ge andningssvårigheter. Jag tycker läkarna borde ha bättre koll på vilka läkemedel en patient har och inte har, för sådant ska ju inte få ske.

Anledningen till att hon inte fick någon ambulans sades vara för att hon var verbal när hon ringde. Ja, det tro fan det, hur annars skulle hon kunnat ringa?

Jill är inte det ända omdiskuterade fallet det senaste året. Här har vi ytterligare fall:
Ann-Christin, 60, ringde SOS. Hennes man kunde inte sluta hosta. Hon blev ombedd att köpa hostmedicin. What??
Lisa, 83, ramlade där hemma. Hennes väninna rinhgde SOS 7! gånger innan hjälpen kom, men då var det för sent. Lisa dog.
Johan, 20, får svårt att andas i det militära. Han slutar andas och sköterskorna ringer SOS. De får rådet att själva köra in honom. Okej?
Hans, 68, blir kraftigt sjuk. Hans fru ringer SOS, men blir hänvisad till akuten. Där viftas hon bort. Några dagar senare svimmar Hans. Då skickas en ambulans, men då är det redan för sent, Hans dör av vatten i lungorna...
Lennart, 67, blir svårt hjärtsjuk. Hans fru ringer SOS, men de vill inte skicka någon ambulans...
Maj-Britt, 84, ligger hemma på golvet i flera timmar, likt tidigare nämnda Lisa. Hon nekas ambulans, men erbjuds sjuktransport, några timmar senare. Man blir ju rädd...
Emil, 23, har svårt att andas och kan inte stå upp. Han lyckas ringa SOS, men nekas ambulans. Sköterskan påstår att han springer omkring i lägenheten. Några timmar senare hittas han död med brusten mjälte.

Vad ska man säga? Visserligen vinklar media alltid saker och ting som man själva vill, man belyser bara ena sidan av myntet, men sådant där ska inte få inträffa. Samtidigt ringer troligen väldigt många dit för att enbart busringa. Personalen som jobbar på SOS jobbar troligen under ganska hög press och ska samtidigt fatta livsavgörande beslut. Det är ingen lätt situation och man är inte mer än människa. Alla gör misstag. Även om denna typen av misstag inte får förekomma. Det är samma sak som med kirurger. Man får inte göra misstag. Ändå händer det att misstag sker. Det borde hursomhelst inte vara helt omöjligt att skilja de verkliga fallen från busringarna. Det borde exempelvis vara lättare att utläsa äkta panik, vilken man troligen får om man är allvarligt, äkta, sjuk, mot den falska paniken, som mer troligt visar sig hos busringare. Det är skillnader i paraspråk, tonläge osv. men det är inte lätt att urskilja i en sådan, troligen, tidspressad situation...

Efter den senaste månadens flyt när det gäller träningen går det nu bra mycket trögare även på den fronten. Man kan metaforisera det hela genom att likna det vid att man har gått från att simma genom vatten, till att simma genom olja. Det går trögt. Styrkepassen avklaras ett efter ett, men det är tungt, jobbigt och energin finns inte riktigt där. Jag har dock provat på löpintervaller nu igen, istället för cykelintervaller, som jag har fått köra på senaste, och det funkade relativt bra. Ska ge det något tillfälle till och sedan stämma av med Fredrik, för det känns trots allt litegrann efteråt.

I helgen var Jocke här och det var, som alltid, mycket trevligt. Det blev mycket Fiaspelande, en del snack och lite annat, bl.a. ett besök på Espressohouse under fredagen, då vi egentligen skulle ha haft skotträning. Vi håller numera till på Fontänen, men nyckeltaggen vi hade fungerade inte och det är inte lätt att få tag i någon som kan öppna en fredagkväll, så det blev ett besök på standardstället istället, vilket dock inte var helt fel. :)

Jag har nu också börjat komma igång med skolan, efter allt strul som varit med It's learning och mitt användarkonto. Förrförra veckan hämtade jag ut en ny registreringsnyckel, som jag själv var tvungen att hämra ut eftersom den är personlig. Kändes lite onödigt att åka in till campus bara för det, men Elias och jag planerade ihop det med ett träningspass och beställande av nytt id-kort, så det var ingen fara.

Förra veckan fick jag kontot att fungera och har nu börjat lära mig hur hela sidan är uppbyggd. Det är ingen liten webbplats det där, så det tar lite tid att lära sig var allt ligger osv. + att jag redan ligger ca tre uppgifter efter alla andra. I början var det visserligen mest basic om It's learning, för att komma in i det hela, så det har jag fixat nu, liksom att ladda upp två andra uppgifter. Visserligen för sent, men bättre sent än aldrig. Nu är det bara en uppgift, som är gruppuppgift och som de andra redan verkar ha gjort, samt examinationsuppgiften, som de andra också redan verkar ha gjort, kvar på delkurs 1. Så det är trots allt kanske inte så jättemycket kvar, men igår när jag upptäckte mina över 50 olästa meddelanden i inkorgen samt alla uppgifter jag ligger efter med, då fick jag viss ångest och hade god lust att strunta i allt, hoppa av kursen och göra något annat. För ärligt talat har jag ingen vidare lust att plugga. Känns mest som att jag bara gör det för pengarna. Pengarna, som jag inte får ännu, eftersom jag inte har lyckats fixa CSN. Numera ska man ansöka om studiebidrag via nätet, men det funkar inte som jag vill. Att logga in och få vissa uppgifter ifyllda går inte och när man fyller i dem själv står det att de inte stämmer överens med de uppgifter som universitetet har lämnat in till CSN, men ska försöka få ordning på det där snart...

Apropå pengar och annat så tog jag mig friheten att kolla på alla lediga lägenheter hos Stångåstaden för några dagar sedan, inte bara ettor och tvåor. Jag hittade en fyra i Berga, inte jättecentralt, men relativt nära centrum, på 98 kvm och en hyra på bara 6600kr! Det är ett kvm-pris på ca 67kr. Hur billigt som helst, men det bästa av allt var att det bara krävdes ca 510 poäng för att vara bland de fem främsta i kön! Det fattas alltså bara ca 10 poäng för min del. Med andra ord ligger det betydligt närmre att få tag i en sådan lägenhet jämt mot en etta eller tvåa, där så gott som alla kräver över 1000 poäng. En sak jag dock inte förstår är varför i hela friden man intresseanmäler sig för en tvåa i Abisko, så gott som inne i stan, på 58 kvm med en hyra på 4400, men på rivningskontrakt? Vem vill ha en lägenhet på rivningskontrakt? För den krävdes drygt 1700 poäng för att vara bland de fem främsta i kön. Det är alltså ca fem år i kö. Inte en chans att jag skulle lägga alla de poängen på en lägenhet som snart ska rivas/renoveras, så man inte får bo kvar och måste börja om på 0 poäng hos Stångåstaden igen.

Slutligen måste vi ju nämna att hockeysäsongen nu äntligen är igång på allvar! Både Elitserien, Allsvenskan och Div. 1 har dragit igång ordentligt. I Elitserien imponerar Frölunda såhär långt, där Frederik Andersen har hållit nollan i 2/4 matcher. Även nykomligen Växjö har gjort det bra och står på två poäng efter tre matcher, efter att man hämtat upp 2-0 till 2-2 mot Luleå och sedan avgått med segern.

Åt andra hållet har vi HV, som inte imponerar alls. 0 poäng efter tre matcher, det är inte okej.

I Allsvenskan har vi fyra lag på full poäng efter två spelade matcher. Malmö, Västerås, Södertälje och Örebro. Leksand hittar vi först på 10:e plats med två poäng, vilka man snodde med sig nerifrån Ängelholm i premiären. I hemmapremiären igår gick det dock sänre, men det var nära på att bli ett kryss. Tyvärr lyckades Örebro få in 2-3 med mindre än minuten kvar att spela. Surt och kanske inte fullt rättvist, men vem har sagt att hockey är rättvist? Ibland har man turen med sig, ibland inte. Det är bara att bryta ihop och komma igen på lördag, för då är det säsongens första Daladerby, uppe i Mora! Superstars gör något så ovanligt som att åka båt istället för buss upp dit, från Leksand, vid Siljans södra strand, till Mora i norr. Det kommer bli grymt!

Hockeybloggen är mycket, mycket, mer aktiv än den här bloggen för tillfället. Den uppdateras så gott som varje dag, så vill ni läsa hockeyresultat och notiser ska ni gå in här!

Vi avslutar med lite Classic euro från Ice MC's, med låten It's a rainy day och Impulse, med låten Avantgarde.




Kommentarer
Postat av: Sadia

hur kan man inte ge ambulans till någon som har svårt att andas? konstigt..



sv: ja det gör jag faktiskt! :)

2011-09-23 @ 16:44:38
URL: http://sadia.blogg.se/
Postat av: Viktkamp

Det får en att undra hur sjuk man måste vara för att få vård =/

2011-09-26 @ 13:01:28
URL: http://viktkamp.webblogg.se/
Postat av: danten89

Hehe jadu lejonkungen är så bra så =)

En av de bästa Disney helt klart :)



Dem där två låtarna minns inte jag alls :(



Ja vad jag spelar på?

Menar vi tips då? Eller spel på nätet eller? :P



Härligt att höra.



Det är bara fint :)

Själver?

2011-09-27 @ 17:14:05
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: Sandra

Skrämmande historier. Illa att det ska behöva sluta på det sättet.



SVAR: Ja det var en hel del strul med matchdresserna men så är det ju med domare, de måste ha stenkoll och olika färger på allt. Tröjor, shorts och strumpor så de inte missar något. I detta fallet var det för att hon inte kunde se skillnad på de aktuella färgerna i solsken.



Jag förstår isländskan ganska bra, jag har lyssnat till den så pass mycket de senaste tre åren och sett en hel del dubbad film så jag kan hänga med och förstå vad de säger och säga ett par ord men jag kan verkligen inte prata flytande haha.



Ja smaken är som baken... till vardags bjuder han mest på akustisk musik men sen så spelar han en hel del house ute. I alla fall om han jobbar på nattklubb, han spelar en hel del 90-tal också beroende på om han tror det passar bättre på målgruppen. Man måste ju anpassa sig :)



Jag älskar film och soffmys på hösten. Nu ska vi tydligen se en skräckfilm ikväll. Kommer kissa på mig haha.

2011-09-27 @ 18:42:57
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: Louise - foto

Sv: Skoldatorerna är sena eftersom skolan inte fick dem exakt som dem ville ha datorerna utav tillverkaren eller något. Det blev något strul iaf. Tur att jag har min egna dator, men visst vill man få skoldatorn någon gång...



Hoppas allt är bra med dig annars och att blogglusten smger sig på snart igen, kram :)

2011-09-28 @ 16:13:38
URL: http://wizy.blogg.se/
Postat av: anna

usch så jobbigt det med minnet :/ kanske stress annars? det brukar ju påverka mitt minne negativt iaf, haha!



helt sjukt att ambulansen inte kommer vid aånna tillfällen och att akuten i allmänhet är så kass! det är ju ändå akuten liksom :/



och hoppas du får en lägenhet snart, dock segt det med poängsystemen ju..



svar: ja, universitet är mycket tuffare än jag förväntade mig faktiskt, men det är kul! jag gillar det och trivs superbra :)



nej, hinner inte träna nu, eller klart det är ju en prioriteringsfråga såklart, men jag har mycket med skola, jobb, körkort och allt nu, men är förhoppningsvis snart klar med körkortet, så då blir det massor av träning! :)



Okej, men det är segt när pluggmotivationen inte är på topp..



ja, men då har den försvunnit någonstans bland mina kommentarer, ber om ursäkt för det!

2011-09-29 @ 21:05:42
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: tovesegnablogg.blogg.se - tove - en tvillingsyster

sv; Aha okej, vi får väll hoppas att den kommer tillbaks snart :)



hehe aa :p

2011-10-02 @ 21:08:13
URL: http://tovesegnablogg.blogg.se/
Postat av: tess

Man har inte alltid lust för bloggen Johan å de är okej... Men jag finns alltid kvar.



Kul å se att de rör sig lite för dig. Träning som går bra... boende på gång... å allt annat med skolan även om de är lite svårt med siffrorna nu. Skrattar. Jagär skitdålig på de. Säger man en kombination till mig e de snart borta... udda. Men telenummer kunde ja ju förr å minns en del från mina gamla kompisar.



Har elev igen å eftersom vi har bllinda å synskadade hos oss kom massa frågor. Hur ser man? Hur man man hitta fast man inte ser? Såg en kille med käpp å han går hem själv... hur kan han hitta. Jag sa att han kanske har synrester så han ser lite men hon trodde inte de. Berättade lite om dig och vad du berättat för mig... att du skottar snö osv. Att man lär sig andra strategier. Har ju haft nöjjet att få lite insyn i och med dig. Sånt e skoj. Glad för de.



Jo jag skrev om bröllopsdagen förra året med fast då hade ja ju glömt bort dagen och blev påmind av en arbetskompis. Skrattar.



Ja tror jag ska ta de där med utbytbara smycket om jag ska köpa ett ADHD smycke... tror de. Känner att jag kan komplettera med min tröjja. Står ADHD så som ACDC skrivs....



Jo de är okej. Lite stressigt. Har en kompis som ska föda snart... å mår skit så de är lite turbulens runt de. Har fått nytt beslut nu för August i alla fall... en timme mer i veckan och en natt till hos Malou.... sedan har jag ju fått ny elev. denna gång är de ju en elev som går som lärling hos mig. Nytt för mig. Tre dagar i veckan hela läsåret om allt fungerar. Detta är en arbetskompis tös. Lite speciellt då hon har en lätt utvecklingstörning men skitduktig. Detta kommer gå bra. Kommer kunna gå en utbildning för handledare som ska ha lärling inom kort på universitetet vilket ja ser fram emot. Hade medarbetarsamtal igår... ja de är fullt upp. Å renoveringen som fortgår... men de går bra. de jobbar ute nu å sätter plåten på huset.



Läser mycket... försöker hinna med vänner. Orkar inte riktigt. August är aningen kaos. Har fått byta ridgrupp i alla fall nu så han rider i vanlig grupp å är så duktig så ja är så stolt.



Kärlek??? Va fan Johan nu messar du å berättar. sånt där kan du inte hålla för dig själv å inte dela med mig. va händer? ut med de bara... ler.



Så har jag bytt förening nu från Autism å Asperger föreningen till attention. KÄndes kanon...



Måste köra barnen till skolan men messa sen eller nått.... vill höra lite... kram kram

2011-10-06 @ 08:12:53
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: anna

som frölundafan är dte helt okej för mig om det går dåligt för HV ;)



sv: jag har aldrig varit en sån som imponeras av stora röster som whitne houston och celine dion. jag faller mer för de ovanliga och unika rösterna. Damien Rice exempelvis, perfektion för mig. Likaså Chris Martin (Coldplay) och Joshua Radin. Men alla är olika :)

2011-10-06 @ 11:32:43
URL: http://addspirit.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Allt är bara bra tack, Själv då?



Jo visst är det så. Men jag tror inte att det finns många 25 åringar som har hunnit plugga till psykologer/terapeuter som kan hjälpa en man i medelåldern med saker som problem i äktenskapet osv. Dom har bara den teoretiska kunskapen att gå efter och det funkar inte alltid. Enligt min åsikt ska man ha sett så mycket mer innan man kan bli psykolog/terapeut. Man ska liksom ha träffat mycket mer folk. För i psykologiböckerna så kategoriserar dom egenskaper och människor i allmänhet, och många som läser psykolog tänker inte riktigt på att bara för att en människa har några av de egenskaperna så är han inte lik någon av dom andra i samma kategori. (Har träffat några såna människor nämligen, en hel del)



Ja just den vintern var det så i alla fall. Jag hade varit sååå försiktig hela vintern och så halkar jag på grus >.< Så typiskt!

Men alla föregående vintrar så slog jag i bakhuvudet, tänderna, pannan... u name it.

2011-10-06 @ 23:41:45
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: jimlindeborg - du vet att du vill kolla

Sv; njaa, den har väl varit lite trög tycker jag. Men vi har ju haft mycket otur också, som mot Malmö tex. Det gäller ju bara att börja göra mål och samttidigt behålla våran fina defensiv så kan det här nog bli bra :)

2011-10-07 @ 08:20:27
URL: http://jimlindeborg.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: "Göddig" ;p Det ordet har jag aldrig läst/hört förut..? Hur många läsare har du då?



Vissa dagar är man inte alls lika sugen på att blogga.. Kan nog ligga något i det att det är mörker och kyla, men det borde egentligen vara då man vill sitta inne vid datorn :) Men då kanske man inte har så mycket att berätta! Haha.



Det där med folk som ringer SOS och inte får den hjälp de behöver är sjukt! :/ Hemskt.

2011-10-07 @ 14:53:19
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Sandra

sv: nej då, ska vila upp mig ordentligt i helgen :)



du behöver inte känna dig ensam, jag är också så himla glömskt. Det är helt sjukt hur glömsk man kan vara.

2011-10-07 @ 18:52:52
URL: http://sandroou.blogg.se/
Postat av: Anonym

nu är jag tillbaka :) efter min paus

läget?

2011-10-11 @ 21:32:26
URL: http://natalies.se
Postat av: jessica

sv' haha ja sant! :)

ja okej :/ kul att höra att du lever iallafall, haha ;)

2011-10-12 @ 20:14:29
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se/
Postat av: danten89

Det där med att ambulanserna inte kommer, har vi bara regeringen att skylla på.

Alliansen har ju infört så att det kostar att skicka ambulansen. Både samhället och du själv får betala för att åka med ambulansen.

Helt sjukt att det ska vara så.

Ambulansen ska komma när du är i riktig nöd.

Snart kommer det bli stromning emot detta, för så här kan det väl ändå inte få hålla på? :(



usch vad jobbigt att du börjar glömma saker.. du glömmer inte bort bloggen bara? :)



Härligt att det är bra.



Ja vilken match det var.. hela fotbollsvärlden chockades faktiskt :D



Juholt har inte gjort något fel, det är dem som har hand om blanketterna som inte kollat hans blanketter rätt. Det borde vara dem som ska ha skiten! Dem har ju felat på andra politikers blanketter med, bara att det är Juholt som målats ut i media, när det började gå bra för Socialdemokraterna i opinionen.

2011-10-17 @ 17:37:05
URL: http://animalcity.blogg.se/
Postat av: juliaericson

Hoppas du mår bra!

varför gillar du inte igelkottar?

kram

2011-10-17 @ 18:39:08
URL: http://radiosignal.blogg.se/
Postat av: Sadia

det kan nog vara höstmörkret som gör att man inte har lust att blogga...

2011-10-18 @ 11:59:18
URL: http://sadia.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag tror att minnen påverkas mycket av så många olika faktorer. Precis som koncentration. För så kan vi nog alla vara att vi kan minnas allt jättebra för att hamna i en period där allt mest snurrar ihiop sig där inne! '



SVAR: Vaddå när?

Nej döden skrämmer inte mig heller, det är en del av livet. Det är att leva som är läskigt, att förlora och att vara kvar. Lämnad. Nej jag vill inte heller tänka i begravningsbanorna nu men det är ju tyvärr planering och sånt som ska göras nu.



Tack!



Vi slutade sjua, vilket vi ska vara nöjda med det är vår bästa placering genom alla år. Så det var bra!



Nej men domare i allsvenskan är alltid otroligt petiga med färger, de vill kunna hålla rätt på alla detaljer fall de bara skulle se ett ben t.ex. så vill de att man ska ha olika strumpor så att de kan avgöra vem som rörde bollen sist etc.

2011-10-18 @ 16:40:38
URL: http://lilleput.blogg.se/
Postat av: I AM BAAM - Göteborg Edition

svar: Nä, hahah jag har så små tangenter så jag kunde inte skriva med vantarna så jag var tvungen att klippa av topparna. :P :( ^^



Jag har en sån App på min mobil. Typ massa konstiga lagar i USAs delstater. :) Jätteskojig app :)

2011-10-21 @ 10:54:35
URL: http://iambaam.blogg.se/
Postat av: Emma

Hej fin blogg, hoppas du får en trevlig helg.

Hur mår du?

Kolla gärna in min ny startade blogg designen och allt är fixat, kram!



/ www.emmabylgers.blogg.se

2012-06-01 @ 12:56:21
URL: http://emmabylgers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: