Idrottsgalan

Tid: 13:28:00
Datum: 2012-12-06
Kategori: Goalball

I fredags var det som sagt idrottsgala här i Östergötland, där jag var nominerad till årets handikappidrottare, tillsammans med Maria Bjurström (boccia) och Josefin Abrahamsson (bordtennis).

Det var en mycket trevlig tillställning, där det först bjöds på lite mingeldricka, moserande vin, varefter vi satte oss till bords och Chris Härenstam och Marika Eriksson, som gjorde ett eminent jobb som programledare för kvällen, öppnade tillställningen.

Till mat blev det fläskfilé, potatiskaka och ädelostsås med svartvinbärsmouse och bär till efterrätt. Riktigt gott måste jag säga. Till maten ingick också vin med refill.

Under kvällen underhöll flera svenska artister, såsom Jennifer Brown, Linda Lampenius och Barbados. Kanske inte riktigt min musikstil, men duktiga var de och främst jennifer Brown har ju några riktiga 90-talsklassiker.

Det var inte bara underhållning under kvällen. Flera fina vinster delades också ut. Det var bl.a hockeybiljetter och innebandybiljetter, som man kunde vinna genom en lott som alla hade fått vid sin plats innan man satte sig till bords. Där fanns också buljetter till LVC, Linköpings volleybolllag, och ett presentkort på en kryssning till Finland med C-hytt. Dessutom fanns en stor låda som företag kunde buda på under kvällen. I lådan fanns bl.a. fyra biljetter till Sverige - Kanada under hockey-VM i Stockholm senare i vår, en resa med Mikael "Musse" Håkansson till Ryssland, där man skulle få träffa x-leksingen Niklas Persson, en heldag med LHC, där man både fick se uppvärmningen, äta lunch med laget, vara med i omklädningsrummet och se matchen från VIP-plats och ett flertal biljetter till både ÅFF och IFK Norrköping till nästa säsong i Allsvenskan. Ingen dålig låda med andra ord. Det hade varit häftigt att få uppleva allt det kan jag säga.

Priset då?
Ja, inte helt oväntat var det Jossan som tog hem priset för årets handikappidrottare i Östergötland. Ett paralympiskt brons är svårt att slå och jag hade nog blivit mer förvånad om hon inte hade vunnit, så jag känner mig inte alls besviken över det.

Jag tycker det var en väldigt trevlig kväll, kul att gå på gala, och många kända profiler, såsom Kenta Nilsson, som är gammal hockeyspelare, Roger Melin, som tog upp AIK i Elitserien och nu är tränare för LHC, Mattias Beckman, som nu också tog pris som årets junior och som var med i J-VM-laget som tog guld i vintras, Mikael "Musse" Håkansson, som har spelat många säsonger i LHC, Kim Martin, som har varit med i några OS och är hockeymålvakt på damsidan, och inte minst ovan nämnda artister och programledare.

På Topp100:s hemsida kan man se bilder och läsa mer om galan.

Ett rejält snökaos har som bekant utbrutit i hela södra Sverige. Tror ingen har missat det. Trots det var jag och tränade igår, men jag är glad att jag inte åkte hemifrån, för då hade det träningspasset blivit en heldagssyssla, för det tog drygt en timme att bara åka mellan Linköping och Mjölby, mer än en fördubbling mot i vanliga fall. Nu åkte jag från Jennifer innan träningen och ute hos dem, mitt ute på landet, var det nästan oframkomligt. Trots att det skottades lite på morgonen var snön över mina kängor när jag senare åkte därifrån. Ett möte vi skulle ha haft ang. en svartkrog som ska öppna i Norrköping ställdes också in p.g.a. vädret. Det handlar alltså inte om en svartkrog i den bemärkelsen att den är olaglig, utan i bemärkelsen att man äter i totalt mörker, precis samma koncept som den svartkrog som redan finns i Stockholm. Syftet är att gästerna ska få äta och känna på hur det är att inte se och att bara en sådan självklar sak som att äta inte är det lättaste när man inte är van.

I helgen hoppas vi att snökaoset har lagt sig litegrann, för då ska vi nämligen ner till Malmö för den andra omgången av Sverigeserien. Det blir tåg ner dit och vi håller alla tummar som går för att vi inte ska bli allt för sena och komma fram någon gång mitt i natten...

Bloggen kommer som sagt genomgå förändring innom kort och jag har dessutom en rolig grej för er läsare framöver. Under hösten har jag ju läst webbdesign på distans. Webbplatsen börjar ta form och är snart klar. Därför tänkte jag delvis berätta om kursen och låta er se slutresultatet när webbplatsen är klar, men också lyssna på lite av dess innehåll, för ja, det kommer vara ljud, med mig själv, på den. Håll utkik efter det!

 

Kommentarer
Postat av: danten89

Trist att du inte vann, det hade du varit värd ;)
Men du kan väl bli nominerad och vinna igen? =D

Nej jag älskar snön.. hoppas den stannar till jul =D

Ja jag längtar så mycket nu, med all den snö som kommit osv ^^

Planer inför den stundande helgen? :D

Ha det så bra i snökylan :D

2012-12-06 @ 14:49:31
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Får skylla på min latenta förkylning :P
Haha läste ju vad du skulle göra.
Hur mår du föresten?

Imorn ska jag ju till vårdcentralen, så ska överleva det besöket först ;) Sen tar jag helg.
Så bäst att äta lite godis ikväll, ifall jag inte överlever, men det gör jag nog :P

Ha det så kul i Malmö :D

2012-12-06 @ 15:11:06
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: tess

Ja men va skoj för JOssan och som du säger hon hade en medalj från OS som väger tungt... men man får ju ändå tycka att bli nominerad är ju fantastiskt.

Ja skild... ler. Barnens pappa och jag är ju skilda. Sedan är ju jag omgift vet du med Daniel....

2012-12-06 @ 16:02:25
URL: http://tess701.blogg.se
Postat av: Ida

Och jag som hoppades att du skulle vinna, men det måste vara stort nog att bara bli nominerad! Mäktigt...

2012-12-06 @ 17:44:20
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se
Postat av: Peppbloggen

Sv: Nej, det är ju förstås sant. Jag tycker dock väldigt mycket om den här säsongen då jag har varit ett stort Th Sounds fan sedan jag var typ 7 år. Sen tycker jag väldigt mycket om Miss Li också för den delen, så det är kul. Magnus Uggla är ju kult och sen är det ju inte helt fel att en västeråsare är med heller för den delen haha, även fast Pugh inte är någon jag lyssnar på.

Haha, ja. Fikabröd är nice!;)

Ja, absolut! Verkligen!:)

Hoppas du får en jättebra fredag imorgon!

2012-12-06 @ 23:40:31
URL: http://peppningsbloggen.blogg.se
Postat av: Peppbloggen

Sv: Nej, det har faktiskt inte jag heller. Det äro en väldigt rolig grej! Det var kul de andra två åren då man såg årets 3r pynta sina skåp, speciellt när vi gick i 1an och det var helt nytt då folk verkligen går in i det, och iår var det vår tur. Mindre roligt är dock att folk har hoppat efter våra polkagrisstänger som vi hade upphängda i taket och så, men det räknade vi med att de skulle göra. Får köpa nya, haha!

Ja, absolut! Julen är mysig! Själva vintern, snön och kylan i sig är dock ingen höjdare, hehe.

2012-12-06 @ 23:44:19
URL: http://peppningsbloggen.blogg.se
Postat av: Erica

Härligt att det blev en lyckad kväll, även om du inte vann! Men jag hejade på dig iallafall! ;)

2012-12-07 @ 14:17:12
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Evelina

Vad roligt att det var Jossan som vann priset, när det inte blev du! :) Vad roligt med en massa bra artister ;D Jag känner att jag går (blir bjuden?) på allt för få galor! Låter heltrevligt och mysigt!

2012-12-07 @ 14:33:59
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Jag är fortfarande lite skeptiskt till det här med nätdejting (som du kanske förstod när du läste inlägget..?) ;D Haha! Men jag får helt enkelt prova. Han kan ju finnas där! Drömprinsen alltså.

Wie, så spännande med förändringar på bloggen! Och det ska bli kul att se webbplatsen sen :)

2012-12-07 @ 18:19:00
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: MADDISENJ

tack för tipset på magövningarna!

2012-12-08 @ 12:28:04
URL: http://maddisenj.se
Postat av: Helen

Kul att vara nominerad ändå. efter OS är de säkert din tur :)

2012-12-08 @ 15:28:31
URL: http://heleeens.bubbleroom.se
Postat av: sandra

Åh låter som du hade en väldigt trevlig kväll :)

sv: Jo jag har vissa jag kan prata med om vad som händer men just nu mår jag ganska okej och behöver inte prata om det så himla mycket.

2012-12-09 @ 15:52:45
URL: http://sandroou.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: