Time for christmas!

Tid: 11:24:00
Datum: 2012-12-21
Kategori: Allmänt

Som rubriken säger så är det jul om tre dagar. Tre dagar! Var tog hösten vägen? Det har gått minst lika snabbt som det gjorde förra året, tiden har bara försvunnit. Tycker inte det var länge sedan vi var i Spanien eller när OS, Paralympics och försäsongen till hockeysäsongen 2012/13 drog igång. Ändå är det nästan ett halvår sedan. Om ett halvår är det sommar igen. Om vi lever då vill säga. Enligt vissa kommer vi ju dö idag. Jag tror nog inte mer på det än vad jag tror på tomten, för att dra en parallell till julen, men man vet aldrig.

Överlever vi denna dag kommer julen hursomhelst att spenderas hos kusinkusinerna, alltså mina kusiners kusiner, som vi egentligen inte har så mycket kontakt med, på julafton och hos mormor med släkten på mammas sida på juldagen. Det blev en lliten omändring där mot hur det brukar vara, för vi brukar alltid vara hos mormor på julafton, men i år var just julafton enda dagen faster var ledig, så då fick vi byta plats på de dagarna. Det blir nog hursomhelst bra, för julen är ju så mysig. Att bara umgås och vara med släkten och de man tycker om, prata, äta och bara ta det lugnt och vara, det är fint.

En vit jul tycks det ju också bli, trots att det smälte rejält för några dagar sedan. Händer inget drastiskt nu i helgen kommer det dock bli en vit jul. Sådär jättemycket julfeelings har jag dock inte haft. Det beror nog mycket på att jag knappt har fattat att tiden har gått så snabbt och att det redan är jul. Julfika med kaffe, glögg, peppisar och lussekatter har det dock blivit, med julmusik, dock mindre än vanligt, i bakgrunden, ett landskap inbäddat i snö utanför fönstret och inslagning av julklappar. Det senare är det värsta av allt, tycker jag. Jag glömmer alltid bort hur man ska göra och det blir antingen för lite eller för mycket papper, tejpen delar sig, tejprullen rullar ner på golvet, saxar förläggs och jag blir irriterad. Tur att ingen annan har varit hemma när jag har suttit och svärt för mig själv vid köksbordet...

Allt är i alla fall klart nu och nu återstår bara två träningspass innan jul. Det som tar upp den största delen av min tid är dock tankar om och kring boende. Jag var nämligen på lägenhetsvisning i måndags. En stor etta i Mjölby med inglasad balkong, vitvaror från 2009 och fönster från 2010. Köket var kanske inte supermodernt och det var våtrumsmatta och tapet i badrummet, men läget var kanon. Fjärde våningen i huset, med hiss, och bara ca 5min gångväg till station. Vi gick fram och tillbaka till station och vägen var dessutom lätt och jag tror att jag skulle lära mig den ganska snabbt. Utgångspriset var 100 000kr, vilket är billigt för ett sådant boende. Nu är priset dock uppe i 160 000kr och då är det inte jättebilligt längre. Det som ändå talar för det hela är ju dock läget, som inte går att få mycket bättre, och boendestandarden, som ändå är ganska nice med inglasad balkong och grejer. Det som talar emot är ju ekonomin. Jag själv får troligen inte ta något lån, eftersom att jag inte har någon större fast inkomst och mamma och pappa, som troligen får stå för lånet, vet inte hur mycket de kan och får låna, med tanke på deras huslån. Pappa och jag räknade i alla fall lite snabbt på det hela för några dagar sedan och kom fram till följande. Grundhyran äär 2389kr/mån. Sedan tillkommer el och internet, tillsammans ca 420kr. Räkna sedan med en ränta på 3% och att lånet blir 120 000, resten betalas kontant, så blir det 300kr/mån och slutligen har vi amorteringen på lånet. Jag har inte koll på hur mycket man måste amortera varje månad, men räkna med några hundra. Då stannar boendekostnaden på ca 3600kr/mån. Sedan tillkommer mat, månadskort och mobilräkningen. I dagsläget skulle den totala månadskostnaden hamna på ungefär 6500kr/mån. Jag får in 2530kr/mån i dagsläget, men kommer få knappt 4000kr/mån i vår när jag troligen börjar plugga halvfart igen. Jag har ganska mycket pengar sparat och jag har räknat med att ta lite av dem varje månad, så det skulle ju fungera temporärt, men inte i längden. Så, de stora frågetecknen är hur stort lån mamma och pappa kan ta på deras redan befintliga lån, hur mycket jag är berädd att ge för lägenheten och hur jag kan lösa det med inkomst/bidrag. Betalar jag 40 000kr kontant har jag fortfarande en del sparat kvar, men mycket mer än så vill jag inte betala kontant. Tar jag inte fel måste man betala 15% av lånet kontant idag. Det skulle betyda att slutpriset max får bli 266 666kr och det är väl iofs inte aktuellt. Jag vill ju gärna flytta och läget är som sagt kanonbra, men jag vet inte. Buda vidare eller inte buda vidare, det är frågan... Lite pengar, någon? Det vore nästan den bästa julklappen.

Nog pratat om mina bekymmer. Jag önskar er alla härmed en riktigt, riktigt god jul!

 

Kommentarer
Postat av: Helen

Haha inte fan vart de bättre utan jag åkte på nässelfeber istället :P

2012-12-21 @ 15:42:06
URL: http://heleeens.bubbleroom.se
Postat av: † sandrafagerberg-

vad kul att du varit i spanien :) vart i spanien var det du var? :)

2012-12-21 @ 15:56:31
URL: http://ssandraaf.blogg.se
Postat av: Evelina

Själv undrar jag var 2012 tog vägen? Det har ju gått jättesnabbt det här året. Tiden går verkligen fort, det är nästan så att man inte hinner med.. Jag är så glad att det (med all säkerhet?) kommer att bli en vit jul :) Det är såå mysigt! Imorgon åker jag till mamma och spenderar några dagar och julafton hos henne. På annandagen åker jag till pappa och firar jul. Myyys! God jul på dig!

2012-12-21 @ 17:08:09
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Erica

Det låter som en bra lägenhet, hoppas att det löser sig så att du kan köpa just den! :)

2012-12-21 @ 19:01:43
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Sandra "PiiK" - Kiss me with your bloody lips, and drive me insane!

ja, precis. hur ska man låta nrä man är gammal om man tycker tiden gått fort nu? jag känner mig som 100 men är bara 25..

jag tar också gärna emot lite pengar ;) hehehe

2012-12-21 @ 19:05:31
URL: http://piiket.blogg.se
Postat av: Sandra "PiiK" - Kiss me with your bloody lips, and drive me insane!

och, tack så mycket. jag älskar att skriva :)

2012-12-21 @ 19:06:02
URL: http://piiket.blogg.se
Postat av: vispen

Oj, det är ju ändå billiga lägenheter. Jag menar, det verkade ju även ingå annat än själva lägenheten och som du skriver vara fint och ligga relativt centralt. I STockholm ellr Göteborg är det inte ovanligt att en etta kostar över en miljon. Jag tycker att du ska ta lägenheten om du får möjlighet :)
God jul!

2012-12-22 @ 01:47:05
URL: http://vispen91.blogg.se
Postat av: Ida

Tycker tiden försvinner hela tiden, allt går så sjukt snabbt! Det gäller att ta tillvara på livet=)

2012-12-22 @ 14:32:41
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se
Postat av: danten89

Låter som att du har fullt sjå när julklapparna slås in? ;(

Jag har haft massa julfeelings^^

Härligt :D
Kul att komma iväg med.
Jag blir på hemmaplan på julafton och på juldagen blir det bortaplan :)

Hur ser dagen innan julafton ut för din del då?

2012-12-22 @ 21:03:16
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: sandra

sv: ja precis, ärlighet vara alltid längst :)

jo ska bli så skönt att ha semester ett litet tag nu ^^ Ikväll ska jag faktiskt hem till min farmor och spela lite bingolotto med henne och hennes sambo :)

2012-12-23 @ 13:51:12
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: anna

hoppas det löser sig med lägenheten! :)

svar: ja, den är verkligen sann! bra att tänka på emellanåt faktiskt :)

ja, jag förstår! då får jag hålla mig ifrån webdesign för ett tag iaf.. :)

ja, har också hört det!

Ja, men det är ju mer en show än bara låtar, sen har de ju gjort en hel del låtar var för sig som de också kör och remixer osv :)

Ja! Det är svårt det där, men jag tycker ändå att man oftast märker rätt snabbt om man trivs med en person, dock har jag ju först börjat lära känna vissa personer kanske andra, tredje gången jag har träffat dem, så det är svårt det där...

God jul på dig med! :) hoppas du får en riktigt fin jul och ett bra nyårsfirande!

2012-12-23 @ 13:52:00
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: