Återträff på Ågesta m.m.

Tid: 00:53:00
Datum: 2012-06-25
Kategori: Allmänt

Mycket har hänt sedan senaste inlägget. Först ut var mitt allra första möte i SRF Östergötlands styrelse. Jag kan ju inte direkt påstå att jag var jättepepp på att gå dit, men väl där, efter ett bra intervallpass, hade de andra redan börjat mötet och jag fick kort presentera mig själv, varefter jag mest satt tyst under mötets gång. Jag känner att jag inte riktigt har koll på vad som händer och sker där i styrelsen, men det kommer väl med tiden. Det bjöds i alla fall på smörgåstårta och vin, så det var ju inte helt fel.
 
Dagen efter var det dags att åka upp mot huvudstaden och Jocke. På vägen upp satt jag bredvid en tjej som undrade om hon skulle hjälpa mig med mobilen. Jag satt och skrev sms och jag antar att hon såg att skärmen var helt spräckt, men jag förklarade att det ju inte gör något för mig eftersom jag ändå inte ser den och så pratade vi lite om mobiler och tillgänglighet, innan jag försvann in i musikens värld.
 
Uppe hos Jocke blev det mat och film, innan vi slocknade tidigt. Dagen efter var det nämligen dags för en återträff på ågesta folkhögskola, skolan jag gick ett år på efter nian och där Jocke och jag också lärde känna varandra. det var det skolår som till en början kändes väldigt stelt och konstigt, ny stad, ny skola, nya människor, ja, allt var nytt, men som senare kom att bli mitt absolut bästa skolår genom hela min skolgång. Vi blev som en familj, jag, Jocke, Jessica och therese, som utgjorde klassen, + Martin, Linus, Jan och Inger, som då jobbade som assistenter. Även lärarna vi hade blev delvis en del av familjen.
 
tyvärr var det bara Jocke och jag från vårt år som kunde komma, Therese har nu blivit mamma och Jessica fick Linus, som tog kontakt med oss, inte tag i. Dock blev det ett kärt återseende av Sofie, som jag inte hade träffat sedan jag var och hälsade på dem året efter vårt år, d.v.s. hösten 2007, men som jag nu på senare tid har pratat en del med på msn. Personkemin visade sig stämma direkt och efter bara någon timme munhöggs vi som om vi vore syskon. Även nya bekantskaper stiftades och inte nog med det så var både Linus, Jan  och Åsa, vår gamla friskvårdslärare, där. På kvällen, när vi hade grillning dök också Martin och Catarina, som på vår tid var ansvarig för kursen, upp.
 
Det var så kul att träffa alla igen och nostalgin stod som ett skimmer över allt och alla. Att återigen gå genom klassrumskorridoren man vandrade flera gånger varje dag, att återigen gå in i klassrummet, att återigen slå koden till ytterdörren och gå in genom dörrarna, att återigen traska ner till Strandhuset för att äta och sist men inte minst, att återigen befinna sig i mitt gamla rum. Vi inkvarterades nämligen i internatrummen, och ja, jag fick t.o.m. mitt gamla rum nr 15. Rummet jag under hösten fick byta till, efter att det uppstått en vattenläcka i rummet jag hade från början, nr 10. Det rummet höll de sedan på att renovera och fixa till större delen av det läsåret och det var det första av alla internatrum som fick kaklat badrum. Numera har alla rum det, men annars var allt likadant. Sängen, skrivbordet, skrivbordsstolen, garderoberna, ja, t.o.m. dofterna. Större nostalgitrip får man leta efter!
 
Vad gjorde vi då?
Jo, vi inledde vistelsen med lite mat nere i Strandhuset, där jag och gunilla, som tillsammans med Linus försökte få i mig svamp under hela läsåret jag gick där och som till slut lyckades, pratade om just detta faktum. Det var också där Sofie fick sitt nya smeknamn, "Sofie på hörnet". Hon satt nämligen på hörnet av bordet när vi åt och vi ingick ett löfte att hon skulle byta namn till det på Facebook, om jag lade till "Rabbarberpajen" som mellannamn. Sagt och gjort, båda två heter nu enligt avtalet på Facebook. Varför jag skulle heta just "Rabarberpajen" är en högst intern historia. Östgötska är ju så gräsligt fult och eftersom jag är härifrån Östergötland lärde jag Sofie att uttala "Rabarber" på den bredaste av breda östgötskor. Jag måste säga att hon hade talang för det och "owabarber" blev ordet med stort O för hela återträffen. Oj så kul vi hade!
 
Under eftermiddagen blev det i alla fall femkamp, ledd av Åsa. Vi delades in i tre lag, där jag fick vara med Rakel, som gick några år efter mig, och Sofie S, som gick året innan mig, tillsammans med bl.a. Albin.
 
Grenarna bestod bl.a. i att kasta ett par hopbundna skor från punkt A till punkt B. Det krävdes många kast för att nå fram, men jag var överlägset bäst i vår grupp och lyckades t.o.m. få skorna att fastna högt upp i ett träd, när jag släppte aningen för sent.
 
Andra grenar var bl.a. "Flytta floden", när man skulle transportera vatten från en hink till en annan med hjälp av kosor, "Över floden", när man skulle flytta sig tvärs över en volleybollplan med hjälp av två små liggunderlagbitar, alla tre på en gång, utan att nudda gräset, för då fick man minuspoäng. Riktigt bra grenar måste jag säga och sammarbetsförmågan sattes verkligen på prov.
 
Mitt under alla grenar blev det också fika, som ett litet break. Glass med varm banan och bl.a. kanel. Riktigt gott var dett. Riktigt gott var också grillbufén vi senare åt på kvällen,där vi också hade uppträdanden och där jag berättade lite kort om hur livet som elitidrottare är, hur mycket och vad vi tränar, vad som krävs för att nå dit man vill osv. Alla tycktes uppskatta det hela väldigt mycket och jag fick flera "lycka till" inför min fortsatta kariär.
 
En mycket trevlig kväll som avslutades med lite snack och snax, innan det var dags att sova i mitt gamla hederliga rum.
 
Sömnen var god, även om det tog ett tag att somna, och nästa dag bjöd på frukost, däe det första jag gjorde var att välta ut skålen med flingor, en kortkurs i massage, lite nostalgiprat, fika, lunch och utvärdering av vistelsen. Alla var överens om att det hade varit superkul och alla var positiva till att göra om det, med 2-4 års mellanrum.
 
Jag kan bara säga att det var mer än lyckat och minnen för livet skapades där och då.
 
Jocke åkte med mig hem till Östergötland och stannade här hela helgen. Det var inte igår det heller, om mman säger så. Senast vi över huvudtaget träffades var i februari, när vi åkte på kryssning till Riga, och senast han var här var i september förra året, precis i början av allt fint jag och mitt hjärta har upplevt under vår ännu bara påbörjade resa tillsammans. <3
 
Jocke och jag pratade, spelade lite kort, men överlägset mest Fia den här gången. Jag tror jag vann med totalt 6-3 eller liknande. Vi såg också lite på Solsidan, fotbollen, som bekant inte gick så bra, stekte hamburgare, utan att brandvarnaren gick igång, vilket vi lyckades med för ca 2,5 år sedan, och så fick jag min första present för i år, en flaska lakritsshot.
 
Direkt efter att vi lämnat av Jocke vid tåget under söndagskvällen åkte jag till älsklingen, som jag inte hade träffat på fyra dagar. Saknaden var enorm, för ja, man blir bortskämd med att kunna träfas så ofta när det inte är några större avstånd emellan.
 
Måndagen och därmed också midsommarveckan inleddes med ett styrkepass som gick helt okej. Dock inte i närheten av så bra som styrkepasset veckan innan, under onsdagen, då jag i princip höjde på alla övningar. Riktigt, riktigt bra! Det här passet var dock okej, liksom intervallpasset under tisdagen. Därefter var det dags för beeptestet med laget. Tyvärr blev det ett rejält antiklimax, då det bara blev jag och Jennifer som kunde komma. Jennifer, som dessutom inte kunde köra fullt ut p.g.a. halsen, som inte vill vara med henne. Jag vände dock den negativa feelingen till ännu större krafter och slog personligt rekord. I vintras, när vi körde testet senast med landslaget, stannade jag på 6:3-6:4 någonstans, där secxan anger antalet sekunder man har på sig och trean/fyran anger antalet man klarat på det aktuella sekundantalet. I slutet hann jag då knappt tillbaka och fick slänga mig från stående till liggande för att klara ett pip till. Nu var det inga problem och jag stannade slutligen på 5:2! Det är riktigt, riktigt bra och man märker verkligen att det har gått framåt nu i vår. Det är fortfarande en bit kvar till absolut elitnivå, där flera av killarna i landslaget är nere på 3-4 sekunder, men det är bara att kämpa vidare och ge gärnet!
 
Jag och älsklingen begav oss sedan hem hit efter kvällsträningen, för torsdagen var min födelsedag. Det blev ingen frukost på sängen i år, eftersom mamma började jobba kl 6 och pappa kl 7, men under eftermiddagen, när alla hade kommit hem, blev det riktigt gofika med vaniljbullar, wienerbröd, rabarbersaft och kaffe ute på altanen, samtidigt som jag fick mina presenter. Jag fick en finhackningsmaskin av Emma och Shep, en ugnssäker form och mina efterlängtade skor, Puma Dforce, ultralätta svart/röd/vita Pumaskor med ett Ferrarimärke på. Ett par skor jag har kollat på i några månader nu, men som jag inte riktit har velat köpa p.g.a. priset och att det inte riktigt kändes värt, men nu fick jag dem och det blev jag riktigt glad för.
 
Senare på kvällen kom också släkten och där fick jag en vattenkokare, sex snapsglas/äggkoppar och en korg med div. festsaker i, flera lite exklusivare ölflaskor, chips, popcorn, Riesen, ölkorv och nötter. Det bjöds också på mat, fläskfilé med pasta oh ädelostsås, varefter det blev fika med "vanlig tårta" som jag och älsklingen hade knåpat ihop, och en "owabarberpaj". Riktigt gott var det och trots att temperaturen sjönk allt eftersom tiden gick satt vi ändå ute ttill någon gång runt 22. En riktigt härlig födelsedag, med bra väder. Det är nämligen inte ofta vi har kunnat sitta ute på min födelsedag vill jag lova, men i år gick det alldeles utmärkt.
 
Dagen efter, och den sista i raden av händelser de senaste veckorna, var midsommar. I år firades den här hemma, tillsammans med älsklingen, Albin och Louise. Med andra ord, parmiddag. En riktigt trevlig och fin tillställning där vi bjöd på Kocak, eller hur det stavas, till fördrink, där Albin och Louise stod för en fenomenal förrätt och där jag och älsklingen stod för huvudrätten och efterrätten. Riktigt gott var det och efter maten blev det kortspelande, som drog ut lite extra på tiden. Vi spelade nämligen min specialversion av Chicago, som jag, Albin och Louise spelade en hel del i Kungsbacka förra året. Man kör till 102 istället för 51. När jag hade just 51 fick Albin fyrtal och nollställde oss andra. Från början skulle vi ha ätit glass, grädde och jordgubbar efter omgången, runt 23-tiden, men nu blev det inte förrän 01:30.
 
En fin och minnesvärd, lugn, midsommar, där jag också blev erbjuden en katt av Albin och Louise. En bekant till Louise, vars barn inte riktigt kan uppföra sig med djur, var tvungen att göra sig av med sin lilla kisse. Jag pratade lite med mamma och pappa om det och vi får se. Problemet är nu bara att vi har fått ännu ett erbjudande om en katt. Robin, min äldsta kusin, och hans sambo har två katter som hon plötsligt har blivit rejält allergisk mot. så de måste också göra sig av med dem. Så nu har vi två erbjudanden. Mamma verkar inte helt negativ, inte pappa heller, även om det är han som tvekar. Det gjorde han dock i typ 12 år innan Ford kom också, så jag är ganska säker på att det kommer bli annat ljud i skällan sen när kissen väl är här. Vi får se vad som händer på den fronten.
 
På tal om fronter så ser väderfronten inte allt för ljus ut här hemma i Sverige under den närmsta veckan. 40mm regn kunde det komma, bara imorgon, sa de på radion förut. Dock rör det inte mig. Jag och älsklingen åker nämligen till Spanien på tisdag och är borta i två veckor. 24-31 grader är det där nere just nu. Det ska bli så skönt att få lite sol, bad och värme nu känner jag och åh så vi har längtat efter detta!

Kommentarer
Postat av: Sofie

Det var en riktigt trevlig återträff, jag är nöjd med mitt smeknamn.
Jag längtar till nästa återträff! Kramar!

2012-07-13 @ 09:48:08
URL: http://sofieisdahshit.blogg.se
Postat av: danten89

Underbart ni haft det med då isåfall? =D
Ätit massa gott och så också?:)
Hade verkligen en underbar resa :D

Men vill du verkligen komma dit, satsa, så lovar jag att du kommer dit =D
Eller du har åtminstone ett mål och så får du se vart resan tar dig? :)

Blir det någon tid där alls i år??=)

Lät som en grym midsommar.

Hur är det annars då?=)

2012-07-13 @ 14:43:01
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: anna

det lät riktigt kul med återträff :)

svar: det lät underbart med Spanien! Detta vädret gör mig galen, det regnar ju minst fem dagar i veckan och har gjort det hela sommaren..

Verkligen! Motivationen är verkligen halva grejen!

Nja, vi har inte hunnit träffats mer än! Hon har också varit borta på semester utomlands länge nu..

Ja precis, det känns ju inte som om man främjar nytt folk på det sättet, men Lund är ju ändå en mycket attraktiv stad för många och locker ändå till sig mycket människor trots enorma problem med att få tag på bostad..

Jag vet inte riktigt hur det är, men jag tror att det för många handlar, iaf är det mycket för mig så, att man är rädd för att misslyckas. Därför väljer många den säkra vägen istället för att chansa. Men det är bara min tanke :)

2012-07-14 @ 21:28:11
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: Jessica

sv' åh! nej hade verkligen inte tackat nej till spaninen nu, haha :) hoppas du hade det bra!!

2012-07-14 @ 22:25:22
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se
Postat av: danten89

Ja festen var underbar =)
Förutom att det regnade osv..
Men det finns ju lösningar på allt? ;)

Ibland finns det dock genvägar, som att bli popstjärna via Idol eller att bli kända via youtube.
Men inom Idrotten måste man ha talang eller styrkan och så viljan och motivationen, som du säger :)

Vilka var i stugan mera då?=)

Då är du på G då? ;D

Jag mår bara bra, smått trött bara ikväll :)

2012-07-15 @ 19:40:01
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

svar: Tack vännen! Jodå hade inte bara en bra dag utan en underbar helg med familjen.
Jag fick gå på min första fotbollsmatch och se IFK Göteborg spela mot Gefle IF. Jag är lite frälst måste jag nog säga. :D

Jag vet inte faktiskt. Det finns säkert någon som hade förstått att det handlade om mig - men det är svårt att veta eftersom det inte är många bekanta som faktiskt läser min blogg. :P

Jasså? Vad ska du göra här då?

2012-07-15 @ 19:43:33
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: dominic

Det slutar aldrig regna :(

2012-07-15 @ 22:13:54
URL: http://youngadults.blogg.se/
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

svar: Jodå, jag fick den. Men jag har massor av kommentarer som ligger och väntar på att svaras på och publiceras. Har ju knappt hunnit sitta vid datorn i helgen :P

Men jag kan förstå att det är svårt för att förstå min kärlek till Westlife fullt ut. :P Det är ganska så komplicerat även för mig. :)) De betyder så mycket för mig och har funnits där i större delen av mitt liv.

2012-07-15 @ 22:36:04
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Johanna Öberg

haha ja nu längtar jag tills jag får körkort (om jag får de;P)
ja den är riktigt bra!:) är allt bra med dig ikväll?:) Kram

2012-07-15 @ 22:50:11
URL: http://asiwantit.blogg.se/
Postat av: anna

svar: den första kommentaren var ju rätt :)

ja, nu har jag sovit ut! nu blir det en väldigt lugn vecka och nästa vecka blir det fart och fläng igen :)

Okej, ska bli kul att läsa om resan!

Med motivation fixar man allt, eller ja, det mesta i alla fall :)

Precis! Hur som helst är ju sysytemet ändå orättvisst, galet svårt att få tag på en lägenhet ju..

Det är absolut rädsla och osäkerthet som är dem viktigaste faktorerna!

2012-07-17 @ 10:03:32
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: Evelina

Återträffar är alltid roligt :D Kul att se alla och höra hur de haft det, vad de gjort och så vidare :) Förstår dig, vad gäller det där med saknad av sin älskling. Det kan räcka med bara några få dagar i från varandra. Det minns jag :p

2012-07-17 @ 11:39:20
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Deckare gillar jag :D Så kom gärna med tips på bra böcker!

Mm, Dalarna var jättefint och jag hade riktigt skoj i midsommar!

2012-07-17 @ 11:58:54
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: jennifer

Jag har också dålig koll, men lite allt. Jobb, skola,flytt m.m. :-)

2012-07-17 @ 14:32:39
Postat av: Jessica

sv' haha förstår dig till 110! ;)

2012-07-20 @ 00:27:41
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se
Postat av: Ida

Det händer saker i livet ser jag, nice=)

2012-07-23 @ 20:02:14
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: