Helgen

Tid: 11:37:00
Datum: 2013-04-29
Kategori: Allmänt

Det blev en fullspäckad helg med fyra träningspass, grillning med laget och firande av mormor, som fyllde 74 tidigare i veckan. Som jag har sagt många gånger tidigare så är det så fint att vara hemma hos henne. Jag gillar verkligen hennes lägenhet, så det gäller att passa på att hälsa på och vara där så mycket som möjligt nu, för det kan gå fort i de där åren. När farmor var 74, 2002, hade hon flyttat från huset och bodde i lägenhet. Några år senare blev det ålderdomshemet och de sista åren satt hon i rullstol. Mormor är visserligen ganska pigg av sig, men som sagt, det kan gå fort under de där åren. Samma sak med pappa. Han fyller 60 nästa år och det är inte allt för sällan som jag tänker att något kan hända, en hjärtinfarkt, stroke eller vad som helst. Han har visserligen också alltid varit frisk, aldrig några sjukdomar eller liknande, men man vet aldrig i den åldern...

Firandet av mormor var hursomhelst trevligt, även om jag var trött och kände mig väldigt osocial. Man blir dock trött efter sju träningspass på en vecka.

Det började ju med kortlägret där i Stockholm i tisdags. Sedan blev det dubbla pass, intervaller och goalball, i onsdags, varefter det blev vila i torsdags. I fredags var det dubbelpass igen. Först intervaller, som jag fick köra själv och som gick ganska bra, och sedan styrka.

När Jennifer hjälpte mig med intervallpasset i onsdags hade jag pulsband på mig och enligt det gick pulsen ner ca 30 slag under den första minuten efter avslutad intervall. Följer man det mönstret även under fredagens pass så toppade jag på 181 slag/min och snittade 172,2 slag/min. Jag har ju tyvärr ingen timer som kan mäta kortare tid än en minut, vilket gör att pulsen redan har gått ner en del när pulsmätningen är klar, men går man efter vad pulsbandet visade så bör jag ha legat ungefär kring de nivåerna.

Styrkan kändes också bra senare under kvällen och det blev höjningar på 2/6 övningar, från 72 till 82kg på enbens benböj och från 15 till 17,5kg på baksida lår ett ben. Båda två ligger fortfarande under de vikter jag hade när jag skadade knät, men det närmar sig åtminstone. På tal om knät så ska jag nog skaffa stödskydd för detsamma, för det har vikt sig på liknande sätt som när jag skadade det, fast inte lika allvarligt, tre gånger på två veckor. Första gången var under träningslägret i Trelleborg. Andra gången var i fredags, när jag lyfte upp madrassen i sängen och tredje gången var under lagträningen i lördags, också där när jag tränade skotteknik.

Lagträningen gick annars bra, även om vi bara blev fyra spelare. Tobbe har åkt på en långdragen förkylning och Jonas hade fått bihåleinflamation. Det är alltid något med den killen. De senaste fyra-fem vekorna har det varit något varje helg och det är inte okej. Visst att man kan få förhinder någon gång då och då, men han meddelar ju inte direkt i god tid när han inte kommer och det påverkar hela laget, eftersom att vi är så få på träningarna. Det är tråkigt, men det är hans val och han kan inte räkna med någon speltid alls under Sverieserien här i Linköping om knappt två veckor.

Veckans sista pass var också det styrka och här blev det höjningar på 3/6 övningar. Från 46 till 49kg på enbens frivändningar, från 68 till 73kg på latsdrag och från 35 till 37,5kg på statisk mage med hantel över huvudet.

Innan det sistnämnda passet hade vi dock en jättetrevlig och lyckad grillkväll med laget i lördags efter träningen. Tyvärr kom ju varken Tobbe eller Jonas nu då och Linda stannade bara ett tag, så det blev jag, Jennifer, Albin och Louise. Det blev mycket god mat, dricka, prat och kortspelande under kvällen. Vi spelade min specialversion av Chicago, som jag, Albin och Louise spelade en del när jag var med dem nere i Kungsbacka för två somrar sedan. Den enda skillnaden är egentligen att man spelar till 102 istället för 51, som man brukar spela till i Chicago.

Maten bestod av grillat kött, klyftpotatis, vitlöksbröd och bea. Under kvällen diskuterade vi bl.a. olika typer av kött att grilla och jag sa att här hemma brukar vi ofta grilla grillschnizel, som inte är jättegott tycker jag. Då är fläskkaré mycket godare. Louise frågade vad grillschnizel var, men hon uttalade det fel, "grillsnittschel", vilket sedan blev "snittkjell", som då fick äran att jobba med att snitta köttet, den gode snitt-Kjell. Riktigt låg humor, men det var kul och Louise trodde även att mina magmuskler var revben, innan hon insåg att revbenen ju inte sitter där. Många skratt och en mycket trevlig kväll måste jag säga. tyvärr sker det allt för sällan, men när man väl är där, då är det ju jättekul att umgås sådär. Så det måste absolut bli fler sådana kvällar i sommar!

 

Kommentarer
Postat av: danten89

hehe, min förra var en platt tv, men den var tjock tv jämfört med den nya :D
haha.
teknikens under är fantastisk?

händer i valborg och övriga veckan då?

allt bra? :D

2013-04-29 @ 17:41:27
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Jag tänker på all teknik överhuvudtaget? :D
Haha.
Vilka under som skett? I alla anseenden.

Jag ska fira valborg med korvgrillning, majeld och fyrverkerier :D
Kommer bli galet mys, det kommer ju ni med att ha? :D

Jag får se hur veckan blir. Inget bestämt.
1a maj blir det tivoli och motorcykeltåg.

2013-04-29 @ 19:08:11
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Alice

Tack så mycket, jag gillar att skriva :)
Men det känns verkligen så närvarande, så verkligt, som att han står och pratar med mig, både roligt och läskigt på samma gång. Brukar kolla på onda andars hus på söndagarna, nästan så jag kissar ner mig av nervositet efteråt, hehe ;D

Jo det är ju ett intresse, men det vi gör nu med modeller ger inga pengar, men det ger mig och de andra material till portfolio för framtida jobb :) Dock är det svårt att lyckas som fotograf, man får hoppas och göra så gott man kan. Men ska söka in till polishögskolan när jag är redo för det :)

Ja, musik är magiskt. Har du lyssnat på Lana Del Rey? Den kvinnan är helt gudomlig. Lyssnar mer på manliga artister, och tycker de över lag har bättre och behagligare röster än tjejer, men hennes musik och röst är underbar!

tack min helg var bra, :)

2013-04-29 @ 20:07:38
URL: http://alicesafman.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Låter ju som en toppen kväll=))
Jo, fina släktband... min lillebror sa ett bevingat uttryck när han varliten... "släkten är värst"... sant , men bäst oxå... haha.

2013-04-29 @ 20:32:36
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Alice

Ja, börja intressera mig för polisyrket på riktigt för cirka ett år sen, men nu funderar jag på väktare istället, eller till att börja med så att säga. Väktare är ju inte på långa vägar lika krävande som polis vilket är självklart, men den som lever får se :)

Ja det gör du rätt i, hon är riktigt bra. Jo det kanske är så, har inte en aning. Jag tycker kvinnliga artister lätt blir för gälla i rösten, det "skär" liksom. Dock är det ju en smaksak, och smaken är som baken :) jag älskar Andreas gregas röst, inte världens bästa sångare men väldigt behaglig röst för mina öron och underbara texter!

2013-04-29 @ 22:00:23
URL: http://Alicesafman.blogg.se
Postat av: Sara

Det blev en hel del träning ser jag :)

Haha att gå ner i vikt och att känna mig mer nöjd med mig själv. Många ser det som idiotisk osv men är man inte nöjd med sig själv så får man göra något åt det, spelar ingen roll hur många som säger att du är fin som du är om man fortfarande inte trivs i sig själv. Så en bit på vägen har jag kommit i alla fall :)

2013-04-30 @ 07:12:41
URL: http://sausan.blogg.se
Postat av: Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Verkar som du hade en bra helg :) Fyra träningar, det var inte dåligt :) Jag som låg däckad hela helgen fick inte träna alls :(

2013-04-30 @ 11:51:26
URL: http://motdromhuset.blogg.se/
Postat av: Hanna Karlsson

Vilken toppenhelg! :-)

2013-04-30 @ 12:35:20
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Helena

Vad mycket du hann med denna helg! Tur att det blir lite paus i träningen med trevliga tillställningar. Det ger mycket energi:)

Sv; Bor man i glasriket så finns det gott om glaspjäser och prylar var man än kommer:) Jag tycker också det är fint!

Ha en bra Valborg!

2013-04-30 @ 17:25:42
URL: http://helenassota.se
Postat av: sandra

sv: ja okej. Jag har aldrig varit på en lyxkryssning. Har inte riktigt råd med det men jag skulle verkligen vilja åka på en sådan kryssning :)

Hoppas du får en bra valborg :D

2013-04-30 @ 18:52:00
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: anna

gott med grillat! :)

svar: det var typ administrativt/lagerarbete, men med flexibla arbetstider, där man ändå får vara ledig 2-4 dagar i veckan! dock blev det inget av det då jag inte kunde börja denna veckan, men blev rekommenderad till ett liknande så ska kolla upp det :)

ja, det är svårt att utmana sig emellanåt!

Jag förstår inte heller varför man tar bort det innan visningen, även om man har ett bud, det kan ju bara öka liksom! men jag tror faktiskt att vi hade tur med mäklaren som verkligen var på vår sida och ville hjälpa oss att göra en bra affär:)

2013-05-01 @ 11:11:13
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: Louise

SV: Jag har min absolut bästa vän, mitt ex jag var ihop med när vi var ihop, som jag pratar med i drygt 10-15 timmar om dygnet. Så helt ensam är jag inte, har honom som sagt :) Nej mitt liv har aldrig varit vidare enkelt, motgång efter motgång. Men någon gång måste det ju vända... Tack så mycket Johan!

Jaså, har du fått lägenhet? :)

2013-05-01 @ 14:48:28
URL: http://vitmossa.blogg.se
Postat av: LindaViola - mamma till två!

sv; Jag brukar också vara väldigt öpppen i min blogg, men den här gången kände jag att det är bäst att hålla de inblandade bakom. Man får ju trots allt tänka på att det är en sak att skriva om sig själv, men att skriva om andra är en helt annan sak :).

2013-05-01 @ 15:47:15
URL: http://lindaviola.blogg.se/
Postat av: Evelina

Svar: Det blev ingen teater i söndags. De jag skulle gå med blev sjuka, och ingen annan ville eller kunde följa med mig. Jag ville inte gå själv ;p

Mums! Grillat är verkligen gott. Jag gillar att grilla fläskfilé eller egengjorda hamburgare :p Grillade majskolvar är jättegott. Åh, nu blev jag hungrig!!

2013-05-01 @ 18:11:18
URL: http://evvvelina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: