SM 2013

Tid: 09:16:00
Datum: 2013-04-22
Kategori: Goalball

SM 2013 avgjordes i helgen i Malmö och FIFH-hallen.

mästerskapet avgjordes i en herr och en damklass, där vi, precis som förra året, fanns med på herrsidan. Det var jag och Albin här i från Linköping, + David, som spelade med oss även förra året, och Claudio, som spelade med laget senast i Sverigeserien, då när jag inte var med p.g.a. knät.

Vi spelade fyra grundseriematcher mot FIFH Malmö och IFAS, varefter segraren i gruppen gick direkt till final och tvåan och trean möttes i en semifinal för att göra upp om den andra finalplatsen.

Vi inledde helgen med den match som helt klart skulle bli helgens bästa. En match jag är väldigt nöjd med, även om resultatet kanske inte visar det. 6-14 slutade matchen till slut. Det rann iväg lite där mot slutet, då vi tappade koncentrationen litegrann och släppte några billiga mål och någon straff. Till en början höll vi dock ganska jämna steg med killarna i IFAS, Magnus, Åkerberg och Piotr. De ledde bara med 5-2 i halvtid och det var ett resultat vi absolut var nöjda med. Jämför man med förra året så blev vi gameade med några minuter kvar av första halvlek mot just IFAS, vilket alltså innebär knappt 12 minuters spel. Nu höll vi i 24 minuter. Kort sagt, en riktigt bra match, där alla drog sitt strå till stacken, vi jobbade som ett lag, höll en hög och tydlig kommunikation och spelade lugnt och disciplinerat.

Andra matchen var mot hemmalaget FIFH Malmö, där vi även där blev gameade med 0-10 i gruppspelet och 1-11 i semifinalen förra året. Här fortsatte vi dock med vårt fina spel. Vi höll ihop försvaret riktigt bra och FIFH ledde bara med 1-0 efter halva första halvlek. Därefter sjönk nivån på spelet litegrann, men det var återigen en halvlek vi var nöjda med.

I halvlek gjorde vi ett byte. Albin skulle ut, men där brast kommunikationen mellan Linda och Jennifer, som fick hoppa in som assisterande coach den här helgen, eftersom att Annika blev sjuk. Coacherna hade på förhand bestämt att byta ut mig i några minuter, men Albin sa att han ville gå ut och vila ett tag. Linda missade dock att meddela Jennifer och domarna detta, vilket gjorde att jag fick byta ut i alla fall. De där inne på planen gjorde det dock bra tycker jag och efter några minuter byttes jag in igen.

Personligen var det mitt näst sämsta framträdande under helgen. Jag slarvade med tekniken i försvaret, gick åt fel håll vid något tillfälle och släppte in många bollar, främst på mina händer, vilket starkt bidrog till att FIFH slutligen kunde vinna med 13-3, några minuter från slutet.

Precis som i första matchen mot IFAS gjorde vi en jättebra första halvlek, men i andra tappar vi. Vi diskuterade detta och kom fram till att det troligen hänger på orken. När orken börjar tryta, då sjunker alla andra parametrar också. Kommunikationen sjunker, det slarvas med tekniken, det blir lätt missförstånd, man drar på sig onödiga straffar osv osv. Allt grundar sig egentligen på orken, särskillt på en såhär hög nivå. Man måste vara fokuserad till 100% i 24 minuter, varje boll, annars blir det mål eller liknande, vilket skedde både här mot FIFH och i första matchen mot IFAS.

Lite välbehövlig mat inmundigades sedan, innan det var dags att ladda om för match igen. Dagens andra möte mot IFAS stod på schemat.

Här lyckades vi tyvärr inte upprepa bedriften från morgonens match. IFAS hade skruvat upp tempot och vi hängde helt enkelt inte med. De körde med snabba returer och välplacerade skott, vilket resulterade i game igen, nu med 13-3.

Vi höll fortfarande ett ganska okej spel tycker jag, kanske inte riktigt på den nivå vi presterade under morgonmatchen, men ändå en ganska bra nivå. Skillnaden var att IFAS som sagt hade skruvat upp tempot och vi hängde inte med. Personligen tycker jag dock den här matchen var betydligt bättre än matchen mot FIFH. Jag gjorde inte alls lika många misstag och var inte inblandad i så många av målen. Rent lagmässigt höll vi dock en lägre nivå än matchen mot FIFH, så det hjälpte inte att jag personligen var mer nöjd med min insats här än mot FIFH.

Dagens sista match var just mot FIFH. likt föregående match mot IFAS kom vi inte riktigt upp i samma nivå som de två tidigare matcherna mot lagen under dagen, vilket troligen också har med ork att göra. Man blir schleten i kroppen efter fyra matcher på en dag, även om man försöker återhämta sig så gott det går mellan matcherna med banan, drickyoghurt etc. FIFH kunde här vinna med 11-1 och därmed var dagens spel över.

I och med segrar mot IFAS med 8-4 och 5-3 kunde FIFH gå obesegrat ur gruppspelet och ta sig direkt till final, medan vi ännu en gång ställdes mot IFAS, nu i en semifinal.

Tyvärr blev detta helgens klart sämsta insats. En enorm underprestation från samtliga spelare. Faktiskt sämre än någon match under SM förra året. För två år sedan blev vi gameade med 10-0 efter drygt fem minuters spel mot IFAS och det var ungefär den nivån det låg på här också. Rent spelmässigt gjorde IFAS en sämre match än den andra under lördagen, då när de skruvade upp tempot. Det behövde de inte göra nu. Det spelade ingen roll vad de gjorde, allt gick in i alla fall. Efter 8 skott stod det 7-0 till dem. Vi försökte gång på gång ta tag i spelet igen, kämpa oss tillbaka, men ingenting hjälpte. Vi tog timeout och gjorde ett byte, men inget hjälpte. Vi fortsatte att spela som nybörjare rent utsagt. Det var så jävla dåligt så det nästan är pinsamt. Så många tekniska misstag vi gjorde i den matchen ska man inte ens göra på en hel turnering. Det var bollar som styrdes in på händer och fötter, bollar som studsade över oss, både på ben, armar och faktiskt också mitt i magen, något som inte ens ska vara möjligt. Alla tre spelare läckte som såll där ute på planen och det var nog min sämsta match på jag vet inte hur länge. 10-0 blev det efter ungefär halva första halvlek.

Jag pratade med Florim efter matchen och han höll med om att det var ett riktigt bottennapp, men var det något som var positivt så var det att vi shapade upp oss i någon minut när Claudio byttes in, men sedan föll vi tillbaka igen.

När de första tre bollarna i matchen går in, den fjärde blir high ball och den femte, sjätte, sjunde och åttonde bollen också går in, då är det svårt att vända på det och det var nog starten där som fällde oss totalt, för innan matchen kändes det faktiskt bra. Riktigt bra, men när vi väl var på planen gick allt snett redan från första skott och sedan fortsatte det bara utför.

En riktigt dålig avslutning på en annars bra helg som jag är nöjd med, även om resultaten kanske inte visar det. Det är fortfarande en lång bit kvar tills vi ligger på samma nivå som killarna i FIFH och IFAS, som vi egentligen känner väl, eftersom att det är de killarna vi spelar med på varje landslagsläger, men ser man bara till spelet så är det stor skillnad mot förra året. Det märktes inte minst i första matchen mot IFAS. Visst, IFAS kanske inte kom upp i någon vidare standard i den matchen, men det förtar ändå inte vår insats där. Det är enorma spelmässiga steg framåt vi har tagit sedan förra året, både offensivt och defensivt, så jag tycker vi ska vara nöjda med lördagens spel. Sista matchen här glömmer vi och tar istället med oss de positiva bitarna från helgen. Särskillt spelet under de två första matcherna i lördags, där vi verkligen visar att vi kan och att vi inte längre går att köra över hur lätt som helst, när vi spelar som vi vet att vi kan spela. Det är fortfarande en bra bit kvar tills vi kan utmana på allvar och ta poäng på en så hög nivå, men vi närmar oss, sakta men säkert, även om det definitivt inte märktes i sista matchen. Ser man till den har vi snarare gått bakåt sedan förra året, men sådant händer, ibland har man en totalt värdelös match där ingenting stämmer. Man försöker göra allt som går, men inget hjälper. Så, den matchen glömmer vi, samtidigt som vi tar lärdom, både från den matchen och från helgens övriga matcher.

Nästa anhalt är nu andra omgången av Sverigeserien, här på hemmaplan, i Linköping, för första gången någonsin. Det kommer bli kul!

 

Kommentarer
Postat av: Louise

Synd att ni inte vann matchen!

SV: Tack Johan! :) Det var en jättecharmig tårta med en ko och en gris på, båda såg hemska ut. Kossan påminde om att blivit slaktad, och låg på magen med alla benen åt olika håll, kaos.

Du får uppdatera din flytta hemifrån lista nu då! ;-)

2013-04-22 @ 12:10:07
URL: http://vitmossa.blogg.se
Postat av: ANGELICA - mot ett hälsosammare liv!

Tråkigt att ni inte vann matchen, men det kommer nog tills nästa gång :D

2013-04-22 @ 12:27:45
URL: http://lica.nu
Postat av: danten89

Ni kommer igen =)
som du skriver verkar det ha varit två första matchen som var riktigt starka, ta med dig det ;D

Jo men det var en fin grillkväll.

Hur ser veckan ut?? :D

2013-04-22 @ 17:08:33
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: sandra

Man kan inte alltid vinna, huvudsaken är att man har kul tycker jag :)

sv: Kryssningen var helt okej, är inte sådär jätte förtjust i kryssningar men det fick duga ^^ hade i alla fall trevligt sällskap med mig!

2013-04-22 @ 18:22:08
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: LindaViola - mamma till två!

sv; ja, tyvärr är det ju så att de stora idrotterna får mest plats. MEN gymnastik är faktiskt en av de största tjejidrotterna i Sverige, trots det så visas den aldrig. Sedan är det faktiskt så att de flesta människor gillar att kolla på gymnastik även om de inte är intresserade annars just för att det är så spektakulärt, "övernaturligt" på något sätt. Fick höra flera gånger under OS 2012 att de kollat på gymnastiken och att det var så häftigt.

Åh. Vad roligt! Vad är det du tränar för något nu igen :)?

2013-04-22 @ 21:10:25
URL: http://lindaviola.blogg.se/
Postat av: Alice

haha men dialekter är härligt, helst skulle jag vilja ha ännu grövre dialekt än vad jag redan har, för jag har svårt att tro att jag har lika "bred dialekt" som t.ex karlstad/säffle familjen i familjen annorlunda, ;)

Han blir många gånger kallad för "tappad" eftersom han ibland tar väldigt lång tid på sig att förstå, han tänker långa banor och förstår inte alltid skämt eller ironi. Men jag har alltid känt honom så väl, enda sen dag ett så hans beteende och sätt att vara är helt naturligt i mina ögon nu mera, för han är mer eller mindre en vardag för mig. Jo men det kanske är så, att jag inte backar undan, har inte tänkt på det på det sättet förut, det är ju alltid intressant med kunskap om varför folk beteer sig som de gör. :)

Jag tror inte heller det fuskas i det okända, visst kanske det kryddas lite extra för att det ska bli bra tv, men jag tror på medium och jag tror på spöken. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så tror jag på väldigt mkt, t.ex Gud, änglar, demoner, skogsväsen osv, men jag tror inte dem är som i böckerna. Spöken är inga vita figurer med kedjor, och Gud är ingen gubbe som sitter uppe på molnen med sitt vita långa skägg, tror det är en god kraft man kan känna av, samma sak med demoner, det är en ond kraft och mycket allvarligare än "vanliga andar".

2013-04-23 @ 12:27:59
URL: http://alicesafman.blogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

svar: Hej vännen! Ja, det var ju det och det är nästan så jag skäms. Har så mycket på gång just nu och det är knappt så att jag hinner skriva denna kommentar. Är uppe otroligt sent för ovanlighetens skull. I vanliga fall, sen i februari, så har det varit Äta, Jobba (praktisera snarare) och Sova som har gällt för min del och under korta stunder som jag är pigg så är det plugg som gäller.
Måendet är faktiskt mycket bättre, tackar som frågar! :) Jag har ju definitivt inga större sömnproblem längre. Ibland händer det väll att man inte kan somna på kvällarna men det är ju inte helt ovanligt för någon kan jag tänka mig. Hur är det med dig då?

2013-04-23 @ 21:37:26
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Alltid tråkigt att inte vinna, men så länge man lär och har roligt... ;)
Hemma match kan ju vara extra kul!
Teatern var jätte bra och våren är här för att gå mot sommar=))

2013-04-24 @ 12:18:58
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: danten89

Det är sista köret nu, och jag kör :D
Började på en psykologiuppgift igår och har bara en liten del kvar i den och så är den klar :)
Då är det bara en examination kvar, en psykologiuppgift och ett grupparbete kvar sista månaden:)

Det låter det du ;)
Mycket träning, blir det något uppehåll snart eller kör du på hela sommaren osv?:)
Låter som en fullspäckad helg :D

2013-04-25 @ 10:00:44
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Alice

sv. nej någon enstaka låt har blivit okej bra, kan jag tycka, men de spelas sönder överallt så man tröttnar rätt fort :)

Både och, ibland tar det extra lång tid för han svävar in på annat och hör bara enstaka ord och inte hela meningen som sägs och ibland får man försöka förklara och vara tydlig med varenda ord så han ska förstå vad man menar. Vi har ett projekt tillsammans med en till tjej, jobbar och fotar modeller, och för någon dag sen kom jag och Emelie som hon heter överens om att vi måste hitta fler modeller och ha minst 20 stycken istället för 10, det tog 1 timme att förklara det för honom för han förstod inte att vi skulle ha 10 TILL, han trodde stenhårt vi skulle BYTA UT modellerna^^ Nu när jag läser genom och tänker på allt jag skrivit och förklarat låter det som jag beskrivit jordens mest konstigaste människa, det låter värre än vad det är. Det är ju som sagt vardag för mig så uppfattar det inte så mycket längre på samma sätt som innan. Men jo, svårt att läsa av ögonkontakt, kroppspråk och ironi är typiskt aspergers.

Jag tror de skeptiska inte är öppna för att förstå, de kan inte se och tro på att det finns annat än vi på jorden och i universum. Medans de som tror på det kan se och känna av det som sker runt om. Många missuppfattar när jag säger "jag tror på Gud" jag är inte troende som en kristen eller muslim, jag ber inte och jag går inte i kyrkan jag tror bara det finns något mer än vi, jag tror det finns en god kraft (gud) och jag tror det finns en ond hemsk kraft (djävulen, demoner). För några år sen vad jag helt emot allt detta utom spöken, men då var jag också en trångsynt människa som inte vidgat vyerna fullt ut^^ haha.

Ha en bra dag du också!



2013-04-25 @ 10:41:36
URL: http://alicesafman.blogg.se
Postat av: Alice

sv. Visserligen har jag några låtar jag kan spela om och om igen säkert 15 gånger om dagen utan att tröttna, men det finns få av dem som klarar sig igenom utan att bli sönderspelade, frozen med madonna t.ex, den kommer jag troligtvis lyssna regelbundet på om 20 år också ;) haha.

Jo det gör det verkligen, blir nya roliga kommentarer och situationer varje dag/gång vi ses :)

Jag vet inte, jag tror man föds mottaglig, sen finns det ju olika nivåer och grader i HUR mottaglig man är, de som ser och känner av mycket är ju de som kan bli mediums. Jag har faktiskt inte en blekaste, men min granne är medium :)

haha, nej jag mena inte att du var trångsynt, men jag var otroligt dryg och trångsynt när jag var runt 13-16 år. Men jag tycker inte "skeptiska" människor är trångsynta, jag förstår bara inte hur man kan va så negativt inställd och vägra tro på det övernaturliga. Men det är så det är, men jag tycker sånt här är väldigt intressant och älskar att kolla dokumentärer och just spöken, andar och allt.





2013-04-25 @ 19:43:25
URL: http://alicesafman.blogg.se
Postat av: louise

SV: Jag är medarbetare på Bloggande iFokus, så vid eventuell intervju vill jag ha bloggarens mejladress och skickar då frågor till bloggaren som den får svara på. Bloggaren svarar på mejlet med frågorna (och det måste naturligtvis vara korrekt svenska och inte fullt med förkortningar i texten för att underlätta för synskadade, det är vi väldigt noga med inne på ifokus överhuvudtaget) och vi publicerar det i en artikel på bloggande. Som tack för att man får vara med på intervjun ska man skriva ett blogginlägg med länk till bloggforumet och länk till intervjun. Det är dock inte vem som helst som blir intervjuad, utan vi bakom Bloggande diskuterar det hela först och kollar om vi tycker bloggen "lämpar sig" för det.

Din tårtidé var riktigt, riktigt cool!! Jag är inte frisk, men jag måste komma igång ändå. Tack! :)

Hoppas allt är bra med dig, kram.

2013-04-25 @ 19:45:09
URL: http://vitmossa.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Kul att du gillade inlägget "Nej!" :) Jag ska ta hand om mig, jag lovar! Tassels är fint på väskor. Jag är kär i min nya! :p

Hm, det låter inte som att matchen mot IFAS var bästa matchen ni har spelat.. Tråkigt :/ Men man kan ju inte alltid vinna! ;D Det viktiga är att man fortsätter kämpa och inte ge upp!

2013-04-25 @ 19:54:28
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: ADARAS.se - Where blog meets magazine!

sv: Eller hur!! Kan faktiskt sakna det klassiska svartvita snake ibland, haha xD Det var enkelt men genialt.

Håller med dig, den filmen är en ren klassiker :D

2013-04-26 @ 04:03:51
URL: http://adaras.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: