Sommaridyll

Tid: 16:04:10
Datum: 2013-08-02
Kategori: Allmänt

När solen skiner från en klarblå himmel, termometern visar 25+ och man ligger nere på bryggan, lyssnar på sommar i P1 och äter hemmagjord jordgubbsglass, ja, då finns det ingen bättre plats att vara på än i stugan.

Det är där jag har tillbringat mycket av de senaste två veckorna och ja, det har blivit en hel del solande, även om det inte har varit strålande sol varje dag. Det har ändå varit varmt i luften och då är det underbart att vara där. Att antingen ligga på bryggan, läsa, lyssna på musik eller helt enkelt bara lyssna till alla fåglar, gubben som alltid sågar ved uppe i skogen, bilarna som åker förbi ppå vägen och fiskarna som då och då hoppar upp ur vattnet. Eller att sitta på baksidan, med datorn i knät och lyssna till mormor som stökar i köket, mamma som hämtar vatten, pappa och Mats som klyver ved, Mikael som spikar någonting uppe vid Bygget eller Sofia som kommer med motorcykeln efter jobbet. Mormor som sedan bär ut en bricka med kaffekoppar, samtidigt som doften av nybryggt kaffe blandar sig med doften av nyklippt gräs, blommor och humlornas surrande. Kaffet som dricks när alla har samlats kring bordet, en stund mitt i allt jobb där alla bara kan umgås och prata och njuta av det fantastiska vädret. Pappa och Mats fortsätter sedan med vedklyvandet, efter att ha svalkat sig med varsin iskall öl, Mikael återvänder till spikandet, medan mormor, jag, Liselott, mamma, Emma, Shep, Hasse och Elin sitter kvar vid bordet, tar fram en kortlek och börjar spela kort i solgasset.

Behöver jag säga mer än att det är underbart att vara i stugan på sommaren? Det tyckte jag inte förr om åren. Då var det jättetråkigt tyckte jag. Som tonåring ville man ju så klart vara hemma hos kompisarna, sitta vid datorn och lyssna på musik. Inte vara mitt ute på landet, utan rinnande vatten, utan toalett och helt isolerad från omvärlden.

Med åren har helhetsbilden av stugan minst sagt förändrats och det finns ärligt talat ingen bättre plats att vara på en fin sommardag än där. Det är en ren sommaridyll.

Under alla dagar i stugan har jag också haft tid att utforska och lära mig Iphonen. Det är ju ett helt nytt system mot vad jag är van vid sedan tidigare och när man inte ser tar det lite längre tid att lära sig nya saker sådär. Jag tycker dock det har gått väldigt snabbt, precis som när jag var med och testade och utvärderade Ipads för två somrar sedan. Man lär sig snabbt och jag skriver redan nu flera 100% snabbare än jag gjorde i början, vilket är bra, med tanke på hur mycket jag messar. Jag tänkte dock passa på att fråga er läsare, nu när vi ändå har ämnet uppe på tråden, om ni har några bra apptips?

En lite tråkigare grej är att jag länge sett fram emot den stora Elitseriepremiären i Tegera arena, den första Elitseriematchen på sju år, mot Brynäs. Jag skulle bara dit. Jag måste dit för att se mitt älskade Leksand, men tyvärr så är biljetterna redan slut, så det blir inget av med det, vilket var en stor besvikelse tidigare idag. Jag lade mig i sängen, drog en filt över mig och tittade på ett avsnitt av Rederiet. Efter det kändes det lite bättre, men det känns fortfarande lite surt att missa också den matchen, som jag hade sett fram emot så länge och som för en gångs skull inte krockade med någon tävling, något läger eller annat. Nu får vi istället titta framåt, på andra matcher som kanske kan passa in i kalendern. Det är inte lätt att hitta sådana matcher nu framöver, för augusti, september och oktober är ganska fullbokade. Därefter väntar EM i Turkiet och jag ska göra allt för att bli uttagen dit. Med andra ord är det bara träning, träning och ännu mer träning som väntar i höst och det drar igång redan nu i helgen. Senare idag åker jag nämligen upp till Stockholm för landslagsläger. Sedan är det kortläger med landslaget i Malmö på tisdag. Därefter sover jag hos Sofie, varefter vi åker upp hit, går på Skänninge marken, två av tre dagar varje år som min kära barndomsstad lever upp. Sedan är det Sportis camp här i Mjölby veckan efter och där ska jag, Jennifer och Albin visa goalball för de små barnen och sedan är det dags för kortläger igen. Så, augusti blir betydligt mer fullspäckad än vad juli har varit.

Lite studier ska jag väl förhoppningsvis hinna med i höst också. Jag hoppas bara jag kommer in på något. Det är sociologin jag hoppas mest på. På socionom var jag typ 260:e reserv, vilket t.o.m. är sämre än förra året, så det är nog bara att glömma. Kommer jag inte in på sociologin heller, då ligger jag inte bra till rent ekonomiskt. Inte alls bra faktiskt. Dels får jag inget från CSN och dels får jag inte mitt beviljade stipendium på 20 000kr. Med andra ord blir det arbetsförmedlingen och att leva på sparpengar i sådant fall, så håll tummarna för mig nu!

 

Kommentarer
Postat av: Sofie

Du skriver underbart fint ska du veta, du borde skriva mer! Vi ses på tisdag! <3

2013-08-04 @ 10:21:27
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: danten89

Jag dricker cider, likör till kaffet och lite så.
Men jag är ingen stordrickare, kommer aldrig bli. Vill ha kvar de hjärnceller som finns.

Jaså? Pga vädret?
Har inte varit någon dålig helg här i sommar =)

Jag njuter av att bara ta en promenad, eller ligga och sola i den stekande solen och bli helt borta och bara surpla i mig vatten och kaffe =)

Vad gör du? :)

2013-08-05 @ 22:15:43
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: sandra

vad mysigt det låter :) var själv på landet men bara i 3 dagar men det var skönt och komma iväg från stan lite.

sv: tack så mycket. Hitintills har väl inte min födelsedag börjat så bra. Bråkar med min bästa vän som jag skrev inlägget om så är jätte ledsen och känner inte alls för att fira min födelsedag. Men det är bara och bita ihop för ikväll kommer det gäster över på middag.

2013-08-06 @ 12:35:53
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Helena

Hoppas du kommer in på någon utbildning du önskar!! Dina första meningar lät riktigt skönt och sommaridylliskt. Hemgjord jordgubbsglass skulle jag gärna ätit nu när jag tittar på Allsång på Skansen:)

Tack! Jag kan inte annat säga än att jag har haft en fantastisk sommar. Lyckligt lottad är jag som fått tillbringa flera veckor på Öland.

2013-08-06 @ 20:23:35
URL: http://helenassota.se
Postat av: Jessica Högberg

Tumme hålles hårt!! Låter alldeles underbart i stugan, för som du säger: Svensk sommar när den är bra är bäst!!

2013-08-07 @ 09:27:09
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Alice

Surt att biljetterna till Leksand redan är slut, folket har tydligen längtat ihjäl sig efter den matchen. Vet inte om jag ska på premiärmatchen mot Örebro än, snackades om att köpa säsongskort till klacken.

Jadu, jag var allmänt opepp, när jag kom till gymmet insåg jag att jag glömt fylla på nytt protein och nya aminosyror så bara de gjorde mig opepp. Men annars hade jag bara ätit frukost innan, typ 3-4 timmar innan, stressen var total så glömde bort mellanmålet /lunchen innan.

Biceps i hantlar kör jag "bara" med 6-10 kg beroende på om jag kör lungt eller hårt. Kör aldrig speciell tungt i bicepsövningarna då jag bara vill underhålla musklerna där, har alltid haft stora biceps/triceps utan att direkt träna dem. Samma med benmusklerna, känns som jag är född gladiator haha.

Vet inte vad problemen beror på, antagligen hör det ihop med reumatikerproblemen jag haft på sisåtone, mamma är reumatiker och det går i arv. Fått min korta längd av mormor, gallsten av mormor/farmor/pappa, mitt utseende är 90% pappas, så något borde jag väl ärvt av mamma också, ont i kroppen och lederna haha :)

Jo den kärleken går inte beskriva, min bästa vän står bara å kollar på mig när mitt lag förlorar, sen kan han säga " men lugn, de är bara en sport" men så är det. Det är bara en sport, det har han rätt i, men för mig är det så mycket mer än bara en spor.

Ha en bra dag:)

2013-08-07 @ 13:55:59
URL: http://alicesafman.blogg.se
Postat av: Evelina Eriksson

Mysigt det lät! Jag vill också ha en stuga som jag kan åka till på sommaren när jag känner för att komma bort lite :) Håller tummarna för dig att du kommer in på sociologin! :)

2013-08-08 @ 07:31:19
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: anna

vad mysigt det låter :)

och hoppas du kommer in på sociologin eller något annat!

svar: ja, den är riktigt bra! jag älskar ju house, men även mycket annat så! :)

jodå, jag tränar en hel del! har dock lite problem med en gammal knäskada och så har jag varit småsjuk ganska länge nu så kan inte träna när jag vill utan när kroppen vill, men jag kämpar på :)

för att iphone har blivit som en statusgrej och jag vägrar och kör med min gamla android :)

härligt att du trivs i lägenheten :)

2013-08-08 @ 10:08:42
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Sant :)

Tråkigt när ekonomin inte är så bra :/
Men det där du beskrev om landet/stugan lät alldeles för härligt!

2013-08-08 @ 11:04:51
URL: http://lifefrowmithin.blogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Åh attans! Skrev precis en himla lång kommentar och så lyckas jag stänga ner hela fönstret. >.<
Men i alla fall... Hemmagjord jordgubbsglass lät ju helt underbart gott. :) YUM!

Åwh det där med ekononomi kan ju verkligen göra en vansinnig. Jag känner igen det. Verkligen.
Så jag håller verkligen tummarna för att du kommer in på det du vill komma in på.

svar: Jadu, tack så hemskt mycket :) Såhär 1 månad i efterskott. Som vanligt har jag haft alldeles för mycket att göra den senaste tiden.
Nu kommer jag inte ihåg ifall du menade praktiken eller timanställningen. Men jag är tillbaka på praktiken nu och undrar allvarligt om det kan vara lagligt att jobba så hårt som jag gör utan lön.
När det gäller timanställningen så är min kontaktperson på semster och alla lunchrestauranger är stängda så... no work there. Men det kommer förhoppningsvis att ändras inom kort.

2013-08-12 @ 04:41:35
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: Erica

Sommar är en underbar årstid.. :D

2013-08-12 @ 12:03:19
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Ida

Låter underbart!

Jag är ju socionom=) Fick plugga upp mina betyg för att komma in och kom in som sista reserv i Umeå. Det går om man vill!

2013-08-13 @ 08:59:20
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: