Lillkissen

Tid: 10:37:00
Datum: 2013-12-10
Kategori: Allmänt

I söndags när jag kom hem från Stockholm hämtade jag så slutligen min nya familjemedlem. Vi hade mailat en hel del under två veckors tid och slutligen kommit fram till att det smidigaste var om jag tog honom direkt när jag kom från huvudstaden.

Sagt och gjort, i ett snökaosartat och kallt Linköping fick jag honom i min hand. Han jamade i princip oavbrutet medan vi satt och väntade på taxin, som naturligtvis också var en halvtimme sen.

Slutligen kom vi ändå hem. Först gick han omkring litegrann, tittade sig omkring, jamade lite till och gömde sig sedan bakom soffan. Där låg han hela natten. Jag tror åtminstone att han låg där, för jag hittade honom ingen annanstans. Bara vid ett tillfälle kom han fram, när han fick mat. Då jamade han som en besatt, strök sig och kelade som att han alltid hade bott här.

Det var vid samma tillfälle igår som förändringen började ske. När han fick lite mat och jag höll på att göra lax i köket. Då kom han fram och var jättekelig. Om det var för att det luktade fisk vet jag inte, men framme var han i alla fall och höll sig nästan framme hela tiden, enda tills jag åkte och tränade framåt kvällen.

När vi kom hem från träningen var han som utsvulten efter umgänge, jamade, kelade och strök sig hela tiden medan vi lagade mat och sedan också lade oss. Mysigt är bara förnamnet, men att det kan skilja så mycket från en dag till en annan. Ena dagen låg han tyst och stilla bakom soffan, nästa dag låg han spinnandes mellan oss i sängen. Lillkissen, eller Lillbengt/Tissen som vi kallar honom än så länge. Har ni några namnförslag?

Helgen ja. Den tillbringades på Bosön med en första informationsträff kring Elitidrottsskolan, som startar sin andra årsgång nu till våren. Första årskullen hade sitt infomöte för två år sedan och är slut om ett år. Så deras sista och vårt första år går parallellt.

Vad gjorde vi då?

Eftersom att mitt tåg var sent, p.g.a. Sven, så inledde jag helgen med att komma för sent. Jag fick därför hoppa direkt in i en grupp där de höll på att intervjua varandra. Intervjuerna skulle sedan redovisas inför hela gruppen och då var det alltså någon annan man skulle presentera.

Därefter kom Jonas Jakobsson, ni vet, skytten, och gästföreläste. En jättebra föreläsning om periodträning, kost, förberedelser inför större mästerskap, hur ett paralympics ser ut osv. Killen har ju deltagit i nio paralympics och har trettio paralympiska medaljer, så rutin och erfarenhet har han definitivt. Han berättade bl.a. att innan London, ungefär tre månader innan, då tränade han från klockan nio till tre. Sedan åkte han hem och åt och så tränade han igen, från åtta till halv elva. Varje dag. I tre månader. Han berättade också om den fascinerande mängd pengar och tid det tar att prova ut amunition till ett gevär. Ett parti som görs på förmiddagen behöver inte fungera likadant som ett som görs på eftermiddagen i samma maskin. Det kan vara olika temperatur och mängder med smådetaljer som senare kan påverka kulans uppförande i geväret och när den lämnar geväret och hela vägen fram till tavlan. Det var minst sagt fascinerande måste jag säga, vilken enorm process bara en sådan sak är. Fascinerande var det också att höra om mängden pengar. Jag minns inte exakt vad han sa, men ett skott låg ungefär på 4kr. 40 000kr för ett parti med 10 000 kulor alltså. Det räcker inte bara med ett parti sådär heller. Jonas brukar ha tre olika partier sa han. Det är alltså 120 000kr, bara det. Fascinerande. Det är sådana smådetaljer som man aldrig tänker på när man inte är involverad i det själv.

Jonas berättade också om en riktig lirare, en skytt i Australien, som han hade varit hos några gånger och också tävlat emot. Han berättade på ett så målande sätt, så man fick verkligen en bild av hur killen levde där i Australien. Vägbeskrivningen till hans gård var ungefär "kör 120 mil på den vägen, sedan tar du in på en mindre väg vid något kännetecken. Sedan kör du ytterligare några mil och så svänger du av på en väg, som mer liknar traktorspår. Kör ytterligare x antal mil och så är du framme. Förutsatt att det inte har regnat, för då kan du inte köra den vägen". Killen skötte i princip sin gård själv, tillsammans med sin son och en ansställd. Gården, eller rounchen, var ungefär nio mil lång. Ändå hade han full koll på vartenda djur. De var märkta med ett id-nummer i ena örat och nummer som indikerade ålder, hur snabbt det skulle växa och hur fint köttet skulle bli i det andra örat. Stenkoll på alla sina djur alltså. Killen kunde inte gå, men han hade byggt om sina maskiner så att han kunde använda dem ändå, + att han använde fyrhjulingar ganska flitigt. Jonas berättade om en gång när de skulle installera vattentankar på andra sidan rounchen. En av dem revs sönder i botten, för de är ju gjorda av gummi. Då fick killen åka dit mitt i natten, i någon slags grävmaskin, där han lastade allt som behövdes i skopan, där han sedan tog sig upp på tanken, fick med sig alla verktyg, firade ner dem i tanken, varefter han firade ner sig själv för att kunna laga revan från insidan. Dagtid hade han dött där inne, det är en sak som är säker. Nu gjorde han inte det och arbetet gick bra. Så sedan var det bara att fira upp sig skälv och alla grejer, lasta över allt i skopan igen och sedan köra tillbaka över hela rounchen. Det är något att tänka på när man själv tycker det är jobbigt att gå till träningen eller att färdtjänsten inte fungerar som den ska eller vad det nu är man gnäller på...

En riktigt bra föreläsning var det hursomhelst, precis som jag tycker att hela helgen var. Några kända namn var det på plats, men mycket nytt folk, där jag var näst äldst. En bocciakille var äldre än mig, men annars var de flesta 16-19 år. Ändå var de väldigt mogna för sin ålder, vilket inte alltid är fallet på t.ex. gymnasiet, så jag tror det kommer bli bra det här. Nästa träff, den första för själva skolan, är i maj.

Det är väl egentligen vad som har hänt sedan senast. Ikväll blir det hockey igen, LHC - Leksand i Cloetta center, där bortastå ska intas och där vi ska hjälpa våra blåvita krigare fram till tre poäng. LHC har dock statistiken med sig. Det är det lag som vi har haft klart svårast för hittills under säsongen. De har tagit 9/9 poäng mot oss och har en förkrossande målskillnad på 15-3 på tre matcher. Ingen bra statistik med andra ord. ÄNdå ligger LHC nia i tabellen. Vi är fortfarande uppe i toppen och nosar. Tredjeplatsen är återigen vår, efter att vi vände och vann snyggt mot Luleå förra tisdagen eller onsdagen, Micke Johansson kvitterade med 36 sekunder kvar och Johan Ryno avgjorde i sudden. Sedan fick vi revansch på Modo, som vi förlorade mot för bara någon vecka sedan. Nu vann vi med 3-2. Samma siffror blev det i Jönköping, när HV besegrades med 3-2. Oscar Alsenfelt fortsätter att storspela, han gör det match efter match och han har verkligen blommat ut på den här nivån i år. Detsamma gäller Patrik Hersley, vår Skånepåg som bara vräker in poäng från blå. 17 mål är han uppe i nu och det är på 30 matcher. Rekordet för backar har också en gammal leksing, jan Huokko, med 21 mål. Fortsätter Hersley såhär kommer det rekordet att ryka all världens väg den här säsongen. Han har dessutom belönats med en plats i Tre kronor nu till Chanel one cup nästa helg. Så, nu hoppas vi att vi kan bryta tränden även mot LHC och plocka tre härliga poäng ikväll. Framåt framåt framåt masar!


Kommentarer
Postat av: Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Men åh vad underbart med en liten familjemedlem :D

2013-12-10 @ 11:50:04
URL: http://motdromhuset.blogg.se/
Postat av: anna

vad kul med en ny liten familjemedlem:)

svar: det lutar åt den faktiskt!

åh, hoppas ni får ha kvar snön.. här är all snö borta och regnet är tillbaka..

2013-12-10 @ 13:23:29
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Åh men vad mysigt med en lite kissemisse i familjen:)

2013-12-10 @ 13:48:37
URL: http://patriciac.blogg.se
Postat av: danten89

Åhå :)
så gulligt.

Ja men man ska väl fika mycket i december? :)

Mycket har smält idag, smått blaskigt och så minus inatt, isgata imorgon? ;)

Är du klar med julklappsinköpen än? :)

Haha 3-0 till LHC Bonnarna sist jag kollade? ;)

2013-12-10 @ 20:09:15
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Anonym

Ja jag tror jag kommer trivas :D

Det kommer ta sin tid sa min doktor vi får hoppas på de bästa helt enkelt! :)

Ja :) Hoppas du mår bra :D

2013-12-11 @ 00:24:29
URL: http://liizes.com
Postat av: LIENE

sv: Det är i alla fall helt klart att dem talar ett annat språk där och använder andra begrepp. Jag tycker den här världens kunskap är så krånglig, det tar många år att lära sig.
Det finns lag i himlen men det är bara Guds lag, att all lever i kärlek för det är kärlek som uppfyller lagen. Den här lagen är något som Gud vill vi ska göra av fri vilja och inte bli tvingade till det. Om vi gör något utan kärlek gills det inte. Finns ingen lag för sjukdomar eller sådant. Sjukdomar kommer inte från Gud. När man säger "låt ditt rike komma, låt din vilja ske så som i himmelen så och på jorden" menade det att himmelriket ska komma hit och Guds vilja är ju att ingen ska vara sjuk eller bunden i synd eller villfarelse. Men det där kommer inte hända helt fullt ut för först måste anti krist komma som sätter sig i Guds tron (troligen i Jerusalem eftersom det är Guds stad). Anti krist kommer tvinga på oss RFID chipet och göra oss till slavar i hans system fast först kommer det se ut som att han vill oss väl och att han vill stifta fred. Den som tar emot chipet har ej längre chans att komma till himlen, och den som tar emot chipet kommer få ändring i sitt DNA. Det kommer vara omöjligt att köpa eller sälja utan chipet/märket. Jag tror att Jesus brud (som de sanna och trogna kristna kallas för) kommer bli tagna upp till himlen innan anti krist träder fram, och dem kommer möta Jesus i rymden. Det eventet kallas för uppryckningen (rapture på engelska). Det är inte Jesus andra återkomst. Jesus andra återkomst är när han själv kommer ner och vid hans ankomst kommer han förtära Anti krist med sin andedräkt (Helig Ande). Helig Ande är Guds andedräkt. Det är den Anden som ger oss alla liv, och som gör även att vi får ett nytt liv i Kristus. Har upplevt Helig Ande ett flertal gånger. Juste, Heliga Andes frukter är vänlighet, godhet, uthållighet/tålamod (beroende på vilken bibeln översättning man löser), kärlek, frid, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning. Dessa frukter bär alla som är sanna kristna. Det finns kristna som inte bär god frukt och det betyder att de inte kommer från Gud. Av dessa frukter kan man även se att himmelriket har kommit.

Vet inte varför jag skriver detta just till dig. Aja, Gud vill nog det, och det känns så naturligt att berätta det här för dig just.

Förstår att det tog lång tid att komma ut ur kaoset. Det tar ofta lång tid. Är glad att du är ute ur det nu :)

2013-12-11 @ 10:27:27
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: sanna hyvärinen

Hej! Jag har min allra första advents kalender på bloggen! Passa på och var med i lucka 9 och 11, en lucka varannan dag:
http://fashionjoint.se/2013/december/lucka-9-persunmall.html#comment
http://fashionjoint.se/2013/december/lucka-11-my-by-molly-sanden.html#comment
/ Fashionjoint.se

2013-12-11 @ 16:32:34
URL: http://socosy.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Gick inte så bra mot LHC hörru ;);) haha

SV jag hade det jättebra, och vad mysigt med en ny medlem i familjen :))
Jaså inte? kanske är något vi säger här, vet inte :)

Jag tycker det är jättekul att vara ute och dansa men jag dricker inte mycket alls för det :) kan släppa loss utan alkoholen!

Det är jättelångt ,men hela termin3 är praktik i stort sett så då är han ju hemma :) Det är bara att kämpa på!

2013-12-11 @ 17:28:06
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: sandra

vad kul med en ny familjemedlem :)

sv: tack för tipsen men har faktiskt hittat något till alla nu ^^

jag jobbar enda fram till den 20:e nu men snart är man ledig två veckor ungefär så ska inte klaga :)

2013-12-11 @ 18:15:24
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Hanna

Låter som det var riktigt bra på bosön!

Och en katt, var underbart. Djur är fantastiska varelser. Men namn kan vara svårt. Vi har ju illrar och det har blivit väldigt varierande namn. Den första hette Elliott när vi hämtade honom och han var tre så han fick fortsätta vara en Elliott. Nästa hade vi på förhand bestämt skulle bli en Belsebub och så blev det. Därefter kom Valrhona, döpt efter chokladtillverkaren. Första lillfröken som flyttade hem till oss blev en Meja och den andra hette Alinda och jag var inte särskilt förtjust i namnet men vi kunde inte komma på något annat så hon fick fortsätta heta det. Sedan blev den en Zombie, eller "Abercrombie the horrible Zombie" efter en kortfilm av Tim Burton. Hans stamtavlenamn är betydligt mindre skrämmande, han heter Royal Dream... Siste man heter Pim. Sedan har dom ju en miljon smeknamn såklart. Alinda har sedan tidig ålder varit en Skitifia=) Belsebub är Bels ioch Blubb och massa mer. Sedan är ju samtliga "illerjävel", "ditt håriga fanskap", "mattes skitunge", "älskepäls", "skrot" och så vidare.

2013-12-13 @ 12:20:31
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: danten89

Vad menar du med det då?=)

Ja det gör det ju.. grått och trist, men rätt ljummet väder ute? :D

Jag väntar en sak hem, sen är jag klar.. sen ska allt som inte ännu är inslaget, slås in.. :?

LHC blandar och ger? Igår stryk igen^^

2013-12-13 @ 14:22:14
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Hur gammal är du? ;D

SV Nä precis. Ja och med lite godis i bästa fall hehe ;) Det kan vara lättare att hitta motivationen om man avstår någon gång!

Ja, har blivit inne i hockey nu. Eller ja min kille gjorde så jag blev det ;D Han är en äkta hockeynörd så att säga. Ska nog inte säga vilket lag :D
Sen spelar också min bror hockey och har visat sig ha talang så jag måste ju ha koll o hänga med ;D

Dansa som är sååå kul :D

Nej det är dumt! :)) man får kämpa lite, det kommer vara värt det i slutet.

2013-12-13 @ 16:19:09
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Erica

Svar: Jag har nog inte så mycket julkänslor heller, men det börjar komma lite åtminstone. Jag är inget stort fan av snö, även om det är väldigt fint, så mina julkänslor är inte beroende av snön. Utan mer av julmusik, lite julpynt och så. Insåg nu också att jag svarar på en kommentar du skrev i slutet på november, så du kanske har julkänslor nu!? ;p

Åh, vad kul med kissen!!! Grattis till nya familjemedlemmen! <3

2013-12-14 @ 12:26:34
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Helena

Vad mysigt med en liten kattunge! Vi hade en katt för några år sedan men jag blev så allergisk och vi var tyvärr tvungna att ge bort honom.

Ha en bra fortsättning på helgen!:)

2013-12-14 @ 22:15:37
URL: http://helenassota.se
Postat av: Alice

Ja gud ja, jag har väl 5 - 6 låtar nu som verkligen är här för att stanna , såna man känner av riktigt långt in i själen mer och mer för varje gång. Musiken är viktig , oerhört viktig men inte alltid man tänker på det. Det blev väldigt tydligt för mig när jag fick nytt bank kort och spotify premium plötsligt slutade fungera, det tog ju ett tag innan det kopplade i mitt huvud att det berodde på bytet av kort, min gratis period på 10 timmar rök ju första dagen. :P

Jag var in och tittade på Färjestad - Växjö i fredags , fbk var ju numret större i hela matchen men inte alls förvånande nog faller de i straffar när de kunde avgjort matchen mycket tidigare. Sånt gör mig så trött. De förlorar orättvist på straffar eller Sudden. Men de ä på gång, varg flocken :)

Leksand får ju se till att plocka poäng ofta nu, tror många lag i mellanskiktet är på G och det är väldigt tight med poäng, en förlust och vips. Hockey är ibland en lustig sport.

Jag gillar inte alls vintern, kyla och snö och allt som hör till. Jag känner mig inte svensk i själen, född i fel land. Tror det är mycket därför. Snön är fin, vintern blir plötsligt ganska vacker, men ändå jublar jag när den regnar bort, sommaren känna lite närmre på något sätt. Nej, när jag får jobb ska jag börja spara undan pengar sen dröjer det inte läge innan jag flyr till mitt älskade hem, Jamaica.


2013-12-15 @ 17:36:03
URL: http://alicesafman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: