Träningsläger i Malmö och Elitidrottsskolan

Tid: 17:14:00
Datum: 2013-12-03
Kategori: Goalball

Whazup alla där ute?

Inte likt mig att börja med någon typ av hälsningsfras sådär, tror aldrig jag har gjort det i bloggen tidigare, men det är min kära syster som brukar hälsa så ibland...

Sedan senast har det hänt en del.

Förra helgen var det träningsläger i Malmö, tillsammans med klubblaget, spelare från just Malmö och Göteborg. Ett mycket uppskattat arrangemang, där vi spelade både mixad och lagbasserad turnering, + att vi hade ett pass med en alternativ och grymt jobbig uppvärmning/fysövningar och ett antal goalballspecifika övningar.

Det började dock med en mixturnering under lördagen, där jag ingick i lag med Peter, Rep och Jennifer. Det gick skitdåligt. Jag var inte alls nöjd med mitt spel. Jag kände mig seg och alldeles för långsam. Jennifer övertygade betydligt mer än mig. Vi spelade oavgjort i en match och förlorade två.

Det var bara att bita ihop, släppa den dåliga förmiddagen och fokusera på eftermiddagens övningar. Det var då vi hade den alternativa uppvärmningen. Den bestod i att jogga lite lätt i fem minuter, som vanligt, varefter det var som intervaller i fem minuter. Ett varvs rusch, ett varv långsamt osv. Därefter väntade fem olika övningar som skulle göras i en minut vardera i två varv.

Det var först och främst s.k. burpies, d.v.s. att man ligger raklång på golvet med armarna rakt fram och så ska man upp på fötter och göra upphopp och så ner igen. Den var grymt jobbig kan jag lova.

Andra övningen var "rullövningen", d.v.s. att man ligger helt utsträckt, som när man har räddat en boll, med armar och ben i luften. Sedan ska man rulla runt, enbart med hjälp av bål och höft.

Tredje övningen var att göra åttor med bollen runt benen, samtidigt som man stod i position som i benböj, statiskt under en minut.

Fjärde övningen var att hoppa i sidled längs ena målet, också det i position som i benböj. Den sög rejält i låren kan jag meddela.

Slutligen var det en övning där man har händerna i golvet, benen på en pilatesboll och så gäller det att dra in bollen mot kroppen. det är både balans och bålstyrka i den övningen.

Efter den krävande uppvärmningen eller vad man ska säga så gick vi igenom både skott och försvarsteknik med Fatmir, varefter Florim tog över och körde några goalballspecifika övningar med oss.

Den första, som jag tyckte var riktigt bra, var en övning där det gällde att hålla fokus, trots trötthet och andra ljud runtomkring. Man var två och två, en skytt och en försvarare. Två par körde samtidigt. Försvararna satt vid varsitt backsträck, vid varsitt mål. Skyttarna stod vid varsin tremeterslinje. Skytten ropade på försvararen, som när man passar, och efter att denne svarat kom ett skottt. När försvararen tagit bollen gällde det att snabbt komma på fötter och springa över till andra backsträcket vid sitt mål, varefter skytten ropade igen och försvararen svarade. Detta pågick under tre minuter. Upp och ner hela tiden och springa i sidled. Det blev jobbigt kan jag lova.

Andra övningen var som vår "psycoövning" här hemma, d.v.s. snabba returer, fast med tre spelare på planen istället för en och i fem minuter istället för en, som vi kör här hemma. Det blev också jobbigt efter ett tag, även om det inte blev lika intensivt som hemma. Här kunde ju någon av de andra två få bollen och bli tvungen att snabbt gå upp och skjuta. Det var inte jag ssjälv hela tiden, som det är här hemma.

Hursomhelst så var det en mycket bra eftermiddag, till skillnad från förmiddagen...

Söndagen bjöd först på en mixturnering till, där jag nu ingick i lag med Stefan, Lisa och Boris. Det gick bättre än under lördagen, men fortfarande inte särskilt bra. Jag släppte in fem mål på tre matcher, där jag knappt spelade något i sista matchen. Mitt lag slutade totalt trea.

Helgen avslutades med en lagturnering, där jag, Jennifer, Albin och Louise inledde starkt mot FIFH och gick till pausvila med 3-1 på tavlan. Snabbt kunde FIFH dock vända till 3-4 i andra halvlek, men sedan spikade vi igen och vände till 7-4. Matchen slutade 7-6. Andra matchen mot Göteborg räckte vi inte riktigt till i och göteborgarna kunde vinna.

Jag har sagt det förut, men jag måste säga det igen. Jag blir så grymt imponerad av Göteborg. Majoriteten av dem har bara spelat i drygt ett år och de är redan nu på väg att vinna Sverigeserien i år. Vi har spelat i ungefär fem år och ligger just nu sist i samma serie, inför den sista omgången. När vi hade spelat i drygt ett år blev vi fortfarande gameade i nästan allting, så ja, det går inte annat än att imponeras över dem...

Efter helgen stannade jag kvar i Skåneland några dagar, för att få lite extra träning med lite bättre motstånd än här hemma, vilket jag verkligen behöver. Jag bodde hos Fatmir och tankaen var att vi skulle köra ett eller två pass på måndagen, två eller tre pass på tisdagen och ett goalvallpass innan jag åkte hem på onsdagen. Nu blev det inte riktigt så. Fatmir kände sig lite risig, så det blev bara ett pass på måndagen och ett på tisdagen. Jag själv var också skapligt trött efter helgen, så på måndagen sov jag till 10:30 och på tisdagen till 11:30. Det kompenserades dock med de fyra timmars sömn det blev natten därefter. Trots det var jag inte trött under onsdagen, då Sofie åkte med mig hem hit i några dagar. Jocke kom också hit under helgen. Det var kul att träffa de båda igen, även om jag inte var hemma så mycket. I lördags var det först träning och sedan åkte jag hem till mamma och pappa, åt och fikade tillsammans med mormor och på söndagen åkte jag och tränade, dock efter att vi haft mysigt adventsfika, för ja, nu är det redan december. Var tog hösten vägen?

Tillbaka till Skånevistelsen. Måndagens pass där hos Fatmir var deras breddträning, där även Fatmir och Stefan fanns med. Det gick helt okej, men tisdagens elitträning gick betydligt bättre tycker jag. Det kändes riktigt bra där, så det var skönt att avsluta Skånevistelsen med ett riktigt bra pass.

På tal om Sverigeserien, som jag nämnde ovan. Sista omgången för i år spelas nu i helgen. Jag kommer dock inte att vara med. Inte David eller Dzenan heller. vi ska nämligen till Bosön för en första infoträff med Elitidrottsskolan, som Jörgen har anmält oss till. Den kommer hjälpa oss på vägen mot att bli en paralympisk världsstjärna. Det kommer vara föreläsningar kring fysisk träning, psykisk och mental träning, kost, anspänning, media osv osv. Så ja, det ska bli spännande. Spännande ska det också bli att se hur det går för laget nere i Malmö. Jennifer, Albin och Tobbe är de spelare vi har att tillgå. Annika har inget val, utan får vara reserv om något skulle hända, så det är minst sagt ett bräckligt lag som ställer upp i helgen...

När jag kommer hem från Bosön, där vi ska vara under helgen, på söndag är det dags att hämta min kisse. Jag har alltid älskat katter och alltid velat ha en. Mamma och pappa har dock alltid varit lite anti. "Det blir så jobbigt när vi ska åka bort...". Tills Ford kom för 10,5 år sedan. Då blev det annat ljud i skällan. Efter att vi blev tvungna att ta bort honom har vi dock kommit tillbaka litegrann till det där igen, men nu när jag har flyttat så kan de inte bestämma längre. Tycka kan de dock göra och det gör de också. De tycker inte jag ska ha någon katt. Inte nu, för jag är borta för mycket. Jag reser en del, ja, det gör jag, men en katt klarar sig i någon dag själv då och då. Är det någon som ger den omsorg så är det dessutom jag. Så jag är positiv. Jag tänker i alla fall ge det en chans. Funkar det inte så funkar det inte. I värsta fall får jag sälja honom igen, men jag hoppas verkligen att det ska fungera.

Ska vi avsluta med lite musik? Ja, det tycker jag att vi kan göra. Här är Avril Lavigne med Rock n roll. Riktigt bra tycker jag.

 

 

Kommentarer
Postat av: Sofie

Tack för en jättemysig halv vecka! Jag kommer och passar mise när du än behöver! :)

2013-12-03 @ 17:52:13
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: Helena

Jag håller med dig att tiden går galet fort. Det är inte många veckor kvar till jul. Har du börjat köpa några julklappar än?
Ha en bra fortsättning på veckan.

2013-12-04 @ 21:23:02
URL: http://helenassota.se
Postat av: LIENE

sv: Jaha, men sådant finns inte i himlen... haha, hade skrivit något om himlen i det inlägget, att sjukdomar kommer inte finnas mer.
Skönt att du inte mått dåligt på länge :)
och intressant att du skriver precis nu eftersom jag tänkte precis på dig, för någon timme sen kanske.

2013-12-05 @ 16:27:35
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: NICOLE

tråkigt att det inte kändes bra..

sv jaaa...det s u g eeee r ! Han har fått flytta 60 mil (mer) för sin utbildning...

Ja riktigt segt. Har du också distansförhållande? :)

2013-12-05 @ 17:34:30
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

Hur julfikar du? =)
Hur kommer du i julstämning?

Det får ni göra, för ni får inte ge upp. Ger man upp så tror man inte tillräckligt? :P

Ja hur går det för Leksand och Linköping? :)
Jag håller bara smått koll..
Linköping vann inte på hela November..

Tack detsamma, mycket jobb ;)
Men hinner julstöka mellan passen..

2013-12-05 @ 17:50:17
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Hanna

Härliga övningar, en del av dom har jag gjort själv oh en del har jag kört varianter på.

Jo, alltså livets guld är jag väl inte inne på än med kaffe men att ha hittat något som är drickbart är en stor förändring. Jag har hatat kaffe.

Det där på bosön låter väldigt spännande, hoppas det blir bra och att man får höra om det på bloggen sen!

2013-12-06 @ 12:04:01
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: danten89

Det gäller att ha tungan rätt i mun? ;)

Julfikar med kaffe och pepparkakor och lussekatter och julgodis när det är jul och mjuk pepparkaka och saffranskaka osv :)
Fast inte allt på en gång? ;)

Jaha :)
Ja ni lär ju nå dit någon gång om ni verkligen kämpar och tror på det som ni verkar göra :D

Tack :P
Jag vet det nu, morfar berättade igår^^
Kul för hans skull^^
Han blir så irriterad när dem förlorar :P


2013-12-06 @ 18:26:39
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: sandra

du tränar så himla mycket och jag blir så imponerad :)

sv: ja jag känner att det finns viktigare saker och fokusera på just nu än bloggen. Och all denna stress med julklappar gör mig galen också, gillar verkligen inte det :( får ingen julkänsla alls av det, tyvärr. Men den kanske kommer. Nu ska jag bara kämpa på fram till den 20 december sen har jag semester fram till den 2:a januari, ska bli så skönt :)

2013-12-07 @ 13:54:30
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Erica

Avril är bra! :)

2013-12-07 @ 18:12:10
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: ANGELICA - hälsosamt mål

Haha, jag börjar aldeig heller med någon hälsningsfras. Kör bara på ;)

2013-12-07 @ 18:17:43
URL: http://angelica.blogg.se
Postat av: Louise Elinor

ja de får du fråga :) har även skrivit ut de i bloggen:) men dom har hittat något i mitt hjärta som dom håller på att utreda de så nu får jag inte träna eller jobba :P de suger lite !

jag med faktiskt och jag gillar inte ens julen :O ;) haha Kram

2013-12-07 @ 19:01:00
URL: http://liizes.com
Postat av: anna

allitd skönt när man kan avsluta på topp, speciellt om det gått lite sådär innan :)

svar: fika är det bästa som finns! :)

härligt att föreläsningen gick bra och att den blev uppskattad! :)

kul!

ja, juletiden är så himla fin och mysig på alla sätt :)

2013-12-08 @ 10:49:42
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Jo det blev myskväll, vi är inga partypinglor direkt!

Nä men nu är det så att den utbildningen är antingen 60 mil upp eller 60 mil ner förstår du, vad skulle jag ha gjort? :P "Förbjudit" han att åka? Eller skulle han ge upp sin dröm? Nä man får väl allt kämpa lite, inte förrän man kämpar kommer man dit man vill i livet!

Det är toppen när vi ses men usch det är inte kul.

2013-12-09 @ 16:46:36
URL: http://nnnnicolee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: