Djurgården - Leksand!

Tid: 10:35:00
Datum: 2013-02-22
Kategori: Leksand

Matchen jag och Jocke har pratat om i flera år, enda sedan vi lärde känna varandra 2006, att vi ska gå på. Han är riktig djurgårdare och jag är leksing in i hjärtat, så bara det, hans lag mot mitt, skulle bli en kul grej. tyvärr har ju Leksand och Djurgården inte spelat i samma serie sedan 2006. 2006 var nämligen säsongen då Leksand åkte ur Elitserien senast, men nu när Djurgården också har åkt ur Elitserien spelar lagen i samma divition igen, så nu var det äntligen dags.

Ett fullsatt Hovet, 8094 på läktarna, och två av Sveriges absolut bästa klackar i Järnkaminerna och Superstars kunde inte göra oss besvikna. Det gjorde de inte heller.

En enorm inramning och ett drag jag aldrig har varit med om tidigare under en hockeymatch. Det var nästan så det gjorde ont i öronen ibland.

Vi satt ganska långt ner, precis i utkanten av Järnkaminernas megastora klack. De hade samlat ihop ca 2300 personer i klacken till den här matchen och det hördes vill jag lova. Det går inte att komma ifrån att Stockholmslagen, både Djurgården och AIK, har två av Sveriges absolut bästa klackar, men på ett sätt är Leksand Superstars nästan större. Lilla Leksand, en by på 5 934 invånare år 2010, som ändå är en av klubbarna med klart mest fans runtom i hela Sverige, fans som aldrig sviker, fans som står där, i med och motvind, fans som alltid hejar fram sitt älskade Leksand, fans vars hjärtan slår för klubben vid södra Siljans strand, Leksands IF. Att man har så många fans, överallt i hela Sverige, som står på bortastå var man än spelar, för ett lag i en kommun som inte ens har 10 000 invånare, det är stort.

Nu befann sig Superstars dock på andra sidan av arenan mot där vi befann oss och man hörde faktiskt inte jättemycket av dem tack vare den mäktiga Djurgårdsklacken. Djurgårdsklacken gjorde det också lite svårt att höra var på isen spelet befann sig. Jocke försökte berätta lite vad som hände, men det var ändå lite svårt att hänga med. Trots det var det den absolut bästa matchen jag någonsin har varit på, inkl. Leksand - Luleå uppe i Ejendals arena, som Tegera arena hette då, under Leksands senaste Elitseriesejour. Det här var faktiskt mäktigare.

Matchen då?
Ja, det var en grinig historia med mycket känslor. Första perioden gick skottmässigt klart till Leksand, men det kändes som spelet på isen var betydligt jämnare. 0-0 stod det i vilket fall efter densamma.

I andra perioden var det istället Djurgården som ägde tillställningen och man kunde också ta ledningen, till publikens öronbedövande jubel. 1-0 stod det efter två spelade perioder.

I sista perioden gjorde de blåvita som de gjort ett flertal gånger den här säsongen. Man gick ut och gjorde en grym sistaperiod. Det kändes som att vi fick djurgårdarna precis dit vi ville, kanske lite med hjälp av vissa donslut. Majoriteten av folket på läktarna blev irriterade för att målburen flyttades ur sitt läge vid ett par tillfällen, för att de ansåg att en leksing hade gjort något fult etc. men domarna dömde inget för det och då kom kvitteringen. Mark Hurtubise slog in den och kort därefter gav Jakob Blomqvist Leksand ledningen och då blev det ännu grinigare, både på isen och på läktarna. Jocke hade avrått mig från att ha Leksanssgrejer på mig, med tanke på var vi satt, men en kille hade en Leksandshalsduk på sig och när 2-1-målet kom vet jag inte om han gjorde något mindre smart tecken åt Djurgårdsklacken eller vad han gjorde, men några från klacken tänkte flyga på honom. Några vakter hann dock dit och han med halsduken fick flytta på sig. Det var inte säkert för honom att vara kvar där.

Djurgården försökte hursomhelst trycka på och få in en kvittering bakom vårt Modolån i mål, Oscar Alsenfelt. Han släppte dock inga puckar förbi sig och med knappa minuten kvar kunde Kevin Kapstad sätta 3-1 i nät och segern var ett faktum. Järnkaminerna hördes fortfarande, men det var Superstars där på andra sidan som hördes mest och det var en oerhört skön seger vill jag lova. Det är sådana matcher man vill se, med bra tryck på läktarna, mycket känslor och mycket folk på plats. Nu hoppas jag det blir någon kvalserieresa senare i mars/april. Jag har varit inne på att åka med på en supporterresa i flera år, men det har aldrig blivit av, men nu hoppas jag att det kan bli av!

Jag kan också notera att jag igår skickade hela 98 sms. Det är någon form av rekord måste jag nog säga. Inte ens när jag och Alex messade som mest kom vi upp i den mängden. Nu var det dock till flera olika personer, men det är ändå värt att notera.

Värt att notera är också att jag nu är inne på sluttampen av digitaliserandet av alla mina kassettband som jag spelade in mellan 2002 och 2012. Nästan tio år blev det och totalt 259 band. Det började med att jag spelade in när jag lekte med lego, det s.k. Lego-värld. Jag lekte olika typer av race, eftersom att jag på den tiden var totalt motorfanatisk, tjuvarna anföll staden, det var Gladiatorerna vid något tillfälle och vid ett annat tillfälle var det maraton.

Jag slutade leka med lego 2006, då det sista Lego-världet gick av stapeln, tjuvarna anföll med jätterobotar och det mesta i staden, som ägdes av Michael och som t.o.m. hade namn på gator och svängar, förstördws och invånarna, de som inte dog, flydde från staden.

Efter att Lego-värld var slut fortsatte jag dock att spela in, men nu var det bara ljuddagbok. Jag berättade vad som hände, vad som var bra och mindre bra i mitt liv, när jag träffade min första flickvänn blev det mycket känslor och ännu mer av den varan när jag träffade Alex. Bandspelaren följde med på resor, semestrar, till mormor och gud vet allt. Det är hur mycket minnen som helst och den där bandsamlingen är väldigt värdefull för mig, för den tar en igenom mina tonår med synförsämringar och allt vad det innebar. Enorma flashbacks med andra ord. Nu är allt digitaliserat, vilket har tagit drygt 1,5 år att genomföra. Nu när det är över vet jag dock inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med. Jag började ju att se på Rederiet via Youtube i höstas, men nu har det tagits bort därifrån, vilket gjorde mig smått bestört när jag märkte det för några dagar sedan. Jag får fixa det på något sätt, för jag måste se klart allt och det är mycket kvar. Jag var bara på avsnitt 75 och det finns som bekant hela 318 avsnitt.

Här nedan har ni ett klipp på hur stämningen på ett fullsatt Hovet kan vara. Det är tyvärr fel match, det var när Djurgården vann med 6-2 senast, men stämningen är ungefär densamma.

Här har ni också ett klipp från kvalserien förra våren, matchen uppe i Leksand, när Leksand vann med 2-0 och direkt såg till att Djurgårdens chanser till Elitseriespel den här säsongen försvann. Det är nästan så ögonen tåras av detta. Det är så mäktigt!

 


Kommentarer
Postat av: sandrafagerberg - Dont worry, be happy

Ja nu mår jag bättre:)
oh vad kul med hockeymatch, dem enda matcherna jag gått på är såhär små " vita hästen" osv :D haha

2013-02-22 @ 12:47:49
URL: http://ssandraaf.blogg.se
Postat av: danten89

kul det måste varit på hockeyn för er båda? ;)

tycker du bara att det ska vara det?=)
jag har massa olika på pannkakorna.. beror på vad man är sugen på :)

Det låter bra det :)
Vila knät.

Jag börjar praktik på måndag, så ska vila i helgen och tagga upp :)
Sen är det ju Mellon ;)

2013-02-22 @ 13:13:01
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Det får ni göra =)

Tack Johan :)

Jaså? Men annat på som är så gott då? Socker? Äppelmos? Andra sorters sylt osv? :)

Vad gör du nu då?

Tack detsamma föresten :P

2013-02-22 @ 13:29:48
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Julia

Kul att gå på hockey, även om ni inte hejar på samma lag ;)

sv: Det var nog när jag var 10-11 år någongång. Blir 18 i år så det var ett tag sen! Nu är mitt psyke rätt starkt ja! Men mitt knä kan låsa sig ibland, bara jag står rakt upp och ner, och då bryter jag typ ihop. Det är jobbigt! Men det får jag leva med :)

Skönt att "vända" på synen till livet. Som du säger, allt går bara man har viljan och motivationen till det. Man klarar allt bara man vill! Läser Blondinbellas blogg och hon är ett rent exempel på det :)

Men du skriver på slutet "trots att man inte ser". Får inte riktigt ihop det? Synskada?

2013-02-22 @ 15:42:02
URL: http://jullish.blogg.se
Postat av: Evelina

Haha, vad roligt att ni kunde gå på Leksand - Djurgården återigen då ;D Förstår att det var mycket känslor under matchen! Kul att Leksand vann :p

2013-02-22 @ 18:03:46
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Erica

Härligt att ni nu äntligen fick gå på den där matchen då! :)

2013-02-22 @ 19:53:01
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: sandra

Kul med hockey men det var ju helt fel lag du var och tittade på ;)

sv: jo jag ska kolla upp när min kompis som är naprapat har tid på sin klinik så jag kan fixa till min rygg :)

2013-02-23 @ 15:42:29
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: sandrafagerberg - Dont worry, be happy

Ja brukar shoppa en hel del faktiskt :)
Ja jag bor i Norrköping :D och jag vet inte riktigt hur det kommer gå för dem, vad tror du ?

2013-02-23 @ 21:24:32
URL: http://ssandraaf.blogg.se
Postat av: Ida

Oj, 98 sms var inte dåligt minsann!

2013-02-24 @ 11:40:30
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se
Postat av: Sara

Lät som en spännande match! :D
Har du börjat spela något igen? :)

Ja men som tur är så har trycket över bröstet nästan försvunnit helt nu, läkarna trodde det var träningsvärk som orsakade det hela, men har dock inte gjort någon speciell träning, men tur att det är på väg bort :D

2013-02-24 @ 18:34:41
Postat av: Evelina

Svar: Jag stryker inte heller så mycket.. Gardiner och vissa toppar som är alldeles för skrynkliga ;p Men så tråkigt det är att stryka! Det blir inte ens skrynkelfritt när jag strukit ;) SÅ bra är jag! Jag vet inte hur det går med kärleken. Återkom med den frågan om några månader :p

98 sms?? Jag skickar så många sms på ett år ungefär ;)

2013-02-25 @ 18:48:34
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: danten89

Oj, jaja vi ser olika på det där.
Jag tycker man ska vara en och samma person jämnt, för det är ju det man är till utseendet? Jag är typ alltid densamma.
Kan inte spela någon jag INTE är, för det märks så väl.
jag märker så väl när någon spelar en roll.

Hittar du på i helgen då? =)

Det är precis i början men jo det rullar på, stör mig på viss personal bara. Dem tycker de som bor där, deras tjat är så jobbigt.. men va fasen sluta där då? Trivs dem inte med det, så lämna :P

2013-02-28 @ 19:32:10
URL: http://animalcity.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: