Tvillingsjäl?

Tid: 19:53:05
Datum: 2013-07-12
Kategori: Allmänt

Det finns vänner, och så finns det vänner.

Jocke har kommit att bli som en bror för mig under senare år. Vi träffades på Ågesta, folkhögskolan jag gick på i Stockholm året efter nian. Till en början pratade vi då inte ens med varandra. Allt var nytt och jag kände ingen. Jag kände mig kort sagt väldigt liten. Med tiden började vi dock prata med varandra och vi insåg att vi var väldigt lika i mångt och mycket. Båda gillade hockey, båda gillade bilar, båda gillade musik osv.

Efter året på Ågesta stod vi varandra mycket nära, ingen kunde tro att vi knappt inte ens hade pratat med varandra under den första månaden av kursen. De banden oss emellan har bara stärkts ytterligare under åren som har gått sedan dess. Vi ses inte jätteofta numera, men varje gång vi ses är det som att ingen tid alls har gått, man bara spinner vidare på den tråd som vi lämnade vid senaste mötet och som fortfarande ligger redo att återupptas på spinnrockens evigt snurrande hjul. Vi har varit med om mycket tillsammans, inte minst alla otaliga kryssningar till Tallinn, Riga och Helsingfors och icke att förglömma, kronjuvelen i kronan, våra två lyxkryssningar med Royal Caribbean och Vision of the seas.

Jocke kommer alltid finnas där för mig och jag för honom. Det var han som fanns där och tog med mig ut på inte mindre än fem kryssningar på fyra månader när det tog slut med Alex och jag mådde som sämst, det var han som fanns där och lyssnade när jag behövde prata och få ur mig allt och banden mellan oss är nästan ofattbart starka. Han är inte bara en vän för mig, han är som en bror.

Sedan har vi Albin och Louise. Albin och jag har träffats här och där under vår uppväxt, på träffar med SRF etc. men aldrig egentligen umgåtts förrän vi startade upp goalballaget här i Linköping 2007. Inte ens då umgicks vi särskillt mycket och jag minns, knappt ett år innan det, 2006, när jag själv var och hälsade på ute på Ågesta. Albin, som då gick där, hade massa musik på sin dator och vi satt i klassrummet på kvällen och lyssnade bl.a. på Groove coverage minns jag. Vi sa nästan ingenting till varandra och jag ville egentligen bara därifrån.

I samband med att vi träffades en gång i veckan, på träningen, 2008 och framåt, pratade vi mer och mer med varandra. Jag, Albin, Oskar och Jennifer började umgås en del, men så flyttade Oskar till Västerås, Albin träffade Louise och jag träffade Alex. Albin och Louise flyttade ihop och jag var kär som aldrig förr, i den tjej jag från början träffade här via bloggen.

Sedan kraschade allt med Alex och jag mådde sämre än jag någonsin gjort, varken förr eller senare. Då fanns Albin där. Vår vänskap hade inte varit så jättenära hittills, även om vi gjorde saker tillsammans och umgicks en del på fritiden, men under det här året, 2010, kom vi varandra riktigt nära. Han tog inte med mig ut på resor så att jag kom bort ett tag, som Jocke gjorde, men han fanns där och vi hade många långa samtal om psykisk ohälsa, kärlek, relationer, beteenden och annat under alla tävlingar och turneringar, då vi alltid delade rum på den tiden.

Med tiden har också Louise kommit mig nära. Jag tycker om att umgås med både henne och Albin och vi fyra, Albin, Louise, jag och Jennifer, har haft flera lyckade och trevliga parmiddagar på senare tid. Mycket prat, god mat, kortspelande, dricka, musik och allmän trivsel helt enkelt. Det är det som kallas livskvalitet.

De senaste två veckorna har dock en relativt ny bekantskap varit här och det var egentligen den det här inlägget skulle handla om. Sofie träffade jag första gången när jag gick på Ågesta. Hon var och hälsade på, precis som jag gjorde när Albin gick där, och gick också kursen de båda efterföljande åren efter mig. Vi har sedan dess haft lite sporadisk kontakt, chattat på msn då och då, men aldrig egentligen kommit varandra så nära. Inte förrän nu.

Att man kunde komma någon såhär nära på så kort tid trodde jag nästan var omöjligt. Jag brukar i vanliga fall leva efter regeln att en nära relation tar lång tid att bygga upp, det kan ta veckor, månader, ja, kanske t.o.m. år ibland, men inte här. Bara de senaste två månaderna har vi kommit varandra väldigt nära och det tog inte lång tid innan vi bestämde att vi skulle träffas nu i sommar.

Den 27 juni kom hon hit och har sedan dess varit här i två veckor. Två veckor där vi har kommit varandra ännu närmre än innan. Jag visste att jag tyckte om henne redan innan hon kom hit, det hade alla hundratals sms bekräftat, men när hon väl var här, då exploderade allting ännu mer och jag vet inte riktigt hur jag ska kunna beskriva det. Vi klickade direkt och under de här två veckorna har en oerhört stor tillit och ett enormt förtroende för varandra byggts upp, som en robust stålkonstruktion som inte kommer ge vika i första taget. En konstruktion som annars brukar ta flera månader att bygga upp.

Vi har pratat om allt från intima grejer till musik, karaktärer i Rederiet, känslor, dialekter, barndomsminnen, trauman i livet, böcker och Christian Gray, Mr 50, ni vet.

Ingenting känns jobbigt, konstigt eller pinsamt att prata om och diskutera. Inte ens ämnen som jag i normala fall känner mig lite besvärad av att prata om, men inte här. Allt är så naturligt på något sätt, allt bara rullar på, det finns inga ojämnheter på ljulet, inga ämnen där orden försvinner eller inte räcker till och det är det som är så speciellt på något vis. Vad det beror på vet jag inte, det är svårt att definiera vad exakt som gör att två människor klickar så bra med varandra, som två pusselbitar som skurits ut för att passa varandra. Kort sagt så tror jag att jag har hittat min tvillingsjäl här på jorden, om man nu kan göra det sådär mitt i livet.

Saknaden var stor när hon åkte hem mot Skåneland igen. En saknad jag inte heller är riktigt van vid när det gäller vänner. Den påminner nästan mer om saknaden efter den man älskar, men ändå inte. Något slags mellanting kanske? Mer än vänskap, men inte riktigt kärlek? Kanske är det där den där tvillingsjälen kommer in i bilden? jag vet inte, det är svårt att förklara, men glasklart är i alla fall att jag tycker om den människan otroligt mycket.

Äkta vänner är ovärdeliga, de växer inte på träd och därför gäller det att hålla hårt i de vänner man vet att man verkligen kan lita på och som alltid finns där när man själv behöver dem, men även där man själv alltid finns där för dem när de behöver en. Det är minst lika viktigt. Alla dessa fyra är sådana vänner. Vänner jag aldrig vill förlora och vänner jag litar till 110% på. För, tillit och förtroende är trots allt två av de allra viktigaste byggstenarna för att bygga en stabil och hållbar relation.

Med de orden signar jag ut för den här gången. Ta hand om er tills vi hörs nästa gång!


Kommentarer
Postat av: Sofie

Tack för de vackra orden mitt hjärta. De betyder så otroligt mycket för mig! Du betyder minst lika mycket för mig!! Än en gång tack! <3 Kramar på dig "Owabarberpajen!"

2013-07-12 @ 22:20:24
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: sandra

Det är fint att ha sådana vänner, de är väldigt sällsynta så håll hårt i dem :)

SV: jaha där ser man :)

2013-07-13 @ 23:34:11
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: danten89

Åh man ska hålla hårt i sina vänner! :)))

Jag dricker knappt starksprit jag ;)

Så härligt att höra =)

Ja värmen är här, njuter du av den då?=)

Äsch gillar ju att jobba ,)

2013-07-14 @ 12:15:32
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Nicole

Vad fint du skriver om dina vänner, de ska vara glada. Jag tycker det är mycket svårt att komma människor nära, det är väldigt jobbigt, för man VILL ju.
Hoppas allt är bra med dig, kram.

2013-07-14 @ 13:03:57
URL: http://xoxonicole.com
Postat av: LIENE

sv: Tror med det är därför många är rädda för döden, för att de inte vet vad som sker efter livet, men vill ändå veta hur varje person svarar på den frågan :) man kan ju anta men aldrig veta allt om hur varje individ känner och tänker och vad för åsikter den har.
Ja, jag förstår vad du menar. Jag tror det är en stor gåva att tro på Gud utan att ens se honom. många tror ju på Gud, eller många och många, men de tror på Gud även om de aldrig sett mirakel framför sina egna ögon eller på video. Inte vet jag varför det är så.
Jag vet hur som helst att min Gud älskar oss och därför vill göra oss alla friska och vill att vi alla lär känna honom.
Juste, det med drömmar. Muslimer börjar ju tro på Jesus efter de fått drömmar eller visioner. Islam är ju stenhård tro och de säger nej nej till Jesus för de tror att han är en falsk Gud. Men varför byter de tro efter bara en/få dömmar och visioner. Men min mamma såg Jesus i sin dröm och det fick inte henne gå tillbaka till honom, för hennes hjärta var så hårt.

Så bra att du har så nära vänner :) Min tvillingsjäl här på jorden är nog mamma... eller vi gillar ju inte precis samma saker, men vi är ändå som två systrar eller tvillingar för vi avslutar varandras meningar, haha :P och det känns så naturligt att prata med henne. Så är det inte riktigt med mina syskon men det kan vara för att vi inte umgåts så mycket faktiskt.

2013-07-14 @ 15:27:20
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: I am Baam ♡ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Det är alltid så underbart att läsa sånt där. Jag är glad att du har såna bra människor att vända dig till.

svar: Jag har en vecka kvar av semestern. Har haft två veckor redan. :P
Har inte hänt sådär jättemycket, men det har varit riktigt skönt att slippa praktiken.
Näe - ännu har det inte varit nå mer jobb. Jag trodde att lite fler människor skulle bli "sjuka" under sommaren - men dom flesta verkar vilja jobba ändå. Eller så kan det ju vara att dom först och främst ringer dom som har jobbat lite längre.
Men kul känns det och jag ser fram emot att få jobba igen. Får hoppas på fler jobb fram mot hösten.

2013-07-14 @ 15:49:36
URL: http://iambaam.blogg.se
Postat av: sandrafagerberg - Dont worry, be happy

fint skrivet :) allt bra med dig ?

2013-07-14 @ 22:24:13
URL: http://ssandraaf.blogg.se
Postat av: Erica

Det är underbart med såna vänner! <3

2013-07-15 @ 12:13:12
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Alice

Äkta vänner växer verkligen inte på träd. Jag har bara en vän som är 100% sen har jag några som är mer än goda men ändå inte 100% utan kanske 90-95%. Men jag vet inte vad det är, Men jag skulle inte klara mig utan Hannes, som är den enda bästa vännen, han är min själsfrände och finns ingen djupare kärlek även om jag väldigt ofta bara vill slå huvudet av han, men det är ju mycket pga hans Aspergers och de får man respektera.
Men visst är det underbart när man hittat sin tvillingsjäl. :)


Ja du, du kunde inte ha ställt en svårare fråga. Varför Portugal å Jamaica, jag har själv ställt den frågan. Jag har alltid kännt något stort för Portugal sen jag var liten, Jamaica kom senare för typ 4 år sedan nä jag börja hitta mig själv. Jag älskar rastafari kulturen jag älskar reggae och jag dör för allt som har med dreads att göra jag dreglar ärligt. Jamaica har vuxit in i mitt hjärta och är där för att stanna. Det har kommit smygandes, jag har alltid haft Kingston (huvudstaden) som favoritnamn, alltid "skämtat" om att Mkn framtida son ska heta de, antingen i tilltalsnamn eller andra namn och sedan jag hittat mig själv har jag börjat pusslat ihop alla tecken och bitarna börjar läggas på plats nu. Detta är sånt som får mig att tro på tidigare liv, att jag kanske bodde i Portugal eller Jamaica innan, för de finns ingen logisk förklaring till min kärlek.

Livet och universum är komplicerat ibland. På ett intressant sätt.

2013-07-15 @ 18:44:09
URL: http://Alicesafman.blogg.se
Postat av: Ida

Va fint skrivet, dina vänner verkar ha hjärtan av guld! Håll hårt i dem:)

2013-07-15 @ 18:48:37
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Ja, vi hann med det mesta faktiskt :D Nu har jag skrivit ett blogginlägg om första dagen på Gotland!

Jättefint inlägg du har skrivit! :) Äkta vänner är ovärderliga. Det var underbart att vara med mina bästa vänner på Gotland. Hoppas att allt är bra med dig!

2013-07-15 @ 18:49:49
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: ANGELICA - mot ett hälsosammare liv!

De äkta vännerna ska man hålla hårt i :D

PS. Har bytt blogg - numera hittar ni mig på
http://fames.se/angelicaa/

2013-07-15 @ 19:10:25
URL: http://lica.nu
Postat av: Helena

Vad fint du skriver om dina vänner! Det gäller att vara rädd om vänskap för det är bland det vackraste och bästa man kan ge till någon..

Sv; Det är verkligen toppen på Öland sommartid!

2013-07-17 @ 12:29:16
URL: http://helenassota.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: