En mycket bra vecka!

Tid: 17:19:00
Datum: 2013-03-24
Kategori: Allmänt

Trots att min lilla sötnos inte har varit hemma i veckan har det varit en väldigt bra vecka måste jag säga.

Älsklingen har ju varit i Idre och åkt skidor den här veckan, något jag också skulle ha gjort, men av rena säkerhetsskäl ställde jag in den resan och var istället hemma. När hon kom hem igår tänkte jag dock överraska henne litegrann, så det gjorde jag. Jag åkte dit, utan att säga något, och väntade på henne när hon kom hem. Då blev hon glatt överraskad av att jag var där och senare på kvällen fick hon också lite Lintschoklad, som den chokladälskare hon är.

Det var så fint att träffa henne igen, få hålla om henne, krama och bara vara nära. Jag märker verkligen hur bortskämd jag har blivit med den saken nu under våra snart 1,5 år tillsammans. Båda mina två tidigare förhållanden har, som ni som har läst min blogg länge vet, varit distansförhållanden. Där kunde det gå flera veckor mellan gångerna vi träffades och däremellan var det timmeslånga telefonsamtal, hundratals sms, en enorm längtan och saknad efter varandra. Nu har Jennifer varit borta i en vecka och jag har redan längtat och saknat ihjäl mig efter henne. Ta det dock lugnt, jag är inte död, då hade det varit ett väldigt mysterium att jag just i detta nu skriver detta, eller hur?

Min lilla överraskning blev hursomhelst väldigt uppskattad och det är sådana små gester som förgyller vardagen, att man visar uppskattning för varandra och visar att den andre verkligen betyder mer än alla ord i världen kan beskriva, för så är det. Kärleken är det finaste och mest dyrbara vi har här på jorden och den ska vi vara väldigt rädda om och vårda väl, förvara den i det djupaste av våra hjärtan.

Veckan har också bestått av fler lägenhetsvisningar, eller ja, det var förra helgen, men vi kan räkna in dem i den gångna veckan ändå. Först var det en liten etta på 26 kvm, som jag redan har nämnt i ett annat inlägg. Utgångspriset var 75 000kr, vilket, i mina ögon, var i överkant. Den var nämligen inte alls särskilt renoverad, men rummet var faktiskt större än jag trodde. Däremot var kokvrån minimal. Stod jag med båda armarna utsträckta nådde jag lätt till vardera sida av den. Det var dessutom jättesmalt, så om någon stod där inne kunde man inte gå förbi. Kylen och frysen stod dessutom i hallen, så ja, det var ganska litet. Jag hade dock tänkt buda under, kanske ge 50 000kr, men då var det redan någon som hade gett 70 000kr, så min plan sprack litegrann. Därför sa jag att jag inte var intresserad av den. Slutligen tror jag att den gick för 125 000kr. Det låter nästan gratis för er som bor i större städer, men i lilla Mjölby är det inte jätebilligt.

Nej, det blev inget av där, men i söndags var jag och tittade på en likadan etta som vi först var och tittade på då innan jul och även som vi var och tittade på i januari. En stor etta på 42 kvm med ett rejält kök, ett rymligt vardagsrum och badrum med plats för tvättmaskin. Den vi var och tittade på i januari var ganska renoverad och fin, nya ytskikt överallt och tvättmaskin. Den stannade slutligen på 260 000kr. Den här som vi var och tittade på nu var inte alls lika fräsch. Det var ett gammalt fult plastgolv från 70-talet i köket, gamla skjutluckor till köksskåpen och ingen tvättmaskin. Den var dock lika stor, 42 kvm. Det var jag och två till som var där och tittade och som senare också skulle vara med i budgivningen. Det lite roliga var att den ena av de två andra var en tjej, Lisa, som jag och Spike umgicks ganska mycket med i ettan på gymnasiet och som dessutom är kusin till en av mina bästa barndomsvänner. Jag har inte träffat henne sedan studenten, men nu träffades vi alltså här, på samma lägenhetsvisning.

Budgivningen startade i början av denna veckan och nu är läget så att person A stannade ganska tidigt och därmed var det bara jag och person B, Lisa, kvar i budgivningen. Person B ska nu titta på en annan lägenhet och väljer hon att gå över och buda på den, ja, då får jag den här lägenheten. Så nu är det nära. Håll alla tummar som går för mig nu!

En annan grej som är väldigt nära nu är Elitserien för Leksand. Som vi har ångat på under denna kvalserien! Det är visserligen halva serien kvar, men på dessa fem inledande matcherna har vi tagit 12/15 poäng och bara förlorat borta mot Örebro med 5-2. Annars har vi slagit Södertälje med 3-1, Rögle med 4-0 nere i Ängelholm, Timrå med 6-2 hemma i Tegera arena och Västerås med 3-1 i ABB arena. Vi har fullständigt spelat ut de andra lagen stundtals och ägt matcherna till stor del. Enda plumpen hittills är Örebro borta i Behrn arena, men fortsätter vi såhär, då är det Elitserien nästa! Sju år av kamp för att ta oss tillbaka, sju år av, till stora delar, dominans i Hockeyallsvenskan, men där det sedan har knutit sig när det verkligen gäller, i kvalserien, men nu går vi som tåget, krossar allt och alla och är förnärvarande sex poäng före Timrå, som är trea i serien. Mycket kan ännu hända, men såhär bra har Leksand inte varit på tio år, inte sedan kvalserien 2002, då vi tog oss tillbaka igen, efter den första vändan i Hockeyallsvenskan 2001/2002. Nu är vi verkligen på gång och det kommer bli superintressant att följa dessa sista matcher av säsongen 2012/13 och dramatiken kan ni så klart följa på hockeybloggen.

Jag har också, förutom att följa hockeyn slaviskt, kolla på lägenheter, tränat och ägnat mig åt gruppdiskussioner i skolan, varit i Södertälje och hälsat på en vän som jag lärde känna under året jag gick i Stockholm. Hon gick den kursen året innan mig, tillsammans med bl.a. Albin, och gick en allmänn linje året när jag gick där. Efter att vi slutade där har vi träffats tre gånger, men nu var det över två år sedan senast och detta var första gången jag var hemma hos henne, men det var jättekul att träffas igen. Vi pratade en massa, hade det trevligt, såg på film, pratade ännu mer, åt, gick ut och gick och pratade ännu lite mer. Supertrevligt måste jag säga!

Vi avslutar det här inlägget med en låt. det var väldigt länge sedan nu, om man bortser från mina inlägg helt inriktade på mysik, som det har blivit en hel del av nu efter nyår. Den här låten har varit min favorit i över två månader nu och den är fortfarande lika bra. En kanonlåt helt enkelt. Alex Saidac - Stay in this moment.

 

 

Kommentarer
Postat av: danten89

Bra vecka =)
Jag har det bara bra.

Jo men jag gör ett gott jobb tycker jag själv.

Hästen är grymma just nu :D

Händer ikväll? :)

2013-03-24 @ 19:24:28
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Liene

sv: Haha om du säger så tror jag det. Jag sätter diskussioner avsides då jag tycker det handlar om tro.
Kan bara säga att världen inte skapades bara på 7 dagar. Egentligen skapades den på 6 dagar eftersom på den 7:e dagen vilade Gud. och när Eva och Adam syndade mot Gud och insåg att de är nakna gav Gud dom kläder av skinn som kan ju ha varit att de blev lika apor. Men inte fick de längre vara i paradiset (tillsammans med Gud) eftersom synden gör att vi skulle dö om vi ens kom i närheten av Gud. Människan ville ju vara som Gud själv, så självklart fick vi göra allt från början på egen hand. Sen är det upp till var och en om man vill ta kontakt med Gud igen, genom Jesus Kristus som kom för att rena oss från våra synder. Jag tror på att vi var skapade till Guds avbild som det står i Bibeln, men när vi föll från hans härlighet förlorade vi en del av oss eller rättare sagt något hos oss blev förseglat. Dessutom skapade inte Gud människa till ensamhet utan relation. Jag kände själv denna ensamhet i min själ och därför började söka Gud för jag kom till en punkt då jag insåg att jag som människa kan inte klara mig, inte ens om någon annan människa hjälper mig då ingen är tillräcklig. Sedan jag tog emot Jesus har jag varit på en resa att både lära känna Gud men också att lära känna mig själv. Det känns som att äntligen komma hem. Ja, Jesus gjorde ju vägen till himmelriket åter öppen för oss, ännu rättare sagt - han är vägen.
Jag är sådan som inte vill fastna på detaljer, tycker det är ofta det vetenskapen gör, hehe. Tron på Gud kan verka som rena dårskapen för denna värld och det förstår jag. Jag själv avvisade Bibeln en gång.

Den här låten är härlig :) sökte till denna skivbolag som hon är med i, men fick inga svar, haha, så typiskt min tur. Var inte gjord för karriär.

Hoppas du har det bra!

2013-03-24 @ 21:46:12
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Ida

Vad mysigt att du får ha din kärlek hemma igen. Dock tror jag det är bra att vara ifrån varandra ibland, så man får längta efter varandra. Fast distansförhållanden är ingen höjdare, fråga mig som haft det i tre och ett halvt år, kanske därför det ska bli så skönt att ta examen och flytta tillbaka nu=)

2013-03-25 @ 09:22:14
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Fast när jag är ledig på helger eller om jag har semester har jag inga problem med att släppa jobbet :p Det är mest när jag är hemma och är sjuk som jag har svårt med det, och känner att jag är "dålig" för att jag är hemma istället för att jobba.. Jag mår bättre idag faktiskt, och åker nog till jobbet imorgon! :)

Mysigt att få träffa kärleken efter att ha varit ifrån varandra en stund :) Choklad är aldrig fel att ge till en tjej (om hon inte är min kompis Tina förstås.. Hon tycker att choklad är äckligt!). Haha! ;p

2013-03-25 @ 10:41:05
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

Det är ju precis sånna små vardagsförgyllare som är guldkant=)) Det är lite trevligt att längta då och då;) Håller tumme hårt för lägenheten!!
Uggla är på Hamburgerbörs och kör krogshow...
En vecka idag så åker vi till Sälen=)

2013-03-25 @ 12:08:56
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: sandra

Det låter verkligen som du haft en bra vecka :) älskar att springa runt på lägenhetsvisningar! Drömmer själv om att få investera i en bostadsrätt någon gång i framtiden :)

sv: Nja inte riktigt helt återställd, får ont när jag gör vissa grejer men annars är den helt okej :) Kan i alla fall gå ordentligt så ska inte klaga :)

2013-03-25 @ 17:05:46
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: danten89

Hur följer du matchen då?=)

Japp våfflor blir det idag^^

Underbart du :)
Själv har jag bara tre praktikdagar kvar, grymt skönt, men lite vemodigt =))
Men ska ju sommarvika där^^

2013-03-25 @ 17:40:28
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Sandrafagerberg-

Vad snällt av dig att överaska henne :)
och kul för henne att vara i idre, jag har med varit där :) det är fint där faktiskt.

2013-03-25 @ 21:51:33
URL: http://ssandraaf.blogg.se
Postat av: Snöflingan

Woooow.. helt otroligt ! Vad glad jag blev när jag läste hur det fungerar ! Och ditt inlägg om hur allt började och ditt liv. Vilken stark själ du verkar vara. Och att du kan använda datorn på det sätt du gör är verkligen helt otroligt. Vilken resa du har varit med om! Fantastiskt att du kan vara med överallt även fast du är synskadad! Sånt här inspireras jag av och jag önskar dig all lycka med allt i livet !

2013-03-26 @ 15:49:06
URL: http://intimsnack.blogg.se
Postat av: Sara

åh så snällt! Sånt man uppsakattar och får en att inse hur mycket man älskar personen. Ibland är det bra att vara ifrån varandra så man får längta lite!

Känns som våren är påväg nu i alla fall :)

Jodå, köket kommer bli vitt och ljust, haha vet inte hur man ska förklara ;)

2013-03-26 @ 16:55:24
Postat av: Evelina

Svar: Ja, du har så rätt så :) Jag tycker om all choklad tror jag :p Jag gillar kombinationen lakrits och choklad ;D Aha, där ser man! Smink som är så skoj :)

Kul att det går ganska bra för Örebro just nu :) Den där låten är bra förresten!

2013-03-26 @ 18:22:27
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Erica

Vilken kul överraskning för henne! :)

2013-03-27 @ 11:53:09
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Evelina

Svar: Ja, den chokladen har jag provat, och den är jättegod :)

Som jag skrivit till dig tidigare så tycker jag att det är tråkigt att det är så svårt att hitta bra lägenheter till hyfsade priser. Men snart är det din tur. Snart :D

2013-03-27 @ 16:41:22
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: anna

vad fint med en överaskning sådär och att den uppskattades :)

hoppas du får den lägenheten då!

svar: ja, det är helt otippat och oväntat! men jag ska flytta till malmö, inte så långt alltså, men ändå hemifrån och mycket mer centralt än där jag bor nu liksom :)

Ja, det är verkligen en låt som växer!

Det låter härligt, hoppas ni har fått fler vårtecken där uppe nu :)

tack! är dock väldigt osäker på hur tentan gick. helgen vart bra, dock inte så pluggfri som jag tänkt, men det får väl gå ändå ;)

hoppas du får en fin påsk! :)

2013-03-27 @ 17:45:59
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: