Rehabträning

Tid: 18:16:00
Datum: 2013-03-14
Kategori: Goalball

Sedan jag skadade knät för drygt en månad sedan har det varit rehabträning för hela slanten. Jag har inte spelat goalball på över en månad, inte fått ett enda skott mot mig. Det känns givetvis tråkigt att inte ha kunnat vara med på varken landslagsläger eller lagträningar, men nu är knät äntligen på bättringsvägen, även om det inte är helt bra ännu. Det är fortfarande lite svullet, men man ser att det är ett knä, vilket man inte gjorde till en början, och det gör inte längre ont. Dock är vänsterbenet ganska mycket snabbare än högerbenet när det gäller reaktion och snabbhet märker jag, men det är sådant som kommer med tiden. Det är nu den svåra perioden infinner sig, när man tror att det är bra, för det känns bra och det gör inte ont, men så är det ändå inte helt bra och många gånger drar man upp skadan igen. Det ska jag akta mig för.

Som en extra säkerhetsåtgärd för detta fick jag bl.a. hoppa över tävlingen i Stockholm under helgen som var. Det var första omgången av Sverigeserien 2013 och min allra första tävling någonsin som jag inte var med på med laget. Det kändes givetvis lite konstigt, både för mig själv, men också för Linda och de andra i laget. Hur det gick för oss? Det var ingen av våra bättre helger och det blev två vinster och fyra förluster. Egentligen var det bara Tobbe, som är relativt ny i laget och bara har spelat sedan i höstas, som var bra och nådde upp till ett godkänt. Alla andra underpresterade och det läckte som ett såll bakåt. 75 mål släppte vi in på sex matcher. Det var drygt 20 fler än i Malmö senast i december, då vi tyckte det gick dåligt, och 30 mål mer än i september, då vi nästan gjorde vår bästa tävling någonsin. Framåt var det dock också mycket mål. 48st. Det är fortsatt mest Albin som producerar framåt, men nej, det var kort sagt ingen bra tävling.

En annan säkerhetsåtgärd är att jag tvingas stanna hemma från årets skidresa. Bussen rullar upp mot Idre nu på lördag och det blir första säsongen sedan 2007/08 som jag inte åker skidor alls. Till en början tänkte jag åka med, men både jag, Linda och Fredrik kom fram till att det nog är bättre att stanna hemma och inte riskera något. Jag skulle nog kunna åka, men vid utförsåkning påfrestas ju knäna ganska mycket och skulle det hända något, som det har gjort de två senaste åren, förra året körde jag in i en liftstolpe i en av Idres mindre branta svarta backar och för två år sedan var det en dam som stod i vägen, mitt i branten i en av Idres absolut brantaste svarta backar. Hade det hänt något sådant nu, ja, då hade jag kunnat bli borta i flera månader och det är inte värt att riskera. Så, på lördag åker älsklingen upp till Idre, medan jag sitter hemma med en knäskada. Det kommer kännas jättetomt utan henne i en hel vecka...

Rehabträningen har dock flutit på bra. Till en början var det bara lätt rehabcykel för att känna hur knät kändes. Det högg till ganska kraftigt då och då, så jag fick ta det försiktigt. Det gick dock framåt och nu de senaste två veckorna har jag kunnat köra cykelintervaller precis som vanligt. Till en början provade jag att köra två intervaller efter att ha rehabcyklat i ca 45 minuter och det fungerade bra. Passet efter provade jag att köra intervaller direkt efter uppvärmningen, för att se om knät höll för det med, eller om det bara hade gått så bra senast för att jag hade cyklat i 45 minuter innan. Det visade sig dock hålla och nu kör jag på som vanligt.

Styrkan har, tills den här veckan, bestått i specialstyrkepass, där jag har byggt ihop mitt eget pass av övningar från alla våra fyra olika pass. Jag har tagit övningar som enbart rör överkropp, för att inte belasta knät och benen alls. Till en början bestod passen av enarms bänkpress, statisk mage med hantel över huvudet, omvänt bänkdrag och statisk mage diagonal. Senare lade jag även till drag fram, axellyft i sidled och enbens vader. Det fungerade bra och jag har även lyckats höja på några av övningarna, trots det ökade antalet reps och varv vi har på det nya schemat vi har, så det känns bra.

Denna veckan provade jag dock ett "vanligt styrkepass" och det gick bra, även om vikterna inte alls var i närheten av de vikter jag brukar ha. Jag hade 50kg på enbens marklyft, istället för 75, som jag brukar ha, 47-57kg på enbens benböj, mot 87-92 som jag brukar ha, 10kg på baksida lår, där jag brukar ha 22,5kg och så 27kg på stående sidvrid, där jag hade 68kg när knät vek sig, vilket också var upphovet till skadan. Den rejäla viktminskningen på sista övningen beror mycket på att jag numera kör "rätt" på den övningen. Det gjorde jag inte tidigare. Förut vred jag hela höften och tog även kraft från benen när jag vred. Nu är det enbart bålen som jobbar, benen står helt still. Jag kan nog höja lite till där när knät är helt återställt, men inte så mycket som upp till 68kg.

Lägenhetsvisningarna rullar vidare. I måndags var jag och tittade på ännu en lägenhet nära station i Mjölby. En liten etta på 26 kvm. Den var inte jättefräsch, men rummet var faktiskt större än jag trodde. Kokvrån var dock minimal. Det var två plattor på spisen och jag kunde lätt nå från vägg till vägg där inne om jag sträckte ut armarna. För att gå till toan var man också tvungen att gå igenom den lilla kokvrån, men stod någon annan där gick det inte att gå förbi, så smalt var det. Priset var 75 000kr, vilket säkert låter som nästan gratis för er som bor i större städer, och ja, det är ganska billigt även här, men ändå knappt värt pengarna. Det var som sagt inte alls renoverat och jag tror inte ens jag skulle få plats med alla mina köksateraljer som jag har samlat på mig genom åren där i den lilla kokvrån, så nej, jag tackade nej till den, även om läget var bra. Jag hade tänkt att buda under utgångspriset, men då hade någon redan gett 70 000kr för den och det är där den står nu. jag blir inte förvånad om den faktiskt går för 70 000, för på visningen vi var på hade det bara varit tre intresserade och igår vet jag inte hur många som var, men intresset verkar inte jätestort.

På söndag är det visning igen, på en sådan där större etta i samma förening, sådana som jag har varit och tittat på tidigare. De ligger på 42 kvm och den första hade ett utgångspris på 100 000kr och den andra ett utgångspris på 115 000kr. Den sistnämnda gick för 260 000kr, men den var riktigt fin, nytt kök, laminatgolv och nya tapeter. Den här är nu inte alls renoverad, men har ändå ett utgångspris på 125 000kr. Så jag tror inte alls den kommer gå upp så högt som de andra och har jag tur är det inte så många intrresserade där heller. Dock så tror jag att en sådan här liten etta på 26 kvm är betydligt mer svårsåld än de större. Så vi får väl se hur det går.

Ikväll drar äntligen, äntligen kvalserien igång och det är Södertälje som gästar Tegera arena. Det kommer bli en tuff match, men jag är laddad till tusen. Det är det här man väntar på hela hockeysäsongen och nu är vi här igen, vid kvalserien upp till Hockeyallsvenskan, kvalserien upp till Elitserien och SM-slutspelet.

LG Jansson, Radiosportens expert, tror på Timrå och Leksand i år och jag tror han kan ha rrätt. Jag hoppas åtminstone på det. Så, nu kööör vi alla leksingar där ute! Stå upp för skölden på bröstet och heja fram de blåvita, laget i våra hjärtan, till seger ikväll och till en av de två första platserna i kvalserien, till Elitserien 2013/14, det vi har kämpat och krigat för sedan säsongen 2006/07. En gång leksing, alltid leksing!

 

Kommentarer
Postat av: danten89

Just nu har Hästen 2-2 Men heja heja :D
Dem måste klara det i år =D

Lugnt annars i helgen? Några planer?

Ska du göra något kul i sommar? Jobba nåt?

Jag älskar tårta, så länge det inte är banan i =)


2013-03-14 @ 20:28:21
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Jadu, har man fått torr hud av att använda mycket tvål och alkogel.. så måste jag.. har inget val :P
Hatar att ha torra händer.. :O

Vi får väl se ;)
Hästen fick en poäng iallafall och det är dem värda..
Har hört att dem spelar bra. Bara att de andra lagen de mött inte kämpar hårt, utan när dem får pucken får dem mål.. såg du skottstatistiken på Hästen matchen mot Piteå?
Dem vann den överlägset.

Okey inget sommarnöje inplanerat?

Jag gillar inte banan alls.
Dan gillar inte banan ;)

2013-03-15 @ 14:53:18
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Sara

Skönt att det börjar bli bättre men som du säger så är det lätt att dra upp skadan igen.. Får hoppas på att det blir bra så snabbt som möjligt!

Ja min vecka har vart toppen, hoppas din också vart bra! :)

2013-03-15 @ 16:24:22
URL: http://sausan.blogg.se
Postat av: Snöflingan

Hej!

Imorgon svarar jag på frågestunden på intimsnackbloggen där vi snackar pubertet,sex,kärlek .. ja allt intimt vi kan komma på helt ANONYMT!

Har du en fråga som du funderat över så har du chansen att ställa den nu och få svar på den imorgon!

Ha en bra kväll,Kram från Snöflingan!

2013-03-15 @ 19:59:37
URL: http://intimsnack.blogg.se
Postat av: MartinaOlsson

hej! allt bra? :)

2013-03-15 @ 21:09:04
URL: http://martinaolsson.myshowroom.se
Postat av: sandra

Skönt att knät är på bättringsvägen :) Aldrig kul och vara skadad!

sv: hm jag börjar fundera om det har någonting med mitt blodtryck och göra för har börjat bli illamående också dock har smärtan i högra bröstet försvunnit, som tur är! Men försvinner inte allt det här så ska jag uppsöka läkare.

jag är faktiskt inte så säker på att Hammarby tar hem det i morgon. Hammarby har ju en tendens och förlora i finalerna så vi får se hur det går. Jag kommer ju självklart sitta bänkad framför tvn och kolla på matchen :)

2013-03-16 @ 12:36:24
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: SandraFagerberg- dont stop beliving

Jo det är sant, ska vekligen försöka den här gången :)
har du rökt någon gång ?

2013-03-16 @ 14:37:53
URL: http://ssandraaf.blogg.se
Postat av: Jessica Högberg

fy så tråkigt att missa Idre, men det är sant, inte värt en värre skada när det äntligen går åt rätt håll!!
Jag joggar "en låt" och går "en låt" i 30 min... är helt slut efter, men planen är att öka både tid och spring lite lite varje pass=))
Jag hoppas dom rasar som f-n... för att dom ljugit;)

2013-03-16 @ 15:48:27
URL: http://lchftrollet.blogg.se/
Postat av: Sara

Haha ja det är inte varje dag man är där, vi renoverar köket hemma så var där och beställde nytt! Så skönt :)

Riktigt skönt, får hoppas att det håller i sig nu så du snabbt kan börja spela! :)

Hoppas du haft en bra helg!

2013-03-17 @ 08:52:55
URL: http://sausan.blogg.se
Postat av: Evelina

Så bra att rehabträningen går bra och åt rätt håll :) Tror, precis som du, att det var bra att skippa den där skidresan till Idre så att du inte riskerar att knät blir sämre.. Förstår att det känns tråkigt för dig att inte ha spelat goalball på så länge.. Men snart kan du nog göra det igen :D

2013-03-17 @ 10:59:26
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Snöflingan

Va roligt att du tycker det ! Ja men jag håller helt med ! Det kan vara pinsamt så här har man en plats att kunna va helt anonym men ändå få reda på dom pinsamma sakerna :)

Ha det så bra!

2013-03-17 @ 12:19:54
URL: http://intimsnack.blogg.se
Postat av: Peppbloggen

Ja, precis!

Hoppas du får en mysig söndag!

2013-03-17 @ 13:02:03
URL: http://peppningsbloggen.blogg.se
Postat av: Peppbloggen

Sv: FCKH8 står för "fuck hate" och det är som sagt en organisation/hemsida som handlar om att man ska stå upp för hat och att vi alla är lika värda oavsett vilken sexuelläggning vi har osv.

Projektet ska vara helt klart v.13, så det är inte långt kvar nu. Känns lite konstigt med tanke på att vi har jobabt med detta sen i början av hösten:)

2013-03-17 @ 13:07:03
URL: http://peppningsbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: