Bara leksingar, överallt leksingar!

Tid: 22:12:00
Datum: 2013-10-27
Kategori: Allmänt

I torsdags var jag med om bland det häftigaste jag har gjort. Min första supporterresa någonsin. Jag tyckte matchen jag och Jocke var och tittade på förra säsongen, Djurgården - Leksand, var grymt häftig och den klart bästa hockeymatch jag varit på, men den här slog den matchen solklart. Det var som sagt min första supporterresa, men definitivt inte den sista.

Bussen hämtade upp oss, mig och Julian, i Mjölby strax efter klockan 17, varefter vi åkte de ca fyra milen in till Linköping och Cloetta center. Matchen klassades tydligen som en högriskmatch, vilket innebar att vi fick slussas in i en säkerhetszon innan vi klev av bussen, varifrån vi sedan entrade arenan, efter att ha blivit visiterade. Under matchens gång skulle vi vara instängda på bortastå och i pauserna hade vi tillgång till en egen kiosk och lite så, allt för att inte blandas med LHC-supportrar och för att undvika bråk.

Det var en mäktig känsla att kliva ut där på bortastå innan matchen, att äntligen få representera, sjunga fram och hylla laget i mitt blåvita hjärta. Jag behöver väl knappast säga att jag var laddad innan match?

Av själva matchen hängde jag inte med särskilt mycket, men det här var ändå den klart roligaste match jag har varit på. Det är i första hand stämningen man vill åt när man går på hockey och här var det verkligen stämning. Leksand drar alltid publik, var vi än spelar i vårt avlånga land,från Luleå i norr till Växjö i söder. Vi fyller arenorna med blåvita fans var vi än kommer, vår klack hörs var vi än spelar och det är helt enkelt som man brukar säga, "Hela Sveriges lag". Det finns fans överallt och andra människor, som inte är fans, vill också se Leksand, för det är nästan alltid fullsatt dit vi kommer, åtminstone inte långt ifrån.

Efter matchen var min hals inte direkt i toppskick. Jag tror aldrig jag har skrikit så mycket som jag gjorde denna kväll. I sextio minuter, nästan oavbrutet, sjöng vi och höll igång där på bortastå. Detta trots att LHC gjorde både 4-1 och 5-1 i sista perioden. Vi slutade inte sjunga för det. Vi sjöng enda in i det sista och en bra stund efter att hesa Fredrik hade ljudit efter sextio spelade minuter och LHC stod som klara segrare nere på isen. Faktum var att vakterna som släppte in och ut oss under kvällen frågade om vi inte kunde komma och visa och lära White lions, LHC:s klack, hur en klack ska låta och höras. De var mäkta imponerade av Superstars och hälsade oss mer än gärna tillbaka igen.

LHC vann matchen klart med 5-1, men läktarkampen, den vann vi, solklart. det ger inga poäng, jag vet, men det ger stolthet. Stolthet över att ha ett blåvitt hjärta och att kunna stå där och heja, klappa och sjunga precis lika högt, oavsett resultat på tavlan eller hur matchen ser ut. Det är långt ifrån alla klackar i Sverige som gör det och som når upp i den klass som Leksand Superstars gör. Kort sagt, trots förlust i själva matchen så är jag en stolt leksing med huvudet högburet efter matchen, för den kultur, det hjärta och allt det som den blåvita skölden står för. Mitt älskade Leksands IF.

Vad ekade då från bortastå under matchen?
Ja, bland annat var det dessa ramsor:

"Bara leksingar,
överallt leksingar,
bara leksingar,
överallt leksingar!"

"Här är Tokiga masar,
här är Superstars,
och alla håller på Leksand,
och vi älskar LIF!"

"Vita vita vita
blå blå blå
vita vita vita
blå blå bblå
vita
blå
vita
blå
vita vita vita
blå blå blå!"

"Oscar Oscar Oscar Alsenfelt!"

"Ni bara sjunger när ni leder,
ni bara sjunger när ni leder,
sjunger när ni leeder,
ni bara sjunger när ni leder!"

"Sämre klack än Hästen,
ja ni har sämre klack än Hästen,
sämre klack än Häästen,
ja ni har sämre klack än Hästen!"

"Ni på sittplats är ni klara?
Jajjamensan fattas bara!"

"Vita lejon har aldrig funnits!"

"Ååh LIF,
ååh LIF
ååh LIF
ååh Lif!"

Det var så grymt kul och min hals är fortfarande inte helt bra, såhär tre dygn efteråt. Det kommer som sagt garanterat att bli fler supporterresor, det kan jag lova!

Utöver hockeyn har det hänt en hel del under den gångna veckan. Jag har varit ute på krogen inte mindre än två gånger. Det är värt att notera. Särskilt med tanke på att jag innan veckan knappt har varit ute över huvud taget sedan studenten för 3,5 år sedan.

Nu blev det två gånger på tre dagar och först ut var lillördag i onsdags, då Jennifer skulle ut med Fanny och några andra, lite som en avskedskväll, eftersom att Fanny åker till Australien och jobbar i åtta månader nu framöver.

Utöver Jennifer och Fanny, som var de enda jag hade träffat, + Julian, som också följde med, var det några andra gamla bekanta till Jennifer och Fanny som var med. Inte riktigt min typ av människor kanske, vissa av dem väldigt speciella, med alla möjliga bokstavskombinationer inblandade. Jag gav det i alla fall en chans, både folket och krogen i stort.

När jag har varit ute tidigare har jag inte tyckt att det har varit så kul, för det har varit hög musik, vilket jag iofs gillar, men inte när det är så högt att man inte kan prata med varandra och när det dessutom är dålig musik. Jag tänkte dock att klubbmusiken som är nu tycker jag ju är ganska bra, men tyvärr var det mycket sämre musik än jag hade väntat mig, någon slags Chillhouse eller vad man kan kalla det, inte alls bra. Jag hade inte heller så mycket gemensamt med folket, så nja, jag får nog stå fast vid min synpunkt gällande krogen, det är fortfarande inte min grej.

I fredags var det trots det dags igen. Actic hade en mingelkväll på platens, samma ställe vi var på under onsdagen. Det bjöds på buffé, där det var betydligt mer mat än jag hade väntat mig, så mätt blev man verkligen. utöver det gav kvällen dock inte så mycket. Det var samma dåliga musik som under onsdagen och det där med att mingla är inte riktigt min grej, särskilt inte när det är så hög musik att man knappt hör vad den andre säger. Det var i alla fall ett par stycken som kom fram och pratade med mig, som hade sett mig på gymmet och undrade lite vad jag tränade och höll på med och det är ju alltid kul när man får delge folk information och skylta lite med sig själv.

Kvällen blev dock tidig, redan runt 22:00 åkte vi hemåt, för dagen efter var det ju träning, som vanligt på lördagar. Sex pass har det blivit den här veckan. Två styrkepass, två intervallpass och två goalballpass.

Jag har också börjat fila lite på tentan som vi ska ha skrivit klart och skickat in om drygt två veckor, dammsugit efter att en påse linfrön gått sönder, skurat badrumsgolvet, rengjort toan och handfatet, tvättat, lagat mat, fikat, skrivit diskussionsinlägg till skolan, som försvann inte mindre än två gånger så att jag fick skriva om dem, ätit bufé igen, nu tillsammans med Jennifer, hennes föräldrar och mormor, sökt jobb som Mystery shopper, läst kurslitteratur och haft en heldag med mamma och pappa på Ikea, köpt kängor och tre korv med bröd, tre kaffe och tre bullar för 27kr. Att det kan vara så billigt är helt sjukt, men det uppskattas och gott är det också. Så ja, det har varit en ganska händelserik och produktiv vecka måste jag säga.

Med de orden signar jag ut för kvällen, för nu ska jag sova. Sov gott världen, som vissa skriver på Facebook ibland. Vissa inlägg där är väldigt onödiga kan jag ibland känna...

Kommentarer
Postat av: Sofie

Skönt att någon annan har samma åsikt som jag gällande krogen, jag har också provat på det flera gånger, men alltså nej, det är inte min grej.

Du är duktig du, du gör mycket hela tiden!

Kram!

2013-10-27 @ 23:04:48
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: danten89

Du och ditt Leksand ;)
Vilket hängivet fan!

Vad är det allra allra bästa med julen då=?=)

Hur kommer det att gå i EM då?

Verkar som det ju.. :)

Jag vågar inte höja ljudet för högt heller.. men mina filmer och så blir så myyyycket bättre med min soundbar :)

2013-10-28 @ 11:38:58
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Det var ett intressant metafor :)

Programmet finns här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=5681710

Vad jag tycker är mer häftigare, är drömmar från Gud. En gång drömde jag att jag pratade med barn som är ateister om hur man skriver texter om Gud, de sa wow och ju mer jag pratade blev det varmare inom mig. När jag vaknade trodde jag att jag skulle ligga i svett så varmt det var av Guds närvaro men nej, temperaturen i rummet var normal och jag var alldeles sval. Det var bara min själ som hade blivit varm.
Du kan läsa hela drömmen under min kategori "drömmar"
sen har jag haft dröm att jag skulle gå in i ett hus där min mamma och syster är men innan jag vred om nyckeln sa något inom mig att jag måste lägga mig ner för det kommer en bil och någon kommer skjuta på mig så jag la mig ner och precis då hörde jag skottlossningen. Sen låste jag upp dörren och gick in till där min mamma och syster var. Jag kollade med stora ögon på min syster och sa "Såg du var Gud gjorde för mig?!" (hon är inte kristen förresten).
Jag hade också en dröm att luften var full av rök att jag inte kunde andas. När jag bad till Gud försvann det. Även om det kändes som om Gud inte fanns där eller hörde mig.

2013-10-28 @ 11:46:53
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Jessica

sv' hahahaha nej jag hade inte hört om "bus eller godis" för vuxna faktiskt. men nu har jag ;) hahaha hur kul som helst ju!

ja men då ska jag försöka få in lite musik då och då, tusen tack för ditt tips :)

ja så är det ju, jag har dock väldigt svårt att somna om kvällarna nu, tyvärr :(

jag hade en toppen helg! hoppas du får en bra start på veckan, kram :)'


åh heja lif! haha :D

2013-10-28 @ 13:10:11
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se
Postat av: sandra

Kul med en bortaresa :D

sv: ja det kanske skulle fungera men har så mycket för mig så har knappt tid för bloggen längre :P

2013-10-28 @ 16:43:39
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Louise

har ny blogg nu va tycker du? :) / Fd lilylolo.blogg.se

2013-10-29 @ 09:03:12
URL: http://liizes.blogg.se
Postat av: anna

vilken upplevelse det där :)

och det där med att träffa nya människor är alltid lite diffust, det är inte lika kul när man inte klickar med människorna vilket tyvärr ofta händer! :p

Ja, du får kämpa vidare! Den som söker finner liksom :)

alltså, mina långa och intensiva pluggdagar inträffar inte särskillt ofta, hela förra veckan fick jag knappt in något alls, men annars försöker jag sammanfatta ganska ofta och repetera mycket i början och gå tillbaka och aldrig bara sträckläsa! (:

Det är det faktiskt!

Ja, det är väl en ganska ovanlig grej att göra och det var faktiskt första gången jag gjorde det och tror inte det kommer hända särskillt ofta, men det var kul :)

2013-10-29 @ 21:03:58
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se
Postat av: Erica

Jag förstår inte riktigt alla saker med supporters av olika lag. Jag tänker att det är ett spel som man spelar för att det är kul, och självklart vill man vinna och allt det. Speciellt då det är på den nivån. Men det jag inte förstår är hur supporters kan ta det till en nivå där det blir näst intill FÖR seriöst. Där man börjar bråka och klanka ner på varandra. Där det behövs säkerhetszoner och egen kiosk för att inte bråk ska uppstå. Där man i sin hejaklacksramsa inte bara fokuserar på att lyfta fram sitt eget lag utan också på att dra ner det andra laget. :(

2013-10-30 @ 17:32:42
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Hanna

Inte lite du haft för dig på senaste tiden. Låter so mdet varit både fullt upp och väldigt roligt överlag.

Jo, det är ju både skönt med folk som kan se att det inte står rätt till och lite jobbigt. Det finns ju tillfällen när man inte orkar eller vill prata om det. När man bara vill förtränga och för en stund försöka leva lite. Eller när det är något man kanske inte riktigt är redo att klä i ord. Men det är ju bra också, att inte alltid behöva säga till när det känns överjävligt.

Ja men då har du ju alla möjligheter ju! Fasen vad roligt. Jag ska hålla en tumme för att du får vara med nästa gång det vankas mästerskap. Nej Gubbängen har ju en del brister, men i den här stan får man väl vara glad över alla idrottshallar som finns. Det är ju inte lätt att få träningstider om man säger så.

2013-10-31 @ 11:25:31
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Följ vår resa från tankar till färdigt hus

Oj vad du gör roliga saker hela tiden :D

Tänkte bara slänga in en kommentar att jag även har bytt blogg. Nu är jag tillbaka på min gamla angelica.blogg.se (just nu lica.nu) men domännamnet kommer att försvinna inom ett par dagar och då blir det angelica.blogg.se igen!

Bloggade ju förut på fames.se/angelicaa men kände att det inte riktigt var min grej. Ville designa lite mer och så! Hoppas du vill fortsätta följa mig och förlåt för denna långa kommentar! :O

2013-11-01 @ 22:20:21
URL: http://motdromhuset.blogg.se/
Postat av: Ida

Inte bara vissa inlägg är onödiga på fb, ganska många är det ;)

2013-11-03 @ 09:08:06
URL: http://www.alittlebitmoreee.blogg.se
Postat av: Helena

Vad kul att gå på hockeymatch. Det är något alldeles speciellt med stämningen i en arena. För Växjö gick det ju kanon igårkväll:)

Ha en ny bra vecka!

2013-11-03 @ 20:38:26
URL: http://helenassota.se
Postat av: Erica

Svar: Ja, och tack för det! Nu har jag dock gått och blivit sjuk, så du får peppa mig då jag är frisk igen! :-)

2013-11-05 @ 12:06:01
URL: http://faithhopelove.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: