Tredje omgången av Sverigeserien 2013

Tid: 10:10:00
Datum: 2013-09-27
Kategori: Goalball

I helgen som var spelades tredje omgången av Sverigeserien i goalball 2013, denna gången i Göteborg. Vi låg inför omgången fyra i serien med tio inspelade poäng.

Jag som i princip aldrig blir sjuk hade dragit på mig en rejäl förkylning lagom till helgen. Jag började känna lite i halsen redan under onsdagen och sedan blev det bara värre under torsdagen, fredagen och lördagen. Med andra ord blev det en tidig sänggång för mig där under fredagen, sov redan innan 21:30, trots att första matchen dagen efter inte var förrän klockan tolv.

Första matchen under lördagen spelades mot FIFH Malmö, ett Malmö som låg efter oss i tabellen, med fyra inspelade poäng.

Trots ont i halsen, en rinnande näsa, hostattacker osv. så kändes det relativt bra inför matchen. Väl ute på planen gjorde jag, Albin och Jennifer vad som behövdes i första halvlek och gick till pausvila med 1-0 på tavlan. Det som slog mig mest under inledningen av matchen var hur långsamt spelet gick. Jag borde ha vant mig vid det vid det här laget, men jag blir lika uppmärksammad på det varje gång jag spelar bredd istället för elit numera. Samtidigt som spelet gick långsamt ville jag snabba upp det, men kroppen orkade inte och i halvtid byttes därför Tobbe in och jag fick vila en stund.

Tobbe har gått framåt enormt den senaste tiden, kanske inte som Nils och de andra i Göteborg, men hans defensiv är faktiskt relativt okej. Dock är han fortfarande ett ganska oprövat kort och det vet så klart motståndarna, vilket innebar att han fick många skott på sig när han byttes in. FIFH kunde också vända på steken och vinna matchen med 4-3.

En jämn match som vi mycket väl kunde ha vunnit. Nu gjorde vi inte det och vi såg istället fram emot nästa drabbninng, då Göteborg stod på andra sidan.

Även här gjorde vi en mycket stark första halvlek och gick även här till pausvila i ledning, nu med 3-2.

Likt i första matchen fick jag vila litegrann i inledningen av andra halvlek, men efter att göteborg vänt på steken fram till 3-5, då byttes jag in igen. Tyvärr hade vi inte orken att komma tillbaka igen, vi lyckades inte återupprätta det fina spel vi hade i första halvlek och Göteborg kunde således vinna matchen, 6-8.

Dagens tredje drabbning var mot IFAS och likt de två föregående matcherna blev också detta en jämn historia, där vi hade 2-2 på tavlan i halvtid och där vi sedan inte alls hade marginalerna med oss. En slarvig straff för tredje skott p.g.a. bristande kommunikation och ett självmål, också det p.g.a. bristande kommunikation, bidrog till att IFAS slutligen kunde vinna med 7-6.

Tredje skottet var Jennifer, som skulle lämna över bollen till Tobbe, som misstolkade det hela litegrann, Jennifer fick ha kvar bollen och sköt igen, trots att hon visste att hon hade två skott innan. Istället för att då få straff för tio sekunder fick hon straff för tredje skott. Det rätta hade så klart varit att göra "pass out", ut över sidlinjen, men i en sådan situation blir man lätt stressad och störd i sitt tänkande, när ens egentliga avsikt inte går i lås.

Självmålet var jag och Tobbe som orsakade, när Tobbe skulle passa mig, men jag var då redan på väg över till hans sida. När jag sa det hade han redan hivat iväg bollen, som studsade på mitt smalben/fot och in i eget mål.

Utöver dessa båda oturliga situationer hade jag ett skott i stolpen mot slutet och t.o.m. jag, som inte alltid uppfattar hur nära det är att bollen går in på andra sidan, hörde vid ett par tillfällen hur nära det var. Så, kort sagt var det en match som vi hade vunnit, om vi hade haft lite mer tur med oss.

Sista matchen för dagen, som kanske var dagens sämsta insats, mot Brukarhuset, innebar slutligen i alla fall en seger, 5-2. Vi var trötta och kom inte alls upp i någon vidare standard. Gubbarna i Brukarhuset var dock ännu tröttare och vi kunde därför dra det längsta strået. Det kändes nästan lite komiskt, att vi i dagenssämsta insats ändå lyckades vinna.

Även lördagskvällen blev relativt tidig, efter att vi lagat korvstroganoff och pasta, och under söndagen väntade helgens två sista matcher.

Trots att förkylningen kändes bättre än under lördagen var spelet betydligt sämre, inte bara från mitt håll, utan från alla håll och kanter. Ingen kom upp i den nivå vi hade under lördagen. Jennifer släpte in första skottet i matchen mot FIFH och därefter fortsatte de individuella misstagen att radas upp. FIFH kunde slutligen vinna enkelt med 8-4.

Det var dock inte dagens sämsta insats. Det skulle bli ännu sämre i dagens och helgens sista match mot Göteborg, som vi ju som bekant spelade ganska jämnt med under lördagen. Nu blev vi knockade med 12-2. Det var individuella misstag på var och varannat skott och även om jag kanske inte var inblandat i majoriteten av målen så gjorde jag ändå betydligt fler misstag än under lördagen och i ett lag bidrar alla, såväl till medgång som motgång. Därför får ingen av oss godkänt under söndagen. Ett riktigt bottennapp helt enkelt. Det räcker så, inte mycket mer att säga om det.

Efter tre omgångar har vi nu alltså skrapat ihop tretton poäng. FIFH gjorde det tyvärr bra i helgen och passerade oss i tabellen, vilket innebär att vi nu ligger sist, inför den sista omgången, som spelas i december.

Apropå siffror och annat så radar jag här upp statistik från de tre omgångarna.

Omgång 1, Stockholm.

Poäng: 6/18

Gjorda mål: 48

Insläppta mål: 75

Totalt +/-: -27

Snitt framåt: 8 mål/match

Snitt bakåt: 12,5 mål/match

Omgång 2, Linköping:

Poäng: 4/18

Gjorda mål: 29

Insläppta mål: 46

Totalt +/-: -17

Snitt framåt: 4,83 mål/match

Snitt bakåt: 7,66 mål/match

Omgång 3, Göteborg

Poäng: 3/18

Gjorda mål: 26

Insläppta mål: 41

Totalt +/-: -15

Snitt framåt: 4,33 mål/match

Snitt bakåt: 6,83 mål/match

Intressant här är att vi tog flest poäng i första omgången, den omgång som helt klart var den sämsta rent spelmässigt och där vi släppte in nästan dubbelt så många mål som under de två senare omgångarna. Samtidigt gjorde vi nästan dubbelt så många mål då som nu i Göteborg, 48 mot 26st. Defensivt sänker vi dock hela tiden snittet, från katastrofala 12,5 mål bakåt i Stockholm, till 6,3 mål bakåt nu i Göteborg. Samtidigt som defensiven har gått framåt har offensiven gått rejält bakåt. Ett snitt på 8 mål framåt i Stockholm, mot 4,3 mål nu i Göteborg.

Märks det att jag gillar statistik?

Mer sport. Leksand har inlett den här säsongen av SHL, den första på sju år, jag vet att jag tjatar, men det är så stort, ganska bra. Efter förlusten med 1-3 hemma mot Brynäs blev det seger med 2-1 borta mot Örebro, trots att man bara hade 13 skott på mål. Oscar Alsenfelt var fullständigt briljant i mål där. Det var han även mot Modo, där hela laget dock var som ett nytt lag. Man spelade ut Modo totalt och det borde ha varit tre poäng där. Linus Ullmark i Modokassen gjorde dock en enormt grym match och istället såg Modo ut att gå mot tre poäng, när man gjorde 0-2 i boxplay, men Leksand ville annat och gjorde både 1-2 och 2-2 inom några minuter och hela arenan exploderade. Sedan kunde Jens Jakobs avgöra på straffar och det var två poäng till Dalarna. Sedan kom vinsten i Karlstad. 3-2 borta mot Färjestad. En grymt säker och stabil insats, där Alsenfelt återigen gjorde en grymt bra match och där Leksand hade lite tur. Tur ska man dock ha ibland och det hade man här. Det hade man dock inte i onsdags, när LHC kom på besök till Tegera arena. Det var inget snack om saken. Man spelade ut Leksand, mer och mer ju längre matchen gick. Man var bättre på alla positioner, det var helt enkelt klasskillnad denna kväll. Bara att lyfta på hatten för LHC. Grymt jobbat. Vi blåvita fans glömmer den matchen nu och ser istället fram emot kvällens drabbning med Växjö, som inte har inlett serien på något vidare övertygande sätt, även om man tyvärr nu vände och vann mot Örebro nu senast. Ikväll blir det dock inga poäng hem till Småland, det ska vi blåvita krigare se till!

I och med min förkylning har det inte blivit mycket träning på senaste, men i onsdags var det dags för ett styrkepass. Det var det tyngsta på länge. Kanske berodde det på att förkylningen inte riktigt var ur kroppen än, men satan så tungt det kändes. Vi tragglade oss dock igenom passet och igår gick det betydligt bättre. Då sprang jag nämligen distans igen, precis som Julian och jag gjorde i somras och som vi då sa skulle göra en gång i veckan. Så har det inte blivit. Jag har inte sprungit distans sedan den där varma julidagen då vi sprang ute, mitt på dagen, under en stekande sol. Tiden blev då ca 32 minuter, en tid som var 6-7 minuter snabbare en mitt rekord under högstadietiden, som inte var något mindre än den dåliga tiden av drygt 38 minuter. Behöver jag säga att jag inte var särskild tränad på den tiden?

Igår krossade jag dock inte bara den tiden utan också tiden från i somras. Nu sprang jag visserligen på löpband, vilket är lite annorlunda mot att springa utomhus, men tiden blev hursomhelst 24,59! En tid jag är väldigt nöjd med. Till Julian sa jag att jag hade som mål att komma under 30 minuter, bara för att förbättra mig från i somras och nå den gräns som jag inte riktigt nådde då, men inom mig hade jag målet jag har haft uppsatt för mig ett längre tag nu, att klara 5km under 25 minuter. Det gjorde jag också, med minsta möjliga marginal.

Riktig höst har det också blivit ute nu. Det har slagit om väldigt snabbt och nu har det t.o.m. varit nere under nollan några nätter och det har varit frost på morgonen. Jag fick riktiga vinterfeelings igår och tog på mig mössa och handskar för första gången den här säsongen. På något sätt längtar jag litegrann tills det blir ännu lite kallare. Till tända ljus, mysiga filtar, kaffe eller glögg efter en promenad ute i kylan. Det är riktigt fint. Livsnjutning på hög nivå, precis som balkonghäng och stekande sol är det på sommaren. Vad säger ni, vi har det ändå ganska bra här i Sverige.


Kommentarer
Postat av: danten89

Jadu, detta är ju den lilla sjöjungfrun filmen och inte serien ;)
Serien var så mycket sämre tecknad.. men den gjordes av ett mera underbolag inom Disney, men bra var den =D

Vem vinner då? ;) LHC knockade er en liten smula häromsistens iallafall^^ då var morfar glad.. han och hans LHC.

Jaså? :)
Något särskilt som gör att du känner så?

Jag jobbar mest hela tiden.. känner knappt av att det är höst :P Förutom att det är kyligare ute..

kram

2013-09-27 @ 14:44:24
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: ELIN

sv: inte så värst faktiskt, vilket var skönt haha! :)
ja bland de bästa som finns :D
verkligen, det är nästan lite stressladdat trots att det är mer än ett halvår kvar haha.. :) oj det var rätt sent!

2013-09-27 @ 14:51:46
URL: http://bbaraaelin.blogg.se
Postat av: danten89

Inte jag heller, men jag ville få dem överstökade.. dock ville jag inte gå intro nästa vecka.. men till nästa helg så ;)

Den filmen är så fin :)

Vi får se.. brukar reta morfar att LHC åker ur ;P
Är jag dum då?^^

Jaså? Kärleken som spirar i luften? :)

2013-09-27 @ 17:25:54
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Anonym

Sv; Hihi tackar!:D Förresten vilket is hockey lag skulle du helst vilja spela i?:)

2013-09-27 @ 20:40:50
URL: http://hissdiss.blogg.se
Postat av: sandra

Du får krya på dig :) har också åkt på en förkylning :P

sv: nej jag blir bara irriterad när jag tänker tillbaka på vad som hände under den matchen. Jag hoppas innerligt att de hittar dessa rötägg så de får betala för sig!

aha du menade så, nej de har inte börjat sådär jätte bra för Hammarby hockey måste jag säga. men det är en tuffare division också, bara hoppas spelet blir bättre och de börjar vinna mer.

oh ja, vi hade sådana grupperingar i skolan så det inte var sant. Var hemskt när man tänker efter. Man skulle vara lång och smal, ha mycket smink och bära märkeskläder annars var man ingenting värd typ :/

2013-09-28 @ 15:00:18
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Alice

Alltid ogillat själva skolarbetet och nästan hatade skolan i högstadiet. Men får tacka Gud för gymnasietiden, det är den som format mig till den människa jag är idag :)

Haha kan bara gratulera er till vinsten, det roliga var att jag var inte ens sådär förlust grinig man annars brukar vara efter en förlust, jag skrattade nästan. Färjestad börjar alltid dåligt varje ny säsong, och de vann alla utom en match mot Frölunda i ET så alla vet ju att dom är jävligt bra på isen, är inte värst orolig :)

Läste på Sportbladet att alla som håller på Leksand borde skriva ut tabellen och rama in den, som en pik på att det inte är långvarig påhälsning i toppen av tabellen. Vad vet jag :) gått förvånansvärt bra för Örebro och Leksand i början, det har det visserligen för Brynäs också och de är jag inte lika glad för^^

Ha en bra lördag:)

2013-09-28 @ 17:09:23
URL: http://alicesafman.blogg.se
Postat av: Erica

Svar: Både ja och nej. Det är nästan två år kvar, men samtidigt så blir jag motiverad av att tänka på den dagen jag blir klar. Inget mer plugg då! Fin tanke! :-)

Förkylningar är dumma grejer...

2013-09-28 @ 17:24:20
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Både sol och regn samtidigt är vackert :) Ni fick då en fin promenad.
Nej, har ej varit på stränder eller många restauranger i sommar. Brukar inte gå på sådana ställen så ofta.
Jag prioriterar andra saker, även om jag älskar att äta ute och sola.
Okej, men kanske jag hört någon av de låtarna ändå utan att veta om det :)

2013-09-28 @ 18:06:38
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Linda

ja men jag håller med dig, det är sjukt hemskt och tragiskt med allt man läser nu så undrar man ju verkligen var världen är påväg, allt bra med dig?
vad hittar du på? går det bra med hockeyn?

2013-09-28 @ 22:23:17
URL: http://www.nattstad.se/Lindalinnros
Postat av: ELIN

sv: haha jo det kan bli lite mycket ibland, så det är skönt med hemmamys också :)!
jaha, ja det kan jag tänka mig, längtar :D!

2013-09-29 @ 11:57:13
URL: http://bbaraaelin.blogg.se
Postat av: Louise - Vinn victoria secret body mist på min blogg nu!

Jag skrev värsta långa kommentaren men vet inte om den postades för det hände n¨ått konstigt med min dator.

Nej jag har inte gjort det inlägget än för min gamla dator är hos en kompis och där har jag alla bilder från min resa där nere så känner att det blir roligare om jag använder mig av bilder :)

Låter gott ändå ^^

Och glögg är fortfarabde inte gott ! ;)

hoppas du har de bra du med!

2013-09-29 @ 12:11:16
URL: http://lilylolo.blogg.se
Postat av: Jessica

sv' Nej verkligen inte haha!
Ja, jag läser också sam sam :)
Allt är bra med mig, hoppas det är bra med dig med! :)

2013-09-30 @ 15:12:15
URL: http://jessicasellstrom.blogg.se
Postat av: Hanna

Wow, goalball är faktiskt en häftig sport. Kan ju inte säga att jag är insatt direkt men jag har ju sett det spelas och jag är sjukt imponerad av utövarna, jag hade ju inte haft en chans.

Tusen tacl för din kommentar, du verkar vara en fantastisk vän och ett stort stöd för henne. Jag har trygghet hos min man. Men, jag hamnar ju i problemet att jag inte vill utsätta honom för mer skit än nödvändigt så det är inte alltid jag orkar eller vill visa hur illa det känns. Jag vill ju att vi ska ha mer i vår relation än mina problem om du förstår hur jag menar.

2013-10-04 @ 10:57:30
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: