Goalballidioten

Tid: 21:44:35
Datum: 2014-08-18
Kategori: Goalball

Detta blir ett, med mina mått sett, kort inlägg.

Idag drog äntligen höstsäsongen igång igen. Ungefär två månader, bortsett från de två landslagslägren i sommar, utan goalball har det varit, så jag var riktigt sugen på träning nu.

Tyvärr blev det bara jag, Tobbe, Linda och Julian, eftersom att Albin är i Belgien med Louise nu i veckan, Jennifer jobbade och Martin kunde inte. Trots att vi blev så få blev det ändå en jättebra träning. Skotten satt perfekt, undantaget den lilla detaljen att de flesta var höga, precisionen var bättre än den någonsin varit, jag prickade nästan alla skott där jag ville pricka dem, lyckades t.o.m. med två sekvenser på egen hand, "Exet" och "Rakt och fint". Defensivt jobbade vi vidare på de försvarsövningar vi har introducerat i landslaget. Linda gick igenom och förklarade så klart för Tobbe, men jag och Julian körde vårt eget race och det kändes riktigt bra. Glädjande nog, apropå försvarsövningarna, har jag nu lyckats få till ytterligare ett goalballpass i veckan, på onsdagar mellan 21:00-22:00. Det blir sent, men det var den enda tiden som fanns ledig, så det får gå. Tur dock att jag inte ska upp och jobba dagen efter.

Avslutningsvis körde vi den beryktade Goalballidioten, i fyra minuter. Alla vet nog hur Idioten går till? Här är det samma sak, men mer goalballspecifikt. Man startar i utgångsposition, slänger sig raklång, reser sig, springer fram till mittlinjen, backar tillbaka till sin position, går ner i utgångsposition och börjar om igen, detta i fyra minuters tid.

Det låter kanske inte så jobbigt, men jag lovar att benen är helt borta efteråt. Det suger som tusan i både lår och vader och mot slutet är det nästan bara vilja man kör på.

Det jag skulle nå upp till och helst slå var 27 gånger fram och tillbaka. Det hade jag senast när vi körde samma sak med landslaget i våras. Halvvägs in i det hela hade jag nu bara hunnit 13 gånger fram och tillbaka. Därför var jag alltså tvungen att hålla minst samma tempo, helst lite högre, den andra halvan för att nå mitt personbästa. Jag bet ihop och försökte öka lite till. hjärtat slog, mjölksyran och adrenalinet pumpade i benen, men jag klarade det. 27 stannade jag på även denna gång. Således ingen förbättring sedan i våras, men heller ingen försämring, så jag är nöjd och för att vara första träningen på höstsäsongen var det en riktigt, riktigt bra träning får jag säga!

När jag åkte hem efter träningen slutade SJ-appen att sammarbeta och ville inte visa när tågen gick och vilket spår jag skulle komma in på, varför jag fick chansa. Går man av på samma sida som man går på i Linköping kommer man in på spår 1B, 21 eller 3B i Mjölby. är det motsatta dörren man går av från så är det spår 2B man kommer in på. Det är sådana detaljer man aldrig ens tänker på när man ser, men som i alla fall jag lägger på minnet och använder för att veta var jag är någonstans. Nu var det nämligen motsatta dörren mot den jag gick in i och därför var jag nästan helt säker på att jag var inne på spår 2B, vilket jag också var.

Hemma blev det lite mat och micrat kaffe. Jo, faktiskt, ni läste rätt. Inget går upp mot en kopp nybryggt starkt ångande hett kaffe, men nu orkade jag inte fixa nytt och det fanns lite kvar sedan tidigare idag och faktiskt, det gick att dricka.

Tidigare idag var det också några här och pratade Bibeln medd mig. Då blev Tissen nyfiken och smet ut i trapphuset. När de hade gått satt han vid dörren och jamade massor, för han ville ju ut dit igen. så jag försökte få på honom selen, så att vi skulle kunna gå ut en stund, om han nu ville det, men det gick inte alls. Jag fick på ungefär halva selen innan han fattade vad jag höll på med. Då började han sprattla och ville inte alls få på sig den där selen. Det slutade med att jag fick ta av den igen, vilket inte var det lättaste, eftersom att han fortsatte att sprattla. så nu har jag små rivmärken på hela händerna, ungefär som när jag har klippt klorna på honom, för det gillar han inte heller, lilla Tissen.

Well, det blev inte ett så kort inlägg ändå. Förvånad? inte alls får jag säga. När jag kommer igång och skriva, då rinner det bara iväg.

Sov gott världen!

Kommentarer
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Åh, jag älskar träningar! Minns när jag tränade fotboll och vi sprang runt planen eller körde alla övningar. Det var så jäävla jobbigt så man ville bara lägga sig ner och dö just då, haha. Men vilken kick! Underbar känsla ändå och särskilt när det går bra!

Svar: Froyo vet jag inte, för det här är Chillbox, haha, men Chillbox är gott i alla fall! Det är grekisk frozen yoghurt! :)

Åh, den sporten verkar nice! Skulle vilja testa någon gång! :) Alltså, positivt i längden är det väl inte att jag stöter bort dem, men jag trivs bäst själv och jag försöker intala mig själv att det är bäst så. För jag orkar inte gå igenom samma grejer gång på gång med alla personer. Du vet, att man blir sårad eller sviken etc. Det har jag upplevt för mycket, så sen högstadiet så har jag inte skaffat mig någon ny vän. Klarar mig fint såhär. Jo, det har nog mycket med självförtroende och självbild att göra. Men jag trivs såhär, i alla fall just nu. Det finns många stunder jag önskar att jag hade fler vänner, eller kände fler personer. Men sen kommer jag att tänka på all drama som uppstår hela tiden, så då känner jag mig genast bättre med att jag är själv. Har du någonsin sett serien House? Han och jag är väldigt lika. Så vet du hur han är så vet du i princip hur jag är. Det är nog därför jag fastnade för den serien. För han och jag är extremt lika på många plan. Innan jag såg den serien så kände jag mig vilsen, udda. Jag kände att jag inte hörde hemma här. Jag undrade ofta varför jag var som jag var och varför jag gjorde som jag gjorde. Men sen såg jag House och jag såg mig själv. Sen dess så har jag inte brytt mig så mycket om det, utan jag trivs själv. Jag och House.

2014-08-18 @ 22:16:56
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: LIENE

sv: Man kan hitta min musik på spotify eller youtube. Sök på Liene Svärd bara.
Jag bodde i Skedet. Närmare Omberg.
Hehe, det hindrar mig ju inte från att skriva :)

2014-08-19 @ 14:00:11
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: sandra

skönt för dig att träningen är igång igen :) Själv har jag också dragit igång med träningen efter ett uppehåll i sommar :)

sv: haha ja det stod ju i min förra kommentar vart jag var någonstans :) men Grekland var underbart men nästa år vill jag nog åka någon annanstans :)

2014-08-19 @ 18:09:23
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Anonym

Nu har jag kommit igång med träningen :D hoppas allt är bra med dig :)

2014-08-19 @ 22:52:44
URL: http://liizes.com
Postat av: danten89

Härligt med träning.
Då ökade du andra halvan av den där idioten?

Njae, detta var ju bara för att jag jobbat i sommar som ett tack=)
Inget med hur länge man arbetat eller så.
Jag är ju inte fast anställd heller så..

Vet du hur många?

Japp och det är ju samma sorts remmar överallt.

Vad är det man kan uppleva?
Även om jag nu har bra med pengar, så springer jag inte och handlar i onödan för det. Eller springer in på ett dyrare ställe och handlar en dricka för 20 på en mack, som jag kan få på Ica för en 10 kronor.
Jag kommer alltid vara på min vakt med pengar. Hur mycket jag än kommer äga.
Jag gillar att jämföra priser och spara, även om jag slösar.

Men en som har bra betyg, ska väl ändå premieras. En som har sämre betyg, har väl inte varit lika pigg på skolan? Om man inte kan styrka det med att man har dyslexi exempelvis. Det är en annan sak. Men att bara gå på sociala biten fungerar inte. Det finns många som snackar, men det blir ingen verkstad?

Här var det vår första höstlika dag igår, med regn kyla och rusk.

2014-08-20 @ 11:52:53
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: danten89

Men ska man inte ta det lugnt första träningarna?=)

Jo men det kostar inte alls mycket att resa, gäller bara att få tag på biljetter till bra pris. En vän ska åka jorden runt för 5700 typ. Flyger man från land till land så går det. Typ när du väl flugit till kanske Vietnam, så kan du ju flyga i länderna runt där för mycket billig peng, jämfört med här.
Det går att komma undan billigt där med :)

Har man ingen utbildning, får man inte ens komma in och jobba inom vården idag. Kanske på ett oseriöst privat företag, som vill ha billig arbetskraft. Men har man ett engagemang och vill jobba med människor, ska man ju kunna styrka det med godkända betyg =)
För alla kan ju säga att dem vill jobba med människor, med eller utan betyg. Bara bra att man inte släpper in vem som i vården..

Ja senast i måndags var de grymt varmt ute, typ kvavt :) Superskönt. Men igår var det kyligt :p

2014-08-20 @ 12:38:49
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Njae kort inlägg vet jag inte ;)
Jo den där övningen lät riktigt jobbig haha, påminner mig om att jag måste sätta ihop nya träningspass snart! =) Taggad :)
Tycker det var bra gjort av dig att ändå ha samma som förra gången, för som du säger så är det ju inte sämre iaf :D
Och jag måste säga att jag avskyr att åka tåg! Haha, minns när jag skulle upp till Henrik i februari och OOOJ vad nervös jag var!!! Satt och kollade tågappen typ 511 ggr för att se att jag VERKLIGEN var på rätt tåg. Jag i ett nötskal, så nojig av mig!


SV: Myyyys med höööst! Love it =)
Haha! Jadu hockeyn räddar väl i mörkret ;) Vi ska se matcher i helgen, på fredag och lördag.

Jaså inte :) Jag tycker det är galet gott! Nä det är klart! Jag är jättekräsen med mat så nog vet jag att man inte gillar allt ;D

Jo det tillkommer ju en del. Men jag vet att de är riktigt bra. Vi bjöd hem henne som hade hand om hunden och hon var så härlig, och så duktig med hunden. Men de som jobbar med det måste ju ha vissa kvalifikationer, eftersom att det handlar om så mycket. Nära bekanta till oss har en hund till sin tjej som har diabetes, samma där. Det krävs så mycket.
en del passar det mer än andra, men du får tänka på det :)

Jadå det gick bra men blir lite trött på människor ibland :) Och med vetskapen att jag står hela dagen imorgon känns lite jobbigt men det går nog braaa :)

Nämen :D
Vad tyckte du då??

2014-08-20 @ 20:51:28
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV blir lätt så =)
Kan tänka mig det... det skulle jag säkert klarat av då jag tränade mycket lagsport men nu vetetusan.. eller jo jag har ju viljan och den drar väl halva lasset eller vad säger man :)

Vad skönt det är att man ändrar sig lite angående sånt. Tåg ska i huvudsak vara smidigare säger de flesta men jag är väl ovan med det och tar hellre buss. Eller jaa BIL, var det ja Nicole.. Jag är så jäkla lat med det där!!!! ^Åh!
Men vi kollar bil nu så snart är jag nog igång igen.

Det vet jag faktiskt inte! Kanske :) Vi får se. haha jaa de vore något!! och vad roligt nu med saab arena, henrik har sagt att han vill ha det namnet, hela tiden nu när de skulle byta :) Kul att det blev det.
hmm jaa, jag har öppet lite längre och så är människor så otroligt knäppa ;D men det är bara att stänga av :)
Jag hoppas det , orkar inte med en jobbig dag :) Har idag även känt av bihålorna, hoppas inte det blir mer.
Jaså du kunde hålla dig ;) Men den är jättegod faktiskt när man tagit upp den på tining (för att vara nyttig, men som sagt det känns att det saknas något - socker!)

haha jaså du! Då får jag ta med din lilla notering då ;) dock tror jag inte du gör det nu :) hehe
Jag är också lite nörd med statistiken, såg att min lilla blogg låg med , rätt stadigt på första sidans mest kommenterade, det är kul :)

2014-08-20 @ 23:49:56
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: izabelle

Ja jo jag vet, jag tycker det är kul att blogga och prata med andra genom kommentarer men ibland så vet man interiktigt vad man ska skriva eller så är det dåligt med tid :) hur är det med dej då ?

2014-08-21 @ 07:56:40
URL: http://nattstad.se/izabellesss
Postat av: NICOLE

SV: Ja det är klart, brukar få höra att jag är "så serviceinriktad och go" men de känner väl att de måste säga sånt för att det är verkligen inte roligt att stå länge :(
Men jag tackar och tar emot ändå även om inte just då hehe :)
Kan inte vara så kul att jobba där på natten, man möter nog mycket folk. Skönt att man inte är ensam iaf. Det är jag när jag jobbar ;/

Förstår det, sådans sätter sig, och så tänker man bara på det när man ska göra det.
Nä det är ju bra det, så att det inte blir värre :)

Jo min låtsaspappa har en bil på g, även Henrik kollar ju runt men han hittar ingen.. Och nä, namnet kommer bara till mig när jag ser den ;D haha!

Jag tycker SAAB arena låter ascoolt! Ska bli kul att fara dit imorgon!
Ja kanske, men det kommer förknippas med massa färg och glädje denna säsong you know ;)

Nä idag känns de bättre men det har gått över till huvudvärk haha! Men ska vila så är det nog bättre snart :)

Jo jag tycker den är mäktig, man blir väldigt mätt! Men som sagt, för att vara helt nyttig är den faktiskt helt okej =)

Haha nää, förstod det! Men det är typ nu jag hinner svara på alla kommentarer. Men nu ska jag lägga mig, så skööönt :) Godnatt!

2014-08-21 @ 22:45:35
URL: http://nnnnicolee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: