Malmö FF klara för Champions League!

Tid: 00:08:53
Datum: 2014-08-29
Kategori: Allmänt

Jag är definitivt ingen fotbollsmänniska och det här har aldrig tidigare hänt i bloggen, det kan jag lova. Ett inlägg med fokus på fotboll, det ni!

Det Malmö FF lyckades med igår, att ta sig hela vägen till Champions league, genom att slå ut österrikiska Salzburg med 3-0, inför ögonen på drygt 20 000 åskådare på Swedbank stadion, det är stort. Riktigt stort!

För första gången på fjorton år har vi ett svenskt lag med i CL. Då var det Helsingborg som slog ut Inter i en riktig rysare där på slutet. Tro inte att jag minns det, det hade jag aldrig vetat, om det inte var för Radiosporten.

Malmö blir det sämst rankade laget i hela CL om jag inte mmisstar mig och gruppen, Grupp A, lottades tidigare ikväll och det blir matcher mot Atletico Madrid från Spanien, italienska Juventus och grekiska Olympiakos. Det blir oerhört tufft och det vore en skräll om MFF går vidare, men det vore i vilket fall väldigt häftigt att gå och se någon match nere i Malmö live, se fotboll för första gången live och göra det på ett sådant sätt. Det skulle faktiskt vara häftigt!

I övrigt har jag varit sjuk i en vecka nu. Det var Jennifer som smittade mig. Hon började jobba och givetvis går det massa virus och skit på förskolan. så hon blev jätteförkyld och var det i nästan en vecka. Då trodde jag att jag skulle klara mig, men icke. Lagom till förra helgens landslagsläger blev jag också sjuk och har inte tränat sedan dess. Det började med att jag hostade litegrann och var helt igenkorkad i näsan. Sedan kände jag mig helt matt när jag hade varit uppe och ätit frukost. Så vi bestämde att det var säkrast att jag var hemma under helgen. under lördagen tror jag dessutom att jag hade feber, för jag var helt orkeslös. Hostan har därefter hållt mig vaken flera nätter och det är fortfarande den som är värst. Ont i halsen och snorat har jag också gjort. En riktigt rejäl förkylning helt enkelt. En förkylning som jag tycker kan ge med sig nu, för nu vill jag inte vara sjuk längre...

De första dagarna man är sjuk brukar vara ganska sköna tycker jag, men nu är det bara tråkigt och jag vill bara bli frisk så att jag kan börja träna igen! dessutom börjar skolan på måndag, vilket jag knappt har tänkt på över huvud taget. det har varit så mycket annat nu med flytt, visningar, packning osv. Det kommer nog i vilket fall att gå bra. För er som undrar så blir det en fortsätning med sociologin i höst, när jag tar mig ann Sociologi II. Jag var inne på att dessutom läsa en kurs i klassisk astronomi, men jag skippar nog det. Visserligen tycker jag det är intressant med rymden, stjärnor och planeter, men jag känner väl ändå att det räcker med sociologin i höst, så får vi se vad det blir sedan.

Det här blir nog dessutom det sista inlägget jag skriver här i Mjölby, för på måndag/tisdag flyttar vi. Vi ska vara på banken kl. 14:00 på måndag, efter dagens första styrkepass, för att få nycklar, skriva på lite papper och så, varefter jag åker till mormor en stund innan nästa träning, vilket blir goalball. Mamma och pappa hämtar några flyttkartonger här i Mjölby, åker och hämtar nya nyckeln som jag förhoppningsvis har kommit ihåg att lämna hos mormor och så åker de till nya lägenheten med det första lasset. Därefter blir det sista natten i Mjölby för min del, vilket kommer kännas väldigt, väldigt sorgligt, för jag har trivts superbra här. Gillar hela området och det var just i det här området jag redan från början kände att jag ville bo och så blev det. Föreningen är jättebra, husen är fräscha och det luktar ofta sådär gott i trapphuset som det gör i vissa höghus ni vet. Det är svängda trappor, vilket kanske egentligen inte spelar någon rolll, men jag gillar det. Det påminner om mormors hus, som jag alltid har trivts i och där det också luktar sådär gott i trapphuset. Hissen luktar också likadant som i mormors hus och isoleringen är väldigt bra, så man kan lyssna på väldigt hög musik utan att det stör grannarna det minsta. Balkongen här kommer jag sakna mest av allt i lägenheten, så nu de här sista dagarna ska jag, förutom att flyttpacka det sista, njuta så mycket jag kan där ute på min inglasade härliga stora balkong och hoppas på att det blir sol i helgen!

Kommentarer
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Jag är inte heller någon fotbollsmänniska. Eller jo, det är jag. Jag älskar att spela fotboll och jag saknar tiden då jag spelade i ett lag. Och under den tiden så tittade jag mycket på fotboll på tv också, men sen slutade Ronaldinho i FC Barcelona och då slutade jag titta. Min favoritspelare svek mitt lag, haha, så numera tittar jag aldrig på fotboll längre...

2014-08-29 @ 11:52:18
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: Lydia Elstig

Det är stort!

2014-08-29 @ 12:54:41
URL: http://lydiaelstigs.blogg.se/
Postat av: NICOLE

Gillar inte heller fotboll så, bara när landslaget spelar haha :) Men roligt för dem i alla fall :)

Förkyldningar kan sitta i såå länge alltså, verkligen inte roligt! I början på juni blev ju jag dundersjuk, rösten försvann helt osv, trodde jag skulle vara så sjuk på studenten (vilket absolut inte hade varit roligt.) Och jag känner att jag faktiskt inte riktigt än är frisk, så undrar om det inte är något annat jag dragit på mig...

Hoppas du är inne på sluttampen nu i alla fall :)

Roligt med en andra sociologikurs! =) Det hade jag velat läsa mer om, men vi hade en kass lärare så vet knappt ens vad det innebär! Knäppt det där.. supertråkigt.

Och vad rolig med flytten, det närmar sig nu! :D Så vi flyttade ju nästan samtidigt nu! Fast vi har redan våra grejer här nu och håller på att packa upp. Jag har bara ett problem och det är alla mina kläder och allt smink haha!


SV: Ja min mamma är cool hon :D Fast hon är inte så galet gammal heller så det känns rätt okej att hon är inne på samma som jag haha! Men hon är frän hon, så stolt över henne och allt hon gjort för mig =)

Ja jag tror att alla har det, men vissa mindre. För som jag menar är att jag verkligen alltid sagt "det ordet" som jag varit inne på, i alla meningar. Men folk har skrattat och så åt det :) Min bästa vän var aldrig sån :) Hon hade mer varierat haha ;)

Oh jag minns knappt scenerna och det men den handlade om stress. Summan av kardemumman blev att huvudpersonen fick skaffa sig en kalender och börja på yoga för att få ordning på livet.... ;D

Ja precis, många tycker ju att motivationen då sjunker och att det inte är värt det. Men jag har alltid tagit mig ut, dessutom utan gym. Det går att vara bra tränad utan säger jag :) Men det beror ju också på vilka mål man har! Jag har ju utgått ifrån min egen kroppsvikt :)

Hm hur fort han springer är kanske lite olika för vilken sorts träning han vill uppnå , men coopern är runt 13 minuter :) Vi fick reda på att min kusin (som är helt otroligt grym på tennis) gör den på 11 min och är 11 år.. Helt galet! Han blir nog ett stort namn där skulle jag tro :D (min kusin alltså hah)

Ja gör det! Som jag skrev, man kan ta smaksatt kvarg när man är sugen på något, för det är ju klart bättre än glass. Så typ med bär eller så i, då blir man mätt och nöjd :) Man ska kanske inte alltid utgå ifrån vad som är nyttigt för det är inte alltid det bästa. Säger jag i alla fall som har varit i den fällan :)

haha jaa det var bra sagt det ! ;D

Jajemen, på måndag börjar jag. Och så far Henrik upp till norr... känns huuur jobbigt som helst men ja det får ju gå!

Joo det blir något konstigt när man ska säga det snabbt bara för att de två namnen (Tegera arena) delar så många lika bokstäver ;) Saab låter liksom kort och bra, utan några konstigheter :D

2014-08-29 @ 14:29:11
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Alice

Så kul att Malmö fixa detta å tog sig till CL, första gången jag satt på helspänn när jag kolla på ett allsvenskt lag, svensk fotboll hör verkligen inte till favoriterna men detta var ett steg i rätt riktning!

Klart det är surt att det inte blir något Jamaica, besvikelsen var ju stor först och H fick höra mycket där ett tag:P när han känner något först känner han de så starkt, han tänker aldrig efter vad han verkligen vill, eller rättare sagt han tror han vet vad han vill, sen andra dagen kan han känna motsatsen. Det blir Marocko och Egypten, hade Kenya i planerna till en början men de blev så svårt att få ihop en vettig budget, så nu blir ser det ut som Madrid-Marocko-Egypten-Thailand-Kamvodja-Vietnam-Filippinerna eller Singapore och sen reser vi hem från Dubai eftersom det är de billigaste att resa hem ifrån. Egentligen vill varken jag eller H dit haha!

2014-08-29 @ 21:03:31
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Alice

Som svar på din fråga om övernattning på ön, det gick bara bra. Blev ju inget allvarligt av det hela då vi fick hålla det på lillebrors nivå. Men vi lagade mat över öppen eld och hade det väldigt mysigt faktiskt :)

2014-08-29 @ 21:05:57
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Nä VI skulle inte, utan det var Henrik ;) Men han tänker väl som så att det är sista helgen hemma så det är klart han skulle få äta då. Sen så är han sjuk och då proppsar jag för att man minsann ska äta :) Men snart är vi tillbaka i gamla vanor =)

Tråkigt nog brukar hostan sätta till på natten vilket är så sjukt besvärligt. Då lider sömnen även och då funkar man inte riktigt i längden.

Jaså? Fast vi gick ju i den "nya skolan" så det kom ju till fler kurser :)
Sociologi var en av dem och det trodde jag var en väldigt rolig och givande kurs vilket resulterade i motsatsen tyvärr. Jag är ju annars riktigt intrsserad av sånt menmen :)

Vet i alla fall att vi gjorde någon uppsats och då valde jag om nomofobi, och det är ju som du säger, hur vi reagerar och varför.. osv.

Nä nu när han far upp så är han borta fem veckor i sträck, inte så mycket men känner att det är så mycket nytt för mig här så jag hade velat ha han hemma. Låter lite osjälvständigt kanske men han är ju sån trygghet.

Men det blir att jag bor här själv :) Har en vän som kommer hänga här hos mig hihi :D

Jadu mamma är 37 tror jag :)
Så relativt ung, hon har ju varit ung under hela min uppväxt i alla fall. Lilla mamma haha :) Kanske mer cool_tant ;)

Oj det måste ju vara världsrekord haha med tanke på att man räknar med vikt och så.

Jag håller helt med :) Men sen känner jag även, vill man inte träna på gym men ändå typ powerwalkar/joggar och sen äter godis/pizza eller vad som, men vad stoppar en då?? Man ska göra precis det man mår bäst av, jag vill inte vara någon som orskar något eller står med pekpinnar. Mår man bäst på ett vis så ska man göra så! Sen sticker jag verkligen inte under stolen med att träning är underbart och att fler behöver den, men så länge man mår bra ska man köra på det!

Jag har ju alltid tränat och ätit bra men denna sommar har jag tryckt lite mer onyttigt än vad jag brukar, men tusan vad jag mått också! Super :) Min vän sa till mig häromdagen att hon och hennes kille brukade prata om mig, och om hur långt jag har kommit . Så fint av dem tycker jag :) Sen sa även hennes kille "jag fattar inte att Nicole ens tänker på sånt för hon är så liten". Meningen var ju fin för han menar ju inget illa, men en "liten" behöver ju träning och kost lika mycket haha, ah du förstår.. :) Men ändå, något så naturligt och viktigt som kost och träning, tänk att det kan ställa till så... :)

2014-08-29 @ 22:24:46
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

Hoppsan råkade visst skicka lite tidigt haha!

SV: Ja det är intro på måndagen och sen föreläsning på tisdagen :)
Ska bli spännande.

Som värst förra året tror jag det var 7 veckor i sträck och det var verkligen jobbigt.. Minns inte mycket från det haha, men brukar kolla i bloggen (då är den toppen!) . Men jag körde på lite utefredagar, mycket kompisträffar och så :) Nu går jag ju in i en ny grej i och med universitet, så det blir ju mycket nytt och annat att tänka på :) Men jag är peppad :)

Men man kommer ju inte ifrån saknaden men vi hörs av mycket så det kommer gå bra! =)

Det där är bara självförsvar ;) haha!

2014-08-29 @ 22:26:52
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV; Ja, jag gillar ju att dansa men det sker verkligen inte ofta! :) Det är härligt att vara hemma :D
Ja den där hostan alltså, den förstör så mycket! Blää.
Ja precis =) Minns även att vi skulle gå till caféterian och kolla människors roll i gruppen ;) Så det är väl lite så. Jag har väl en fot därinne men nä som sagt det var inte så mycket att komma med. Men fick ett C i kursen (tror jag) så något borde jag ha kommit med ;D

Ja precis. Men vi hörs av så mycket ändå, det är ju inte så att man bryter banden liksom. Haha, det är ju det jag omedvetet har trott när jag flyttade ifrån mamma (som jag bott hos mest). Men så är det ju inte, vi har bestämt att hon ska komma och sova här hos mig :D

Jag frågade henne" visst får jag komma hem och äta ibland, så kan du ju göra massor av mat som jag kan ta med mig" hon bara skratta och sa att vi ska ju inte sluta ses bara för att jag flyttar.. Det är klart jag ska hem och äta haha, ibland är man rolig ;)
Nä hon fick mig ganska tidigt. Men då var det ju bara två-årigt gymnasium så hon var ju färdig när hon var 18, sen fick hon en sötebebis ;)
Nejdå, mamma är cool faktiskt ;D

Haha beskriva mig själv.. hm. Får (väldigt) ofta höra att jag ger intryck av att vara liten, för jag är inte så extremt lång, eller ja jag är 164 och det är ju typ medel, men jag har bara umgåtts med långa människor.. Min bästa vän är 174 och Henrik 184, så det kanske är därför ;)
Annars så, jag är väl halvsmal om man frågar mig haha, sen mörkt ganska långt hår ;D

tack det ska jag verkligen ha! Ska ut och leta efter min hårfärg som folk verkar ha slutat med :o

2014-08-30 @ 12:23:21
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

Minns ej heller :(
Haha.
Men men.

Hur är din helg då?=)

Vad gör du för kkul?

Hoppas det är bra musiksmak, för jag älskar ju den musiken ;)
Haha.

Det förstår jag, det blir väl vad man gör det till med? :D

Kontaktnät är både bra och dåligt, det är precis som med allt här i livet, det finns bra och dåligt i allt.

2014-08-30 @ 13:52:31
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: izabelle

Samma här, träningen har alltid vart mitt liv och styrketräningen har oftast vart en komplimenterande sak vid sidan av träningen tills jag upptäckte styrkelyft :) jag tror jag har gjort det mesta inom sport men hockey har jag då konstigt nog aldrig spelat, jag har aldrig vart särskilt duktig på att åka skridskor i huvud taget. Jag har alltid haft svårt att välja en sak att satsa 100 procent på av mina aktiviteter. Hoppas allt är bra! :)

2014-08-30 @ 15:58:04
URL: http://nattstad.se/izabellesss
Postat av: LIENE

sv: Eller... jag har varit med på radio :)
Den låten är inte heller riktigt min stil men behöver ofta budskapet.

2014-08-30 @ 21:23:40
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Tessie

Sv, Ja det var gott med fika! :)

2014-08-30 @ 22:07:02
URL: http://ragdollie.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Tänk att du snart flyttar! Jag är så avis på dig, jag vill ju också. Men vi letar vidare, fast jag håller på att bli galen.

Trist att du varit sjuk, det är typiskt det där att man blir smittad när man jobbar med barn. Själv har jag också blivit sjuk nu. Hoppas det går över fort för jag hade ju tänkt dra igång med träningen hårt nu:(

Vi hade runt 35 grader varmt. Någon dag var det nog till och med uppe på lite över 40 grader sa en tant som var där samtidigt som oss. Jag var inte så noga med att kolla temperaturen, jag bara njöt av värmen haha.

kramar

2014-08-31 @ 17:37:01
URL: http://sessie.se
Postat av: Louise

Haha ja ja ska försöka sluta stressa :)

jag har faktiskt tappat träningen helt tyvärr måste komma tillbaka dudå? :)

hoppas du mår bättre nu ? jag mår bra faktiskt :)

2014-09-01 @ 11:40:19
URL: http://liizes.com
Postat av: NICOLE

SV: Jadå idag gick det toppen, det var bara ett intro så vi hade lite information och så :) Mycket att ta in. Känns som det är tusen grejer jag måste fixa med nu.

SV: Vad kul att få nycklarna!!
Hoppas träningen gick bra då =) Förkyldning kan ju ofta sitta kvar ett tag så man lurar sig att man är frisk. Även hostan kan ju bli långvarig. Hoppas det är helt klart snart :)

Skulle jag be henne att göra matlådor skulle hon säkert göra det, men tror hon mer vill hjälpa till än att göra det helt =)

Jo jag hittade hårfärgen men råkade ändå ta fel nummer så nu är jag jäääättemörk i håret, men det gillar ju jag så det blev ju inte helt fel ändå :)

Ja nu ska jag bara ladda om inför imorgon, med första föreläsningen :) Lite spänd,men det ska bli roligt!

2014-09-01 @ 16:12:38
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: sandra

Det är bra för svensk fotboll att ett lag från Sverige gick vidare i CL men tyvärr tror jag inte Malmö kommer ta sig vidare ifrån sin grupp de hamnade i.

sv: det blev 0-0 i förra hemmamatchen men igår blev det vinst borta mot Värnamo :)

ja det är sjukt segt att vara förkyld, har varit sjuk i en vecka nu och börjar bli less på det. Vill träna och känna mig pigg!

2014-09-01 @ 16:30:56
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: caroline ♡

Sv: Ja, det förstår jag! Badkar är något som jag inte skulle klara av att leva utan tror jag! Älskar å bada haha!

Ja, som sagt, smaken är som baken - delad haha! ;) Text är viktigt det med såklart, gillar en blandning av de båda. Man får en bättre insyn på personen som skriver om man får se bilder också tycker jag :)

2014-09-01 @ 17:33:34
URL: http://carolineanette.blogg.se/
Postat av: Linda

spännande med flytt,
Varför lägger du aldrig upp bildeR?

2014-09-01 @ 19:06:38
URL: http://www.nattstad.se/Lindalinnros
Postat av: NICOLE

SV: Det är skönt det, vet inte vad jag hade gjort annars! Men det är skönt att fallet nu är så att jag känner mig glad taggad och förväntansfull =)
Nej det är 4 nya tjejer vilket är jättekul. Dock är de 2-3 år äldre än mig men åldern ska väl inte störa så mycket i pluggsammanhang.

Jaa verkligen, längtar dit ;)

Haha nej tyvärr så är jag ju så tokig som vill se Paradise hotel och det slutar ju elva, men efter det var det bums i säng.

Det är tråkigt när man laddat och så blir det inte av, men skönt att styrkan gick bra i alla fall!

Ja det tror jag verkligen :D Det kommer bli så bra så! Har du suttit mycket på balkongen nu då, i den gamla? :) Har ni ingen typ av balkong i den nya?

Så spännande, snart är ni klara där =) Sen kan du gå på massa LHCmatcher ;) I SAAAAAB ARENAAAA! =)

2014-09-02 @ 16:57:38
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Evelina Bohman

Spännande med flytt! :)

sv: Vart på träningsresa jag skulle vilja åka till vet jag faktiskt inte, har inte riktigt funderat så långt haha!

2014-09-03 @ 10:13:18
URL: http://evelinabohman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: