Sportis camp 2014

Tid: 17:26:03
Datum: 2014-08-14
Kategori: Goalball

Under två dagar har jag och Julian nu visat goalball för ett gäng mellanstadieelever här i Mjölby. Det handlar om Sportis camp, där barn i mellanstadieåldern får prova på olika idrotter under några dagar, däribland goalball.

Det var andra året i rad som vi fanns med och visade och gjorde reklam för vår idrott. Förra året var det jag och Jennifer som höll i trådarna, vilket det även skulle ha varit i år, men då Jennifer blev inringd som vikarie på heltid hela denna veckan var vi tvungna att lösa det på annat sätt. Från början var det jag och Albin som skulle ha hållt i det hela, men han har mer eller mindre halkat ur det hela när Jennifer kom in i bilden. Han har visserligen inte fått någon info av allt det som jag och Jennifer har fått, så allt ansvar ligger faktiskt inte hos honom, men han själv har inte heller försökt ta reda på något och nu när det dessutom skulle bli betydligt färre barn än förra året så behövdes han inte. Egentligen hade det räckt med en gubbe som visade och förklarade, men vi körde i vilket fall på två gubbar.

När det stod klart att Jennifer skulle jobba försökte jag ändå få tag i Albin för att höra om han kunde hoppa in ändå, som det var tänkt från början, men Albin har varit väldigt svår att nå i sommar och var det även nu. Han svarade inte, så då fick vi ta till plan C, vilket var Julian.

Jag måste säga att jag tycker att det har gått över förväntan under de här två dagarna. Utan förberedelser och utan att egentligen ha kommunicerat kring hur vi skulle lägga upp det hela blev det ändå som en slags maskin man slog på till slut. Jag tog komandot, hälsade folk välkomna, presenterade oss och inledde informationen med att fråga om någon hade testat eller hört talas om goalball tidigare. Förvånansvärt många hade faktiskt gjort det. Julian fick sedan vara mitt redskap under informationen, peka på och förklara hur spelarna ska sitta, vad som är mål etc. medan jag förklarade hur spelet går till, vad man ska tänka på i defensiv/offensiv, hur man passar när ingen ser och vad som är viktigt att tänka på i största allmänhet, att publiken ska vara tyst, att bollen ska gå längs golvet, att det är jätteviktigt att hela tiden ha koll på sin linje etc. Därefter tog Julian över som domare, delade upp lag och instruerade allt kring själva matchen och dömde sedan också densamma. till slut hade vi en frågestund, som kunde bli väldigt lång ibland. Det var frågor om goalball, landslaget, hur man lagar mat, tvättar, städar och rör sig utomhus när man inte ser, vad jag skulle göra om jag fick se för en dag, om jag vet hur Julian ser ut, hur jag vet vad jag har på mig för kläder, om jag drömmer i bilder/färger, ja, i stora drag väldigt relevanta och tänkvärda frågor, som många gånger är självklara för mig själv, men som inte alls är det för många andra.

Så, kort sagt tycker jag att det har varit två väldigt bra dagar, där nästan alla barn har tyckt att det har varit jättekul och gärna har velat spela mer när tid och tillfälle har givits för detta. Jättekul! Jag måste även säga att jag och Julian fungerar väldigt bra ihop, även i sådana här sammanhang, kanske till stor del för att vi känner varandra så bra vid det här laget. Faktum är att han nog är den person jag träffar och umgås mest med i min vardag, utöver jennifer då.

annars har det varit träning både måndag, tisdag och onsdag denna veckan, så ikväll är det skönt med en träningsfri dag/kväll. Imorgon ska vi springa 5km och förhoppningsvis putsar jag då mitt personbästa med ytterligare några sekunder. Därefter blir det avslutning av Sportis camp på lördag och sedan är det bara två veckor kvar innan vi flyttar. Det känns smått ofattbart, men ändå lite sorgligt måste jag säga. Jag trivs så bra här. det kommer kännas lite konstigt att inte längre bo här, samtidigt som jag så klart längtar massor till flytten och att bli stadsbo på riktigt.

Kommentarer
Postat av: Tessie

Sv; Nee.. det går aldrig att föreställa sig sådana saker som att någon i ens familj ska gå bort. Döden är ett totalt avslut och det fanns så mycket som var osagt mellan mig och min far. Det fanns otroligt många frågor för min del som aldrig blev besvarade. Men det är ett annat kapitell och nått jag ej orkar gå in på just nu.

Tack för din kommentar. Nu är jag återigen tillbaka och bestämt mig för att blogga igen. Du frågade om skolan jag sökt till, jag fick beskedet att jag ej fått en plats. Många som sökte. Lika bra nu känner jag eftersom jag är rätt vilsen efter min fars bortgång.

2014-08-14 @ 19:00:20
URL: http://ragdollie.blogg.se
Postat av: danten89

Hur många var det som hört talas om det då?
Låter ju tråkigt om du blev som en maskin ;)

Japp dock fanns inga billiga remmar ;(
Haha.
Men 4 för 50 fick duga.
På skänninge fick jag 3 för 25 ;)

Vad är det pengarna underlättar? Förutom att man ska betala hyra, räkningar och mat? :)

Men det är ju betygen som betyder idag.. och svårare har det blivit i skolan men den nya betygskalan.
Bara för att det blivit fler betyg, så har Godkänt - E alltså blivit mycket svårare att nå.
Jag har jämfört studieplaner från när jag gick i skolan och med de jag fick när jag pluggade till undersköterska.

Ja än är det sån där kvav varm värme om dagarna, kvittar om det regnat, det blir inte kyligare. Det är liksom inte jättevarmt, men det är slags tropikst klimat :P

Hoppas du får en bra helg :)

kram

2014-08-15 @ 20:17:07
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Erica

Vad roligt det låter att få berätta för barnen om goalball, låta de spela och ställa frågor och så. :)
Fick en tanke nu när jag läste om vad de frågat; det skulle vara kul om du hade en frågestund på bloggen! Har du tänkt någon gång att du ska ha det? :)

2014-08-16 @ 11:14:54
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: NICOLE

Ni verkar ha haft det riktigt bra ni :D Roligt med såna där dagar! Och det är också då man märker vilka man går ihop med och inte, som vänner, då när man är under såna omständigheter när allt "måste" klaffa. Sånt är kul ;D Man måste kunna jobba ihop.

Kul med en massa träning! Och hoppas du får en bra tid på 5km! Ska ta mig ut imorgon tänkte jag =)

SV Jaa sjukt gott är det :D Och så hade vi asgoda oliver till, det älskar jag :D

Nej visst låter det gott! Tycker också att det var riktigt gott :) Men det är något som fattas.... - socker ;) Men det är klart jag ska bjuda på den! :D

Ja det går så fort allting, men ändå känns det som att de var längesen.. konstigt detdär!

Haha jaså! Min kille är Twittervärsting, mycket pga LHC , där har han fått kontakt med många.

Jodå jag klarar det , det är ju bara att läsa hur man ska göra ;) Sen tillhör jag även värsta googlegenerationen, jag googlar allt jag inte vet! Nog kan jag göra det :) Men som sagt det enda jag ansvarat för är att mitt rum är städat men resten har föräldrarna gjort ;) hehe

Den har varit huuur bra som helst =) Vi har hunnit med så mycket, inte bara shopping :) det bästa med att åka dit var ju inte att shoppa (o bli av med massa pengar hah) utan själva resan med Henrik :)

Vi hittade en hel del, massa till lägenheten, jag är ju som sagt sminknörd så sånt hittade jag och så :)

2014-08-16 @ 15:45:50
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Tror ni gjorde det riktigt bra ihop förra året med, det är bra att ni balanserar varandra :) Om hon är sådär riktigt bra med barn så kan det vara bra att du "väger upp det" och gör det mer seriöst, eller vad man ska säga. Hon var säkert också seriös men är man mer barnkär så kan man vilja bli mer "vän". Så ser jag det i alla fall sen jag var liten och var med på fotbollsskolan. Även när jag var tränare ibland så ville jag bli mer en skojvän som var sprallig och glad (men ändå få träningen gjord).

Jag vet inte, det är nog både fördel och nackdel att jobba ihop med sin partner. Bra för att man känner varandra och kan ta över vissa ggr, men också det att man kanske inte ger varandra plats nog och "kör över". Ja en balansgång men det gick säkert bra, men bättre är det kanske att ha en annan relation när det är under såna omständigheter :)

Ja då är det allt bättre att låta bli :) Du kommer hinna med det flera ggr. Och cykel är inte så dumt!

Oliver är muuuums :D Åt upp hela burken haha!

Ja så kanske det blir :D

Jag skriver nästan aldrig på FB.. är mer där och byter profilbild ibland eller gillar andras statusar. Eller jo jag är ju inne där en hel del men skriver inte så mycket :)

Ah ibland kan vi också köra ihop saker , speciellt jag då jag har mina extremperioder och ska vara nyttig, då höftar jag väldigt mycket.
Det blir roligare då :D

Ja det är det verkligen, det gör så mycket!! =) Det läggs i minnesbanken när han åker upp i norr igen om ett par dagar :) Kram!

2014-08-16 @ 22:55:04
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Bravojuice är sjukt gott ju ;D Sån har vi också alltid hemma men dricker bara den ibland :)
Ja det är det :D

Nä jag kanske kommer med konstiga synvinklar haha men så brukar jag tänka :) Och så har det även varit för mig som sagt när man sett andra i de rollerna och för mig själv.

Ska jag vara ärlig, så tycker jag att cykel/spinning är helt sjukt tråkigt haha, men det är ju bra träning :)

Javisst :D om du vill kan du skicka förfrågan på fb :)
Haha, äh Henrik följer med mig på mina "resor" ;) Han gymmar väldigt mycket så tycker väl mest det är roligt att jag blir sån, eller ja inte när det är alldeles för extremt men det var ett år sen sist. Nu håller jag det på ett bra sätt :)
Båda är intresserade av matlagning så det brukar bli bra ändå :D

Han åker i slutet av augusti *paniiiik* det närmar sig :(
Han pluggar till brandman uppe i norr. :) Fast nu när han jobbade så jobbade han med min pappa och då fäller de träd och drar bort stockarna ;)

Tack detsamma :D Kram

2014-08-17 @ 15:50:53
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Ja det kanske den är :)

Jo så är det nog, men jag tänker ganska mycket och vinklar osv, det kan jag tacka samhällslinjen för :) Får ofta höra att jag verkar äldre än vad jag är bara för att tankesättet är "brett".

Nej gud nej, min vän älskar spinning och hänger i de salarna var och varannan dag men fy jag spyr på det. Cyklar gärna ute på landsvägar man inte inne i en liten sal där luften står still ;D

Ja du, det är bara att söka på mig ;) haha, Nicole Wistrand :)
Ja ohja att han tränar. Och även nu här hemma, två gympass och ett löppass, sen massa kvarg på det ;) haha kram

2014-08-17 @ 21:58:11
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Jaa underbart ;) Fast igår skippade jag träningen och körde direkt på svullarmoodet ;) Lika härligt det någon gång ibland, måste jag säga!

Jaha okej! Såg det nu, och har accepterat :D

Nja det är väl under lite extremare dagar men någon gång per vecka iaf :)
Kramkram

2014-08-18 @ 11:32:39
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: caroline ♡

Sv: Men smart sätt ändå haha! Jag kanske ska testa det nästa gång det är dags för mig att plugga ;)

2014-08-18 @ 12:47:16
URL: http://carolineanette.blogg.se/
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Låter roligt och intressant! Har dock ingen aning om vad goalball är för något, haha..

Svar: Precis, så känner jag också. Jag menar, jag skriver ju inte mitt bloggnamn stort och det är knappt synbart liksom, så varför störa sig så mycket på det!?

Svar på ditt svar: Jag tror det beror på det. Jag är bra på att stöta bort människor. Jag är ingen person som vill lära känna nya människor, om de inte är intressanta. Jag har svårt att få intresse i det. Barn funkar fint, de älskar jag att umgås med, men inte så många andra. Och kanske har jag inte sabbat alla relationer jag har haft, men jag har alltid tagit på mig skulden och tänkt "tänk om jag aldrig hade gjort..." eller "tänk om jag hade gjort så istället". Så oavsett vem som sabbat det så slutar det med att jag skyller på mig själv och håller mig undan människor.

Och angående lägenheterna så har jag faktiskt ingen aning om vad det ligger på, haha. Kan inte så mycket om sånt..

2014-08-18 @ 21:03:06
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Japp det är bra träning det :) Jag brukar dela upp det, men sammanlagt blir det mer än 500 bara för det är en favorit som jag tycker är bra :)

Ja gud ja, mycket planering bakom såna dagar med kosten, sömn osv :)

Ja men tack, detsamma :) Alltid kul när jag ser att du skrivit ;D

Ja alltså jag menade inte så, det lät hårt när jag tänker efter för det är klart att alla blir nertrycka, det var inte så jag menade ifall jag formulerade mig så eller om du tog det så ;)
Och ja det andra var jag väl inte heller så bra på att formulera mig på :) Men jag förstår vad jag själv menar men fick väl inte ner det bra :)

Hm när du frågar blev jag faktiskt osäker.. när jag lärde känna henne vet jag att hon såg "bra" (vad man nu jämför med men lite iaf) i rätt ljus, sett klara konturer, men nu vet jag faktiskt inte (och det är dåligt av mig, hon bor vägg i vägg med oss så jag borde ju veta) men jag skulle anta att hon inte ser ser så värst mycket nu faktiskt. Hon försökte sig på att ha en blindhund men det var inget för henne, blev lite mycket för henne att gå från att bara "röra" på sig i lägenheten till att behöva gå ut på promenader flera ggr / dag. :)

2014-08-19 @ 20:20:03
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Det var pasta och sen bakpotatis, muuums :D En sak jag aldrig skulle ha ätit för något år sen men nu slänger jag de tankarna ;)

Nämeen! Så snäll! :) Detsamma!!

Ja men det håller jag med om för det tror jag med. Och det var även det jag menade från början men glömde väl att skriva med det ;D
Hm jaa det får jag väl ta och göra om ett tag, måste bara komma på hur jag kan formulera mig bättre :)

Ja det kanske är något du kan göra längre fram. Det är ju mer jobb med en hund men du är ju aktiv så det går ju bättre för dig säkert än vad det gjorde för min bonusmormor.
Det hade jag verkligen, hoppas du också hade det! :) Idag bär det av hem till mamma för jobbb.... orkar inte ;D Men har bara ett par timmar idag och sen en heldag imorgon sen kanske det inte blir så mycket mer! :)

2014-08-20 @ 10:07:46
URL: http://nnnnicolee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: