Ingen av mina bättre turneringar

Tid: 19:48:51
Datum: 2014-12-08
Kategori: Goalball

I helgen var det dags för fjärde och sista omgången av Sverigeserien 2014, precis som förra året nere i Malmö. Då var jag inte med, för då hade vi elitidrottsskolan. Vi hade i vilket fall nu siktet inställt på bronset, som fanns klart inom räckhåll, inför helgen, bara två poäng framför oss.

Det gick inte riktigt som vi hade hoppats. Helgens sex matcher slutade enligt följande:

Linköpings HIF - Hammarby/Brukarhuset 6-7
Linköpings HIF - FIFH Malmö 5-8
Linköpings HIF - FIFH Malmö 6-6
Linköpings HIF - Hammarby/Brukarhuset 10-7
Linköpings HIF - Göteborg 3-3
Linköpings HIF - IFAS 6-6

1 seger, 3 oavgjorda och 2 förluster. Det ger 6 poäng och en målskillnad på 36-37 (-1). Snittet bakåt blir då 6,2 mål bakåt/match. Det att jämföra med Stockholm paragames för några veckor sedan, då vi snittade 2,75 mål bakåt/match, mot samma lag. Det här var alltså ett klart sämre resultat än då och det räckte till en slutlig fjärdeplats i tabellen, som skrivs såhär:

1, Göteborg 46p +26
2, FIFH Malmö 37p +13
3, Hammarby/Brukarhuset 34p -30
4, Linköpings HIF 25p -1
5, IFAS 22p -18

Det blev till slut alltså ganska stort gap upp till bronset, som var vårt mål innan helgen.

För egen del är jag inte alls nöjd med min insats. Jag gör alldeles för många misstag och är inblandad i många mål bakåt. I första matchen slarvade jag med händer och armar så att HIF/BIF kunde göra 1-0. Deras 3-2 i andra halvlek var också slarv från mitt håll och sedan kickade jag en boll, alltså att jag inte hann ut med benen ordentligt och då istället sparkar till bollen, snett bakåt, över högerbacken och in i mål. Slutligen gick en boll mellan mina smalben. Så på minst 4/7 mål var jag inblandad i den matchen.

Andra matchen var inte mycket bättre. Peter, som coachade Malmö, skrev, när vi diskuterade min träningsdagbok för förra veckan, att de testade mig litegrann i den matchen och att det var därför som jag upplevde den matchen som mindre bra. För det var den. Återigen styrde jag bollar över mina backar och släppte något billigt mål på mina armar.

Kurvan var visserligen uppåtgående genom hela helgen, tycker att min klart bästa insats var mot Göteborg, då jag förvisso var inblandad på 2/3 mål, ett där jag återigen slarvade med armarna och ett där jag gick åt fel håll, alltså bristande spelförståelse och speluppfattning. I övrigt var den matchen bra. Att jag är inne på så många mål bakåt är dock absolut inte bra. särsilt inte när jag ska vara med och slåss om platser internationellt, där nivån är tio gånger högre än den här. Då håller det inte att släppa såhär många mål på en såhär relativt låg nivå.

Jag vet ju att jag kan, det visade jag inte minst senast under Stockholm paragames för några veckor sedan, då jag var riktigt nöjd med mitt spel, särskilt mitt defensiva arbete, och nu mot Göteborg. Peter och jag diskuterade kring det faktum att jag kanske undermedvetet inte ger mitt max på den här nivån, eftersom att nivån på spelet är mycket lägre än på t.ex. våra landslagsläger. Min bästa match här under helgen var som sagt mot Göteborg. Vem finns där om inte nils, som, förutom mig, var den enda landslagsspelaren som fanns med under helgen. Nästa år finns inte heller han med, för reglerna säger att om man som herrelitspelare varit med på något större mästerskap under de senaste tio åren får man inte delta i Sverigeserien. Nisse var ju med på EM tidigare i höstas, så han får inte vara med nästa år.

Hursomhelst så gjorde jag min bästa match mot Göteborg och jag tror inte att det var någon slump. Jag visste att Nisses skott skulle komma och därför var jag mer på hugget och mer aggressiv i mitt bollmöte där. I de andra matcherna visste jag att det inte skulle komma lika hårda skott och därför slappnade jag kanske av litegrann. Då kommer slarvet i tekniken och det straffar sig även på den här nivån. Så nej, jag är absolut inte nöjd med helgen, som får ett klart underbetyg från mitt håll...

Kommentarer
Postat av: emelie andersson

sv: ja jag tycker själv om att läsa sånt :)
jag lyssnar på lite allt möjligt egentligen, men sen har jag ju 1D och The Fooo som favvisar! :)
Min egna musik byggs upp mycket efter mitt liv och min historia och beskrivningen på det är väl typ, modern country eller något, lite Taylor Swift aktig :)

jodå jobbpasset gick bra, vet att jag var trött efter bara :)

2014-12-08 @ 21:30:34
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Postat av: Tina Olofzon

Sv: Ja precis det är hon Emelie! Jo jag var tillsammans med en kille, och hans bästa vän hade lite kontakt med Emelie, de flirtade och sedan bestämde de sig för att träffas, och då ville han ha med mig och min kille(jag hade då) som stöd, så dissade den killen Emelie när han träffade henne, han var så elak! Och då tyckte jag synd om henne och hon verkade så snäll så jag satt och började prata med Henne,Sedan bytte vi telefonnummer och hade mer och mer kontakt och träffades! Vi klickade verkligen! Och nu är vi bästisar!:) så så var det!

Jag vet inte faktiskt, tycker bara det är kul att killar bloggar lite! Varför tror du att tjejer bloggar mer än killar?

Ha en fortsatt fin kväll :)

2014-12-08 @ 22:33:40
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Jenny Karlsson

sv: Ja tycker verkligen du ska kolla! Kollar knappt på tv själv, följer mest allt via datorn nuförtiden men så hittade jag denna :)

2014-12-08 @ 22:49:40
URL: http://www.nattstad.se/jennykarlsson
Postat av: danten89

Men du kommer igen? )
Nästa gång visar du dem? ;)

Jaså? Vilken är den senaste filmen då? :)

Jaha, det är förståeligt :/
Hoppas Tissen har det bra :)

Ja är du i fas inför jul?=)
Mycket kvar att fixa?

2014-12-09 @ 00:30:58
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: NICOLE

Men vad tråkigt! Huvudsaken är i alla fall att du gör ditt bästa alltid (från det man kan utgå ifrån) men alla dagar och alla matcher är ju inte underbara. Men det viktigaste är att du inte ger upp och det skulle du aldrig göra.

SV: jaa det är roligt att svara på frågor, ifall det är bra och roliga frågor. Oc h det var det nu :)
Men tack vad snällt :) Så fina ord!
Haha jaa du är med på min lilla lista :)

haha jaså? :)

2014-12-09 @ 13:14:49
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: Erika

Vad synd att det inte gick som planerat, duktigt ändå :)

sv. Jag läser helst fantasy eller böcker med romantik i, själv då? :)

2014-12-09 @ 14:07:46
URL: http://icanpikan.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV vi har gjort sociala experiment som vi pratade och diskuterade om!
Tentan är på fredag så jag måste växla upp lite!

Nä fast det jag menade var att man gör det bästa man kan utifrån sina förutsättningar för det är mycket som spelar in, hur man mår för tillfället, hur man har sovit och ätit. Det var ju inte som att du bestämde dig för att inte vara lika bra som du brukar? :)

2014-12-09 @ 18:08:51
URL: http://nwistrand.forme.se
Postat av: LIL' BABUSTYLE - Photographer with big dreams

Synd att det inte riktigt gick som ni planerat, fast å andra sidan blir det väldigt sällan det. Tycker det ser bra ut ändå! Fast sen vet jag ju inte hur bra det borde gå och så, haha

Svar: Ja, helgen blev väldigt bra! :)
Jag står ytterst sällan i köket, haha, men nej, jag sjunger inte då. :)

2014-12-09 @ 18:30:22
URL: http://babustylee.webblogg.se
Postat av: sandra

Det kan ju inte alltid gå bra, det är bara och kämpa vidare :D

sv: okej, pressa dig inte för mycket bara :) men kul att det går framåt i alla fall.

nja, de brukar säga att man typ inte märker något fören efter 25 behandlingar och jag har bara gjort 7-8 st så..

2014-12-09 @ 19:41:12
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Tina Olofzon

Sv: jag förstår precis hur du menar! Man ska absolut blogga för det är kul, om man inte har tid eller lust någon dag så ska man inte göra de bara för vara aktiv! Ja precis, det är nog helt rätt!

Vad tycker du är roligt att blogga om då?:)

Ha en fortsatt fin tisdagskväll :)

2014-12-09 @ 21:23:10
URL: http://lifelivelaughlove.blogg.se
Postat av: Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Vad tråkigt att du känner så. Men det är bara att ta nya tag och försöka gå in lite hårdare nästa gång.

Jag ber ännu en gång om ursäkt för att mina kommentarer dröjer. Jag trodde att hösten och vintern skulle ge mig massa blogglust, men inspirationen har verkligen legat på botten. Sen föredrar jag ju att ha med bilder i mina inlägg, och då vill jag att de ska vara relativt nytagna. Men jag har inte fotat mycket det senaste heller, så jag har både bildbrist och bloggtorka haha.

Hur har du det annars?
kram

2014-12-11 @ 13:52:21
URL: http://patriciac.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: