Formbesked i Malmö

Tid: 13:19:00
Datum: 2014-02-27
Kategori: Goalball

I helgen var det dags för landslagsläger nere i Malmö. Det var drygt en månad, ja, nästan två, sedan jag mötte så bra motstånd senast, under januarilägret, vilket ofta brukar leda till att jag har svårt att komma in i tempot under det första passet. Det hade jag nu med, släppte bl.a. fyra mål under en och samma halvlek när jag spelade vänsterback, till största del beroende på att jag var för långsam ut åt min stolpe. Det blir lätt så när man inte är van vid tempot och är van att spela i ett betydligt lägre sådant, men trots fyra insläppta mål, där vi har ett kollektivt lagmål på fyra mål/match, alltså två/halvlek, och där det långsiktiga målet är två mål/match och därmed alltså ett mål/halvlek, var känslan bra, trots att jag på egen hand släppte fyra mål under en och samma halvlek, vilket så klart inte är bra.

Under eftermiddagen spottade jag upp mig ytterligare och gjorde en riktigt stark insats som center vid ett tillfälle. Det kändes lugnt och stabilt rakt igenom, jag tog de bollar som kom på mig och min zon. De jag släppte in var jag inte ens på, men också här berodde det i stort på att jag var för långsam, men även att jag gick för rak ner och inte ut åt sidan när jag slängde mig.

Jag var hursomhelst riktigt nöjd med dagen och det skulle inte bli sämre under söndagen, då vi först hade ett pass där vi två och två skulle fokusera på en specifik detalj som Florim innan passet individuellt hade pratat med oss om. I mitt fall var det händer och armar jag skulle fokusera på och då speciellt det faktum att jag är långsam ut åt vänster, alltså det håll där jag har armar och händer. Jag jobbade tillsammans med Peter, men det mest konkreta kom faktiskt Florim själv med. En detalj som varken jag själv eller någon här hemma har tänkt på. Tydligen sticker jag med överkroppen lite före armarna när jag ska ut åt vänster. Det gör att armarna blir lite låsta och för att frigöra dem måste jag gå upp yttepyttelite. Det är de hundradelarna som fattas, självklart i kombination med explossivitet. Istället måste jag fokusera och träna på att släppa händerna tidigare, att glida ut med dem och helt skjuta ifrån med benen där, för armarna ska ju ut före överkroppen, så att man slänger sig längs golvet.

Det var hursomhhelst ett bra och givande pass, som fölljdes upp av ett spelpass till, det fjärde goalballpasset för helgen och det som helt klart blev mitt sämsta, rent spelmässigt. ÅTerigen fick jag spela center, men fick inte alls till det lika bra som under lördagen. Det var flera bollar som studsade, både framåt och uppåt, bollar som jag inte lyckades limma, + att jag släppte in tre-fyra mål. Därefter byttes jag ut. Nej, det var ingen bra insats, men är det något jag har blivit bättre på under det senaste halvåret så är det att skaka av mig och släppa en mindre bra prestationer. Det som har varit har varit, går inte att göra något åt, och istället gäller det att fokusera här och nu, hela tiden nästa boll, att helt enkelt inte gräva ner sig i ett iinsläppt mål eller ett misstag, något som andra spelare i vårt klubblag kan ha lite svårt med ibland. Det är lättare sagt än gjort att inte fastna i det negativa, för man gör gärna det, men Tommy, vår idrottspsykolog, har gett flera bra och användbara nycklar till just den biten.

Nu släppte jag hursomhelst min mindre bra insats och gjorde det senare bätrre när jag fick chansen som vänsterback.

Helgens sista, eller näst sista om man ska vara petig, pass innehöll en överraskning till oss. Vet ni vad det var? Nej, klart ni inte vet, men jag kan berätta det för er. Det var goalballidioten. Ni vet, idioten, när man springer fram till en punkt, sedan tillbaka och så om igen, under en viss tid. Det här är samma grej, fast mer goalballinspirerat. Man startar i grundposition, slänger sig sedan, som om det skulle komma ett skott, reser sig upp, springer fram de knappa nio meterna till mitten av planen, backar tillbaka och börjar om igen. Detta skulle vi göra i fyra minuter. Det var jobbigt kan jag lova. Jag satte upp ett eget mål i huvudet på tjugo gånger fram och tillbaka, men där överträffade jag mig själv rejält. Tjugosju gånger stannade jag på. Med det var jag och David bäst av alla. Alla låg dock väldigt tätt, mellan tjugofyra och tjugosju, så det var ingen som stack iväg åt något håll. Detta ska vi nu göra under nästa läger, som jag missar, för då är jag i Idre, och lägret efter det, för att se en utvecklingskurva.

På väg hem efter helgen pratade jag med Linda om hur helgen hade varit och när hon sa att vi skulle köra goalballidioten under måndagsträningen också, då trodde jag först att hon skojade. Det gjorde hon inte. Dock var det "bara" två minuter, för fyra minuter var kanske lite väl saftigt för vissa i vårt lag. Det var tur det, för efter de där fyra minutrarna under söndagen var jag helt död i benen. Jag rasade ihop intill väggen och det tog en stund innan andningen hade återgåt till det normala. Nu satte jag hursomhelst ett mål på femton. Hade jag hållt samma tempo under två minuter som jag gjorde på fyra hade jag landat på 13,5, och därför tyckte jag inte att femton var någon omöjlighet. Jag överträffade återigen mig själv och stannade på arton. Det kändes riktigt bra, precis som hela träningen i måndags gjorde, trots att det bara var jag, Tobbe och Julian som tränade, + Linda och jennifer som tränare. Julian kommer nämligen ev. agera backup under Sverigeserien i Stockholm senare i mars, då jag, Jennifer och Albin inte kan vara med. Det kommer därför att bli ett hopsnickrat lag som då ställer upp och i det kan Julian komma att delta. därför har han börjat träna "på riktigt" nu och jag måste säga att han gör det bra. Han har en del att jobba på när det gäller speluppfattning och försvarsarbete, men han har redan nu ett helt okej skott, så han får en klar tumme upp såhär långt.

Ser man på helgens och måndagens spel så tycker jag det både kändes och gick bättre än vad det gjorde under i stort sett hela hösten, som var lite motig och där jag inte riktigt fick till mitt spel. Nu kändes det riktigt bra och det är bara att hoppas att jag ka nå en lika hög, eller helst ännu högre, formtopp till B-EM, som är årets stora mål och som avgörs i Ungern i september. Då gäller det att vi går till final, för att då ta oss upp i A-EM igen och därigenom sedan knipa en biljett till Rio om 2,5 år. Så ja, det är en viktig period vi har framför oss nu.

Kommentarer
Postat av: danten89

Vad är det du inte gillar då?
Det finns allt från visa, till elektroniskt, till club, till dance, till schlager, till rock till pop, till punk i årets Melodifestival.
Vad saknas? Alla kategorier förutom opera och klassiskt kanske saknas.
Då kan man inte få med mera.
I år kan flera i finalen till och med vinna Eurovision, så starkt är startfältet där.
Det verkar som alla bara är negativa bara för att?
Förra året var det många skräplåtar i final, tex en riktig jävla schlager med gubbarna.. att den röstades igenom före Janet Leons Heartstrings då fick mig att liksom tappa lite tro då, men i år är det så stark låtkvalitet. Väldigt många hits.
Säg vad du tycker är dåligt med var och en av låtarna, så är jag mer med på noterna.
För man kan inte slänga ihop Undo med Sanna Nielsen mot Outtriggers Echo och bara säga att dem är lika emot varandra.

att Sverige inte hade något i finalen, beror på dopningsbeskedet som kom sååå sent in på finalen, musten gick ur Sverige.


Men om du får tex klottring på väggen, så hjälper ingen dig. Här på min "gård" har det klottrats häromdagen och igår var en här och tog bort allt och så ser jag på "gården" intill där det är köpes, där är det inte borta.
Så då får dem själva bekosta det. Ett tydligt exempel på varför jag vill ha hyres.
Jag tänker inte be mina nära och kära göra saker gratis, om det var det du menade med att ha kontakter?
Bara man ber om lov och frågar så kan man få det renoverat i en hyres med :)
Ser jättepositvit på att bo i hyres.

2014-02-27 @ 13:32:28
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Alice

Nej det kan man inte göra. Människan som låg i tankarna när jag skrev inlägget är egentligen världens snällaste, finns inget ont, men jag orkar och vill inte lägga min tid där, för jag får inte ut något av det. Energin bara går ur mig.

Jo när man är mindre lyssnar man på andra, men bildar sig ingen egen uppfattning innan. lite typiskt. Men denna man var när jag tänker efter väldigt konstig. Ensamvarg, sådär lönnfet och tunnhårig, alltid fett hår. För kort tshirt så man såg naveln ibland. I det fallet gav inte utsidan insidan en chans ens, inte så konstigt kanske.

Jadu vad ska jag svara på det. Handen på hjärtat så har jag tagit lite distans från det nu. Fortfarande engagerad i hockeyn såklart men dem har inte alls imponerat denna säsong, det är inte mina vargar jag ser, det är bortbytingar och det har fått mig under säsongens gång att bygga upp lite av en distans. Jag förväntar mig inget just nu, om man säger så. Sen hoppas jag ju självklart, de är min stolhet och jag skulle kunna tatuera in fbk på kroppen. Något i mig säger att detta löser sig, men jag vet inte hur. Vad tror du? och om leksand.

2014-02-27 @ 21:40:55
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: danten89

Var väl inte riktigt ett svar av de jag väntade mig, men okey :)

Ja men att få ett sånt besked, innan en match mot Kanada, detta storlag, som man innan redan har stooooor respekt för? :)
Då gör det att man TAPPAR MYCKET.
Vi kanske hade liksom klarat oavgjort eller så och varit mera med.
Men nu är det som det är och kan inte göras om? :P

jo idag så förekommmer KLOTTER överallt.
ligister åker till fina områden och sprejar där med.
dem vill visa sin ilska att samhället är så pass uppdelat.

Varför skulle jag be min pappa göra ett golv, gratis, och slita på hans kropp? När det finns dem som är utbildade och kan lägga ett golv och har den rätta expertisen?

Ha en fin helg :)

2014-02-27 @ 22:50:47
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Julia

sv: För mig förut var det ett mål att bli ganska känd i bloggningen men ja inte nu längre, nu är det för mig också sen att när jag blir äldre att se tillbaka. Haha jag är ganska musikalisk, jag älskar att sjunga och min dröm är att vara med på broadway en dag hehe:D

2014-02-28 @ 01:47:36
URL: http://liarose.blogg.se
Postat av: Erica

Svar: Ja, det blev den! :)
Fast jag tror att det är för att du bor där. Jag märker ju på Helena då hon har varit där att hon har lite mer dialekt än annars.

Hoppas ni tar er till Rio! Skulle vara så coolt!

2014-02-28 @ 12:34:30
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: sandra

Kul att formen börjar gå åt rätt håll nu :D

sv: ja Sverige hade ingen chans i överhuvudtaget, lite trist men så var det faktiskt men ett silver är inte fy skam det heller :)

Ja okej, alla tycker ju olika så :P

2014-02-28 @ 15:32:32
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: NICOLE

Kämpa på!

SV Jaa jag längtar SÅ efter våren!
satt på tåg hela måndagen så kände inte så mycket nytta av vädret då :)

Nää det gick inte bra alltså :) Men det är ju en del faktorer som spelar in.

2014-02-28 @ 16:01:18
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: ANGELICA - FITNESS

Duktig du är, kämpa på! Du har sådan sjuk kämparglöd!

2014-02-28 @ 20:21:56
URL: http://nattstad.se/healthbyangelica
Postat av: Helenas Söta

Hoppas ni tar en till Rio! Fortsätt att kämpa lika gott som du gör!

2014-03-02 @ 21:14:48
URL: http://helenassota.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: