2013, part 2

Tid: 11:10:13
Datum: 2014-01-17
Kategori: Allmänt

Andra halvan av år 2013 inleddes väldigt lugnt. Många chillkvällar och soltimmar på balkongen, som är inglasad och går att få till ett alldeles eget minispanien om man vill. Mycket tid spenderades även i stugan, där solen gassade, himlen var klarblå, vattnet varmt och livet var helt enkelt underbart.

Så kom augusti och allvaret började dra igång igen. Träningsläger med landslaget under årets varmaste helg, då det var fruktansvärt varmt i hallen med alla skydd och grejer och där min knackiga höst inleddes. Jag fick inte alls spelet att stämma. Timingen i bollmötet var inte bra, flera bollar studsade över mig, jag var för långsam och fick helt enkelt inte alls till spelet, något som skulle hålla i sig stora delar av hösten.

September kom och därmed det vi blåvita fans gått och längtat efter och sett fram emot sedan den där dagen i mars när Tegera arena fullständigt kokade och då Leksand äntligen, äntligen var tillbaka i svensk hockeys finrum igen, efter sju års längtan, kamp, misslyckade kvalserier och säsong efter säsong i Hockeyallsvenskan. Den 12 september var det dags. Brynäs stod på andra sidan mittlinjen och arenan var så klart fullsatt, 7650 åskådare. Det var dock Brynäs som skulle gå segrande ur det hela, med 3-1 på resultattavlan. Leksand sågades där och då av många experter och av media, för man såg ruskigt tama ut där ute på isen, men man har stått emot, gått emot strömmen och överraskat hela hockeysverige under hösten. Runt jul var man fortfarande uppe och fightades med Växjö, Luleå, Brynäs, Modo, Färjestad och LHC om tredjeplatsen i serien. Vem hade trott det efter de rundningsmärken man utgjorde då mot Brynäs i första matchen? Man är dessutom det lag som drar mest publik på bortaplan, nästan 7000 åskådare i snitt. LHC är sämst med drygt 5200, vilket är något Linda har fått höra.

I september blev jag också sjuk, men spelade tredje omgången av Sverigeserien i alla fall. Det resulterade i en vinst och fem förluster, trots att vi spelade bra, särskilt under lördagen, och borde ha fått med oss några fler poäng.

Detta var också mitt i uppladdningen inför EM i Turkiet som avgjordes 1-10 november. Min tunga höst fortsatte dock och jag blev varken uttagen till EM eller till träningsturneringen i Belgien dessförinnan. Vi hade dock ett träningsläger med Brasilien i början av oktober, vilket var väldigt bra och nyttigt.

Några intensiva träningsmånader tog sitt slut när jag inte blev uttagen till EM och årets två sista månader blev väldigt lugna sett till resor och annat, något som augusti, september och oktober definitivt inte hade varit. Nu blev det bara ett träningsläger med klubblaget i slutet av november och en första informationsträff med Elitidrottsskolan i början av december. En infoträff som syftade till att lära känna varandra litegrann och få information om och kring vad som kommer krävas av oss som aktiva, men även vad vi kan förvänta oss av de som håller i det hela, SHIF och SPK.

Som ni ser har det varit en höst fylld av träning och resor, men lite annat har jag också hunnit med. Mina två första supporterresor någonsin var ett faktum och det var en upplevelse bara det. Att stå i klacken och sjunga fram våra blåvita krigare kändes stort och var bland det roligaste jag har gjort, även om båda matcherna var mot LHC, som har blivit lite som ett spöke för oss under säsongen. 5-1 och 7-1 vann Clubben med vid de båda tillfällena. Jocke och Sofie har också varit och hälsat på och Tissen har blivit en ny familjemedlem. Direkt när jag kom hem från infohelgen kring Elitidrottsskolan hämtade jag hem honom. Jätteliten var han då, men han har växt massor bara på den här månaden, äter massor och far runt som ett yrväder ibland. Han har dock lugnat ner sig väldigt mycket. I början kunde han vara igång i flera timmar. Nu är det oftast bara en liten stund och sedan lugnar han ner sig. Att inte gå upp på bordet eller diskbänken håller vi fortfarande på att lära honom, liksom att inte bita i tåna när man sover så att man vaknar, men han lär sig och det går framåt.

Trots det milda vädret hade jag ganska bra julfeelings innan jul. Jag och Linda gick på stan och handlade julklappar vid ett par tillfällen, jag och Jennifer gjorde julgodis och risgrynsgröt och jag åt mängder med peppisar och drack massor glögg och kaffe. Självklart spelades också julmusiken i högtalarna.

Julen blev precis lika fin som den brukar vara. Släkt och familj samlades hemma hos mormor, umgicks, åt julmat, delade ut paket, spelade julklappsspelet, åt ännu mer, fikade lite till och umgicks lite till. Faktun var att jag träffade familjen åtta gånger på tolv dagar, vilket är mer än någon gång tidigare efter att jag flyttade i somras. Mamma och pappa bjöd på mat och fika, vi klädde granen, traditionsenligt kvällen den 23:e, det var jul, mammma firades två gånger och så hann det bli en liten nyårslunch där på slutet också.

Nyårsafton tillbringades sedan hemma i det Flisborgska hemet, där det bjöds på trerätters middag och fint umgänge. En väldigt lugn nyårsafton med andra ord.

Så avslutades 2013, varmt för årstiden och utan snö, men med ett leende på läpparna och vetskapen om att ha den bästa familj och släkt man kan ha, världens finaste flickvän och ett liv som är allmänt bra.

Kommentarer
Postat av: Alice

Så är det. Det är inte könet man blir kär i det är personen. Har alltid vari så och kommer alltid vara.

Min bror bor i en liten inavelhåla några mil ifrån torsby. Stöllet heter det :)

Kollade inte på matchen, men såg på Aftonbladets liveuppdatering. Blir så trött på sånt där. Att man ibte kan hålla "tätt" när det bara är sekunder kvar.

2014-01-17 @ 12:06:15
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: sandra

Bara kämpa vidare så du kommer med i EM nästa gång :)

sv: vad skönt att tentan är inlämnad så du kan ha en en fri helg, några planer för helgen nu när du ändå är ledig? :)

jo men har inte lyckats få med mig någon av dem till gymmet ännu, de har så många bortförklaringar men jag drar till gymmet ändå :)

2014-01-17 @ 18:34:58
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: Hanna

Det låter som ett bra år egentligen. Lite surt med formdippen där under hösten men det är ju sånt som händer tyvärr. Bara att bita ihop och köra på så kommer det säkert tillbaka!

Jag har svårt i det där... att vara logisk runt känslor. För mig står dom utanför normal logik. Bara för att en sak i teorin är rätt så betyder det inte att det är så jag känner och någonstans där går det fel. Vet inte exakt hur.

2014-01-17 @ 21:23:45
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Erica

Svar: Det brukar variera. Oftast har man det dock kvar hela livet sen, men det finns möjlighet i vissa fall att ta bort den längre fram.

Nu blev jag sugen på soltimmar! :)
Gulligt att du säger peppisar, förresten. Inte hört det innan. ;)

2014-01-18 @ 13:26:19
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: ANGELICA - Hälsosamt

åh, vi har också inglasad uterum som verkligen blir riktigt varmt på sommaren :D

2014-01-18 @ 15:54:24
URL: http://nattstad.se/healthbyangelica
Postat av: hanna

ja men precis håller med dig! jag har ett stort mål och sen så klart en massa små delmål eftersom att annars kan man ju som sagt bli besviken om man inte når det snabbt nog liksom!

2014-01-18 @ 17:09:19
URL: http://fitnessinspiration.webblogg.se
Postat av: Caroline

låter som ett bra år! hoppas 2014 fortsätter så :D

sv; jag tog studenten 2012 :)

2014-01-19 @ 15:39:06
URL: http://littlemisssunshiiiine.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: