Hemma igen

Tid: 10:46:26
Datum: 2014-07-10
Kategori: Allmänt

så var vi åter på svennsk mark igen, efter nästan två veckor som har varit fantastiskt bra. Mycket värme, bad, oräkneliga timmar på stranden, två besök vid saltsjön, en hel del shopping, kortspelande, varma kvällar, kall dricka och otroligt god mat. Saknar det redan, även om det fortfarande känn som jag är kvar i det litegrann, känner mig inte riktigt tillbaka i vardagen än, kanske delvis för att det just nu nästan är lika varmt här i Sverige som vi hade i Spanien. Skillnaden är att solen värmde mer där. När man kom hem efter dagens strandbesök framåt kvällarna och solen stekte på framsidan, då var det runt 50 grader där. Det går så klart inte att sitta några längre stunder där då, men med en iskall Sangria och några liter vatten så funkar det.

Riktigt så varmt är det ju inte här hemma, men i luften är det nästan lika varmt som vi hade. Jag har hört flera säga att det är kvavt och att det gärna får bli lite friskare luft, men nej, jag gillar det som det är. när svensk sommar är såhär, då är det faktiskt inte mycket som slår den, knappt ens Spanien, även om det är jämnt där. Jag hoppas det blir lika fint nästa vecka också, för då ska jag njuta till fullo, vara helledig från träningen och umgås med släkten i stugan.

Nu till något lite tråkigare. Tyvärr kan det vara så att vi måste sälja Tissen. Han har varit hos mamma och pappa nu när vi var i Spanien och är fortfarande kvar där, eftersom att jag ska bort nu i helgen igen. Då var det bättre att han fick vara där och slippa att åka fram och tillbaka. det känns lite tomt här hemma nu och det kommer säkerligen kännas ännu tommare om/när vi säljer honom, lilla Tissen. Han började med att undersöka altanen hemma hos dem. Sedan har han vågat sig ut mer och mer och tycks trivas med att vara ute. Utomhuslivet är tyvärr inget vi kan erbjuda honom, eftersom att vi nu bor två trappor upp och till hösten kommer att bo tre trappor upp. Hade vi flyttat till en lägenhet på markplan eller första våningen hade han kunnat komma och gå som han ville, men nu blir det lite svårt. Trots kastrering har han ju fortsatt sitta vid dörren och jama här hemma. Tror vår lägenhet här är för liten för honom till att börja med, även om det är en rymlig etta på 42 kvm. Han behöver mer yta och att han vill ut och ha mer stimulanss, det är tydligt. Vill han vara ute, då ska han ju få vara ute. Det viktigaste är att han mår bra, även om det kommer kännas väldigt tomt när han inte längre bor hos oss. Han är snart ett år och när jag köpte honom hade han aldrig varit ute, men vissa katter trivs inte inomhus. Kanske får vi titta på äldre katter som varit inne längre och som man vet att det fungerar för sen senare när vi har flyttat, men Tissen är alltid Tissen och han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

nåja. Nu ska vi ha några timmar ute i solen med kaffe, mat och chill, innan det bär av ner mot Skåneland senare idag för landslagsläger i helgen. Det ska bli riktigt kul och jag klättrar nästan på väggarna efter att få spela boll igen. Det är drygt tre veckor sedan nu, så det är hög tid. Så, nu köttar vi i helgen, sedan ska jag njuta av sommaren nästa vecka!

Kommentarer
Postat av: NICOLE

Tråkigt om ni måste sälja :(

Men.. vad roligt att få åka till Skåne på läger :D Lycka till på det, hoppas det går bra o blir roligt :)

SV; Nej man är ju som så upptagen med sitt egna, eller som ni, har avstånd emellan. Man vill ju träffas men det är inte alltid det funkar. Men det är skönt att man ändå vet vars man har dem om det skulle vara något, eller om man bara vill höras av, som du säger genom sms eller så :)

Smink är det roligaste som finns :D

Jo det är klart, de hade fruktansvärt stor press på sig, de kan man inte föreställa sig. De representerar sitt land. Men ändååååå, tyckte just den kommentaren var så urkass, vatusan de tog sig ändå så pass långt , inte som Spanien som var tippade långt upp och åkte ut sin grupp. Jag tror inte dessa spelare kommer bli kastade i skiten för att de bara kunde ta brons.. :) Livet fortsätter ;) ;)

Men eller hur! :) Man kan vara trevlig, fler borde testa på det! Snart dags för mig att jobba och jag undrar vad de är för filurer jag kommer råka ut för idag ;D
Ibland blir man lite folkskygg där men det går bra :)

Haha nääääpp.. inget bad blev det ;D Var inte alls lika varmt (kvavt) idag så vi hoppade det. Får kanske bli ikväll istället, efter jobbet :)

Jag har blivit badkruka! Men ligger jag och solar är det skönt att svalka av sig lite, men då är jag ingen solmänniska heller riktigt ;d

Tack, och det hoppas jag verkligen du får med!! :) Kram

2014-07-10 @ 11:13:22
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

Så härligt att ni haft det så bra, även om du är hemma i Sverige igen :D

Jag hinner alltid med mycket ;)

Jag tror Brasilien la sig, för dem kämpade inte.
det var som att dem inte var på planen.
Dem visste att dem inte skulle klara det utan Neymaer och Oscar.
Så enkelt att bara lägga sig då, då dem hade något att skylla på.
Att deras tränare inte bytte in någon när målen började trilla in, det är ett mysterium.
Något var fel, redan där.
Sen kom de falska tårarna.
Argentina vinner VM finalen nu.

Det som var på Julafton var en sneak-peak trailer, mellan ett möte mellan renen Sven och snögubben Olaf.
Det är som att Frost är gjord här i Norden, men främst då kanske i Norge, man känner igen mycket och sångerna är fantastiska.
Let It Go framförallt.:)
Frost är numera den mest inkomstbringande animerade filmen genom alla tider, gått om tex Lejonkungen.:)

Jag tror den ligger på 34-35 kvm :)

Då är det väl rätt bra ändå kan jag tänka mig? :)

Vad händer i helgen? :D

2014-07-10 @ 11:40:59
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: julia

tråkigt med katten :/

2014-07-10 @ 12:34:51
URL: http://jjuliees.blogg.se
Postat av: Erica

Vad tråkigt med Tissen! :( Men jag förstår absolut problemet. Mina katter måste ju bo i byn just för att de ska kunna få vara ute och leka som de vill. Fast både de och jag trivs med det eftersom jag inte tror att en katt i längden skulle må bra av att bo med mig i stan. Mycket av detta beror (förutom att mina katter alltid har bott på landet och är vana med det) på att jag är uppväxt med att katter får gå ute som de vill och att jag därför själv skulle må dåligt av att ha en katt enbart inomhus, speciellt när jag själv många gånger kommer att vara borta hela dagar. Känns inte bra.

2014-07-10 @ 17:12:54
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Haha japp, sån är jag :D

Ja det förstår jag! =) Och vad skönt att slippa sånt krångel, med tåg. Det är så sjukt tråkigt, och så humöret efter det. Men sköntskönt!

Neej att du älskar solen har jag verkligen inte missat! :D Haha! Har du blivit jättebrun nudå?

Ja tack, det ska jag , och det hoppas jag att du också gör! Och har jättekul o köttar på :D
Kram

2014-07-10 @ 22:03:49
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Susanna

sv: Nej precis, picknick är underskattat och borde göras oftare, det finns inte mycket bättre en varm sommardag!

Haha åh det lät inte kul! Vi gjorde en sån vandring några av de första dagarna när jag började gymnasiet fast lite mindre då. Idrottsläraren sa 10 km eller något men det blev några till... När vi var där minns jag att vi fick uppgifter på papper men man kunde knappt se för regnet bara öste ner. Så den största delen av tiden spenderades inne i vårt tält med kompisar jag redan kände... Efter det slutade några stycken på skolan, undrar om det var därför - vi var sista årskursen att genomföra det i början av ettan i alla fall... ;)

2014-07-12 @ 00:59:09
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Härligt att det varit bra och att ni är hemma utan missöden. En sak jag funderade över (du får stoppa mig om jag frågar för mycket nu!) är hur det är med semesterminnen när man är synskadad. För mig blir det ju alltid massvis med fotografier som jag kan titta igenom sen. Fast, det är klart, jag minns ju även utan dom. Men ja, dom finns ju där och det är väldigt trevligt att titta igenom. Samlar du semesterminnen på något annat vis? Eller är det "bara" i minnet? Skriver du tex när du är på en plats? Hur det är, känns, luktar och vad du gör? För mig i alla fall är det så lätt att glömma småsakerna som hur det låter eller hur vinden känns när jag inte längre är där och det kan fotografierna hjälpa till att få fram men jag gissar att någon form av anteckningar skulle kunna hjälpa mig väldigt bra också eftersom jag gillar att läsa och skriva.

En annan sak jag tänkt på är hur bra talsynteser till dator är numera? Tänkte på smileys och sånt. Vet att jag skrev på ett forum tidigare där det fanns en man som använde det och han hade rätt jobbigt med smileys och alla extra punkter som människor (ja, jag också) lämnar för att visa tankepaus. För söker i alla fall tänkte lite på det när jag skriver kommentarerna till dig om det fortfarande är bökigt med sånt. Jag hade hur som blivit galen av det om den inte kan läsa ut smileys på ett vettigt sätt.

Ah, men det låter logiskt, att du är lite bättre på att känna av brännandet i huden än en normalsvensson men lätt är det ju definitivt inte. Haha jag som faktiskt SER att jag blir rosa har svårt nog att passa mig för att bli bränd. Man är ju så inne i det man gör ofta att det är svårt att hinna märka i tid. Men jag har ju också i det här fallet turen att vara värmekänslig så jag blir sällan liggande eller sittande alltför länge i varm sol.

Jepp, jag ses lätt som lite mer manlig eller hur man ska uttrycka det. Lite rakare. Jag har också under uppväxten många gånger föredragit att umgås med killar av just den orsaken. Att jag är rak vilket fungerar ihop med andra som är det. Sedan har säkerligen aspergern en del i det. I och med att jag har svårt att tolka det som inte sägs och kanske lättare missar ironi, tonfall och gester så är det ju smidigare med folk som är lite mer rakt på sak så att säga. Inlindade saker blir tuffare. Så ja, vi skulle nog kommunicera bra. Det är faktiskt något jag inte tänkt på tidigare men det är ju ganska uppenbart att kombon synskada och bristande förmåga att avläsa kroppsspråk kräver lite liknande kommunikation. En verbal tydlighet. Sedan gissar jag att du och dom flesta andra med svårigheter att se är betydligt bättre på att tolka röstlägen och tonfall än vad jag är eftersom ni (hatar att bunta ihop folk men jag hoppas du förstår hur jag menar) ofta är känsligare med hörseln och helt enkelt urskiljer fler nyanser. Ja, och inte har svårigheter att tolka dom då.

Asperger är faktiskt ganska faschinerande ämne. Säger jag då som är rätt partisk, haha. Dom stora huvudgragen är ju att ha svårt med det sociala. Det jag skrivit om nu till exempel. Att tolka röstlägen, ansiktsmimik, kroppspråk och outtalade "självklarheter". Många tenderar att ta saker bokstavligt framförallt som barn. En normalintelligent eller högintelligent person med apserger lär sig ofta att bli betydligt bättre på det även om man sällan når det där som kan kallas helt normalt. Om man vill vara övertydlig finns exemplet där en förälder säger till sitt barn att ta med sig dörren när man går in. Och barnet blir helt panikslaget inför uppgiften som tolkats som just det som sägs och inte det som menas. Barnet tror alltså att hen förväntas lyfta loss uterdörren och bära in den, inte stänga den som föräldern menade. Om det någonsin hänt vet jag inte men det är något som brukar användas för att förklara hur det kan gå till i hjärnan vid den typen av uttalanden.

Ett mer naturligt och vardagligt exempel från mig själv kom nu i början av veckan bara. En kompis (även hon med asperger) och jag skulle ses i måndags men jag var alldeles för trött och sliten och hörde av mig på s

2014-07-12 @ 08:01:55
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Förstår, man tror olika och man har varit med om olika saker också men bara för att man inte varit med om det kan man inte säga att det inte existerar. Det är som att säga att berg och dalbana inte finns eller att hajar inte finns bara för att man inte åkt med en sådan eller sett en sådan själv.
Tack för att du njöt av för mig också :)
och Visby är väldigt speciellt. Jag gillar inte att var på Almedalsveckan så länge man själv inte också deltar på ett eller annat sätt :)
Kramar

2014-07-12 @ 10:23:25
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Hihi taaack fina vän!

Vad mysigt. Har ni varit ihop länge? :)

Ja så är det verkligen - riktigt förargligt att det blir sent när man ska dit men uschuschusch om det är sent när man ska hem :( haha

Hoppas ni haft riktigt kul :D

Ja det var i alla fall tanken men min bror tyckte att det blåste så därför solade jag istället på trädgården :) Skönt det med.

vad händer hos dig nudå?? :)

2014-07-12 @ 20:13:46
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Så har du hunnit vänja dig vid att vara hemma ännu? De första dagarna hemma brukar man tycka det är ganska så skönt att få sova i sin egen säng, men ganska så fort brukar jag börja längta tillbaka. Livet brukar vara så mycket enklare när man är iväg.

Tack snälla du för att du tror på mig, det betyder mycket.

Stor kram

2014-07-13 @ 21:11:51
URL: http://sessie.se
Postat av: NICOLE

SV: Japp det har vi =) en liten söt en ;) Men den duger åt oss. Vi har dock inte flyttat dit på heltid men tillbringar mycket tid där.

Mysigt :D

Neej , slapp du undan förseningar? Har ni flyttat än ,eller när sker det? :)

Skönt med träning :) Vad har ni gjort för något roligt då? :) Men förstår att det ska bli skönt med lite lugnt och ledigt nu!

Min helg har varit helt underbar , och jag hoppas din också har varit det, minnesvärd , hård men rolig :D

2014-07-13 @ 22:45:38
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV: Hehe, ja jag brukar köra en runda som är mer än 3 km, kort runda men därför kör jag den ofta :) Denna var 6-7 km, men i tempot vi hade kändes det som en mil ;D Det är jag inte gjord för ;)

Men jag försöker iaf =)

Ja precis. Jag har alltid kunnat äta allting utan att gå upp något men nu har jag inbillat mig att magen min har blivit stor så nu ska vi se vad jag kan göra, nu utan mejerier =)

Vi har en liten etta, men den är jättefint renoverad och den duger åt oss =) Vi kommer flytta dit mer o mer, och för gott till hösten. Vet inte än hur det blir med plugg/jobb till hösten, så det är lite öppet än.

Åh så skönt :D Det är så mycket värt att få komma hem på en gång!

Okej det lät väldigt roligt :D Hoppas det varit det också!
Vilka höll du på i finalen? :)

2014-07-14 @ 15:45:59
URL: http://nnnnicolee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: