saltsjön

Tid: 07:32:54
Datum: 2014-07-01
Kategori: Allmänt

Överdriver man så kan man säga att paradiset fortsäter här i Espana. I söndags var vi som sagt vid saltsjön och badade. Det var en upplevelse vill jag lova. Vattnet var alldeles rosa och så salt att det var svårt att få ner fötterna till botten för att resa sig upp. Man flöt som en kork och på håll såg man små vita berg av salt. Dock var det inte så salt som det var senast de var där. Då gick det bokstavligen inte att simma framåt. Det gick nu och man fick dessutom inte bara upp salt från botten när man tog upp lite av den i handen, vilket man fick då.

Häftigt var det i vilket fall, även om det faktiskt blåste ovanligt kallt när vi var där. Det var inte ens skönt när man kom upp efter att ha badat. Det var det däremot igår, när vi återigen intog stranden. Flera timmars solande blev det och jag tror jag har bränt mig lite, igen. Att bara ligga på stranden sådär, lyssna till folk runtomkring, folk med olika nationalitet, folk som pratar med varandra, folk som lyssnar på musik, folk som går förbi och pratar osv. ackompanjerat av Medelhavets turkosa vågor som slår mot strandkanten och en stekande sol från en klarblå himmel, det är livet det. Kanske inbillar jag mig dock, eller så är det faktiskt så, men jag tycker inte vattnet är lika varmt som det var senast vi var här. det är skönt när man väl har doppat sig, men dessförinnan känns det ganska kallt. Alternativet är att jag har blivit ännu mer badkruka än jag var för två år sedan, när vi senast var här. Det påståendet står dock i skarp kontrast till att jag faktiskt badade ute på midsommar, när det var svinkallt i luften och bara 16 grader i vattnet. Här lär det vara minst tio grader varmare i vattnet. Jag är dock ingen badmänniska längre, det är bara att konstatera, det är solen som är det primära, men det går inte att förneka att det är väldigt skönt att svalka av sig då och då. Kort sagt kan man nog säga att jag är en livsnjutare...

Idag blir det lite mer shopping, innan det troligen blir ännu lite mer strandhäng och så högst sannolikt ett glas iskall sangria när vi kommer hem, kanske i solen på framsidan, där det var inte mindre än 48-54 grader igår när vi kom hem, god mat och något glas vin till kvällen, antingen ppå takterassen eller på baksidan och lite kortspelande, ja, helt enkelt en härlig dag och kväll här i Spanien. Det får gärna fortsätta såhär....

Kommentarer
Postat av: danten89

Okey, om du säger så =)

Men det är väl jättemys ju?

Jag älskar den nya Frost/Frozen, den är magisk, hört något om den?
Sen är jag ett stort fan av Ringaren i Notre-Dame, Taran och Den Magiska Kitteln. Skönheten och Odjuret. Den Lilla Sjöjungfrun. Älskar alla på sitt lilla vis. Men topp tre Är Frozen, Ringaren I Notre-Dame och Taran Och Den Magiska Kitteln, idag ;)
Din då?

Japp i Norrköping och det är helst en etta, jag vill ha, men det är nybyggnationer det handlar om ;)
Haha.

Hoppas ni har det finare där nere än här, här står regnet i backen ;)

2014-07-01 @ 15:13:58
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Sofie

Shit vilken gottegris! :P Nåja, det är du värd, önskar bara att jag kunde3 åka bort lite också..

SV: Jo, men känner mig ganska sviken, jag menar, bara för att jag kan duscha och äta själv, så ska jag inte få ledsagare. Jag vill ju inte ha någon personlig assistent... Jag blir väldigt ledsen över det faktiskt. Får väl se vad som händer när jag överklagar.. Annars får det bli via SOL..

2014-07-01 @ 15:14:42
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: Erica

låter helt underbart! jag borde nog åka dit nån gång! ;)

2014-07-01 @ 15:28:02
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: NICOLE

Men vad mysigt :D
Låter riktigt häftigt med Saltsjön. Något man borde besöka kanske.
Men visst är det så skönt att bara ligga på stranden, få intryck av andra människor, vad de säger, vad de gör. Sånt är jättekul tycker jag. Människor är härliga :) Kommer på mig själv sitta och le mot människor om jag t ex är o shoppar. Eller bara sitta och vänta på bussen och kolla på människor.

Och oj jäklar, med så varma grader, det hade jag nog fått smått panik av. Hoppas ni är skonade från det nu hahah!!

SV: Haha jaa det kan bränna till riktigt ordentligt, så skönt!! :)
Japp verkligen, allt har sin charm. Iaf enligt mig, min nära vän hatar allt vad höst heter men det är en favorit hos mig. Men som sagt så är jag alltid så positiv så finns väl inget som skulle störa mig ;D

På Malta så shoppade vi en hel del och åkte på en del äventyr, t ex Azzure Window som är riktigt mäktigt :) Sen även den blåa lagunen, kanske kan vara en turistfälla om man åker med något som ett företag anordnar. Mycket bättre att åka med egen båt och bestämma sina tider mest och bäst själv.

Maten minns jag faktiskt inte så mycket av, gissar att det inte var så speciellt. Eftersom vi hade lägenhet där så blev det att vi åt allra mest hemma, men vi åt pizza och den var väldigt god. Dock hade de inga såser förutom majonäs haha och det är ju rätt äckligt. Men maten var absolut bra :) Åt kanin där på en festival.. visste dock inte om det (hade jag vetat hade jag aldrig ätit) .

Haha blev inget jobb... men har fått ett schema nu så börjar till helgen. Hoppas hoppas det går bra!!!

Ja att vi inte tänkt på det! Kanske måste gå längre in i skogen och leta efter en röd moped (hade inte Doris det ? ;D ) ropa lite på dem kanske hjälper ;)
haha

2014-07-01 @ 16:09:57
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Helenas Söta

Vilken häftig upplevelse att bada i rosa och saltat vatten! Det låter som ni har det riktigt gott. Här hemma hos mig har det regnat nästan hela dagen.

Det är verkligen kul att vi är fem generationer i livet. Inte alla förunnat.

2014-07-01 @ 22:54:40
URL: http://helenassota.se
Postat av: Hanna

Semester alltså. Fina grejer det där med att få bryta mönster och göra något helt annat på en helt annan plats. Eller bara göra annat hemma. Det där med badande verkar avta med åren för dom flesta. Själv har jag min motivation att gå i vattnet, haha, jag kan inte vara sämre än Jonathan så jag måste vara först i. Förlora kan man ju inte göra.

Funderade på det där med att bränna sig i solen. Det måste vara så mycket svårare att ha koll när man inte ser riktigt hur det ser ut? Eller har du bra koll känselmässigt? Jag brukar ju sällan känna att jag bränt mig före det är försent men jag kan ju se att jag börjar tona i rosa lite tidigare om jag är uppmärksam.

Rak och ärlig är lite min grej. Du vet asperger. Haha. Ibland kan det bli lite väl mycket av det men överlag så ser jag det som något positivt. Det är väl tur också att jag är såpass uppriktig och säger vad jag menar allt som oftast för jag är tydligen rätt kass på kroppsspråk och mimik. Det krockar ju dock med normen eftersom en del människor försöker läsa mig och har svårt för det och därmed svårt att förstå mig. Fast jag säger som det är. Likaså har jag ju svårt tvärtom. Att läsa andra när dom kanske signalerar vad dom känner men säger något annat. Med andra ord borde du och jag kunna kommunicera bra egentligen. När kroppsspråk ändå är onödigt. När det talade ordet är det som gör samtalet. Jag kan ju bli lätt frustrerad ibland när min psykolog tycker att jag blir svår för andra och jag menar att jag säger ju vad jag menar... dom får väl lyssna bättre. Samtidigt som jag förstår vad han menar. Jag kan inte be hela världen anpassa sig till mig lika lite som jag kan anpassa mig till alla andra. Vi måste mötas på vägen. Göra en ansträgning var.

Det är också där många har problem i bemötande av folk som tycker, tänker eller fungerar olika. Man måste försöka. Det går inte alltid att förstå helt hur det är eller hur den personen tänker och fungerar men man kan anstränga sig, man kan försöka. Det är allt jag begär men många fixar inte ens det. Jag kommer inte, om jag inte förlorar synen senare i livet, kunna förstå hur det är att vara blind eller ha en ordentlig synnedsättning. Men, jag kan lyssna på människor som har det, jag kan höra vad dom säger, hur dom upplever det och vad som är svårt och hur både personen själv, jag som medmänniska och samhället i stort kan underlätta. Precis som någon utan mina funktionshinder inte kan förstå hur det är för mig och vad jag upplever krångligt och varför. Men, man kan lyssna och försöka. Det kommer man så otroligt långt på.

Belsebub verkar inte ha särskilt ont längre alls. Illrar är tuffa djur med hög smärttröskel och snabb återhämtning. Både på gott och ont. Dom klarar mycket men visar också sällan att dom har ont förrän det gör väldigt ont och då är det ofta ganska akut läge. Eller som när man får hem en iller som varit buköppnad och tagit ut ett organ (har två utan mjältar pga förstoring) och dom i princip samma kväll är igång och har tråkigt i sjukburen där dom är placerade för vila så dom inte sliter upp stygn. Då hade dom gärna fått vara litemer normala och faktiskt vara liiite påverkade av smärtan så dom vilar=P

2014-07-02 @ 07:47:38
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Sara

Härligt ni verkar ha det :)

2014-07-02 @ 14:19:05
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: Alice

Hoppas det är varmt och najs väder där du är, här är ju sommaren som bort blåst.

sv. Ja, ofta ligger det ju något bakom en människas beteende.

Ja du, jag vet inte. Men att fylla 19 var värre än 20. 18 hade jag ju längtat till, men 19 var liksom för mycket för mig då tyckte jag. Idag kan jag inte förstå egentligen varför jag noja över 19 när jag snart fyller 21. Ibland känner jag att jag har inte hunnit med allt jag velat gjort under tonåren, det är nog det som ligger bakom allt. 19 var liksom sista året jag hade på mig att leva kändes det som, haha!

15 kommer jag ihåg för den dagen var vi på väg till västkusten med pappa för en veckas skön semester. Jag fick ett par pilotglasögon på bilresan ner, som jag har kvar och använder än idag. Det roliga är att samma dag som jag fyllde 19 skulle vi åka hem från det stället vi skulle till dagen jag fyllde 15.

Klart man ska unna sig ibland. Jag fikar när mormor är här på kaffe, och jag kan ta mig en skål med flingor när jag absolut inte orkar koka ägg eller något på morgonen, men annars försöker jag hålla min mat så Clean som möjligt. Vill undvika allt som har med snabba kolhydrater att göra då, och använder hellre sötningsmedel än socker då jag inte reagerar dåligt på det, som jag gör på socker. Jag är ju en sån som kan gå upp 2 kilo bara jag tänker på choklad. Feta gener typ haha.

2014-07-02 @ 21:15:29
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Åh men vad härligt. Är väldigt avis på dig. Här är vädret rent ut sagt bedrövligt. Vart tog sommaren vägen? Hoppas du njuter åt mig också.
Den där saltsjön lät väldigt häftig, kanske något att åka till i framtiden:)

Ledsen för lite sent svar, men jag har verkligen inte haft ork för bloggen.

kram

2014-07-03 @ 17:12:59
URL: http://sessie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: