Äntligen tillbaks!

Tid: 22:05:35
Datum: 2014-06-05
Kategori: Allmänt

Då är jag äntligen tillbaka igen, efter nästan två veckors frånvaro.

Under de gångna två veckorna har det hänt en del. Först och främst, lägenheterna jag jämförde för några inlägg sedan blev det inget med. Vi var och tittade på alla tre och djurgårdsgatan hade varit rena drömmen. Topprenoverat och kanonfint med allt man kan drömma om. Dock visade det sig att Jennifers morbror skulle låna till en lägenhet, inte köpa den kontant, som vi trodde på förhand. Han räknade med att vi därefter skulle betala ränta och hyra. det gjorde plötsligt att saken kom i ett helt nytt ljus, några tusen extra i månaden och plötsligt var Djurgårdsgatan inget alternativ längre. månadskostnaden skulle bli alldeles för dyr. Tyvärr visade det sig bli samma sak med båda de andra lägenheterna också, för båda två gick upp mot två miljoner.

Vi tittade med andra ord vidare och har därefter varit på två visningar till. En tvåa och en trea, båda två i berga, ett område som inte ligger jättelångt ut, men som ändå inte är så dyrt. Tvåan hade ett utgångspris på 675 000kr. lägenheten var inte jättefräsch, men inte heller sunkig på något sätt. Vi trodde att det med ganska enkla medel, nya laminatgolv, diskmaskin, nya skåpsluckor i köket osv. skulle gå att få den väldigt fräsch. Mäklaren trodde trots det inte att den skulle gå över 800 000kr. Jag tyckte det lät väldigt lite och trodde inte alls som mäklaren. i detta nu är den uppe i 1 050 000kr.

Trean vi var och tittade på var betydligt fräschare än tvåan. det enda som egentligen behövdes göras där var att köpa en tvättmaskin. annars var det nytt kök, nya ytskikt och helt enkelt en fräsch lägenhet. självklart var den några hundra dyrare i månaden, men faktum är att priset inte är jättemycket högre än för tvåan. 1 160 000kr står den på i detta nu, så vi får se vad som händer och sker på den fronten nu framöver.

Sommarlov har jag också fått. Detta efter en tenta som vi visserligen har haft ganska lång tid på oss att färdigställa, nästan tre veckor, men passande nog gick min dator sönder precis då, så jag kunde inte göra något förrän för knappt en vecka sedan. Därför har det därefter blivit råplugg och nästan enbart fokusering på tentan under den senaste veckan, men klar i tid blev jag och nu känns det väldigt skönt, men samtidigt lite tomt, för plötsligt är det inte så mycket att göra.

datorn då, vad hände med den?
Ja, det var ju inte själva datorn som gick sönder, utan det var Jaws, skärmläsaren, som slutade fungera. varje gång jag försökte starta upp datorn fick jag upp en dialogruta om att det var något fel med licensen som behövde uppdateras. Jag försökte stänga av och starta om datorn, starta om Jaws, återställa datorn till en tidigare tidpunkt, installera en portabel Jawsversion på ett USB-minne, som jag fick låna av Tobbe, men inget hjälpte. Torbjörn på syncentralen kunde inte heller titta på datorn förrän veckan efter, så under tiden fick jag låna Tobbes ultrabook. Jättelätt och portabel dator med robust chassi, en tyst SSD-disk och ett bra tangentbord. Jag trivdes med andra ord med den datorn, trots att det var Windows 8 på den. Jag har tidigare varit lite skeptisk till Windows 8, men jag tycker faktiskt att det fungerade bra.

nåväl, plötsligt slutade också musen fungera på min dator. Tobbe sa dock att det troligen var ett kortkomando som Tissen hade lyckats trycka in för att inaktivera musplattan och mycket riktigt, när Jennifer tittade på det fick hon igån musen igen. När jag senare lämnade in datorn till Syncentralen visade det sig vara jättelätt att lösa problemet. Torbjörn återställde bara datorn till en tidigare tidpunkt och då fungerade det igen. men vadå, tänker ni kanske, jag hade ju redan testat att göra det? Ja, det hade jag gjort, men då fanns bara två återställningspunkter att välja på, + en kryssruta att kryssa i om man ville ha tidigare återställningspunkter. Den kryssrutan kom vi inte åt när musen inte fungerade. när vi sedan fick igång musen tänkte vi inte på att testa det. Hade vi gjort det, då hade jag inte ens behövt lämna in datorn.

i vilket fall löste det sig och nu har jag min egen dator igen, + att tentan är inlämnad och klar.

Idag var det dessutom systers student. igår var det fyra år sedan min egen student, tiden går oerhört fort, och nu var det alltså hennes tur. tur hade de dock inte med vädret. Det har varit jättefint nästan alla dagar nu på senare tid, förutom för två veckor sedan, när de hade sin bal, då regnade det, och idag regnade det. I alla fall till en början.

Jag, mamma och pappa gick först ut för att se cortegen när de gick tillbaka mot skolan efter att ha varit i kyrkan, varefter jag följde med dem hem för att fixa lite, innan vi åkte tillbaka mot Mjölby igen för att se utspringet.

Det var inte utan att jag fick lite nostalgiflasher där när vi stod och väntade på att de skulle springa ut. Att ta studenten är ett så speciellt ögonblick i livet, något man alltid kommer att minnas och jag minns min student som om det vore igår. Strålande fint väder hade vi, jag var nyförälskad i A, livet lekte och jag var lyckligare än någonsin. vädret speglade verkligen min insida där och då. bättre väder gick inte att önska sig. Det var helt enkelt en lyckans dag.

efter att de nu hade sprungit ut i regnet,det hade tagits kort och de åkt iväg på flaken åkte vi hemmåt för att fixa med mat och grejer. medelhavsbufé åt vi, precis som på min student. Jättegott var det, tre portioner smällde jag i mig innan jag var mätt. Glad för sina presenter blev hon också. Av mig, Emma och Jennifer fick hon en Gantklocka. utöver det fick hon en laptop, tolv gröna och rosa muggar ur någon servis som hon ville ha, en weekend i Barcelona av Schulle och lite annat smått och gott. en och annan tår föll också från hennes ögon när hon öppnade presenterna. Ett fint ögonblick där i vårt vardagsrum i mitt barndomshem. studenten är minst sagt speciell och just i detta nu är hon och de andra ute och köttar det sista innan allt är över. Drickan kommer flöda, tårarna spruta och lyckan att vara total. So, enjoy your time out there tonight!

Kommentarer
Postat av: NICOLE

Åh, fint inlägg! Ska njuta till tusen. PRECIS en vecka kvar idag1!! AHHH!!!! :D

Och synd med lägenheterna,men då var det menat så.. Er kommer när ni minst anar det ;)

SV Synd att vädret inte var på topp, men på denna dag ska man inte låta vädret styra! Nu ser det ut som vi kommer få det supergaletmega varmt och det är ju skönt men jobbigt åt andra hållet hahah!

Jag har haft det toppen! :) Umgåtts mycket med vänner, klassen killen o familjen :) Dudå?

Haha jaa! Jag ska snart till trappen igen, ska bara bli frisk först. Har varit sjuk hela denna vecka så hoppas jag inte slappat igen och fått värsta magen tills onsdag o fredag (bal o student) . men det ska nog inte va någon fara.

2014-06-06 @ 11:39:28
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

Var du inne och bloggade när hon tog studenten? :)
Hehe, själv jobbar jag 7 dagar med start idag och sen brors student på fredag.
Sen upp och jobba 6:45 på lördagen igen ;)
Heja mig?

Jo studenten är verkligen ett minne för livet.
Vilka stora/dyra presenter hon fick.. hur mycket pengar har ni i din släkt? ;)

Jo men ändå finns det massor utav mer att göra.
Den dagen allt fungerar perfekt för allt och alla.. kommer det inte vara kul längre tänker jag.
Man måste alltid kunna fixa och göra bättre osv. :)

Ja Harry Potter utställningen ska jag besöka, bror ska få en biljett i studenpresent, sen ska vi gå =)

kram

2014-06-06 @ 15:35:13
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: evelina

Jaaaa, absolut!! Helt fantastiskt var det! Vill bara uppleva igen och igen! :)

2014-06-07 @ 02:29:14
URL: http://evelinaronnback.blogg.se/
Postat av: Tessie

Sv; Jag har inte hört nått än från dom. Dom kommer höra av sig till veckan!

2014-06-07 @ 19:04:46
URL: http://ragdollie.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Meeen åååh skriv inte så *böl böl* det kommer bli så sorgligt haha :( Men JA! Jag ska njuta av allt. buhhuu :(

Ja men hoppas hoppas nu då :)

Okej vad bra, den kändes bra eller? Skönt i alla fall :)

Nej men ska kanske dit imorgon (måndag) , jag hoppas det ;D nu är jag äntligen redo att börja småträna igen och det är jag tacksam för :) Tack o lov har det inte hänt mycket trots att jag ätit massa godis ;D

2014-06-08 @ 14:09:09
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: linn

sv: ja super gott!

2014-06-08 @ 17:35:49
URL: http://linnsees.forme.se
Postat av: NICOLE

SV HAha kul du tycker det då! Jag är mest ett nervvrak ;D Eller ja utanpå ser jag lugn ut (får jag alltid höra) men inombords är det kriiiig :) hah.

Ja det ska jag lugnt göra, lovar :)

Imorgon är det såpafotbollen som gäller. Har precis fixat allt inför det och det ska bli galet kul! :) Senare skattjakt och sen bal :)

2014-06-08 @ 19:32:32
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Erica

Välkommen tillbaka! :)
Hoppas det ordnar sig med lägenhet så att ni får en bra snart, kanske en av de där två som du skrev om som var drygt en miljon.
Jag älskar Windows 8, hehe! :)

2014-06-08 @ 22:24:04
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Louise

Ja precis double chokolate ! :)

Åh du måste ju äte jordgubbar ju :)

Håller helt med dig !

Hoppas du får en fin vecka :D

2014-06-09 @ 21:17:02
URL: http://liizes.com
Postat av: NICOLE

SV nej faktiskt inte, blev helt fullt-upp-dag ändå :/

Nejdå inget speciellt :)

Nja gick inge vidare, förlorade 2 (dock bara med ett måls skillnad så det får vi vara nöjda över!) och en lika. Dock gjorde jag mål och är så stolt ;D

2014-06-09 @ 23:07:56
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

På jobbet kan jag fixa kaffe, men en islatte är det svårare med. :)
Kaffe ska vara varmt.
Islatte kan ju lika gärna vara mjölk isåfall ;)
Haha.

Jaså? Direkt?
Här får man stanna kvar även om bror går ut, man umgås väl med sina nära och kära :)
Pratar minnen osv ;)

Japp samma här, vi har köpt på oss under en längre tid :)
FDet lär nog bli bra ;)
Hehe.
Ska ju upp och jobba lördag morgon, känns surt, men bara att bita i det sura äpplet? :=P

Precis, när saker inte går att utveckla, dör det ju lite?
Därför är jag så glad att jag jobbar med något jag utvecklas i hela tiden :P

kram

2014-06-09 @ 23:13:29
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Hanna

Håhåjaja, datorer alltså. Skitsaker när dom inte fungerar och oftast är det lättfixat och så blir man lite irriterad för att man inte fick till det från första början.

Många lämnar både vänner och familj när dom mår dåligt, kanske inte första veckan men efter ett tag. Trenden att som folk kallar det rensa bland vänner för att få bort dom som suger energi bidrar ju. Självklart finns det människor som konstant och alltid bara tar och tar och tar och om man inte får något positivt ut av det är det ju ingen poäng att umgås men jag upplever att många gånger rensas folk ut för att dom råkar ha det väldigt jobbigt en period och den som städar bland vännerna upplever att denna någon gnäller och klagar och orkar inte med det. Istället hade man ju kanske kunnat fundera över hur den andra ser på situationen. Bara för att person a inte tycker att man borde vara ledsen fem månader efter en skilsmässa så kanske inte person b upplever det så utan faktiskt är ledsen och behöver få vara det ett tag.

Ja det var den dokumentären och jag tror det var.. lite överdrivet, jag minns att i slutet skulle han försöak gå till skolan enbart med ekolokalisering och han gick fel om jag kommer ihåg rätt. Så nog kan man använda det men att ersätta synen helt med det verkar kanske lite väl optimistiskt. Det behövs nog något annat stöd också för att kunna vara hyffsat obehindrad.

2014-06-10 @ 11:07:52
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Vad tråkigt att de hade otur med vädret. Det regnade när min syrra hade sin bal så jag kunde typ bara ta några enstaka foton på henne och hennes kavaljer. Däremot var det uppehåll i stort sett hela hennes studentdag. När vi stod och väntade på att de skulle springa ut var det hur varmt som helst.

Aj då. Inget kul med datorstrul. Tur att du fick hjälp med att lösa problemet och att du hann lämna in din tenta i tid. Hoppas du får ett fint sommarlov.

Så det har blivit en del visningar för er nu, samma här. Jag vet inte hur många lägenheter och hus vi är uppe i nu, men allt vi har velat ha har rasat iväg i pris och till slut finns det inte en chans att vi ska ha råd.
Hur kommer det sig att han ska låna pengar och köpa en lägenhet när han inte behöver den?

Hoppas du har en fin dag.
kram

2014-06-10 @ 14:34:50
URL: http://sessie.se
Postat av: Julia

Tack vad glad jag blir! Och vad roligt med studenten.

Hoppas du får en fin sommar.

2014-06-10 @ 19:29:34
URL: http://enrymd.blogg.se
Postat av: elin stridh

sv: verkligen :/ men vad göra haha :D

2014-06-12 @ 10:29:44
URL: http://elincecilia.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: