Halvvägs till 50

Tid: 13:08:22
Datum: 2014-06-22
Kategori: Allmänt

Då var jag halvvägs till 50. Som jag skrev i senaste inlägget lär det bli lite åldersnoja nu. 25 år. 5 år kvar tills jag är 30. Jag börjar bli gammal alltså...

Det var hursomhelst en bra födelsedag, även om det var lite kallt. Vi hade från början tänkt vara i stugan, men när väderappen visade 15 grader och regn, då ändrades de planerna. Nu visade det sig att vi trots allt hade kunnat vara där, för vädret blev inte riktigt så illa.

Nu var vi i vilket fall hemma hos mamma och pappa och det bjöds på god mat och minst lika god tårta. Numera är det ingen mer än jag som vill ha "vanlig tårta", ni vet, sådan med sockerkaksbotten, sylt och vaniljkräm emellan, grädde och i det här fallet jordgubbar uppepå, helt enkelt en klassisk tårta, i vår familj. Jättegott tycker jag, men alla andra föredrar andra typer av tårtor, så man får passa på när jag fyller, för då är det garanterat att det blir åtminstone en "vanlig tårta".

Fina presenter fick jag också, en hel del kläder, men även en del annat. En ny RCA-telekabel till datorn, eftersom att min är väldigt glapp, en trådlös mottagare för att streama musiken mellan förstärkaren och datorn, så nu kanske jag inte behöver den där RCA-kabeln ändå, en parfym jag ville ha, Lanvin Avantgarde, + en del kläder som sagt, bl.a. röda shorts, en vit piké, som jag ville ha i Lacoste från början, men de var så tunna tyckte mamma och pappa, så det blev en annan, men den var lika bra den. 2 tröjor, en t-shirt, en skjorta och jeansshorts fick jag också.

Med andra ord är jag jättenöjd med dagen!

Midsommar var ännu kallare än min födelsedag. rena höstvädret. Blåst och kyla, inte alls skönt. Vi var hos Jennifers mormor och morfar i Blåvik, åt traditionell midsommarmat, drack vin, pratade, badade badtunna och faktiskt så badade jag utomhus, trots vädret. det är värt att notera, jag som har blivit en sådan badkruka på senare år. När jag var liten kunde jag bada massor, men numera solar jag hellre. Sedan är det skönt att gå i och doppa sig, svalka av sig litegrann då och då, men det är solen som numera är det primära. Nu hade vi dock badat badtunna innan, så jag var rejält varm och trots att det bara var 16 grader i vattnet kändes det inte jättekallt. I skrivande stund skulle jag dock inte vilja göra om det...

Hoppas att ni alla har haft en fin midsommar! För egen del har det som sagt varit en fin helg och nu är det plötsligt bara några dagar kvar, sedan åker vi till Spanien i 12 dagar. Det ska bli underbart! Dock känns även det lite overkligt, för tiden har gått så fort. Nyss var det flera månader kvar dit, nu är det bara 3 dagar. Datorn kommer hursomhelst att följa med dit, så helt updateslösa kommer ni inte att bli, jag lovar.

Kommentarer
Postat av: Louise

Nej vi har inga speciella tradiotioner har ni ? :)

va skönt :) ledighet är bäst :D

kram

2014-06-22 @ 14:12:05
URL: http://liizes.com
Postat av: danten89

Kallt och kallt?
det var midsommar? ;)

Hur står det till då?
Vad gör dudå? =)

Aha, på så vis =)
Men det fungerade ju det med? :)

Men i Grekland var det mer än i Spanien tex :)
Det märktes verkligen :)

Superdupermegagrattis i efterskott :)

Vad är andra typer av tårtor då? :)
En riktig tårta består ju av typ en slags sockerkaksbotten :)

2014-06-22 @ 15:00:07
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: Susanna

Grattis! Jag fick åldersnoja när jag fyllde 18 också haha, man får nog alltid det ;)
Tårtan lät ju ändå god med jordgubbar och sånt ju, hemmagjorda "klassiska" är vanligtvis goda, men vi brukar alltid lyckas få dem utan någon smak alls när vi köper prinsesstårta känns det som haha, på mottagningen valde jag hallon och choklad som smaksättning!

sv: Ja absolut, jag var nog mer positiv till klassen under studenten än under de tre åren vi gått tillsammans haha. Och ja, verkligen minnesvärd! Första gången man verkligen får känna sig "viktig" och stå i centrum, det är väl ett eventuellt bröllop också kanske ;)

2014-06-22 @ 18:30:28
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: NICOLE

Woopwoop :D
Åh jag har också alltid en sån tårta! Det måste man ha annat vore en skräll!

SV Nja jag tycker bara att det är mysigt att det är traditioner sen om/hur man firar spelar inte större roll. Men god mat och lite uppklätt tycker jag i alla fall :)

Ja men jag försöker ha det!! Får ofta höra att jag är "för positiv" för jag vill verkligen se allt från den ljusa sidan=) Min filosofi är typ att man alltid ska göra det man vill, det man själv mår bäst av.

Åh ja, gillar inte sånt :/ Såna som bara skickar iväg kommentarer utan att tänka. Många tänker kanske inte på det men genom blogg och kommentar kan man skapa relationer. Jag har fått riktigt bra kontakt med vissa genom bloggen och det är det jag vill! Jag vill itne bara slänga ur mig kommentarer för publicitet utan för att jag verkligen menar det jag skriver :)

Men vad bra! Som jag sagt innan, man får inte låta vädret styra utan man får göra det så bra som det verkligen går utifrån de förutsättningarna :) Allt går att göra bra om man vill det :)

2014-06-22 @ 22:03:55
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: sara

Grattis i efterskott! :) är själv också 25 och jag har också lite åldersnojja faktiskt..

Jag befinner mig i lidköping, och där hade vi kanonväder på midsommarafton! :)

Ja det grejas väldigt mycket just nu men snart är allt klart och det ska bli så skönt att kunna flytta in! :)

2014-06-23 @ 08:58:07
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Det var det verkligen :D Vi har suttit "på pass" för en grävling men den visade sig aldrig ;D

Är faktiskt ingen tårtmänniska egentligen, är mer ett kakmonster och en godisråtta ;D Men väljer jag blir det jordgubbstårtan =)

Jo så är det ju men just det där att det är ledigt och så, och nej det är väl inget speciellt egentligen men jag tycker bara grejen är fin =)

Haha nää är väl inte heller alltid positiv men för det allra mesta :D .Hade ett par riktiga stolpskott i klassen som var riktiga motsatser , det gjorde mig irriterad och att jag skulle vara ännu mer olik dem ;) Men i grunden är jag väldigt glad o "ljus" av mig .

Aha okej! Ja det tycker jag med =) Bland annat har jag lärt känna en bloggare som jag har hörts av med nu väldigt länge, sånt är jättekul. Jag har inte heller funnit så många genom bloggen men säger som man brukar i vanliga livet med - hellre ett par välvalda än många halvdana :)

Det gjorde jag verkligen haha!! ;D Hoppas du gjorde det med, ha en fin måndag o en bra start på veckan =)

2014-06-23 @ 09:24:43
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Erica

Nejdå, inte börjar du bli gammal! Inte än på många år! :)
Jag gillar också vanlig tårta, förresten! Gillar andra med, men när jag fyller vill jag ha vanlig! Mormors jordgubbstårta ska det vara! :)

2014-06-23 @ 13:13:36
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV aha okej stackare :(

Nää henrik skulle skjuta den :) lite otäcka typ skadedjur men tycker själv det är så hemskt haha..

Jag gillar allt med socker i ;D Kommer väl dö i förtid haha... nä men ja det är gött :D

Hah va rar du är! Detsamma till dig :D

2014-06-23 @ 19:40:25
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: anna

Grattis i efterskott :) och hoppas du får en bra resa!

Svar: Ja, det är lite norlie & kkv stuk på den låten, men tycker pinsamt nog att de också är bra, haha :)

Ja, tiden går så sjukt fort! 25 känns väldigt stort tycker jag :)

2014-06-23 @ 22:56:08
URL: http://byannam.se
Postat av: Hanna

Låter som rätt trevliga dagar det där!

Njae, jag vet faktiskt inte riktigt varför tänderna brakat ihop så på honom. Ska rådgöra lite med tandläkaren när vi har tid på torsdag för att se om det kan vara något fel i kosten eller något annat som jag kan påverka.

Jo, det är nog olika om man faller för det eller inte. I mitt fall var det ju rätt lätt att bli charmad i och med att jag helt enkelt får mindre ont=) Men variation är ju alltid bra. Jag har inte Fivefingers utan ett par nolldroppade merell med tunn sula och jag hittade dom på rea så jag tror jag betalade sex hundra eller något åt det hållet.

2014-06-23 @ 23:54:22
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Postat av: Alice

Haft lite noja sedan jag fyllde 19. Nu fyller jag 21 om mindre än 4 veckor, och igår när jag kom på det trodde jag ett tag det var 20 jag fyller, men så var ju inte fallet. Det var ju nyss min 15 årsdag. Kommer ihåg den så väl!

sv. Vad jag läste så är det mellan 30-40 gram socker per 100g i Goodlife. Medans det är 1 gram per questbar. Jag vill inte ha för mycket socker i min mat :)Sen om det är mycket eller lagom mängd varierar ju från person till person. såg nu att gymgrossisten har kampanj på goodlife, 15 barer för 90 kr, men väntar allt på en kampanj på questbar.

Ja så är det ju. Men den dagen jag får barn vill jag inte lära dem att allt ska smaka sött. Vill dem ha yoghurt får dem gott vänja sig vid naturell, och smaksätta med bär eller va som helst. Finns inget som gör mig mer irriterad än föräldrar som låter deras barn äta makaroner till lunch/middag, vitt bröd, smaksatt yoghurt och ett glas oboy till frukost, dag ut och dag in. Och att dem sen blir upprörda när barnen inte vill testa nytt.

Tack, har haft det helt okej :) Kunde såklart varit bättre men.

2014-06-24 @ 15:42:10
Postat av: Alice

Haft lite noja sedan jag fyllde 19. Nu fyller jag 21 om mindre än 4 veckor, och igår när jag kom på det trodde jag ett tag det var 20 jag fyller, men så var ju inte fallet. Det var ju nyss min 15 årsdag. Kommer ihåg den så väl!

sv. Vad jag läste så är det mellan 30-40 gram socker per 100g i Goodlife. Medans det är 1 gram per questbar. Jag vill inte ha för mycket socker i min mat :)Sen om det är mycket eller lagom mängd varierar ju från person till person. såg nu att gymgrossisten har kampanj på goodlife, 15 barer för 90 kr, men väntar allt på en kampanj på questbar.

Ja så är det ju. Men den dagen jag får barn vill jag inte lära dem att allt ska smaka sött. Vill dem ha yoghurt får dem gott vänja sig vid naturell, och smaksätta med bär eller va som helst. Finns inget som gör mig mer irriterad än föräldrar som låter deras barn äta makaroner till lunch/middag, vitt bröd, smaksatt yoghurt och ett glas oboy till frukost, dag ut och dag in. Och att dem sen blir upprörda när barnen inte vill testa nytt.

Tack, har haft det helt okej :) Kunde såklart varit bättre men

2014-06-24 @ 15:42:54
URL: http://bompbomp.blogg.se
Postat av: LIENE

sv: Jag, mamma och syskon flyttade hit tillsammans 2001.
Vet inget mer om kalkbrytningen då jag har inte haft tid att läsa om det.

Grattis i efterskott! Jag är 21... snart är jag också gammal, haha, fast hur man känner sig inombords är ju viktigast ändå? :)
Kul att du ska till Spanien och kommer få varmt väder! Hoppas verkligen det snart blir bättre i Sverige också.

2014-06-24 @ 18:41:56
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: NICOLE

Är ni i Spanien nu? ;D

SV Ajdå hehe.. De är ju inte så himla roliga djur då de bits så. Så vi försökte men det gick inte hela vägen. Nästa gång tar vi han, Gösta. (Haha barnprogrammet som gick när man var liten ;D )

Ja med min positiva syn kommer det väl inte hända något dåligt haha! Men tack, det var snällt sagt! Detsamma hoppas jag till dig, Verkligen :D Ha det så bra!

2014-06-24 @ 21:11:23
URL: http://nnnnicolee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: