Vi blir stadsbor, på riktigt!

Tid: 00:42:00
Datum: 2014-06-25
Kategori: Allmänt

Ja, nu är det klart. Vi blir stadsbor, på riktigt, den 1 september. Då flyttar vi nämligen till linköping och Johannelund, faktiskt väldigt nära mormor.

Det har varit flera lägenhetsvisningar den senaste tiden och nu senast var det fyra olika visningar på samma dag. En av de lägenheterna avstod vi intresse ifrån, eftersom att planlösningen var lite konstig. Faktum var att det inte alls var mycket folk där och att de fortfarande inte har fått något bud på den,

Den andra skenade iväg med +400 000kr. Det var en tvåa i berga och mönstret där upprepade sig alltså från den förra tvåan vi tittade på där, där priset också skenade iväg, kanske beroende på att utgångspriset var så lågt.

då återstod två lägenheter. En tvåa och en trea, båda i Johannelund.

Tvåans budgivning började, och innan helgen, med midsommar och allt vad det innebar, såg vi ut att ha det högsta budet, men precis då höjde en annan budgivare och var därmed högst över helgen.

Med trean, som var vårt fjärde alternativ och den vi helst ville ha, hände det inget med, trots att visningarna var över, så vi ringde mäklaren och hörde oss för kring vad som hände. då visade det sig att de skulle ha en extravisning där, eftersom att det var flera som inte hade kunnat vara med på de ordinarie visningarna, så också Jennifer, som ju inte var hemma då.

Efter avklarad extravisning drog så budgivningen igång även där. Redan från början stod det mellan oss och en till. Vi beslutade oss för att köra fulstilen med att höja 5000 varje gång ett motbud dök upp. så gjorde paret från Stockholm som fick trean vi budade på i Berga för ett tag sedan. Här gav sig dock inte vår motståndare, utan höjde gång på gång, både med 5000, 10 000 och ännu högre höjningar. Vi svarade med en höjning på 5000kr varje gång, men när priset gick upp mot 1 415 000kr, då var gränsen nådd och vi stannade.

samtidigt hade budgivaren med det högsta budet på tvåan dragit tillbaka sitt bud, + att den tredje intressenten av den lägenheten hade valt att stanna, så den var helt enkelt vår, om vi ville. Där och då hade treans budgivning dock inte tagit slut, + att Jennifer inte hade sett den här tvåan, så vi var inte säkra på att vi ville ha den ändå. När jag var där på visning trivdes jag jättebra och lägenheten var superfin, men båda måste ju vara med på det.

Sagt och gjort, det ordnades en extravisning för Jennifer tidigare idag och därefter konstaterades det att vi tackade ja till den, trots att huvudspåret har varit en trea hela tiden. Ju mer vi pratade och diskuterade saken igår kändes det dock mer och mer rätt med tvåan tyckte jag, + att vi där kommer ha betydligt större marginaler rent ekonomiskt än vad vi skulle ha på en trea. Så, även om en trea vore drömmen får man ibland inse sina ekonomiska begränsningar. Treor finns det ju om fyra-fem år också och kanske har vi då en ännu bättre och mer stabil inkomst än vad vi har nu.

saker och ting skulle dock ställas på sin spets igen, trots att allt såg klart ut, för precis samtidigt som Jennifer var och tittade på tvåan ringde en annan mäklare från samma fastighetsbyrå som hade haft trean vi stannade på och sa att det fanns en ny trea, där säljarna ville göra en snabb affär. De hade nämligen köpt hus och där blev det snabbt tillträde. Bostadsmarknaden är gansska död just nu, så mäklarens råd till de var att vänta tills i augusti-september någon gång med att sälja den, men det ville de inte, för då skulle det bli rejäla dubbelkostnader för dem. Därför ville de göra en snabb affär.

Så där stod vi igen. Velande mellan tvåan, som var vår om vi ville, och trean, som var 20 kvm större och dessutom hade en bra hyra.

En trea var ju det vi hela tiden hade siktat in oss på och vi hade ju faktiskt inte skrivit på några papper för tvåan än, även om Jennifer ungefär samtidigt sa till mäklaren på tvåan att vi ville ha den.

Till slut blev det också så. Efter dividerande fram och tillbaka kom vi slutligen fram till ett beslut som vi nu hoppas är det rätta. det känns åtminstone så, särskilt med tanke på det blytunga argumentet om att vi dessutom kommer ha någorlunda bra marginaler varje månad på tvåan, vilket vi inte hade haft på trean.

Lägenheten är som sagt jättefin med helkaklat badrum, där det enda vi behöver göra är att köpa tvättmaskin, topprenoverat kök med kyl/frys i rostfritt, integrerad micro och ugn, induktionshäll, klinkergolv och ekluckor. Vardagsrummet är stort och fint och i hallen finns två skjutdörrsgarderober. Den är verkligen jättefin och jag tror som sagt detta kommer bli kanonbra!

Det var egentligen bara det jag ville säga lite kort nu innan vi åker till Spanien imorgon, eller senare idag, om man ska vara sådan. Det kommer bli väldigt skönt vill jag lova och jag måste ju säga att livet är ganska bra just nu!

Kommentarer
Postat av: Susanna

Vad kul att ni hittade en som ni fick till slut :D Ha det så bra i Spanien också!

sv: Jag tyckte att själva utspringet var ännu lite coolare, men flaket var också så himla bra! Det är ju de sakerna som verkligen är SPECIELLT med studenten som man aldrig får göra om. Fest på kvällen och sånt kan man ju göra om annars också egentligen :)

Jodå det är klart :) Men just det där extra firandet brukar kännas så överflödigt när man är över typ 12 år så det är roligt att faktiskt få göra det någon gång :)

2014-06-25 @ 09:50:16
URL: http://suslife.webblogg.se/
Postat av: NICOLE

Vad skönt att höra att livet just nu känns bra, och med det vill jag ju självklart också säga Grattis till er!!! :D Så himla roligt, hoppas det blir bra nu!

SV Haha kan tänka mig det. Även om det måste varit lite halvjobbigt att bli jagad hade jag haft otroligt svårt att hålla mig för skratt tror jag... När någon ramlar eller skadar sig, så skrattar jag först och frågar SEN hur gick det? Jag i ett nötskal ;D
Fast i den situationen är man kanske mest rädd haha, jag vet inte =)

HAHA åååh minns du med? ;D Asroligt ju!

Lycka till med resan, hoppas allt går vägen (eller luften haha).

2014-06-25 @ 12:23:10
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Sofie

Grattis hjärtat! Jag är så glad för er skull! <3

2014-06-25 @ 12:45:18
URL: http://frozentwilight.blogg.se
Postat av: Maja!

Åh, så kul :)

2014-06-25 @ 13:03:39
URL: http://meemyandi.blogg.se
Postat av: sandra

Grattis till lägenheten :D

sv: mitt lejon sitter på vänster överarm :)

2014-06-25 @ 17:22:43
URL: http://sandroou.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Ja en häftig upplevelse. Från början var det jag och 3 andra tjejer (bland annat henne jag bloggade om samt Johanna som jag nämnde) som skulle fara iväg men jag o en annan kände att vi var FÖR bekvämligheter, så som någonstans att sova varje natt, kunna äta mat, kunna duscha osv. =) Men absolut en så häftig sak att vara med om.

Haha det stämmer så bra så =) Vet flera ggr då jag brytit ut i skratt när jag kanske inte borde och sedan hasplat ur mig hur gick det ;)
Hahah, det var ju rätt kul ;D Kan tänka mig att de stod där och skrattade ;D

Ja tyvärr var det nog det :/ Har inget direkt minne av det och det kanske är för att det var dåligt ;D
Tack detsamma, kramkram

2014-06-25 @ 18:13:14
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: danten89

Va? Är du inne och bloggar när du är på Semester??
Hur kan man inte lämna saker som man gör hemma därhän, när man är på semester.
Jag släpper allt sånt, för att när jag är på semester, så är jag på semester.



Grattis till lägenheten =)
Verkligen.
Kul!
Nice att ha nära till mormor med :)

Älskar Grekland, båda mina länder är vidare i VM fotbollen med.
Både Grekland och Colombia vidare =)

Alla tårtor måste ha någon slags bottnen :)

Men njut nu av semestern och låt dig själv bara vara.

2014-06-26 @ 23:24:58
URL: http://animalcity.blogg.se
Postat av: sara

Vad kul med flytt, grattis! :)

Ja nu i juni har vi haft väldigt bra väder faktiskt, men det har vi ju tyvärr inte kunnat njuta så mycket av eftersom vi renoverar! Men nu i två dagar har vi riktigt skit-väder, åksa, hellregn och grått.. hoppas inte hela sommaren fortsätter så..

Hoppas du får en bra fredag och start på helgen!

2014-06-27 @ 14:23:56
URL: http://sarakarlson.blogg.se
Postat av: NICOLE

SV Men jaaaa herregud det måste du! Passa på nu efter midsommar för då är de som godast tycker vi :D

Jag kommer snart omvandlas till en jordgubbe så mycket som jag trycker ;D

Jaa men det vill jag med. Däremot är jag uppxväxt med båt och det älskar jag, har också haft husvagn och varit på sådan semester. Sånt är mys tycker jag!

Nej det förstår jag, måste gjort hyfsat ont :( Stackare. Men i efterhand kanske du också kan skratta åt att det måste sett lite skoj ut .

Ja de är klart =)

2014-06-27 @ 16:12:24
URL: http://nnnnicolee.blogg.se
Postat av: Erica

Grattis till lägenheten, och vad spännande det blev där på slutet för er! Men verkar som att ni fick den som var bäst för er ändå. Så grattis igen! :)

Och ha kul i Spanien! :D

2014-06-27 @ 17:42:05
URL: http://faithhopelove.blogg.se
Postat av: Helenas Söta

Vad roligt att nu fick tag i en fin lägenhet. Hoppas ni har det gott på semestern:)

2014-06-27 @ 23:00:51
URL: http://helenassota.se
Postat av: NICOLE

SV En helt underbar dag :) Nu börjar allt släppa och det känns som att tiden verkligen springer iväg samtidigt känns det som att det är ett par år sedan :) Men det kommer aldrig igen.

Hehe ja vädret är inte så mycket att hurra för men det är inget jag stör mig på. Mysigt att bara ligga inne i soffan o se filmer, eller som idag - då ska vi åka o shoppa lite :)

Nä förstår det, hoppas ni har det underbart :)

2014-06-28 @ 09:56:03
URL: http://nnnnicolee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: